Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 350
Kedves Doncike!

Jelentem, az SZDSZ tagjaként és annak támogatásával indulok. Lehet, hogy ez elrettent egyeseket, akik beetethetők a Tarlós-féle álfüggetlenségről szóló mesékkel, de ez van, mit sem tehetek ellene.

Igen, jól vetted ki, a 19.-ben. Ha van olyan igényed, amely a közvetlen környezeted állapotát érinti és tutira a helyi önkormira tartozik, szívesen venném felvetéseidet akár ide, akár magánban. (Ide érdemesebb, mert itt több szem többet lát, jobban meg tudjuk vitatni.) Ne érts félre, nincs nálam az önkormi bukszája, de ha Páll Attilának (szintén SZDSZ) sikerült keresztülvinnie a parkosítást Békáson és az SZDSZ-es és MSZP-s tagokat szépen + tudta győzni róla, hogy Békás feljavítása nem épp az ördögtől való gondolat, akkor hátha nekem is sikerülni fog, természetesen csapatmunkában.

Lehet, hogy ezzel csak kezdő voltomat bizonyítom a szemedben, de őszintén reménykedem benne, hogy a jó és jó érvekkel +támogatott 5letek mellé jobbról is + lehet nyerni embereket. Persze, a tuti egy SZDSZ-MSZP többség lenne a képviselő testületben. A baj az (is), hogy eddig az MSZP részéről delegáltak közül nem mindig voltak ott elegen a szavazások alkalmával. Ezt legutóbb Márkus úr (helyi MSZP-elnök) is elismerte és hozzátette, hogy ezúttal szorgalmasabb és munkabíróbb jelölteket állítottak, különösen ott, ahol mi is támogatjuk a jelöltjeiket, akik ezzel szinte tuti nyerők. Úgy legyen, csak mi is legyünk elegen, mert szvsz bizony kell melléjük a kontroll. Hm?

Csót:
b

Előzmény: doncike (342)
n0ise Creative Commons License 2002.08.27 0 0 349
jöjjenek naponta 2x.
ahol dolgozom már kifigyeltük: megállni tilos, jönnek délelött egyszer-> büntetnek, délután egyszer-> büntetnek. 5-6 autós tuti meg van / menet.

Minden nap, 20 perc alatt kész, majd rájönnek, h szabály az szabály
:)

Előzmény: doncike (347)
cc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 348
az a baj, hogy a buntetes teljesen egyed fuggo. lattam olyat, aki minden ablakra tett bunteto cetlit, volt aki nem, csak azzala tulajjal kezdet veszekedni, amelyik eppen in situ tartozkodott. a gond leginkabb is a motorcsonaktulajdonosokkal van, akik ugy erzik, hogy nekik joguk van bemenni az elzart teruletre is, hogy leeresszek a csonakot, utana pedig nem huznak ki a sasba. ettol persze verszemet kap a tobbi autos is.

kedves Tiborc,
te oriasi tevedesben vagy, romai part alapvetoen a csonaktulajdonosoke, mindenki mas outsider ez tortenelmileg igy alakult. senki nem mondta, hogy oda hazat kell epiteni, squash palyat kell epiteni. a nanasi uton, a lakotelep iranyaba nagyon helyesen van gat, ha nem elegendo, akkor epuljon oda magasabb gat. akik meg atvagtak a nyulgatat es ezzel megrongaltak a vedmuvet, azok fizessenek.

Előzmény: doncike (347)
doncike Creative Commons License 2002.08.27 0 0 347
"Szerintem a gát jó ott, ahol most van, legfeljebb lehetne pár méterrel magasabb és készülhetne valami stabilabb anyagból. Akinek meg a hullámtérben van ingatlana, az legyen tanulékony."

Pontosan.

"A nosztalgia és a megszokás egyrészt kellemes dolgok, másrészt meg valamit mégiscsak változtatni kellene a Római-parton is, hiszen még nem tökéletes. Főleg a száguldó biciklisták / andalgó családok / autóval behajtók súrlódásait kéne oldani."

