Erdekes reggelunk volt. Gyerek 6 ora magassagaban berontott a szobankba, hogy hol a Papa (egy szobaban alszanak), mert nem talalja es ehes! Na, elontotte az agyamat a voros kod, mert ugye tegnap este nem vacsorazott, mert nem volt ehes (napkoziben 4-kor uzsonnaznak) es a liberalanya azt mondatta velem, akkor ne egyel. Na ez volt az utolso, hogy nem vacsorazik, meg fogom tomni mint a libat (amugyis tul sovany, mar lassan nekem is). Kirobogtam vele a konyhaba, kapott egy szikkadt serclit es beloktem vele a nappaliba, hogy ha megmukkan, megbanja! Mindekozben Papa furdott. Ebben csak az a poen, hogy egy hete ejfel utan fekszem le es stresszes is vagyok es 5 korul ebredek (minel kesobb fekszem, annal korabban ebredek) es ma valoszinuleg aludtam volna 7-ig, mert vegre kesz amin dolgoztam es 11 korul mar agyban voltam. Most mereven bamulom a kepernyot es megprobalok ertelmesen hummogni ha kerdeznek. :)
Jó úton haladok a zombisodás felé: éjszaka mindkét gyerök velem aludt, aminek eredményeképp kb. 10x voltam fönt, mígnem Lilla olyan 5 körül közölte, hogy "nemakajokajudni". Nem voltam szalonképes hangulatban, s ettől rögtön csönden is lett és fél nyolcig végre alhattam egyhuzamban.
Ildi, a recepted nagyon jól hangzik, bár nálunk a répát Lilla csak úgy eszi meg, hogy beígérem, hogy ettől lesz szép a szeme.
Apropo, ha nagyon szepen kerem, de igazan nagyon nagyon, tudna nekem valaki jegyet szerezni a Diotorore 22 vagy 23-ra? A szajtjukon azt irja, minden jegy elkelt, de ez nem feltetlenul kell azt jelentse, hogy minden jegy egy nezo zsebeben figyel mar, lehet hogy meg szervezoknel van par. Kvazi barmennyi lehet, a minimum 3, nagy a csalad, mindent atveszunk.
Niiiincs??? Otthonszules meg csak hagyjan, de etteremben?????? Esetleg az autoban (bar ugyis apas szulest tervezunk, es a parom mar egy csaszaron is tul van, akar ki is veheti....:-)
Nyammm, a recept jol hangzik...ezt meg a fiam is falna, mert a csirke johet, teszta johet, es meg a repat is megeszi..:-))
hehe, azt nem mondtam, hogy en szeretem az Anyak lapjat, csak annyit, hogy anyukam veszi, es itt hever tobb evnyi...azert majd elolvasom oket...es volt mar benne jo cikk is:-))
Drága bobus, vééégre, egy korrekt beszámoló a pocakhelyzetről:) Ezen a CTG-s dudán jól kiakadtam mondjuk, ez télleg taplóság:(
De az nagyon vicces, hogy ezexerint már a végéig titokban tartja a nemét:)
Anyák lapját meg én nem bírom elviselni, de olyat úgysem találsz, ami mindenkinek bejön;)
Azt meg sejtettük, hogy a dec21 téged már nem érint, de ezért valahogy nem bírunk sajnálni;))
És ha már kaja: van nekem egyik kedvenc receptem, a bazsalikomos-srépás csirke, illetve, hogy korrekt legyek, egy roll konyhatrükkös receptje, na én ezt me téliesítettem, és hiába főztem egy bazinagy serpenyőnyit, alig maradt:)
3 csirkemell picire felkockáz, besóz, hagyma karikákra vagdal, csirkét a hagymán és olíva olajon megpirít.
Amikor már kifehéredett, ráöntünk kábé egy liternyi levest, legjobb lenne a húsleves alaplé, de én lusta vagyok és leveskockát használok. Így addig főzzük, míg már kellemesen puha a hús, majd ekkor hozzáadtam 5 felkarikázott srépát és 3 szál szálzellert szintén karikázva.
Főz, amíg zségek puhák, majd hozzá 4 ág kakukkfű levele (már csak az oreganó és a kakukkfű él a kertben, a többi elmúlt a nyárral) és a szárzeller aprított levele.
