Keresés

Részletes keresés

oiuz Creative Commons License 2005.08.12 0 0 132

Jó halat!

 

Kedves Topiktársak!

 

A jövő héten nem leszek Mo-n, így nem fogom tudni látogatni a topikot! Hiányzásom igazolt, üzleti út! (ezzel csak azért zavarlak benneteket, mert én lennék a topikgazda vagy mi?)

Kívánok mindenkinek jó halétkeket távollétem idejére!

 

ne feledjétek:

afSiH

 

 

üdv,

oiuz

 

 

tuutuu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 131

Üdv!

Ja, és arra kell nagyon vigyázni, hogy minimum ugyanannyi bor menjen a szakácsba, mint a pöribe... :-)))

 

Stratégiailag jól meg van fontolva a dolog..:}}

Előzmény: Boarhunter (128)
tuutuu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 130

Üdv!

Ajjaj, azt nem mondtam, hogy a csuszának ugye jól megsült szalonnán átforgatott csuszatészta kell( itt állandó harc dúl a nejemmel, mert ő képes nagykockából, sőt, szélesmetétből is túrós izéket csinálni, dehát azt egye is meg..:}})

Előzmény: Boarhunter (128)
oiuz Creative Commons License 2005.08.11 0 0 129

Ez ritka jól hangzik....

 

afSiH

oiuz

Előzmény: tuutuu (127)
Boarhunter Creative Commons License 2005.08.11 0 0 128

Ez amolyan korhely halpaprikásnak tűnik. Nem lehet rossz...

A csuka lyol harmonizál a füstöltszalonnával, érdemes annak a zsírjában pirítani a hagymát, és egy kis fokhagyma sem rontja el.

Ja, és arra kell nagyon vigyázni, hogy minimum ugyanannyi bor menjen a szakácsba, mint a pöribe... :-)))

Előzmény: tuutuu (127)
tuutuu Creative Commons License 2005.08.11 0 0 127

Üdv a topiklakóknak!

 

Csak azért, hogy ne csak a halászlé legyen a szőnyegen(...:}}} de szép képzavar),

az általam legutóbb gyártott müsor 2 főre ( kisétkűek vagyunk..):

- 1 szelet ponty

-2 szelet csuka ( a múltkor afr. harcsa volt, az szerintem jobb volt)

 

Kicsontozva, ( mondjuk a csuka ugye macerás, de a z a.h. se sokkal különb), aztán felkockázva kb.  2 centisre. Besóz, hűtöbe, holnap lesz a kaja.

A csontok, bőrke ( az afrikait alig lehet nyiszatolni, pedig késeim azért vannak)

bele kb. 2 deci vízbe, apróra vágott fél fej vöröshagymával.

Szép lassan rotyogtatva főzni vagy 2 órát fedő alatt, a párolgást fehérborral pótolni ( bár a vörösborral lehet, hogy jobb, a múltkor az volt). Most egy pici levél zsályát is beleraktam, nem rontotta el. Ja, még egész borsot is raktam az elején.

Elkészült a lé, ha valaki mazochista, a csontokról lebányászhatja a dolgokat, de ez a legjobb módja a szálkák visszacsempészésének..:}}}.

Ezután ( nekem jóféle vastag vasból készült edényeim vannak ilyesmire) forró zsírban(!) átforgatom a kockázott halakat ( úgy vettem észre, a csukát mintha előbb kellett volna beletenni, de nem volt vészes), aztán a hal ki a zsírból, a hagyma másik felét bele, megpirítani kicsit, aztán egy paprika, paradicsom apróra vágva.

Amikor kicsit párolódott, bele a halat, meg az alaplét.

Ja, pirospaprika is kell, persze ne legyen odaégetve.

A rotyogtatás közben valamikor darálok rá egy kis borsot, meg bort is hozzá, ha

kell ( kell), aztán tejföllel összeforralva.

Közben elkészült a túrós csusza, amit az előfűtött ovális kőtányéron sürgösen

nyakonönt a halprodukcióval, és hamm.

Előzmény: oiuz (126)
oiuz Creative Commons License 2005.08.10 0 0 126

Sajnálattal hal (l)om ezeket!

Mind a halászlé nem fitti mivolta, mind az utánfutó kifejezetten bosszantó!

 

Egyéb halas élmények? esetleges új belépőken, vagy nyaralásból kipihenten visszatérőknek?