Nem ártana valami rendes burkolat, amitől sétány jellege lehetne, illetve a kerékpárút elkülönítése. Autók -- elvileg -- most sem hajthatnak be, csak külön engedéllyel (mint a Várban, vagy a belvárosban).
Más kérédés, hogy eddig összesen egyszer, 1-2 hónappal ezelőtt, egy vasárnap délután láttam, hogy egy bringás járőrpár szépen sorban, kivitél nélkül minden behajtó autóst megbüntetett.
Ez mondjuk nem megoldás, inkább kib***ás, mert egész évben úgy tesznek, mintha nem tartatnánk be a szabályokat, aztán évente egyszer jól megsápolnak mindenkit.

Előzmény: Pucros Mackó (345)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 346
Valaki megint mellébeszél.
Az ORTT máskor visít, ha az ellenfelet nem hallgatják meg, az ATV - nek lehet egyoldalúan tájékoztatni?
Terve a tervezőnek, és a megrendelőnek van.
Illetékes a főváros.
Tarlós a terméskő gát ellen tiltakozott.
Demszky elfelejtett tájékozógni.
Ennyi.
Tiborc
Tiborc
Előzmény: Pucros Mackó (345)
Pucros Mackó Creative Commons License 2002.08.27 0 0 345
Szerintem nem "a gát" van, hanem van egy gátterve Tarlósnak, meg van egy Demszkynek. Nem tudom, Bihary melyiket támogatja... talán egy harmadikat.

A nosztalgia és a megszokás egyrészt kellemes dolgok, másrészt meg valamit mégiscsak változtatni kellene a Római-parton is, hiszen még nem tökéletes. Főleg a száguldó biciklisták / andalgó családok / autóval behajtók súrlódásait kéne oldani.

Szerintem a gát jó ott, ahol most van, legfeljebb lehetne pár méterrel magasabb és készülhetne valami stabilabb anyagból. Akinek meg a hullámtérben van ingatlana, az legyen tanulékony.

Előzmény: n0ise (334)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 344
Tisztelt Hölgyem, a nick!
Ajánlom, szokja meg az itteni szokásokat, ismerje meg a nickeket, szokásaikat, a MM által biztosított jogokat, kötelességeket!
Én is visszautasítom, amiket rólam leírt.
Kisérletezni lehet, az elektronikus média és az ított média közötti átmenet keresése nem bűn.
Ha politikusok szóba állnak nickekkel, nickek elektronikus kéréseit teljesítik, akkor mi baja van Önnek?
Voltak jogos kéréseim, pl. Nyári Krisztián válaszolt, továbította illetékesnek, teljesítették.
Azt hiszem, ha Nyári úrnak írnék levelet, és nicknevemen írnám alá, korrektnek tartaná.
Nem tetszik, amit tettem? Tiltakozzon ott, ahol erre esélyt lát.

Amit itt hozzászólásában leírt, nem tartom korrektnek, és most a vágyaira utalok.
Nem írt valót, ennyi.
Tiborc, a nick

Előzmény: borzimorzi (329)
csabiman Creative Commons License 2002.08.27 0 0 343
Na, a végén kiderül, hogy mindannyian politikusok vagyunk (na jó, én egy egyszerű Óbuda szülötte vagyok) - ezért is volt olyan élvezhetetlen a 10 001-ik topik... :)(
doncike Creative Commons License 2002.08.27 0 0 342
Kedves borzimorzi!

Elárulnád, hogy mely szervezet(ek) támogatásával indulsz?

Jól vettem ki soraidból, hogy a 19. v.k-ben?

