Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2013.02.12 0 0 2357

Gondolom, a főzéskor keletkező pára bejutott mögé éa mivel a csempe akadályozta a levegőmozgást, szépen megtelelepedett a penész.

Előzmény: Shoterq (2354)
MZ/Y Creative Commons License 2013.02.12 0 0 2356

Még a tippeléshez is kellene tudni, honnan indultál (hány % pára volt korábban) és hogy ez új ház-e.

Előzmény: Dreamer (2355)
Dreamer Creative Commons License 2013.02.12 0 0 2355

Midea MDF2-20DEN3 páramentesítőt vásároltam.

Egy nap alatt majdnem 6 liter vizet sikerült összegyűjtenie. Most a rajta beállított páratartalom 55%. Feltételezem ezek alapján, hogy nem volt értelmetlen a beszerzése.

Ami picit szomorú, hogy a hat liter vizet 6kW energia elhasználásával sikerült neki begyűjteni. Remélem stabilizálódik az állapot és nem kell folyamatosan mennie!

Dreamer

Shoterq Creative Commons License 2013.02.04 0 0 2354

Sziasztok!

Kis segítség szeretnék kérni, mitől lehet ez:

A ház könnyűszerkezetes, 2011. májusba kezdtük az építkezést 2012. márc költöztünk!

Penész sehol nincs a lakásban!

Páratartalom 40-50% között ingadozik, éjszaka (gáz) radiátoros fűtés és amikor tehetjük 70%-ban légfűtéses kandallóval fűtünk, rendszeresen szellőztetünk. A lakásban a párásabb helyeken és ahova kell aereco ablak szellőző került beépítésre, konyha, mosókonyha, fürdő!

A helység ahol a kép készült a konyha!

December végén (pontosan 23-án) építettem be a gáz főzőlapot, mivel ezen nincs hátul üveglap, gondoltam ideiglenesen pár pogácsával felnyomok 2 csempét, hogy lehessen takarítani a falat! Ma eset a gázlap pucolásánál megmozdult a csempe és mögötte ez a látvány fogadott!

Esetleg tipp infó, hogy mitől indulhatott meg a penészedés?

Előre is köszi!

zordonC3 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2353

nekem tavalyi szezon volt az első kandallós szezon, -20% pára. Persze nem új ablakaim vannak, de nem is 50 éves a ház.

Előzmény: Danecay (2346)
zordonC3 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2352

...ceresit téma...

újszülöttnek..

- mi van a ceresitben? kálium klorid 99% (nézd meg a dobozán ha nem hiszed).

- hol van még kálium klorid? környezet barát útszóró só, 97% kálium-klorid, 25kg kb 1500 Ft ... No comment.

De vegyétek a póttablettákat jó drágán :P Ahelyett hogy fox egy alul lyukas virágcserepet, beleöntöd a sót és 10x többet ér (cserépméret szobafüggő)

Előzmény: R!ck4 (2349)
ateszm Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2351

Cerezit hatása=0 kb halottnak a csók. A vályog természetes építőanyag amit hiba szigetelni,persze ha elég vastag a fal. A műanyag nyilászáróval tovább ront az ember a helyzeten, mintha neylonzacskóba csomagolnád a házat. Ha 60 alatt tudod kicsit tartani télen,az jó lenne. A splitklíma fogyasztására kiváncsi lennék, páramentesítő 250-400W között fogyaszt.

cszoli Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2350

vályogra való szigetelést használtatok? A vályognak szellőznie kell.

R!ck4 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 2349

Mi egy régi kis vályogházban akunk (még rövid ideig) ami egy éve 5cm-es szigeteléssel körbe lett húzva, és a nagyobb szobában 2 ablak műanyagra lett cserélve. A páramérőnk szerint (kettő is van, egy értéket mutatnak) 60-63-70% körül van az érték, szellőztetéssel, split klíma légszárító funkciójával, ceresittel sem érünk el érdemi erdményt, legutóbbi próbálkozás a ceresittel 2012 nov 30-tól dec 7-ig kemény 13mm- nyi víz gyűlt össze a készülékben, 60% alá nem nagyon tudunk lemenni. Kiönteni azóta se öntöttem ki, hiszen most sincs még félig sem...

Na most kiöntöttem, még félig se volt, de a tabletta odavan..

Előzmény: ateszm (2347)
Danecay Creative Commons License 2013.01.29 0 0 2348

Köszönöm a választ! Közben már beruháztunk egyre. Ugyan még tapasztalatom nincs a párátlanítóval kapcsolatban mert még elvileg ma kerül feladásra, de korábbi tulajdonosa nagyon dícsérte, és meglehetősen őszintének is tűnt.