 

afSiH

oiuz

 

Előzmény: Boarhunter (125)
Boarhunter Creative Commons License 2005.08.07 0 0 125

Milyen volt a hallé?

Ha udvarias akarnék lenni a szakácshoz, azt mondanám, érdekes. Ha tényszerű, azt mondanám, feledhető. De a kőkemény igazság az, hogy feledhetetlenül szar volt.

Paszírozott, fűszeres mártás jellege volt, köze nem volt a halászléhez. Az egyetlen örömöt a benne főtt kb 3kg ikra kihalászása és elfogyasztása okozta, bár mek kell mondjam, az ilyen, nagytestű amúrokból származó ikra nyomába sem érhet pl. a kárászénak.

Hogy miért hanyagolom a topicot. Bármerre megyek, megjelenik az utánfutóm és elkezd offolni, köcsögölni. Én elküldöm az anyjába oszt lyol kimoderálnak. Ez nem hiányzik ide.

Amúgy azóta nem ettem halat de a héten muszáj lesz valamit elkövetnem, már elvonási tüneteim vannak... Sztem sütök egy kis kárászt holnap, csak az íze miatt...

Üdv!

Boar

Előzmény: oiuz (124)
oiuz Creative Commons License 2005.08.05 0 0 124

Tisztelt Boarhunter!

 

Látom, hogy el hanyagolja ezt a tip-top topikot! Érdeklődnék, hogy az miért van?

Milyen volt a hallé?

 

afSiH

oiuz

Előzmény: Boarhunter (113)
oiuz Creative Commons License 2005.08.05 0 0 123

mondom :

ban=ba

 

afSiH

oiuz

Előzmény: oiuz (122)
oiuz Creative Commons License 2005.08.05 0 0 122

Az király lehetett!

 

Én olaszhonban megyek szeptemberben, és már nagyon várom a tengeri halakat, és szörnyeket....

 

Volt valami egészen különleges amit ettél????

A horvátoknál a roston sült-zöldfűszeres szardíniáról hallottam regéket... (mármint, hogy mennyire jó)

 

ja az előbb lemaradt:

afSiH

 

 

és most is:

 

afSiH

 

oiuz

Előzmény: luisen (120)
oiuz Creative Commons License 2005.08.05 0 0 121

Boldog vagyok, hogy más is irogat, nem csak én!

 

Ettem tegnap előtt egy kínai étterembe (bocsi Büfé) csípős halat! Hekk volt a drága, és sajnos nem volt teljesen friss (értsd, már kihült és újra kellett melegíteni) de viszont jó volt.

Be volt írdalva, úgy megsütve, és valamilyen szószban úszott, ami csípősvolt!

 

hát ilyet ettem...

 

oiuz

 

 

 

luisen Creative Commons License 2005.08.05 0 0 120

Nincs kihalás, kedves topikgazda, halevők for ever :-))

 

Horvátországban nagy halevéseket rendeztünk, megitn rájöttem, hogy bármilyen hal (vagy tenger gyümölcse) nagoyn finom roston, vagy fokhagymás olivaolajjal  serpenyőben gyorsan kisütve. Mellé paradicsomsaláta, friss kenyér (esetleg sültkrumpli).

 

Visszafelé Alsó Bélatelepen (Fonyód előtt) a Torony étteremben megálltunk pihenni, jó volt a pontyhalászlé.

 

két hétig nem is ettünk mást, mint  halat és zöldségeket. 

Előzmény: oiuz (119)
oiuz Creative Commons License 2005.08.04 0 0 119

Vagy a halak haltak ki vagy a halevők...

most aztán mi lesz?????

 

afSiH

oiuz

oiuz Creative Commons License 2005.08.02 0 0 118

Fel....!!!

afSiH

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.07.31 0 0 117

ouiz (115)

ouiz (116)

 

Val'szeg tévedsz:-((, a kóstológia mostantóóól van folyamatban ...

... részemről legalábbis ...

 

Üdv.:

kulináris

Előzmény: oiuz (115)
oiuz Creative Commons License 2005.07.29 0 0 116

Látom a beszámoló egy kicsit megviselt mindenkit!

 

Vagy csak útáltok?

Látom ÉN!!!!!