Előzmény: borzimorzi (329)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 341
Jav: ceszélyeztetett = veszélyeztetett
Elnézést kérek.
Tiborc
Előzmény: Tiborc (340)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 340
Részlet egy újságból, mely nem jut el elektronikusan Önökhöz:(2.17.)
Tarlós: "Szeretném kiharcolni, hogy a főváros építse meg Békásmegyer - Csillaghegy - Rómain a végleges árvízvédelmi művet., amit évek óta halogat. Óbuda csak azt az öt méter magas terméskő gátat ellenezte, amely tönkretenné a Duna - part arculatát, funkcióit.
Készen vannak a tervek, amelyeket Óbuda régen támogat."
Ez van. Nem a polgármester - választás témája ez.
Lehet, a csónakosoknak ez kellemetlenséget okoz, de az árvíz, az árvíz.
Pár évvel ezelőtt árvízkor a Pünkösdfürdői strand víz alatt állt. Most nem.
Nem beszélve azokról, akiknek el kellett költözni a ceszélyeztetett területről.
Ennyi. Tiborc
forumromanum Creative Commons License 2002.08.27 0 0 339
Javaslatom az új névre: NEFELEJTS
Előzmény: bean (177)
n0ise Creative Commons License 2002.08.27 0 0 338
ja-ja.
persze az sem segített rajta, hogy a pókutcából özönlik a tömeg, a kerékpárúton gyalogosok rohangálnak, a csónakházak pusztulnak, stb.

deazért: római rulez :-)

Előzmény: MGperY (336)
Vámpír Creative Commons License 2002.08.27 0 0 337
Remélem, sosem épül meg a gát: Örökre tönkretennék az általam imádott, és gyakran látogatott Római-partot. Amúgy meg remélem, hogy Tarlós István marad a polgármester.
MGperY Creative Commons License 2002.08.27 0 0 336
akkor inkább otthon maradok.
gát sem kell, tarlós se :)

ja és tudom mit beszélek, anyám ott született, én ott voltam gyerek, nem előnyére változott a rómaipart, imho.

Előzmény: Konrad (335)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 335
Ha jól vettem ki, peyerk (Bihary Gábor) nem zárkózik el a gáttól, és Tarlós pedig mintha elzárkózott volna ettől...
n0ise Creative Commons License 2002.08.27 0 0 334
csak bekukkoltam, ezért kérem h vki hozzáértő összefoglalná a rendkevéért és főleg nekem :), hogy melyik jelölt van a duna gát mellett és melyik ellene?

köszönöm.

Pucros Mackó Creative Commons License 2002.08.27 0 0 333
Ja, egy szakmai önéletrajz tényleg nem ártana. Továbbá én kitenném a bizonyítványaimat is, beszkennelve, minden évről, hiszen a magatartás- és szorgalom jegyek is fontosak lehetnek. Természetesen a diplomát is. Sőt, mesélnék szívesen a magánéletemről, az emberi kapcsolatokról - és sok egyébről - vallott nézeteimről, és azt is elmondanám, milyen területen mennyire vagyok távol még az eszményeimtől. Ma biztos az mondják a politikus jelölteknek a tanácsadóik, hogy önmagukról vagy jót vagy semmit - ebből lesznek aztán a halott, értsd:műanyag imázsok, médiaálarcok, kreált arculatok, amelyek mögött ki tudja mennyire másmilyen valódi ember áll. Szerintem inkább az őszinteség, a nyíltság az az adu, ami mindent üt. Ahol az őszinteség nem elég, ott elég kell legyen a még nagyobb őszinteség. Mert ha az sem elég, akkor nagyon helyes, hogy nem szavaznak a választók a jelöltre.

Visszatérve az iskolai eredményekre: alapvetően nem szívesen szavaznék Tarlósra, de ha meglátnám, hogy Bihary Gábor végig kitűnő volt meg példás, akkor mégis komolyan elgondolkodnék rajta. Én nem díjazom, ha valaki kritikátlanul meg akar felelni a készen kapott értékrendeknek, nem szeretnék valami stréber jófiút a polgármesteri székbe. Másoknak persze biztos pont így lenne rokonszenves, úgyhogy ez talán tényleg olyan dolog, ami a választást segíti.

