A jövő héten nem leszek Mo-n, így nem fogom tudni látogatni a topikot! Hiányzásom igazolt, üzleti út! (ezzel csak azért zavarlak benneteket, mert én lennék a topikgazda vagy mi?)
Kívánok mindenkinek jó halétkeket távollétem idejére!
Ajjaj, azt nem mondtam, hogy a csuszának ugye jól megsült szalonnán átforgatott csuszatészta kell( itt állandó harc dúl a nejemmel, mert ő képes nagykockából, sőt, szélesmetétből is túrós izéket csinálni, dehát azt egye is meg..:}})
Csak azért, hogy ne csak a halászlé legyen a szőnyegen(...:}}} de szép képzavar),
az általam legutóbb gyártott müsor 2 főre ( kisétkűek vagyunk..):
- 1 szelet ponty
-2 szelet csuka ( a múltkor afr. harcsa volt, az szerintem jobb volt)
Kicsontozva, ( mondjuk a csuka ugye macerás, de a z a.h. se sokkal különb), aztán felkockázva kb. 2 centisre. Besóz, hűtöbe, holnap lesz a kaja.
A csontok, bőrke ( az afrikait alig lehet nyiszatolni, pedig késeim azért vannak)
bele kb. 2 deci vízbe, apróra vágott fél fej vöröshagymával.
Szép lassan rotyogtatva főzni vagy 2 órát fedő alatt, a párolgást fehérborral pótolni ( bár a vörösborral lehet, hogy jobb, a múltkor az volt). Most egy pici levél zsályát is beleraktam, nem rontotta el. Ja, még egész borsot is raktam az elején.
Elkészült a lé, ha valaki mazochista, a csontokról lebányászhatja a dolgokat, de ez a legjobb módja a szálkák visszacsempészésének..:}}}.
Ezután ( nekem jóféle vastag vasból készült edényeim vannak ilyesmire) forró zsírban(!) átforgatom a kockázott halakat ( úgy vettem észre, a csukát mintha előbb kellett volna beletenni, de nem volt vészes), aztán a hal ki a zsírból, a hagyma másik felét bele, megpirítani kicsit, aztán egy paprika, paradicsom apróra vágva.
Amikor kicsit párolódott, bele a halat, meg az alaplét.
Ja, pirospaprika is kell, persze ne legyen odaégetve.
A rotyogtatás közben valamikor darálok rá egy kis borsot, meg bort is hozzá, ha
kell ( kell), aztán tejföllel összeforralva.
Közben elkészült a túrós csusza, amit az előfűtött ovális kőtányéron sürgösen
Ha udvarias akarnék lenni a szakácshoz, azt mondanám, érdekes. Ha tényszerű, azt mondanám, feledhető. De a kőkemény igazság az, hogy feledhetetlenül szar volt.
Paszírozott, fűszeres mártás jellege volt, köze nem volt a halászléhez. Az egyetlen örömöt a benne főtt kb 3kg ikra kihalászása és elfogyasztása okozta, bár mek kell mondjam, az ilyen, nagytestű amúrokból származó ikra nyomába sem érhet pl. a kárászénak.
Hogy miért hanyagolom a topicot. Bármerre megyek, megjelenik az utánfutóm és elkezd offolni, köcsögölni. Én elküldöm az anyjába oszt lyol kimoderálnak. Ez nem hiányzik ide.
Amúgy azóta nem ettem halat de a héten muszáj lesz valamit elkövetnem, már elvonási tüneteim vannak... Sztem sütök egy kis kárászt holnap, csak az íze miatt...
Ettem tegnap előtt egy kínai étterembe (bocsi Büfé) csípős halat! Hekk volt a drága, és sajnos nem volt teljesen friss (értsd, már kihült és újra kellett melegíteni) de viszont jó volt.
Be volt írdalva, úgy megsütve, és valamilyen szószban úszott, ami csípősvolt!
Nincs kihalás, kedves topikgazda, halevők for ever :-))
Horvátországban nagy halevéseket rendeztünk, megitn rájöttem, hogy bármilyen hal (vagy tenger gyümölcse) nagoyn finom roston, vagy fokhagymás olivaolajjal serpenyőben gyorsan kisütve. Mellé paradicsomsaláta, friss kenyér (esetleg sültkrumpli).
Visszafelé Alsó Bélatelepen (Fonyód előtt) a Torony étteremben megálltunk pihenni, jó volt a pontyhalászlé.
két hétig nem is ettünk mást, mint halat és zöldségeket.