Előzmény: ateszm (2347)
ateszm Creative Commons License 2013.01.27 0 0 2347

Szia. Én első körben a kandalló előtti páratartalmat mérném meg. A megfelelő páratartalom 40-60% között a jó. Ha e felett vagy alatt van,az nem egészséges. Mi panellakásban lakunk,ahol 90%felett volt a páratartalom,fűtési szezonban.Durván penészesek voltak a sarkok,és olyan nyirkos párás volt minden.A ruha majd egy hét alatt szárat,ablakokon csurgott a víz belülről. A páramentesítő beszerzése után 50%-os értékre állítva teszi a dolgát naponta 4liter vizet nyerve ki a levegőből. Legtöbbet a gyerekszobában van,amikor mosási idő van,akkor viszont áttesszük 1-2 napra abba a szobába ahol szárítjuk a ruhákat. Csináltam egy tesztet,egy hét használat után körberaktam a lakásban,minden szobában. 2óra működés után átpakolgattam minden szobába kivétel nélkül. Meglepetésre pár % eltérés volt az eredmény. Tehát kérdésedre a válasz,ha egy a légtér,és megfelelő szellőztetés biztosított,elegendő egy készüléket vásárolni.Itt azért szükséges az,hogy a természetes légáramlat meglegyen.Sarkok ne legyenek bepakolva.Bútorok ne legyenek koppanásig a falnak tolva.A kandalló páramentesítő hatását sajnos nem ismerem panellakás lévén.De viszont ha most nagy a gáz,értem itt azt,hogy 70-80%os most a páratartalom,akkor mindenképpen érdemes beruházni.Esetleg kis veszteséggel később eladni,ha már nem kell. Remélem tudtam segíteni.

Üdvözlettel :ateszm

Előzmény: Danecay (2346)
Danecay Creative Commons License 2013.01.20 0 0 2346

Sziasztok!

Tervezünk valamilyen párátlanító masinát venni, de idő közben hallottam, hogy a kandallónak is egész jó párátlanító hatása van, amit szintén terveznénk, igaz csak a következő fűtési szezonra. Az érdekelne, hogy egy kandallóval meg lehet-e oldani a párátlanítást a házban összenyitott ajtók mellett ha az egy központi helyen helyezkedik el, vagy sem. Értelemszerűen nem szeretnék feleslegesen egy párátlanítót venni, ha ez a későbbiekben egy kandallóval ki tudom váltani?

gyattila Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2345

Úgy néz ki mint egy Technopoint. Ennyit biztos megér.

Előzmény: fil (2344)
fil Creative Commons License 2012.12.03 0 0 2344

Erről a Praktikeres párátlanítóról van valakinek tapasztalata? Ha igen, ne fosszon megf tőle :)

ateszm Creative Commons License 2012.11.30 0 0 2343

Jelentem megérkezett az Ardes 595. Első benyomásom a következő.Szép.:)

Bekapcsolás után majdnem dobtam egy hátast,amikor a kijelzőről nem tévedés,87% páratartalom értéket olvastam le. Fél óra használat után a szobában most jelenleg 65% páratartalom van.Pár nap múlva részletes élménybeszámoló következik. Szerintem annyi kell,hogy a lakás (72m2) "rendet"tegyek páratartalmilag! :)

gyattila Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2342
Előzmény: gyattila (2341)
gyattila Creative Commons License 2012.11.29 0 0 2341

januárban ezt írtam a tapasztalataimról:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=115310405&t=9115260

Előzmény: mrkiki (2340)
mrkiki Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2340

Neked ez a tipusú sinclair van? Írhatnál esetleg adatokat, ha tudtad mérni előtte utána a páratartalmat, vagy tapasztalatot, ne csak ennyit, hogy csendes, jó. Köszi

Előzmény: gyattila (2339)
gyattila Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2339
Előzmény: ateszm (2337)
mrkiki Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2338

Nem tudom, én is csak adatot, tapasztalatot gyűjteni vagyok itt. Nézd meg mennyi vizet tud "előállítani", mennyit fogyaszt, mennyire hangos, esetleg keress véleményeket.

Előzmény: ateszm (2337)
ateszm Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2337
Visszafogtam kicsit magam (árban).... két versenyző közül...: MDF2-20DEN3 vagy ARDES M595 Mindkettő 50k. 2év gari.

(bocsi,telefonon vagyok,linkelés nehézkes) szóval melyik legyen?
Előzmény: mrkiki (2336)
mrkiki Creative Commons License 2012.11.28 0 0 2336

Szia!

Mérni is tudod esetleg a páratartalmat? Napi kétszeri szellőztetés sokat jelent. Ha megveszed a készüléket írd meg kérlek a tapasztalatodat!

köszi

Előzmény: ateszm (2334)
gyattila Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2335

Ezt én is néztem annak idején, de nekem drága volt.

Előzmény: ateszm (2334)
ateszm Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2334

Köszönöm a gyors választ. WDH 520 HB a készüléket nézegettem. Nem olcsó,de nagyon jókat írnak róla. Nyilván számít a pénz,de nem szeretnék mellé nyúlni.