Ha én rakhatnék össze egy jó polgármester-karaktert, akkor az inkább olyan lenne, aki gyerekkorában már kipróbálta a rosszalkodást is, de aztán rájött magától, hogy ez rossz dolog, ennek nincs értelme - egy ilyen ember tudhat valamit a világról. Ne azért legyen becsületes, jószándékú és szolidáris, mert megtanították neki, hogy ilyennek kell lenni, és ő maradéktalanul elhitte. Hanem mert már látta, érezte, hogy működik a világ, és meggyőződésévé vált, hogy csak így lehet benne létezni, csak jónak érdemes benne lenni. Nem tudom, érthető-e a különbség. Ha valaki egy képzeletbeli listáról keresi ki, hogy mi helyes és mi helytelen, akkor az butaságot fog csinálni azokban a helyzetekben, amik ezen a listán nem szerepelnek. De aki tényleg egyedileg vizsgálja meg a helyzeteket, és nem aszerint, hogy melyik skatulyában vannak, vagy milyen címke lóg rajtuk, annak már lehet egy erkölcsi iránytűje, ami mindig megmutatja a helyes irányt. Én az ilyen emberekre inkább bíznék fontos ügyeket.

Előzmény: doncike (324)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 332
Ha pedig néhány tucat család a hullámtérben épített "üdülőjében" lakik, az még nem ok arra, hogy tönkretegyék ezt a hangulatos részt.

Ezek az okosok közül az egyik ott sírt a tévében, hogy nem segít nekik senki, mert a hullámtérben épített házat, és most elönti a víz.

Különben nem az engedélyek adásával, hanem az emberi butasággal van a baj, de ezt már kifejtettem a Törzsasztalos Óbudai fórumban. (A lényeg: hullámtéren házat lábakra kéne építeni...)

A töltést pedig szerintem igazán az indokolja, hogy a mostani védekezés miatt az egyik helyben fontos utat (Királyok útja) egész egyszerűen le kellet zárni. Egyébként egy jól átgondolt töltés még segítheti is a környéket, ugyanis jobban megérné beruházni, mert nem áll fenn annak a veszélye, hogy elviszi a víz...

Előzmény: doncike (331)
doncike Creative Commons License 2002.08.27 0 0 331
"Nem az a kérdés, kinek a hatásköre, hanem az, mit teszünk a megoldásért."

Ez szép gondolat, viszont ezzel kapcsolatban nem ártana a választási program (ígéretek) mellé azt is odaírni, hogy a kerület önmaga mit tehet a megoldásért.
Ugyanis (ez a kedvenc vesszőparipám) a választópolgárok jó része még alapszinten sincs tisztában azzal, hogy a feladatok és hatáskörök hogyan oszlanak meg a kerület és a főváros (és helyenként, pl. BKV-jegyár esetén, a kormány) között.

"A római parton az árvízvédelem végleges megoldására van szükség. Nem szeretnék árvizi hajósként szerepelni vízben álló házak között, inkább büszkélkednék az el nem árasztott házakkal. Az új gáton el lehet majd helyezni a bicikliutat és sétányt. Tudom, van aki félti a kilátást. De ahol a Duna látszik, épp ott jön áradáskor."

Ezzel kimondtad a Rómaipart halálos ítéletét. Ha nem szeretnél árvízi hajósként vízben álló házak között szerepelni, akkor ne adj lakóépületre építési engedélyt a hullámtérbe.
Ha pedig néhány tucat család a hullámtérben épített "üdülőjében" lakik, az még nem ok arra, hogy tönkretegyék ezt a hangulatos részt.

"Az aquincumi híd fő felvezetése a 10-es út új bevezető szakasza lesz a vasút mentén, ehhez természetesen a Pomázi út is csatlakozik."

Mi Bihary úr és az MSZP kéviselő-jelöltjeinek álláspontja az aquincumi hídra/ról vezető nagyforgalmú út nyomvonaláról a Pók-utcai ltp. közelében? Tehát konkrétan: hová szándokoznak engedélyezni az építést, és hová nem?

