Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Kisérleti termesztésbe vont pár darab kertből átteleltetésre beköltöztett növényen fedeztem föl, azok levelét ette idebent, azokon láttam meg. Gondom lessz rá.
Igen, én is valami olyasmit olvastam róla, hogy Európa legnagyobb rovara, legalábbis súlyra. :) Amúgy az egyik kedvencem (mondjuk ilyenekből sok van XD) és tényleg sajnálatos, hogy nálunk már nem él. Kissé reménykedtem is, hátha itthon fotóztad, mert az nem lett volna semmi, de ez van, álmodozni szabad. :)
Kösz,néztem róla képeket tényleg az. Joggal mondható a világ egyik legnagyobb testű rovarának.A Balkánon találtuk,nagyon vigyáztunk rá.Kár, hogy nálunk már nincs.
Nem akarom elkiabálni, de ez szerintem egy pozsgóc, másnéven szamárszöcske (Bradyporus dasypus), ami azért érdekes, mert tudtommal a Kárpát-medencéből már kipusztult. Megkérdezhetem, hol fotóztad?
A lakásomban megjelentek ezek a rovarok. Már kb 10-15 nél járok a számolásban. Én valami poloska félének sejtem... Más megoldást tud esetleg valaki mondani arra hogy kirakjam őket a lakásból, azon kívűl, hogy bezárva tartom az ablakot?