Nem tudom, ezek a nyavalyások még a fokföldiket is próbálják megenni! A levelekkel nem is boldogulnak, de a törzs részen tanyát vertek.
így aztán alapos Actarás öntözést kapott minden növény.Majd meglátom, mennyit segít.
Az Actarát ti hogyan méritek ki pontosan? Annyira kevés kell belőle 1 liter vízhez, hogy szinte nem is mutatja a mérleg...nagyobb mennyiséget meg nem merek bekeverni, mert nem tuti, hogy ellocsolom.
Szerintem egy belocsolás Actarával elég lenne neki, egy szezonra mindenképpen. Sokminden nehézséggel találkoztam már kertészkedési tevékenységeimben, de ez a probléma nem volt közöttük, eddig:-) Tényleg csak rémlik, hogy egyszer egy-két virágfürtön... Mi voltez a hibiszkuszok tetveihez képest! Na, az kiborított! Volt egy csodaszép fám, egyszerre akár 60 tűzpiros virággal! Szegényt annyit kínoztam, minden elképzelhetőt megpróbáltam, sikertelenül. Na meg a fikusz benjaminák pajzstetvei... Amióta van az Actara, csak egy problémám van, az üvegházi molytetvek! De az is inkább az én hibám, túl naív voltam, azt hittem, nem szeretik a leandereket! Tévedtem, hogy a fene enné meg őket!
Az enyém is ledobta télen minden levelét, de világos helyen telelt, öntözve annyira, mint a tied. Már hetek óta hajt, ezen a héten erősen vissza is vágtam. Talán pár hét múlva mehet a helyére, a teraszra.
Teljesen szárazon tartottad egész télen? Akkor már nem biztos, hogy változtatni kell ezen, szárazon is ki lehet dobni. Az enyém is levél nélkül telelt a pincében, de némi nedvesítést azért kapott két hetente. Akkor fogom jobban locsolni, ha már hajt.
1-2 darab; Passiflora Violacea Belotii Aurantia Fehér caeruea asszem constance Elliot-nak hívják az ilyet.
Ha lehet a héten jöjjön érte, aki kér. Ha nem muszáj nem postáznék... Holnaptól lesz Plumbago, Piros dupla Hibiscus, piros Abutillon és néhány Bouganvillea is, valamint egy ismeretlen színü leanderböl jó erös hajtások.
Ha esetleg van valakinek Agapanthusa, annak örülnék cserébe mást köszönöm nem kérek.
Nézd meg, hogy hajt-e! èn nem tudok róla, hogy lombhullató lenne, de attól még persze lehet. Az enyém még egész kicsi, leht, hogy csak késöbb fog rászokni.
Lehet, hogy nem szokványos, de az 5947.hsz-ben vagyon leírva, miként kell tartani. Ha jól értelmeztem, akkor valahogy így :) Ha nem jól, akkor neki annyi :(
Nem nagyon ismerem a növényt, de ez nem föltétlenül szokványos üzemmód egy dipladéniának. szerintem sürgösen vedd elö, nézd meg, hogy hajt-e, alaposan vágd vissza és ha kell, ültesd is át. Vizet-tápot keveset kapjon, ha nincsen levele.
Mikor lehet elkezdeni a dipladéniát locsolni? Remélem, nem hunyt el, késő ősszel ledobálta a leveleit, azóta üldögél egy sötét sarokban, fűtetlen szobában.
Ez nem az én virágom, csak kipróbáltam, tudok-e képet berakni. Majd holnap, napközben fotózunk (nincs fényképezőgépünk, csak mobillal tudunk fotózni, azt este viszont nem nagyon lehet).
Ügyes vagy! Ezen a képen szerintem kála van, az szeret ilyenkor inni, de a penészes földet tutti nem szereti ő sem. Sőt, ki tud simán rohadni:((( Ha iylened van, és penészes a földje, őt talán most nem kéne átültetni, de esetleg a föld tetejét egy régi villával nagyon óvatosan!! érdemes lenne meglazítgatni, úgy könnyebben kiszárad a föld. És kicsit szárazabban tartani.
Amikor hsz-t írsz, akkor a szövegpanel alatt az ÚJ KÉP sorában a tallóz-feltölt parancs. Mikor kész, akkor BESZÚRÁS. (Általában a beszúrás parancsot szokták nem észrevenni akik először csinálják.)
Jó kérdés. Talán kicsit túllocsoltam őket. Régen panelben laktunk, ott a központi fűtés miatt folyton locsolni kellett. Ehhez képest itt nyilván nem kéne annyit, mert elég hűvös van a lakásban.
De igazából nem tudom, mitől.
Van yukkám is, de sajnos legtöbbnek még a nevét sem tudom. Legtöbb növényemet kaptam, így nem is kérdeztem, mi a nevük.
Hát, akkor jobb, ha nem halogatod a dolgot; már csak azért is, mert az én növényeim már nagyon hajtanak, biztosan a tieid is érzik a tavaszt. Ha tartasz pozsgásokat (majomfa, yukka) azoknak érdemes kb 1/3 arányban homokot keverni a földjükhöz, akkor jobban szellőzik. Bár nem írtad miket tartasz, azért nézd meg a gyökerüket, h nem kezdtek-e rohadni! De mitől penészednek??? Sokat locsoltad, és hűvös helyiségben voltak???
egy-két hete ültettem el a lakásban a vásárolt álló muskátli palántákat, most az ablakban vannak. de most a levelek szélén vörös öv látható. ez milyen betegség? vagy talán melegük van, elégtek? már tápoldatoztam egyszer őket, lehet az a baj?
Én valahol azt olvastam, h amilyen kis kényeske fiatalon, kicsinek,- ha megnő, sokkal strapabíróbb, már nem annyira érzékeny. De én még eddig nem jutottam, csak közvetett az info:(((
Hmmm... azért érdemi tapasztalatokat gyűjteni nem jellemző 1-2 hónap alatt:))) tehát nem annyira kor-, ámde időigényes a dolog; az idő pedig köztudottan halad. Márha nem bonyolítottam túl a saját gondolatmenetemet:))) Na, nem ragozom.
Én is úgy tapasztalom, h a szobanövények szeretnek nagyon a kertben, de huzatmentes helyet kell találni, ez pl nálunk nem igazán van. Kezdetben elég sok növényem úgy pusztult el, h jött a jó idő, én meg zsupsz, kihajítottam egy huzatos placcra, jó kis tűző napra:((((