Előzmény: peyerk (300)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 330
Tarlós viszont minden eredményt a magáénak kiált ki, az mennyivel jobb?

A kedvenceim azok az eredmények, amik 2002-ben LESZNEK, pl. szeptemberi beruházások. Ez valóban a mostani városvezetés érdeme, de ezek feltüntetése azt mutatja, hogy kevés az az eredmény az elmúlt 4 évből, ami ide írható...

Önkormányzati ülések: én sokon bent voltam Szegeden, ráadásul ott a helyi tévé élőben közvetíti. Tanulságos. Azért egy ilyen 'feeling' után az ember sokkal árnyaltabban látja dolgokat.

Vannak ugyanis trükkök minden oldalról, amik csak ilyenkor látszanak... És itt aztán tényleg a polgármester (és a jegyző) kezében van a lehetőség...

Előzmény: Tiborc (327)
borzimorzi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 329
Üdv minden kedves Topictársnak!

Nos, ehhez valóban gyomor kell, ez tény. Meg türelem, ez is tény. Ezért döntöttem úgy, hogy a topic 148. sz. hozzászolijában Tiborc által beígért IRL levélkét megvárom és majd tisztelettel válaszolok rá. A címzettel ugyanis azonos vagyok. Nos, a címzéssel nem is volt gond, az aláírással annál inkább. Ugyanis a nekem valódi nevemen (dr. Lantosné Fésűs Éva) címzett levélen és borítékján igen érdekes módon nem szerepelt semmilyen polgári név, csak az innét ismerős, dühöngő nick: Tiborc. Hát, ez iiiggen érdekes, nem? Papíralapú magánlevelet nickkel aláírni és a feladó jelzése nélkül adni fel, ez már döfi! Ez lenne tehát az a fentebb, ún. 'polgári' stíl, amelyről vegyek példát? Bravó!

Nos, a névtelen levelet iktattam a megfelelő helyre, ahogy kell. A való életben ugyanis szvsz nem lehet a netikett mögé bújni. Ha valaki úgy érzi, joga van egy önmagát teljes arccal és névvel, tisztességesen vállaló valakinek úgy írni IRL mocskolódó levelet, hogy abban saját szerzőségét egy nick mögé rejti, akkor abból összesen egyvalamit lehet látni: a szerző erkölcsi érzékénél csak neveltetése hiányosabb. Véleményem szerint ezen hiányosságok kiküszöbölése nem feladatom, ezt annak idején, a gyerekszobában kellett volna elintézni. Bocs.

ON

Ha már kedvenc, valamint egyetlen nickecskémet így feláldoztam a politika oltárán, azt hiszem, lassan ideje belehúznom a kampányolásba (+ az IRL ajánlószelvények gyűjtögetésébe).

Annál is inkább teszem ezt, mert nem képzelem, hogy zsebemben a bölcsek köve és mindent tudok arról, hogy pontosan mik az elvárásai a békási 19. v.k. lakóinak. A szórólapon csak annyit tudtam közölni, hogy mindenképpen elő akarom segíteni azt, hogy a hídépítéseknél messzemenően figyelembe vegyék a helyben lakók érdekeit. Békás az ország legnagyobb lakótelepe, az ott élők életminőségének nem mehet rovására az M0 északi hídja. Ezt központi forrásból és mindenképpen a közig. határon túl, lehetőleg a Cora vonalán is túl szeretném megépülni látni. Mégpedig a lehető leghamarabb, mert a rendezetlen viszonyok miatt - nincs kidolgozott, elfogadott nyomvonal - csak egyre több, összevissza, ,a híd útjába épült házat kell majd kisajátítani, annyival is többe fog kóstálni az építés és több lesz a konfliktus is. Nem szabad megvárni, amíg majd nem lehet egy normális nyomvonalat kijelölni, mert akkor ott állunk majd megfürödve egy használható forgalomlevezetést nélkülöző híddal, mint a Lágymányosi. (Lásd még: Andor utcai tiltakozások.) Az Aquincumi híd várhat, mert többe is kerül és fontosabb, hogy a 11-es és a 10-es útra legyen elég pénze és kedve a Főv. Önkorminak, + a full csatornázás. Ha csak erre a három dologra össze tudjuk koldulni a pénzt a közp. kormányzattól + a fővárostól, akkor máris többet tettünk Óbudáért, mmint Tarlós egész ténykedése alatt. Ezért lenne hasznos egy MSZP-SZDSZ-Centrum által támogatott polgármester a kerületben. (Mellesleg az Aquincumi híd jelenlegi tervét szvsz át kell dolgozni, hogy a híd a tervezett 2 funkció helyett ötöt lásson el, s abból 4 környezetkímélő legyen, illeszkedve a terület rekreációs és sport-szabadidő stb. funkciójához. Részletek az Óbuda-Békásmegyer 10001.-ben.)

