A First Ladyknek nagyon örülök, kár, hogy a Pastella nem maradt meg, dehát a dugványozás sajnos már csak ilyen - vannak veszteségek... Nagyon kíváncsi leszek a kis pipacsokra, meg persze a díszfűre is. Ez utóbbit nem is kérdeztem, télálló nálad vagy újraveted?
Köszönöm, hogy megírtad! Nekem is olyan semmilyennek tűnt a kertészetben, annyira nem ragadott el a hév, de több rózsánál is tapasztalható, hogy az évek során szebb lesz. Visszanézve az utóbbi hetek hozzászólásait, amikor a vázában fényképezted le, na ott kimondottan tetszik a színe.
Akkor határoztam el, hogy márpedig ilyen rózsakert nekem is kell! Nem is vártam sokáig, az első rózsám pont az éden lett. Most már roskadásig van bimbóval. Pár nap és én is óránként fogok kijárkálni a kertbe, hogy beszippantsam a látványt.
A Benjaminnal sokáig úgy voltam, hogy olyan semmilyen. Narancsos-pirosas, elég nehezen besorolható színű virága, nem sok illata... Aztán idén megmutatta, mit tud, és nagyon szép. Vibráló a színe, nagyon finom gyümölcsös az illata, tele van bimbóval. Szerintem érdemes próbát tenned vele.
Irj nekem emailt, mert nem tudok privit irni neked, ide meg nem akarom kiírni.
Nincs nekik sok törzses Austinjuk, Dark Ladyből talán 1 db, a Benjamin B. 2 db, szóval nem nagy készlet, próbáltam puhatolózni fajták iránt de nem tudnak ígérni sajnos.
Képzeljétek nagy öröm ért, egy közeli kertészetben lehetőségem nyílt eredeti D.A. törzses rózsát venni. Azt kell, hogy mondjam a lehető legjobb minőségű tórzses rózsa amivel valaha találkoztam! Olyan vastag törzse van, hogy szinte kitámasztást se igényelne, és a koronája is szép dús. Egy Lady Emma Hamiltonra esett a választásom, bár van már egy ilyenem, de nem törzses. Most le se kell hajolni a fantasztikus illatáért (az egyik legfinomabb illatú rózsának tartom, igazi intenzív rózsaillat egy kis gyümölcsös édességgel)
Van még a kertészetben ugyanilyen törzsesből Benjamin Britten. Azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom. A kertészetben volt kinyílt rózsája de nem különösebben tetszett, az illata se volt annyira intenzív. Elnyílásában vagy a nagyfény miatt a szirmok egy része olyan kis fakó, hervadt volt.
Viszont nem hagyott nyugodni a dolog utánanéztem a rosebook.ru-n is, és csupa pozitív értékelést olvastam róla.
Itt a fórumon is ha jól emlékszem van többeteknek. Mi a véleményetek róla? Szeretitek?
ja igen és még volt The Dark Lady is, olyan esetleg valakinek?
Egyszer olvastam évekkel ezelőtt a nemvirágzó lilaakácokról, miként lehet virágzásra bírni. A cikk szerint körbe kell ásni és elvágni a gyökereit, kb 60-70 centis körben, és ez bírja rá a virágzásra. Túl jó dolga van a cikk szerint (sok nitrogén).
Én érdeklődtem felőle, mert rajta van a kívánságlistámon.
Pontosan emiatt a bájos virágformája miatt szerettem bele :)
Több dolog is meglepett vele kapcsolatban. Egyik, hogy rambler létére többször is virágzik, a másik, hogy a "guglis"képeken kicsit nagyobbnak és sötétebb rózsaszínnek tűnik.
A fórumon talán te vagy az egyetlen, aki valóságban is látta.
Igen, erre. Köszönöm, hogy feltetted a képet megint. Meg akartam keresni, de megspóroltad a keresést. Most is gyönyörűnek látom. Remélem, teszel majd fel képet az idei virágzásáról is. Hány éve telepítetted?
Ezt tavaly vettem, tehát valószínű nem erre gondoltál. Egyébként a rambler rózsáit nem vágom vissza, hagyom hogy csipkebogyó legyen rajta. Az is fenséges látvány ám!
Ha ez az, amelyik a ház falán fut, akkor igen. Én azt hittem, hogy teljesen fehér a távoli képek alapján, de ez a halvány rózsaszín talán még szebb. A tavalyi képeken gyönyörű volt, teljesen lenyűgözött. Tervezem, hogy a sohasem virágzó lila akác helyett egy ramblert telepítek. Ez a jelöltek sorában első helyen van, ha sikerül beszerezni.
Eske! Nem vagyon biztos, de mintha te érdeklődtél volna az Albrighton Rambler iránt tavaly. Elkezdett virágozni. Nagyon kis törékeny, bájos, aprócska virágai vannak. A kezemmel együtt is lefényképeztem, talán így a mérete is jobban átjön. (kb. 4 cm)
Hányszor mondtam már el az utolsó mondataid én is.
A fórumon látottak nálam egy lavinát indítottak el, mind a rózsák, mind a többi társnövény terén.
Emlékszem, hogy évekkel ezelőtt milyen nagy hatással volt rám ezen a fórumon Rózsaromantikának egy eső utáni Máraitheresia képe. Máig le van mentve a gépemen. Azt hiszem az volt egy fordulópont a kertem életében, na és az enyémbe is.