Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2022.09.18 0 0 23526
Előzmény: tehtube (23524)
djuice Creative Commons License 2022.09.18 0 0 23525

Ezt úgy ismertem, hogy 11 éve játszik és 10-et nyugodtan letagadhat... Pfffff! :)

Előzmény: szimizso1 (23522)
tehtube Creative Commons License 2022.09.18 0 0 23524

Nézz utána, háromféle lezlialjzat elterjedt. 6, 9, 11. 

Az A0-28 B3 előfok kb. tízszeres jelcint ad ki szimmetrikusan, amivel meghajtja a csöves eredeti lezlit. Ráadásul a vezérlés is tök más, akár eredeti, akár Misi-féle.

Előzmény: Old Vic (23521)
Old Vic Creative Commons License 2022.09.18 0 0 23523

...jó!! ...                 V.

Előzmény: szimizso1 (23522)
szimizso1 Creative Commons License 2022.09.18 0 0 23522

Vicc. :-)

Két zenész beszélget.

-Te mióta játszol a hangszereden?

-Húsz éve.

-Hát! Tíz évet letagadhatnál!

Old Vic Creative Commons License 2022.09.16 0 0 23521

..dehát a Legenden van Leslie-kimenet!? ..vagy  nem passzol a csövesekhez?...    V.

Előzmény: tehtube (23520)
tehtube Creative Commons License 2022.09.15 0 0 23520

Csak ajánlani tudom. Nekem az 1+2 az eddigi legjobb amit beépítettem! A 3-at meg nagyon várom, mert a Legendemet ekkor ráköthetem az igazi csöves lezlim valamelyikére.

Előzmény: LittleBig4 (23519)
LittleBig4 Creative Commons License 2022.09.14 0 1 23519

Sziasztok!

Néhányan már tudjátok, hogy gyártok pár dolgot Hammond orgonákhoz.

1.

60Hz frekipanel:

Ez a régi német panelról ellopott Harangozó Misi-féle panelról továbblopott áramkör, analóg 60Hz oszcillátorral. Megbízható, egyszerű, örökéletű darab.

2. Rugós zengető és FX inzert:

Ezt elsősorban a nagy orgonákhoz javaslom, a klasszikus OrganMate zengető feelingjét hozza, és van rajta egy FX inzert lehetőség, amivel a zengetés és a Leslie előtt lehet pedálokt bekötni a jelútba. Mindent tud, amit a TrekII reverb, és még annál is sokkal többet (FX loop), jóval olcsóbban és vám és extra ÁFA nélkül, sok elégedett felhasználóval, komoly referenciákkal.

3. Leslie előfok:

Bemenetek:

2db jackes hangbement hangerőszabályozóval, és egy jackes vezérlő (halfmoon/pedálkapcsoló) bemenet.

Kimenet:

6-os Amphenol Leslie kimenet Harangozó Misi-féle vagy 11-es Amphenol kimenet a szabványos 11-es pin vezérléssel.

( erről még nincs fotó, inkább csak az érdeklődést próbálom felmérni, de az áramkör már kész)

Ha bármelyik érdekel, keress: m a t y o o o _KUKAC_ g m a i l . c o m

jazzo Creative Commons License 2022.09.14 0 0 23518

Én sokszor vásároltam az ebay-kleinanzeige.de-n:

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/

Most épp nincs Legend/Legend Live, csak egy egymanuálos Legend Solo, nem túl olcsón (1.289 EUR, de a Thomannál is csak 1.359 EUR, ingyenes szállítással):

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/viscount-orgel-keyboard-legend-solo/1596531059-74-5279

Ennél sokkal olcsóbban is ki lehet fogni, pl. nemrég volt egy 820 EUR-ért.