Ja, és hogy ki fog nyerni? Nem jósnő vagyok, hanem jelen min őségemben politikus, ha kezdő is. Ha Tarlós nyer, akkor lesz még négy év pangás. Ha Bihary, akkor meg az a potenciális baj, hogy őt meg annyira feszíti a tettvágy, hogy nem fogjuk tudni rábírni a lakossági egyeztetések nyögvenyelős és hosszadalmas procedúrájának lefolytatására. Akkor pedig nyakunkon az özönvíz, tüntetésekkel s tiltakozásokkal, ami belefér. Se a Pók lakótelepen, sem pedig Békkáson nem fogjuk ugyanis lenyelni, hogy olyan plusz forgalmi és környezeti terhelést zúdítsanak a nyakunkba, amelytől több tíz százalékot esnek a lakásáraink (= kb. az összvagyonunk értéke) és az életünk minősége is sokkal pocsékabb lesz. Nagyjából ennyi.

Pusz Mindenkinek:
b (IRL: LFÉ)

Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 328
TARLÓS - SZIGET: BOJKOTTFELHÍVÁS

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9040171&uq=8198
és ebben nem az van, amire asztaltársam utal:
„Szerintem sokmindent számon lehet, és kell kérni politikusokon és pártokon, de a védelmükben, őket névtelen internetes fórumokon hozzászólva támogatók stílusát nemigen.”
Nem politikusok írtak bele, hanem a topiclakók, és nem szeretettel, sokszor csöpögő gyűlölettel. Megszoktam, nem zavar, véleményszabadság van, legfeljebb nem tetszik, nem olvasom.
Tiborc

Előzmény: doncike (323)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 327
Kedves konrad!
Nem bagatellizálom a polgármester szerepét.
Szerintem a képviselők szerepe is fontos, ezt írtam le.
Nem lehet azt mondani, hogy 12 év alatt semmi sem történt, ezt nem lehet rákenni sem a polgármesterre, sem a képviselőkre.
Mindenki tette a dolgát, és ha az MSZP sárt dobál a polgármesterre így, akkor önmagát is beszennyezi, ezért haragszom az MSZP választási taktikájára.
Sértő minden kerületi lakosra is kijelentésük.
Egyébként Szegedet ismertem valaha, ott voltam, testületi üléseken nem.
Tiborc
Előzmény: Konrad (322)
Főtitkár Creative Commons License 2002.08.27 0 0 325
Azt a diploma kérdést ezennel lezárja a PÁRT!!

Végeztem, díszmenet!!

Előzmény: doncike (324)
doncike Creative Commons License 2002.08.27 0 0 324
Kedves peyerk!

"Korábban az Indexen már többször egyértelműen elmondtam: peyerk azonos Bihary Gáborral. És mivel nem a jelöltté választásom óta vagyok itt jelen, azt hiszem semmi szükség VIP státuszra vagy névváltoztatásra."

