ezer bocsanat. sajnos nem fogok tudni menni tobb ok miatt sem. bar oszinten szolva baromira lenne kedvem egy kicsit merulgetni a vorosben, de fajo szivvel megis nemet kell mondanom.
Akkor készülj az F betűs országokból. Tőlünk azt kérdezték a Cebu Pacific gépen, és ha tudsz hármat, nyersz valami kis ajándékot. Van aki Philippines-szel kezdte :)
Akkor hogy az elhalástól való megmentéséhez hozzájáruljak, én is megjegyzem, hogy idén alighanem többször is el fogok jutni az országba, tranzitban 4 szomszédos ország közt (köszönet, Cebu Pacific). Ha már arra járok, alighanem beiktatok egy kis ottanni turistáskodást is, pl anno nem jutottam el a főbb szigetek közül Mindoróra és Panayra. Bár őszintén szólva a két legnagyobb szigeten is vannak még olyan helyek, amik ezeknél jobban érdekelnek.
par napja lattam egy doku filmet a national geographicon a fulopokrol.
volt szo az ifugaokrol es hogy mennyire el akarjak nyomni a kulturajukat, meg palawanon mutattak egy fickot, aki jarja a halaszhelyeket es feljelenti a dinamit meg cianid halaszokat. vannak mindig mas halasz segitoi. Ezek valtig allitottak, hogy bombahalaszatrol meg nem is hallottak es ok ilyet soha nem csinalnanak... vicces
A virtualtourist-os jobb szerintem. Tényleg pörög, de mondjuk ott van rá az egész világ, az utazas.com-ra meg a magyarok. Én is adtam 2-3 választ. :) Ott is van pár hülye kérdés..
Na ez az utazas.com egy másik előnye: ott beírás nélkül is "felhozhatóak" a témák.
Ha 2005 és az utolsó hozzászólás közti fülöpös témákat akarsz ott keresni, akkor nem csak az az utoljára használt témát kell ott nézni - emlékeim szerint a kurvázásról szóló témákban többször is említették az országot! ;-)
De persze rengeteg friss hozzászólás sehol nem lesz - ha egyszerűen csekély az érdeklődés, akkor ez van.
Akinek hiányzik egy pezsgőbb fórum, annak irány a Thorn Tree, vagy esetleg ez is:
Szerintem részben azért sem népszerűek a fölüp-szki témák, mert oda csoportos út nem nagyon van, aki meg egyénileg megy annak ott a sokkal jobb angol nyelvű konkurrencia:
Én utoljára kb 5 éve jártam az országban, összesen pedig kb. 7 hónapot töltöttem ott, de azt mind utazással, vagyis nem egy tengerparton vagy valami angelesi cicababa ölében lötyögve.
Nem kell a fotókat cikizni, diákról vannak szkenelve olyan minőségben, hogy ne legyen érdemes lopni őket onnan (indonéz képeimet már több helyen viszontláttam)! ;-)
Filipnóknak mindenesetre tetszett, és az nekem jó mérce.
Ami az utazas.com-ot illeti, egyetértek vele, hogy ronda, kötelező regisztráció sem ártana neki, de szerintem mégis több info an ott az ilyen kevésbé "snassz" úticélokról. Bár ott nem árt a keresőt is használni, mert ellentétben az index fórummal, ott sokkal inkább indítanak új témákat új kérdéseknek, illetve írják be őket átfogóbb, más országokat is érintő témákba, mint pl "Ázsiai nők...", stb.
Nagy előnye viszont az, hogy kontinensekre van bontva, így nem süllyednek el olyan gyorsan a kevésbé frekventált témák sem. Talán emiatt kevesebb az irreleváns beírás is, mint itt - bocs, de azok engem tényleg untatnak sok itteni témában.
És azért arányaiban tagadhatatlanul több ott valahogy az "egzotikus" országokkal foglalkozó téma, mint itt.
Ami azt illeti, hogy többen mennek inkább Krabiba vagy más thai helyekre - hát ez egyszerűen a realitás. Első utas turistáknak, illetve olyanoknak akik simán olcsó tengerpartot keresnek bőséges szállásválasztékkal és jó kajával, vagy "tipikusan keleties" templomokat is akarnak látni, én is inkább ajánlanám Thaiföldöt.
Egyszerűen jobban megéri, ez a realitás.
És ezt úgy mondom, hogy én személy szerint több időt töltöttem a Fülöp-szigeteken!
Én is anno úgy tévedtem ide, hogy az utazas.com-on nem nagyon találtam Fülöp-szigetekről friss infót. Itt meg elindította R-U-D a "kis gyermekét" és a tálalt dolgok eléggé egybevágtak a mi elképzeléseinkkel. Szerencse kérdése is volt. Muszáj néha fölhozni a topicot, azért a "semmilyen" hozzászólások. De egyébként teljesen igazad van, nincs érdeklődés.
megsem hiszem, hogy teljesen hasznalhatatlan ez a topic es el lenne arasztva csipp-csupp csevegesekkel, persze van az is, de pont azert hoztam letre, mert sehol nem talaltam anno amikor utaztunk epkezlab tanacsokat es javaslatokat. meg az utazas.com-on sem. ott volt ugyan egy srac aki 2002-ben meg irt egy-ket infot, de nagyon keves tenyleges javaslattal szolgalt.
az utazas.com egy lenyeges hatranya, hogy kepeket nem lehet feltolteni es a kezelofelulete sem eppen megnyero. lehet szidni itt is meg ott is sokmindent, de nem az lenne a celunk, hogy tampontot adjunk ugyan rovid de megis hasznalhato tapasztalatunkkal olyanoknak, akiknek meg gozuk sincsen, hogy mit kezdjenek a szigeteken? nem tul popularis celpont magyarok koreben, azt elhiszem, ettol fuggetlenul mar tobben jartunk arrafele, igy nem kilatastalan a tema eltetese.
pont az utazas.comon irta valaki, hogy inkabb krabira megy cebu helyett. na az ilyen donteseket sajnalom igazabol. persze nyilvan lehetnek mogotte ertelmes ervek is, de aki a 100 dolcsis ai szallast keresi feherhomokos parttal, azt nehez ravenni olyanra, hogy ugyan sokkal nagyobb elmenyben lesz resze, de ehhez be kell vallalni a kalandot.
Nagy pörgés sehol nincs, de konkrét utazással kapcsolatos kérdés több fordul ott elő, míg itt az X-száz hozzászólásos témák nagy része a nagy semmiről szól (Hogy vagytok, Miért nem ír már senki, stb).
Mikor is volt ebben a témában az utolsó tényleg fülöp-szki utazással kapcsolatos kérdés... ha jól látom még tavaly.
Bocs a megjegyzésért, és további jó cseverészést Dominikáról, Új-Zélandról, stb! ;-)
nem ugy tunik mintha az utazas.comon nagy porges lenne a fulop szgtk topicban.
meg szerencse, hogy mi csak szervezett udulesrol beszelunk ebben a topicban. meg a vegen valaki hozzankvagna, hogy hulye hatizsakos individualista utazok vagyunk, amit ugyebar semmikeppen nem szeretnenk... foleg nem ezen a forumon.
De elhagyott lett ez a jobbra érdemes topik. Nem igaz, hogy senki nem megy oda, ill. senki nem itt keres infót. Nem tudják, hogy mit hagynak ki... Vagy írjon ide az, aki volt és nem jött be neki.