Nem mindenki hajlandó postázni, de volt már, hogy nem jelölte meg, hogy postázza, de mikor rákérdeztem, végül ráállt. Egy nagyobb csomag (max. 31,5 kg) postázása 31,2 EUR DPD-vel:

https://my.dpd.de/sending/sendparcel.aspx?utm_source=website&utm_medium=teaserbox-startseite&utm_campaign=paket-versenden&utm_content=teaserbox-startseite-paket-versenden

Még esetleg a holland marktplaats.nl-en érdemes körülnézni (innen még nem vásároltam, de nagy a felhozatal):

https://www.marktplaats.nl/l/muziek-en-instrumenten/orgels/f/overige-typen/5568/#f:5567

Itt van pl. egy Crumar Mojo 1.000 EUR-ért:

https://www.marktplaats.nl/v/muziek-en-instrumenten/orgels/m1882506830-orgel-cumar-mojo

Barkácsoló hajlamúaknak van egy gyönyörű B3000 2.000 EUR-ért, Leslievel:

https://www.marktplaats.nl/v/muziek-en-instrumenten/orgels/m1866121109-hammond-orgel-b-3000-met-origineel-hammond-ritmebox

Ebből egy HX3.5-tel majdnem B3-mat lehet csinálni.

Egyébként nekem is van még egy eladó "kétmanuálosított" Korg CX-3-mam (gyakorlatilag BX-3 lett belőle), de ennek is kell házat építeni (egyet már építettem, de azt már eladtam). Két Fatar TP/8O billentyűzetet tudok hozzá adni. A saját hangja nem túl acélos, de MIDI-n keresztül bármit lehet vezérelni vele. Ha érdekel valakit, írjon!

Van még egy Numa Organ-om (első szériás, Joey DeFrancesco model), ami szintén eladó (felszámolom a "gyűjteményemet"). Ez ugyan csak egy manuálos, de 73 billentyűs (MIDI-n keresztül használható az egész klaviatúra, orgona módban az alsó oktáv a presetváltó). Pedállal is használható. Szerintem nagyon jó hangja van (legalábbis ha Joey játszik rajta), és a Leslie-je sem rossz:

https://www.youtube.com/watch?v=iQlV37herbI

https://www.youtube.com/watch?v=rLKZVZXuTjA

Előzmény: symphoniac (23515)
djuice Creative Commons License 2022.09.14 0 0 23517

Igényes, modern fúziós jazz Csíkszeredáról: INEFFABLE

(On jellege egy Nord Stage 3 orgona szerepe, ami talán túl sterilen digitális, de a zenei ötletek hátterében érdemes 50 percet rászánni! Szuper kis banda! Új színeket hoznak, az uncsi easy listening standerdek után...)

https://mediaklikk.hu/video/az-a38-hajo-szinpadan-ineffable/

tehtube Creative Commons License 2022.09.13 0 0 23516

Mi vált be? :-) Szerintem a többségünk nem törzsvásárló sehol. Ez ritka kiadás. De van a német ebaynek apróhirdetéses része. Meg kölönböző nyelveken beírni a keresőbe hogy "kínál". Meg facebook clonewheel vagy Legend csoportok.

Új hangszernek is van előnye, garanciális, kiforrott, nem kell bizonytalan ideig várni a kis árelőnyre és biztos hogy nem 2017 előtti. Egy lengyel csóka nem túl régen kínált korrekt árért Legendet konténerrel. 2e?

Előzmény: symphoniac (23515)
symphoniac Creative Commons License 2022.09.13 0 0 23515

Köszönöm szépen a válaszokat! 

Ez nagyon nagy segítség, valszeg a Viscount lesz a nyerő. Abban esetleg tudtok segíteni, hogy használt Hammond/clonewheel orgonák után hol érdemes nézelődni online? Magyar oldalak jelenleg ég üresek, Ebayt próbáltam még, de elég fura árakat láttam, illetve Willhabent. Nektek mi vált be, mit ajánlotok?

tehtube Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23514

Akkor csak Legend Solo v Live maradt. Vagyis leginkább ezt ajánlanám.

A Solo is gyakorlatilag kétmanuálos, csak az alsó nem látszik. Könnyű, modern, jól kezelhető és upgrade várható. 