Egyrészt nem mindenki fogja teljes indexes életművedet végigolvasni (mint ahogyan én sem tettem), mondván, hátha megtalálja benne, hogy irl kicsoda peyerk, másrészt ha VIP-néven jelentkeznél be, akkor elébemehetnél azoknak a vádaknak, hogy le akarod majd tagadni, amit ígérsz.
Egyszóval: tisztább lenne VIP státuszban.

(Ugyanilyen szívesen venném Tarlós István megjelenését is ebben a fórumban, szintén saját neve alatt.)

Egyébiránt sok kérdésre válaszoltál, de az egyetemi tanulmányiadat, egészen pontosan végzettségedet firtató kérdés megválaszolatlan maradt.
Ha nincs diplomád, az önmagában még nem tragédia, de ha úgy teszel, mintha lenne, miközben azt ezt firtató egyenes kérdésekre nem válaszolsz, az már probléma, ráadásul magadnak okozol kárt vele, mert előbb-utóbb úgyis kiderül.

Előzmény: peyerk (296)
doncike Creative Commons License 2002.08.27 0 0 323
"Ez az indexes asztaltársak hangnemére utalt."

Szerintem sokmindent számon lehet, és kell kérni politikusokon és pártokon, de a védelmükben, őket névtelen internetes fórumokon hozzászólva támogatók stílusát nemigen.

Előzmény: Tiborc (315)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 322
Kedves Tiborc!

Előszeretettel hasonlítom össze a III. kerületet Szegeddel. Erre két okom van: az első személyes, ugyanis Szegeden születtem és ott éltem 2000. elejéig. Azóta vagyok III. kerületi.
A másik a két 'város' hasonló mérete (lakosság elsősorban).

Én Szegeden azt láttam, hogy a polgármester a meghatározó a városvezetésben. Ennek több oka van, talán egyik legfontosabb, hogy ő hivatalból űzi ezt a sportot, neki ez a főállása.
Az ő feladata konszenzust létrehozni a testületben. Az ő dolga elsősorban az ülések levezetése is. A háttérben neki van módja és joga tárgyalni. A jegyzővel neki van a legszorosabb kapcsolata, így a hivatalra is neki van a legnagyobb hatása a választott testületből. Ő az, aki a nyilvánosság elé áll az esetek többségében. Úgy is mondhatnám: ő 'viszi el' a balhét. Ha nem tudja elérni, hogy a rábízott hivatalon keresztül úgy működjön a város, ahogy az vállalható, akkor vannak a kezében lehetőségek lépni. Volt már arra példa, hogy lemondott egy polgármester, mert nem tudott a testülettel együtt működni. Arra is volt példa, hogy a testülettel szemben elért eredményeket (pl. Hódmezővásárhely). Tehát széles a választék.

Így Tarlós felelősségének bagatelizálása és a testület erejének a felmagasztalása egyszerűen csak politikai retorika.
Gyomor kell hozzá, igaz, Tiborc?

Még egy kérdés: voltál már önkormányzati ülésen? Csak kiváncsi vagyok, az esetleges későbbi érvek miatt...

Előzmény: Tiborc (320)
Konrad Creative Commons License 2002.08.27 0 0 321
Annyit megjegyzek, ehhez gyiomor kell.
Erre csak most jössz rá? Ez politika, ez ilyen.
Előzmény: Tiborc (320)
Tiborc Creative Commons License 2002.08.27 0 0 320
Tarlós István idézi Bihary Képviselő urat: "baloldali többség van az önkormányzatban"
Így korrekt?
És ez a baloldal hogyan működik vele együtt,
Rágalmaz.
"12 éve változatlan a polgármester, 12 éve változatlan Óbuda - Békásmegyer"
Elfelejtve pl. a baloldali alpolgármester - asszony ténykedését, amelyről az MSZP állított ki bizonyítványt.
Nem én, Bihary Gábor és pártja degradálja saját párttársuk munkáját.
Annyit megjegyzek, ehhez gyiomor kell.
Tiborc
Előzmény: peyerk (302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!