Orias gyerek anyja jelentkez....aaaaa, leszamitva, hogy minden rendben a bebivel, es a kis lepenyemmel is (remelem, sikerul megusznom a korai oregedest, ami Bendinel a gond volt), eleg ocska napom volt....A klinika szornyu volt, a Ctg-s no feldudalta a gyereket, pedig szepen mozgott (komolyan, valami bigyot tett a hasamhoz, nem tudtam mi az, aztan ketszer oriasit dudalt vele, amitol is a kicsi majd lerugta az erzekelot, es a sziverese total felugrott ....normalis az ilyen, mi szukseg volt erre...). Az UH-s no jol eltolta az idopontomat, es bar sejtettem elore, hogy gubanc lesz, irto kellemetlen volt a dokim miatt...aztan rosszul lettem az agyon, es alig tudtam leszallni, mar mondta is, hogy nem hogy szulunk???....es meg a fejem is megfajdult utana....es nemtom a nemet, bar ez utobbi erdekel mar a legkevesbe...es nem tudtuk megnezni a suzloszobakat, de ez nem baj, mert az ok a zsufoltsag volt, igy sok edes, pici baba szuletett ma:-)
Na, panasz befejezve, mar nem faj a fejem, pici oriasom vigan rugdos (94-es BPD, 68-as comb, midez a 34+2 heten...bar ez nem az SZT, nemtom minek is irtam be...de ez eleg soknak tunik...vagy nem az??)
Cinco, jobbulast a gyuszis szemunek, a brutalis lefogasnal nekem sincs jobb otletem, bar erdekes modon nalunk az ilyesmit mindig hagyja Bendi (persze az elejen uvolteni szokott...). Most meg mar ugye nagy, lehet vele "beszelni"....Itt is sok szemgyula van mostansag, de remelem, a Tietek nem fog olyan sokaig tartani, mint amikrol hallottal!
Ovi-bolcsi....ebben a szulok szuksege dont, illetve ha az nincs (azaz nincs olyan gond, hogy vissaz kell menni dolgozni), akkor a gyermek igenyei...ennyi a velemenyem, de latom a tobbieke is....Nalunk Bendi imadja az ovit, es remelem, a kicsi is szeretni fogja a bolcsit, mert a szerzodesem miatt en max. ket evre szakithatom meg az osztondijam...:-(((
Ponyva, nem ponyva....csatlakozom Szipolykahoz, kint en is mindent elolvastam, csak magyarul legyen (sot ugye az angol mellett meg a francia nyelvu regenyekre is "rafanyalodtam", es azokat olvastam, ha volt idom...mellesleg nagyon sokat tanultam beloluk, ezert ertem a franciat olyan jol...kar, hogy a beszedhez ez meg nem eleg....); Kulonben meg estenkent, faradtan nem is tudnek komolyabb irodalmat olvasni, ahhoz sokkal nyugisabb napok kellenenek...majd nyugdijas koromban:-)
szervezkedtek dec. 21-re??? Hmmm, lehet, hogy en majd mobilom jelentkezgetek , hogy hol tart a tagulas...:-))) vagy a szopi, vagy meg egyszeruen csak "balna-ugyi gondjaim" lesznek ...majd meglatjuk:-)
Illdii, jo , hogy van olyan orvos, aki hajlando tenyesztgetessel foglalkozni...alt. a mandulaval a legovatosabbak a dokik, de nektek jo, hogy erre is figyel, az meg meg jobb, hogy nem kell antibigyo (a francia dokink azt mondta, hogy a mandulagyuszik 90%-a virus eredetu, a problema csak az, hogy a fennmarado 10% viszont igen veszelyes, es sulyos szovodmenyekkel jarhat...a legtobben ezert adnak antibigyot rogton...).
Kismama....en nem olvasom...nem is ismerem...ennek oka meg az, hogy amikor anyukam megtudta, hogy terhes vagyok, akkor elkezdte vasarolni nekem az Anyak lapjat, es ezt akkor is folytatta, amikor kint voltam, igy most nekem itt figyel tobb mint ot evfolyamnyi ujsag, amik kozul sokat meg nem olvastam, emelle meg mar nem veszek mast...
kajarol most nem is tudok irni, csak annyit, hogy kerekedem-kerekedem...