A Nord C-ket djuice leírta. 

Egy Hammond XK3c sem rossz, ez lenne a minimum. De már régebbi, nehéz és ahhoz képest drága. Tettem fel videót. A billentyűzet kicsit jobb mint a Fatar TP80. Árnyalatnyival könnyebben jár. A doboza nehéz.

Egy SK2, SKX választás is talán megteszi, ámbár vékonyabban szól. Viszont tud mindenféle hangot, nem kell más billentyűt cipelni.

A VK-knak sosem volt rendes waterfallja. A fekete billentyűk a 8-asban is keskenyek, magasok.

Előzmény: symphoniac (23512)
djuice Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23513

A VR-ekben további erősítőmodellezéseken dolgoztak. A tonewheel modellek megálltak a VK8 szintjén.

VR700 demo: https://m.youtube.com/watch?v=IJi7FVZIQg8

Egyedüli kifogásom, hogy a Roland billentyűknek keskenyek a fekete hangjai, lecsúszik róla a kéz. A VR09 meg törpe billentyűs (bár azért jobb mint egy Korg microstation). A jelenlegi top modellük a VR730 viszont elég illúzióromboló.

Waterfall billentyű a VK8, VR760, VR700-ban jelent meg Rolandéknál, a többi kapufa.

Nord:

Electro 3-am van. Jazzes hangolású, rockban nem karmol, gyenge a drive szimuláció oda. A C1 modellt próbáltam még, ott igazi 2 manuálos waterfall feeling van, de a Electro 3 hanggenerátora is ezzel azonos, szóval azon kívül, hogy a C1 csak orgonául tud szólni (se Rhodesok semmi és fix a dinamika, azaz nem tudod midin mással sem használni) más előnye semmi sincs. És drawbarok digitálisak, ami nem túl kezelőbarát.

C2-t nem próbáltam, de újabb az orgona és erősítőmodellezése + a 2D változat már fizikai drawbarokkal szerelt, de amellett hogy ritka is, semmi más előnye nincs a C1-hez képest tudásban.

2 manuálnak én az Electro 3 alá próbálgatok midi keyboardokat. Volt Roland A33, Yamaha Piaggero NP11, M-audio Keystation 61mkll, de még nem találtam meg az igazit. :) Igaz én nem rockban utazok, de talán én is a Legend solot választanám legszívesebben mondjuk a Nord mellé, ha lehetne...

Azaz, ahogy a dupla manuálos hangszerek ritkábbak is meg drágák, én mindenképp egy ilyen öszvér megoldást gondolok optimálisnak. Persze az egymás felé helyezésük adott esetben egy kompromisszum, de pl. Legend Solot egy Electro 4D, 5D-vel (C2D hangkeltés) én azt hiszem számomra kielégítően tudnék párosítani mostanság.

Előzmény: symphoniac (23512)
symphoniac Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23512

köszönöm a választ!

VK7-em elég sokáig volt, szerettem.

Nem feltétlenül ragaszkodok 2 manuálhoz, viszont az előny lenne, ha a leslie szimuláció használható legyen, illetve waterfallos hangszerben gondolkodom (legjobb tudásom szerint a Rolandokban most se "igazi" waterfall van).

Ellenben a véleményed bővebben is érdekelne néhány dologról, ha nem gond:

- A Nord C sorozata mitől nem ideális rockra, illetve mi az erőssége?

- Új V szériás Rolandokban fejlesztettek bármi érdemlegeset a VK7 óta?

- Hammond Suzukiból melyik az első olyan típus amiben már érdemes gondolkodni?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat :)

Előzmény: tehtube (23510)
djuice Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23511

Én már nem is mertem ajánlani itt a VK-kat, VR-eket :) köszi a biztató ajánlást. Ha kicsit ráléptek volna még Rolandék a tonewheel modellezésekre, elég átütőek lennének a piacon. A hangszóró modellezéseikkel mondjuk így is piacvezetők. Alkalmam volt múltkor egy helyi rocker csapat próbáján résztvenni (Deep purple, Pmobil stb. jellegű nótákat nyomnak), az egyik gitáros pl. a Mesa kombójára is BOSS multieffektet kötve tolja, szóval gityós berkekben is keresettek a cég cuccai...

