Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Csakhogy nem árt mérleget vonni. Mi és mennyire teljestült, mi nem vagy krva kicsit, aztán összevetni drága Viktor eredményeivel. Egyszerű móka és hasznos. 400 ezer új melóhely helyett van 350 ezer, 800 km helyett 500 vagy 600 (nem tudom pontosan), a rászoruló gyerekek pedig kapnak ingyentankönyvet és étkeztetést. A nemgázáremelős mondatba pedig a drága Fütyesz hajszolta bele a Lendvait, azzal, hogy gigantikus gázáremeléssel riogattak. Szerinted azt kellett volna tenni, hogy nyíltan kimondani (egy olyan felfokozott kampány idején), hogy igen, a Fütyesz igazat mond, gázt emelni fogunk (miközben minden épeszű gazdasági szakember tudta, hogy emelni kell, mert a Mol gázüzletága lassan csődbe megy, a világpiaci árak pedig nőne).
Az euróról meg annyit, hogy a bevezetés nélkül is fontos a költségvetés egyensúlya, de ideiglenesen megérte ekkora deficitet felhalmozni, hiszen jelentősen nőttek a botrányosan alacsony közalkalmazotti bérek, nyugdíjak, szociális juttatások, emellett a kormány bevállalta az adó és járulékcsökkentést is. Hosszú távon ezek a lépések egyaránt beérnek mind az életszínvonal, mind a pénzügyi helyzet tekintetében (az alacsonyabb adók nagyobb bevételt eredményezhetnek). Az euróövezet sem Kánaán, a csatlakozás elkerülhetetlen, de nem hiszem, hogy mindenáron erőltetni kellene az időpontját.
aha, ezért aztán majd az 5% (nevezzük építőipari áfának, mert a lakásépítés kissé nehezen értékelhető) a 10% tb járulék csökkentés, az adócsökkentés, a gáz- villany árának csökkentése (valakinek fizetnie kell, a kőolajat nem fogják vikike két szép szeméért olcsóbban adni) a fizetések emelés, az ingyenes gyógyszer, a vidékről munkába járók benzin-támogatása, a családi adókedvezmény újbóli bevezetése, a munkanélküliség megszűntetése (majd csinálunk jó kis állami vállaltokat, hogy papíon felszívja őket), a 14. havi nyugdíj (ami önmagában több milliárd). na, szóval ezek együttesen, meg amire még nem emlékszem az agymenésből minden bizonnyal egyenes út az euró bevezetéséshez. (fél lábon azért ne állj addig, mig ezeket az ígéreteket megtartják, mert elfáradsz.) de azt már ismerjük urbán lászlótól, hogy egy dolog a választás és egy dolog a kormányzás.
eddig folyamatosan leppatan a dolog az ügyészségről, pedig polt nagyon szeretné teljesíteni a pártfeladatot. meglepő módon mostanság annyázza őt a megbízó párt. eddig ugye mindíg kifejtették, hogy mennyire nem pártos az ügyészség, az igazság legfőbb őre petya, azt most, hogy nem tudja lenyomni gyurcsányt hörögnek. na ja, de hát olyan jogvégzett politikusok vannak a fideszben, akik még azt sem tudják, bejelentést, vagy feljeletést tettek. (ezt mondjuk nem értem, csak írta, nem olvasta, netán nem ő írta????? )
Én még emléxem a 400.000 új munkahely ígéretére, meg arra, hogy hány nagyberuházás választotta helyettünk szlovákiát lengyelországot. Az eu is most már rendszeresen beszól, a megyós 2008-as eurót már 2010-re sem hiszi el senki. Köztünk szólva a mostani fideszkampány ígéretei még messze vannak a megyós ingyenjogsis nyelvvizsgás tankönyves 800km új autópályás 400.000 új munkahelyes lassanmondott nemgázáremelős dömpingtől. :) Azért lila ködben odaát sincs hiány..
Remek, nagyon jóképű kissrác, nekem is van egy pontosan ekkora. Most már csak arra lenne szükség, hogy Gyurcsányról is kiderüljön, néhány éve még nem folytatott szándékos adókerülő magatartást, és akkor legalább nem a reklámanyagokon megjelentetett Kevin Kósztnerek miatt tartunk majd hitelesnek vagy hiteltelennek egy kampányt.
vegul is a gyurcsany/koka plakatra ez is adekvat VALASZ lenne. TALAN rajonnenek hogyh VANNAK hatarok.
a büdös életben nem jönnek rá, hogy vannak határok. nekik mindent szabad. nem láttam pl. többszázeres fizetett hirdetéseket a magyar anyáktól, amikor vikike megkérdezte a dombóvári varrónőt, hogy egy apától van-e a négy gyerek.......
vagy pl. állandóan hivatkoznak a magyar helyreigazítási közlöny (magyar nemzet), illetve (rém)hírtv irásaira, riportjai. pedig mind kettő olyan, mint a régi vágó műsor, a fele sem igaz.
amugy eleeg nagy a problema mert a kormanyok valahogy nem az esszeruseg menten kormanyoznak hanem tamogatotaboraiknak igyekeznek juttatni.
a fidesz is vilagosan a tortat osztotta ujra vagy a novekmenyet osztotta ujra mert nem volt mas utja taboranak tamogatasara.
tehat amit valakinek adott azt mastol el kellett vennnie.
a szoci kormany talan kevesbbe (bar felismerhetoen) muvelte ezt a politikat viszont hogy tobbnek igyekezett juttatni nem csak a sajat taboranak azzal az egyensulyt is felboritotta.
raadasul az egesz leszukul valami erthetetlen torzsi szembenallasra gyurcsany es orban kozott.
talan jobb lenne ha a szocik nyernenek es akkor az orban jelensegnek alkalma lenne eltunni. rosszabb nem johet.! (mondjuk talan az ader...)