Édes drágám, vázolnám a TE helyzetedet, és mindezt ingyér:)) Neked a két gyerek között vissza kellett menned dolgozni, hogy kapj Gyást/Gyedet. Neked ez létkérdés, nem passzió.
Ehhez képest, mi arról diskuráltunk, hogy milyen azoknak az anyáknak a megítélése, akik nem mennek vissza a 2 gyerek között a mh-ükre, vagy otthonról dolgoznak, és e miatt, valamint a gyerekük lelki békéjének érdekében, nem adják a nagyobbat oviba 3 évesen.
A 2 helyzet között semmi hasonlóság nem van.
És ezen kívül meg, ezen a topikon, téged soha senki nem bánthat, mert SL rúgom fel, ha kell, akár magamat is:)))
Legeslegeloszor is, nagyon koszonom az erdeklodest, egyelore fogalmam sincs rola, mikor utazunk. Mondjuk 22-ere operajegyunk van, ugyhogy addigra illo lenne, en a karacsony elotti hetvegen szeretnek.
Mieeeert? Ha nem titok, mondjatok mar el, mit szervezkedtek :-))
Cinc, Idike, gyerekek hogy vannak?
(Ha masenak is baja volt, akkor elnezest, csak e kettovel vagyok kepben leamortizalas-ugyben.)
Cinc, most "Az ordog fekete kalapja"-t olvasom Leslie-tol, es tenyleg mindegyik tokegyforma, ez talan egy arnyalatnyival a kevesbe rosszak kozul valo... Jon ezenkivul az IPM, az Elet es Tudomany, meg Anyutol az osszes kritkatlan szennylap (Story, Best es egyeb remsegek), azokat altalaban evente 3 adagban omlesztve kapom. A tavolsag nagy ur, bizony elolvasom azokat is :-))
Autoban pedig nem birok, mert azonnal hanynom kell. Pedig a 11 oras hazautba beleferne...
Angi, a hosszu, pihenteto alvasra meg varnod kell par evet. Csekelyseg. Meg ot ev, es horpaszthatsz vasarnap reggelenkent. Szal kitartas.
Ildiii: gyomber? Fahej? Te jo eg... Bar ha jol emlekszem, te az after eight-et is szereted, meg a feher csokit is (vagy most csak mint bunbaknak varrom a nyakadba?).
Veletlenul vettem (DDDDD) egy zacsko Milka karacsonyi desszertet, de olyan hulyen vette ki magat a fahejas iz, odaadtam a ferjemnek :-))))) Nemtom, szerintem a csoki legyen 1. barna; 2. csokiizu. Esetleg keves mogyoro meg belefer vagy truffel, de egyeb extravaganciak kimeljenek.
Ket unokaocsi talpraesettsege es a korai kozossegi elete kozotti osszefugges szvsz forditott. A talpraesettet lehetett korabban beadni... Szoval nem attol lett talpraesett, hogy koran bekerult. Szerintem. De fenntartom a tevedes jogat :)
Tudod, akinek inge, az magara veszi... Az enyem masfel evesen lett bolcsis, de nem fogom megszabdalni az ereimet, sem fennen hirdetni, hogy masfel evesen kell minden kolket bolcsibe dugni, merazenyem sem halt bele (mongyuk az enyem egyszer sem sirt, pedig mar az elso nap is volt egy oranyit egyedul, harmadik nap ott evett, otodik nap ott aludt). Kiki csinalja amit tud, meg amire a gyerekenek szuksege van. Inkabb forditva, de ha nem megy, akkor igy (mer a muszaj nagy ur).
én nem akarom,hogy fényezzen az ildi,gözöm sincs,mér csinálja,biztos azt hiszi,adok neki lindt csokit:-))))))))
Kutyafülinek meg mi baja a hablelkével?mivel gázoltam bele? jaj,ezek a hormonok:-))) Amugy én erösen birtam volna,ha drága fiam hajlandó lett volna oviba-bölcsibe járni néha,de még játszócsoportba se engedte magát vinni,pedig milyen jó lett volna egy kis mozi,de hát evan...
Ja,hogy Tofi jár...de ö okos,nagyfiu...
amugy a növérem két kölyke közül az egyik csak 4 évesen lett ovis,a másik bölcsibe is járt,na ez utóbbi mindenben talpraesettebb,önállóbb...