De most egy Legend videó:

https://youtu.be/wn8lNMqTHtY

Előzmény: tehtube (23510)
tehtube Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23510

"akár olcsóbban..."

Nem tudom, kétmanuálos hangszert keresel, vagy egy manuállal is elvagy? Nagyon sok orgonistát látok, aki nem használja ki a két manuálban rejtőző dinamikai lehetőségeket, egtöbbször elég egy is.

1, Rockra, hard rockra egy Roland VK-VR sorozatok a benne lévő bestiális hangszóró szimulációival(torzítók), ring modulátorával, motor virtual on/off, keyclick on/off lényegesen kedvezőbben megúszhatod, pedig régi darab. A VK7-et ismerem jól. 

2, Finomabb, jazzesebb témákhoz (is) a rockon kívül inkább Legend,- Live, Solo. 

3, A Nord C sorozat szerintem nem igazán rokker. Meg a velocity le van tiltva. 

4, Egy Hammond-Suzuki SKX (pro), XK5 sem lenne rossz választás, csak hát az áruk.....

Aztán a régebbi cuccok nehezebbek. Nem tudom ehhez hogy viszonyulsz? Ha igazi lezli, akkor +60kg.

Előzmény: symphoniac (23506)
RitchieBlackmoreHammond Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23509

Szerintem az sok erte, annyiert kapsz egy hasznalt Legend live-ot, ami mostani technika, frissites karacsonykor jon ra es konnyu. A KeyB Mk3 layoutja full B3, oke, de 10 eves technika, ami nagy kulonbseg a clonewheel vilagban, biztos, hogy kene hozza egy Vent-et venned, vagy valami mostani Leslie sim-et, hogy "ugy" szoljon, ami meg extra €300-400. Es megegyszer, bazi nehez. Szombaton koncerteztem az enyemmel, jo kondiban vagyok, de beallt a hatam tole :-). A hangjaval semmi problema sem volt.

u. i. Azert a Crumar T2 az azert tavol van.

Gyakorlatilag a KeyB es a Viscount Legend ad neked 2 set drawbar-t minden manualhoz, minden gomb ott van, ahol egy igazin is keresned, amik nelkul en nem elveznem a dolgot annyira.

Crumar mojo egy olcsobb, de hangban szinten tuti kategoria, de megbizhatosagbol ninvs sehol, es csak 1-1 drawbar setted van. 

RitchieBlackmoreHammond Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23508

Iden adtam el, hasznaltan vettem.

2017es modell volt, 3 ev gari van ra. Most 2022 van...

Előzmény: djuice (23505)
bazookabill2 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23507

Szia!

Ízlés dolga, de szerintem hard rock-ra akár egy most is hirdetett Crumar Organizer T2 is jó lehet egy jó lezli effekttel, vagy lezlivel és overdrive-val. Töredék árból kihozhatod, megadja a drawbarozás örömét is, és kihajtva jó lezlivel tök jól szól.

symphoniac Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23506

Köszönöm az infót!

Igazából én is rockra/hard rockra keresek potenciális hangszert, azért kérdeztem, mert szembejött egy KeyB duo mk3 1600 EUR áron... fogalmam sincs ennyiért mennyire éri meg, vagy vannak jobb alternatívák, akár olcsóbban...

Előzmény: RitchieBlackmoreHammond (23504)
djuice Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23505

Ez érdekes! Ha alaplapjibás volt, hogy nem cserélték gariban?

Előzmény: RitchieBlackmoreHammond (23504)
RitchieBlackmoreHammond Creative Commons License 2022.09.12 0 0 23504

Szia. 

Tapasztalatom alapjan a Legendet valasztanam. Ujabb, modernebb. 