"OV csak a "jómódúakat" ösztökélte gyermekvállalásra, márpedig gyereket nem csak jólétben lehet értékessé nevelni (sőt).
Tudtommal aki nem tudott adókedvezményt érvényesíteni, azoknak járt a gyermektámogatás.....Ha vki akkor ő volt az egyetlen, aki kiállt a gyermekvállalás mellett."
Kedves bad,
jobb, ha tudod, semmi sem járt - kérvényezni lehetett!
És hiába egy rossz év, betegségek; a saját tulajdonú összkonfortos lakás, benne tv, videó, PC (2000-ben...) már kizárt a támogatásból.
Mondom 2000-ben, a nagy gyermek támogató fénykorában...
Nagyon fejlett erkölcsi érzékel rendelkezel :) Egy munkanélküliségről szóló kampányanyagon legyen igazi munkanélküli (apropó, az index tuti forrásán kívül honnan tudhatjuk), az szdsz-én meg legyen kovács pistike igazi magyar kisfiú akit valóban kovács pistikének hívnak, különben sz@rt sem ér az üzenet..
Az a bátor igazságos miniszterelnököd nem baj ha nem igazi a fittelinázós lízinges nómentanás praxisával? :)
Remelem hogy igazad van. Vegul is az erosen jobboldali kotodesu barataim, ismeroseim is tobbnyire elitelik a Fidesz kozelmultban produkalt hulyesegeit, de azzal intezik el magukban, hogy minden eszkoz mely a tronra Viktort jutttat, elfogadhato mert szent a cel...
Igazad van. Én is csak poénnak szántam, hasonló okok alapján. Nem szeretek személyeskedni, igyekszem elkerülni, még testületi ülésen is vagy azon kívül...
A 147-es altalaban az ujsagok vegen kozolt arlistak legelejen talalhato, ezert konnyu megjegyezni :)
De egyebkent eleg sokat adnak el belole itthon mert elso blikkre felveszi a versenyt egy A3 Audival vagy hasonlo presztizsautoval, csak 2-3 even belul elojon a gyengebb minoseg, es a fold ala esik a hasznaltpiaci ara.
"az államon múlik elsősorban az életszínvonalad." Itt inkább az mszp-szdsz kormány(ok) bemószerolásáról van szó. Merthogy a gazdaságpolitika meg főleg rajtuk múlik. Ennek a sikertelenségét lehet bemutatni például a munkanélküliség alakulásán vagy az árak drágulásán keresztül. Aztán vannak olyan speciális célcsoportok mint a jólkereső többgyerekesek..
en is tudnek szemelyeskedot, tkp a gyurcsany/koka plakat utan meg is csinalnam. aztan legfeljebb lenne horges. vegre egy jogos horges lenne. elmondjam?
(persze a tied nem tetszik de miert is tetszene viszont ezt a ragyogo otletet adta)
orban keepe, nem megretusalva hanem ahogy van illetve szepre retusalva!
a szoveg:
'kicsi vagyok
szekre allok
onnan egy nagyot kialtok
boldog uj evet kivanok'
vegul is a gyurcsany/koka plakatra ez is adekvat VALASZ lenne. TALAN rajonnenek hogyh VANNAK hatarok.
a keet tabornak nagyjabol mindegy mit plakatolnak ki. a szociknak ez eleeg szarul esik, de majd max megnovekszik a vernyomascsokkentok forgalma.
az el nem kotelezett taborra szerintem a negativ kampany kevesbbe hat. inkabb az igeretek, a pozitiv kampany. ismetlem az el nem kotelezett taborra.
vegigautoztam az m0 uj szakasz a ferihegyi repterig es vissza, megmondom oszinten hogy megnott a magyarsag es a szocikra valo szavazasi tudatom. nagyon sima volt az ut, jo volt rajta menni. tisztara nyugateuropai szinvonal volt.
nyaron is nagyon kellemes volt az uj szakaszon vegigmenni es hatalmas munka folyt a volgyzaro hidnal. tudod vegul is dumabol annyit kap(hat) az ember amennyit akar. ezek meg konkretumok!
mar irtam hogy a munkanelkuliseg aldozatai legtobbnyire ciganyok. es ezt a valasztopolgarok tudjak. mint ahogy azt is hogy aki dolgozni akar, aki ra van kenyszerulve az talal munkat. es a munkanelkuliek nagy resze is dolgozik. tehat ez a szoveg azokra nem hat akik dolgoznak.
es ahogy ellepik ezek a plakatok a varost, ahogy mindenhonnan ezek koszonnek szembe es semmi pozitiv uzenet csak a remenytelenseg, hat talan a nep menekulni fog a fidesztol.
Megjegyzem, egyik hülye párt sem nyomatja, hogy hőszigetelni kellene ezerrel, mert azzal aztán nagyokat lehet spórolni. Nem 2 centis vackokkal, hanem 10 centivel, aztán ha a nagypapa nem is, de sokkal kevesebb energia tudna meleget csinálni.