A halászlé megérkezett szerda este, és azon mód el is fogyott! Se nem romlott meg, se nem folyt ki, se nem lett higítva! A dunakömlődi halászlé átalakult baracsi-vá, mert a barátnőm ott vette!
Szerintem: Nem volt elég sűrű, nem volt benne belsőség::::::((((((((((((((((((((, az íze jó volt, de nem extra, a halak benne patkó és törzs ( a patko szt. ponty a törzsek sztm. harcsa, de nem 100%) a csereszneypaprika egyben volt benne, (amit nem bánok, mert nem szeretem nagyon erősen) ez kicsit furcsa volt nekem.
Összefoglalva:
mennj helyre 2/3-ad. (de nekem azon az estén nagyon jól esett!!!!!!!!!!!!!!)
Az irígyeidet bizony, talán teeeljeeeseeen másikkk topicban keressed!:-(((
Boart, s önmagamat sem látom irígyeid között ...
HMMMMMMMMMMMM....
> HIHIHIHIHIHIHIHIHiiiii.... (SK)
A befőttesüveg a forró hallétől, - s nem Sprotni halaktól - szétpattan(t), így még a délután megajánlott sűrítményed is koczkázatos oiuz-fogyasztásra estebédként!
Helyetted inkább vállalom a holnapi beszámolót, a csapvizet, a pesti Duna vizét dunakömlődi hozományodról, csak tesztelhessem, természetesen Téged kímélve minden, - a szállítási körülmények okozta - váratlanságtól!
Ennyit megérhet Neked, nemde?!!
Boar-nak pedig külön főzve paszírozol, amikor helyben a dkömlódi üvegesed?
Hogy is van ez a mai napod? ... (A bajaival gyorsabban elkészülnél paszírozás nélkül!)
.... se lé(d), se sűrítmény?
Nem mond6od, hogy délután jó előre már nem figyelmeztettünk?!...
A Kömlőd-ökkel sem sikerült megzavarnom Téged, pedig nagyon igyekeztem ...
... folytatása következik, mintegy kéretlen prókátorként (is):
"Cinkosok közt vétkes, aki néma", tehát Boar mellett számít6sz rám is!:
oiuz (109)!
Tudom, hogy Te a Halászcsárda & Dunakömlőd-re gondolsz, úgy a több kilométernyi
távolság különbözetet is figyelembevéve (Kömlőd - Bp., Dunakömlőd - Bp.,) tutira csak a sűreje marad Neked, hacsak a pesti Duna vizével nem kerül szaporításra a lé, mint Boar is jövendölte jóindulattal!
A kánikulai melegre tekintettel a természetes párolgástól sem tekinthetünk el,
tehát a jóféle pesti csapvizet sem szabad számításon kívül hagynunk a léd szaporításánál...
:(((
Kömlőd Tatabányához cca. 20 km.-nyire fekvő település, Halászcsárda ott sem kizárt!?
Vajh, most melyikben főzöttről is írsz holnap élményest?
> HIHIHIHIHIHIIIIIII.... (sátáni kacaj)
Ne hagyjál bennünk 2ségest a "Kömlőd"-ök között!
> HIHIHIHIHIHIIIIIII.... (sátáni kacaj)
Készülj fel időben! Lehet, hogy Te csak halsűrítményt vacsizol ma?!:O
Nincs mit tennünk, a Sprotnival kapcsolatos helyzet konkrét tisztázására a HÖLGYVÁLASZ-t el kell fogadnunk, s hogy "off"-ok ne legyünk, az ajánlott témájú hsz.-okat kezdjük:
"Hej, halászok - halászok, mit fogott a hálótok?" rigmussal, és oiuz (105) "afSiH" hivatkozással!
Kérdés, hogy a moderátor mikor szól közbe?
> A vaddisznót úgy lehet a leginkább elejteni, ha rosszul fogod...
Amennyiben nem ejteném végzetesen fejre a menekülni szándékozó, ficánkoló röfit, önvédelemre hivatkozva lelövetehetem a legközelebbi vadőrrel???:-((
> /A naaagy, tapasztalt horgászok úgyis türelmes emberek, mint Te is (Baranyában).../
Tisztában vagyok Tolna/Baranya/Somogyország földrajzi fekvésével, településeivel,
irányítószámaival, ennek ellenére talán egy Mohácsra való hivatkozásod miatt volt téves asszociációm... A témára figyulva nem olvastalak vissza ...