 

akkor is:

afSiH

oiuz

oiuz Creative Commons License 2005.07.29 0 0 115

Hali!

afSiH

 

Beszámoló:

1...2....3....

beszámoltam.... HIHIHIHIHIHIHIHHIIHIHIHIH (sk)

 

 

Komolyra fordítva a szót:

 

A halászlé megérkezett szerda este, és azon mód el is fogyott! Se nem romlott meg, se nem folyt ki, se nem lett higítva! A dunakömlődi halászlé átalakult baracsi-vá, mert a barátnőm ott vette!

Szerintem: Nem volt elég sűrű, nem volt benne belsőség::::::((((((((((((((((((((, az íze jó volt, de nem extra, a halak benne patkó és törzs ( a patko szt. ponty a törzsek sztm. harcsa, de nem 100%) a csereszneypaprika egyben volt benne, (amit nem bánok, mert nem szeretem nagyon erősen) ez kicsit furcsa volt nekem.

 

Összefoglalva:

mennj helyre 2/3-ad. (de nekem azon az estén nagyon jól esett!!!!!!!!!!!!!!)

 

Jó halat mindenkinek!

 

oiuz

afSiH

 

 

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.07.27 0 0 114

afSiH!

 

Kedves Oiuz (112) Halbarát!

 

Az irígyeidet bizony, talán teeeljeeeseeen másikkk topicban keressed!:-(((

Boart, s önmagamat sem látom irígyeid között ...

HMMMMMMMMMMMM....

 

> HIHIHIHIHIHIHIHIHiiiii.... (SK)

 

A befőttesüveg a forró hallétől, - s nem Sprotni halaktól - szétpattan(t), így még a délután megajánlott sűrítményed is koczkázatos oiuz-fogyasztásra estebédként!

 

Helyetted inkább vállalom a holnapi beszámolót, a csapvizet, a pesti Duna vizét dunakömlődi hozományodról, csak tesztelhessem, természetesen Téged kímélve minden, - a szállítási körülmények okozta - váratlanságtól!

Ennyit megérhet Neked, nemde?!!

 

Boar-nak pedig külön főzve paszírozol, amikor helyben a dkömlódi üvegesed?

Hogy is van ez a mai napod? ... (A bajaival gyorsabban elkészülnél paszírozás nélkül!)

 

.... se lé(d), se sűrítmény?

Nem mond6od, hogy délután jó előre már nem figyelmeztettünk?!...

 

A Kömlőd-ökkel sem sikerült megzavarnom Téged, pedig nagyon igyekeztem ...

 

Halas üdvözlet kedves Barátnődnek is!:

kulináris

afSiH!

Előzmény: oiuz (112)
Boarhunter Creative Commons License 2005.07.27 0 0 113

Gond egy szál se...

Az új barátnődet Salmon(lazac, hogy ontopic legyek) Ellának fogják hívni...

 

Estére van egy meghívásom valami hallére, amit amúrból és keszegekből főznek és passzíroznak. Nem halászlé, de azért kíváncsian várom...

Előzmény: oiuz (112)
oiuz Creative Commons License 2005.07.27 0 0 112

Az a helyzet, hogy pontosan tudjátok, hogy miről írok és legyünk egészen őszinték irígyek vagytok.... Bizony bizony.....

 

Nem fog sem kilötyögni, sem elpárologni, mert a bácsi (néni) a konyhában erősen rázárja a befőttes üvegre annak a tetejét!

HIHIHIHIHIHIHIHIHiiiii.... (SK)

 

Ezen kívül a barátnőm sem fog lakmározni belőle, mert alergiás a halra. (Hallotatok már ilyet?)

 

Úgyhogy, (remélem, nem romlik meg ebben a dög melegben) jó fogok vacsizni! hihihihihihiihihihiihh

természetesen Dunakömlődről van szó!

 

 

afSiH

oiuz

Előzmény: kulináris kóstológia (111)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.07.27 0 0 111

A

afSiH!

 

:-DDD

... folytatása következik, mintegy kéretlen prókátorként (is):

"Cinkosok közt vétkes, aki néma", tehát Boar mellett számít6sz rám is!:

 

oiuz (109)!

Tudom, hogy Te a Halászcsárda & Dunakömlőd-re gondolsz, úgy a több kilométernyi

távolság különbözetet is figyelembevéve (Kömlőd - Bp., Dunakömlőd - Bp.,) tutira csak a sűreje marad Neked, hacsak a pesti Duna vizével nem kerül szaporításra a lé, mint Boar is jövendölte jóindulattal!

A kánikulai melegre tekintettel a természetes párolgástól sem tekinthetünk el,

tehát a jóféle pesti csapvizet sem szabad számításon kívül hagynunk a léd szaporításánál... 