Volt Legend Live-om, szerettem, de a percussion kapcsolok kozel voltak a drawbarokhoz, ami zavart es volt lehetosegem egy Legendre (full B3 felulet) upgradelni, amit eladtam mar, es most egy KeyB Duo Mk2+GSI Burn-om van. Ami hangban nem lehet messze az MK3tol. 

Legend live, Legend ugyan az, csak Live kisebb, konnyebb. Ha a Legend utat valasztod, ne vegyel hasznalt Legendet 2017-bol!!! Az enyem sajnos 2017-es volt, recsegett, mikor a Hush-t jatszottam...

A KeyB Mk2-t GSI BURN rotary effekttel kombinalva szeretem, de klasszik rockra hasznalom, gyonyoruen karcol a hangja. Maga az orgona overdrive-ja kevesbe fuzz-zos mint a Legende, de nagyon keves nekem, a leslie effekt sincs ott meeg azon a szinten... 

A Legend hangja kicsit reszletesebb (a random, aprobb hang hibakra jobban ramentek, kozelebb van egy igazi B3hoz) ss rengeteg parametert szerkeszthesz te magad. Ezert minden Legend maskepp szol. 

KeyB gyakorlatilag megszunt, nem kapsz alkatreszt, semmilyen tamogatast hozza es ami nagyon fontos, bazi nehez. De komolyan. A Legend nem rossz sulyra, de a Live az nagyon kellemes. 

Viscount mostani, jelenleg is gyartott cucc es a customer service is mukodik. Nekem teljes alaplap cseret ajanlottak oltari osszegert, ezert eladtam. De legalabb ajanlottak valalmit. Meg egyszer, csak a 2017es szeria nem jo, a tobbirol soha semmi rosszat nem hallottam. 

Ha olcso a KeyB MK3 es jo eroben vagy, vedd meg, kozel van az is egy B3hoz, foleg egy Leslievel. De ha ki akarod igazan hasznalni a clonewheel minden elonyet, Legend...

Remelem segitett egy kicsit. 

Előzmény: symphoniac (23503)
symphoniac Creative Commons License 2022.09.11 0 0 23503

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a KeyB Duo Mk3 mennyire hasonlíthat a Viscount Live-ra, ami tulajdonképpen utódja? Illetve érdemes -e még Viscount előtti KeyB orgonát megvenni? Előre is köszönöm a választ!

LittleBig4 Creative Commons License 2022.09.09 0 1 23502

Ha ennyire kérted, talán még nem késő....

Előzmény: tehtube (23500)
LittleBig4 Creative Commons License 2022.09.09 0 3 23501

Lachy Doley és Frank Mortis szerintem a következő két sztár, akit el kellene tudni hívni végre az országba!

https://www.youtube.com/watch?v=NmUlTC9-tmM&ab_channel=FrankMontis

Vagyis hát Montis most volt egy hete a BMC-ben, csak senki nem tudott róla....

tehtube Creative Commons License 2022.09.09 0 0 23500

A holnapi, gödi Premecz Organ Triót is ajánlgattam már a környékbelieknek!

Előzmény: LittleBig4 (23499)
LittleBig4 Creative Commons License 2022.09.09 0 2 23499

Sziasztok!

Bocs, kicsit kikoptam itt a fórumos klónozásból, most viszont egy pici szpemmel feldobnám a hangulatotokat :)

Zafipapa Creative Commons License 2022.09.09 0 0 23498

Nagyon jó ötlet, remélem sikerül!

Ezt meg csak úgy feldobta face. Hajrá Dunakeszi! 

https://youtu.be/4D3cpd3I4Sw?t=1642

Előzmény: jazzo (23496)
djuice Creative Commons License 2022.09.08 0 0 23497

Ez tényleg nagyot szól(hat)na.

Én támogatnám régi nagy kedvencemet, Leon Kuiperst, esetleg Max Tempiat is!

Előzmény: jazzo (23496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!