Előzmény: gyattila (2333)
gyattila Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2333

Olyat vegyél, amelyik kapacitása legalább 20 l/nap. Nekem Sinclair van, megfizethető jó, viszonylag csendes. Népszerű, könnyen beszerezhető még a Midea, de az egy kicsit zajosabb. Van Fagor, vagy Technopoint, és van még a Trotek, vagy micsoda, de az meg egy kicsit drágább. És néha lehet kapni a Lidl-ben, névtelen gépeket meglepően olcsón.

Kiindulásnak:

http://www.szegedklima.hu/paramentesito/

Előzmény: ateszm (2332)
ateszm Creative Commons License 2012.11.27 0 0 2332

Szép estét. 72m2-es panel lakásban élünk,11hónapos kislányunkkal. Sajnos mostanában egy re gyakrabban előrordul a penészedés,páralecsapódás,ami penészedéshez vezetett. Sajnos a ceresites megoldás szobánként nem segített. Szeretnénk valami hatékonyabb megoldást. Tudom a hőhídat kell meszüntetni,de sajnos a külső szigetelés a többi lakó "jóvoltából" nem lesz! Tehát vásárolni szeretnék egy elektromos páramentesítőt. Ki milyen készüléket ajánl a 72m"-hez? Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:ateszm

MZ/Y Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2331

Elég, ha itt a zindex fórumai közt szétnézel. :o)

Ime.

Persze érdemes máshol is

Előzmény: salapp (2330)
salapp Creative Commons License 2012.11.26 0 0 2330

Jé, pont ilyenünk van 4 éve. 2008-ban egy mészkő+kisméretű tégla régi házat (btto, 80 m2) újítottunk fel, szarráázott a viharokban, amik elvitték a tetőfóliát, meg betonkoszorú is vizezett rendesen, aztán külső oldali eps (5 és 8 cm) és műgyanta színvakolat, 20 cm ügyapot a gerendák közé.

És jött az első ősz. A rel páratartalom esőerdei szintű volt sokszor (80-90%). Leültél egy bútorra, nyirkosnak érezted, a függöny kézre harmatos volt, a külső falak belső oldalán a sarkokban megindult a penész. Durva volt, küzdöttünk.

Aztán vettem egy ilyen praktikeres gépet, akkor 30K volt még, és naponta telt meg az 5 literes tartály az első télen, és minden nap más helyiségben ment - mondjuk abban a helyiségben aznap nem kellett fűteni, mert tökéletes meleget csinált a gép. Nyáron ezerrel tárva-nyitva minden, hogy száradjon. Most az 5. telünket töltjük itt, már kiszáradt a ház. Most már csak a belső páratermelést kell kezelni. Egy hete egy merő dunszt a külvilág, szellőztetek gyakran, de kevés. Újra 80% a párat.

Most 0% thm-re szárítógép, ez is nagyon bejött, kiesik at őszi-téli beltéri teregetés, szárítás, vasalás és minden szárazon, illatosan, puhán, boholymentesen kerül a szekrénybe. Azt is csak javasolni tudom. A kényelem új foka. Mint a mosogatógép.

Szellőztető rendszeren gondolkodom. A Helios falátvágásos tetszene, de be vannag rúgva az árakkal.

Már bújom a netet, hogy ki csinált saját kezűleg hőcserélős szellőztetőt. Tuti meg lehet valósítani.

Előzmény: Törölt nick (2311)
Tarján Timót Creative Commons License 2012.11.21 0 0 2329

Üdvözlet!

Létezik egy új technológia, ami egy speciális festék, nem ül meg rajta a penész, vagy ha mégis, akkor egy nedves szivaccsal egy húzással eltávolítható. Így megspórolhatja a penészirtószereket, és a tisztasági festéseket, vagy a penészgátló festék többszöri felhordását. A falfelület onnantól vízálló lesz, de emellett lélegző falfelületet képez. Ha érdekel, írj!

O/O Creative Commons License 2012.11.19 0 0 2328

Sziasztok! Engem most a szekrény mögötti szellőzés megoldása érdekelne. Már túlvagyok egy szivárgó gázbojlertől esőerdős klímává alakult fürdő penészmentesítésén. Párátlanító készülékem van, kondenzációs szárítógépet is használok, minimálisra csökkentettem a belső páratermelést és tudom a szellőztetés fontosságát. Most lett kész a szobabútorunk egy külső falra vannak lábai és nem ér teljesen a plafonig. Viszont a levegő lehűl mögötte a fal hideg, szóval aggódom. A helység páratartalma 50-60% között van, de lehűlve így is kicsapódhat a víz a szekrény mögött. Hány cm helyet kéne hagyni a szekrény mögött, ki lehet ezt egyáltalán számolni? Szellőztetéskor szerintem ott nem cserélődik a levegő. Mit lehetne csinálni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv. Béla

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!