 

:(((

Kömlőd Tatabányához cca. 20 km.-nyire fekvő település, Halászcsárda ott sem kizárt!?

Vajh, most melyikben főzöttről is írsz holnap élményest?

 

> HIHIHIHIHIHIIIIIII.... (sátáni kacaj)

 

Ne hagyjál bennünk 2ségest a "Kömlőd"-ök között!

 

> HIHIHIHIHIHIIIIIII.... (sátáni kacaj)

 

Készülj fel időben! Lehet, hogy Te csak halsűrítményt vacsizol ma?!:O

kacz-kacz...

 

Üdv.:

kulináris

afSiH

"Czinkosok közt vétkes, aki néma!"

Előzmény: Boarhunter (110)
Boarhunter Creative Commons License 2005.07.27 0 0 110

Nyugi...úgyis ki fogja lötyögtetni...és majd felönti vízzel, hogy ne vedd észre...

:-DDD

Előzmény: oiuz (109)
oiuz Creative Commons License 2005.07.27 0 0 109

HIHIHIHIHIHIIIIIII.... (sátáni kacaj)

 

A barátnőm hoz nekem halászlét a Kömlődi Halászcsárdából... ma este azt eszek....

 

Beszámoló holnap.....

 

 

hihihihihihihihihihihihihiiiiiii.... (sátni kacaj)

 

oiuz

afSiH

 

Boarhunter Creative Commons License 2005.07.26 0 0 108

Sok vízparti szerencsét!

 

Vazze, ennyire nem lehetsz gonosz!  :-(

Előzmény: kulináris kóstológia (107)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.07.26 0 0 107

 

:-))

> ( Elpananaszoltam a páromnak, azt mondta, legközelebb a házaséletről

> írkáljunk... :-) )

> Előzmény: kulináris kóstológia (98)

Szia Boar!

Gratula kedves Párodnak!

Nincs mit tennünk, a Sprotnival kapcsolatos helyzet konkrét tisztázására a HÖLGYVÁLASZ-t el kell fogadnunk, s hogy "off"-ok ne legyünk, az ajánlott témájú hsz.-okat kezdjük:

"Hej, halászok - halászok, mit fogott a hálótok?" rigmussal, és oiuz (105) "afSiH" hivatkozással!

Kérdés, hogy a moderátor mikor szól közbe?

 

> A vaddisznót úgy lehet a leginkább elejteni, ha rosszul fogod...

 

Amennyiben nem ejteném végzetesen fejre a menekülni szándékozó, ficánkoló röfit, önvédelemre hivatkozva  lelövetehetem a legközelebbi vadőrrel???:-((

 

> /A naaagy, tapasztalt horgászok úgyis türelmes emberek, mint Te is (Baranyában).../

 

Tisztában vagyok Tolna/Baranya/Somogyország földrajzi fekvésével, településeivel,

irányítószámaival, ennek ellenére talán egy Mohácsra való hivatkozásod miatt volt téves asszociációm... A témára figyulva nem olvastalak vissza ...

 

Sok vízparti szerencsét!

 

Üdv.:

kulináris  

Előzmény: Boarhunter (101)
szysssz Creative Commons License 2005.07.26 0 0 106
Minél hamarabb próbáld ki, és azt is megbocsájtjuk Neked, ha ismétlésekbe bocsátkozol. -)))
Előzmény: oiuz (105)
oiuz Creative Commons License 2005.07.26 0 0 105

Nagy-nagy örömmel látom, hogy jókedv uralkodik a topikban!

 

Hajrá-hajrá!

 

Mekkora a repűlő vaddiszó repülési sebesége? Összemérhető a repülőhaléval? Számít-e hogy afriakai vagy európai a vaddisznó, ill. a repülő hal????

 

Ki evett már repülő halat????

 

Üdv:

oiuz

afSiH

 

Ez a zöldbabos Sprotnis recept igen kíválónak tűnik! Kiprószálom, alkalom adtán!

szysssz Creative Commons License 2005.07.26 0 0 104
Az kimaradt: az 1-2 órában a hűtőben tartod. -))
Előzmény: szysssz (102)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.26 0 0 103

Amennyiben elismerő szavaid nekem szólnak, akkor köszönöm.

Ugyanis én imádom a halat.

Szerencsére az asszony nem, így nem veszünk össze rajta.:-)))

Előzmény: kulináris kóstológia (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!