MEGHÍVÓ VETÍTÉSRE!!!
Sziasztok!
Szeretnék minden itteni fórumozót szeretettel meghívni a filmünk bemutatójára, amelyet két éven át forgattunk Izlandon külföldi tv társaságoknak. Most elkészült a magyar verzió, amely szerepel a versenyprogramban.
Élménybeszámoló, részlet a filmből és képek:
Sok féle lehetőség van, de egyik sem jön ki jelen pillanatban kb. 400 eurónál olcsóbban, oda-vissza illetékkel együtt. Lehetőségek: 1.Bp-Koppenhága Norvegian Air Shuttle Koppenhága-Reykjavik Iceland Express, vagy Icelanair összesen kb. 370-400 euro
2.Végig Germanwings Bp-Stuttgart (vagy Cologne-Bonn)-Reykjavik vagy Bécsből ugyanez. kb.350-400 euro
3. Bécs-Reykjavik Airberlin kb. 400 euró+ utazás Bécsbe
Kb. ezek a legolcsóbbak. De ha valaki tud olcsóbb lehetőséget, ne tartsa magában, én is kiváncsi lennék rá.
Ha schengenen belülről mész, akkor senki sem fog tőled semmilyen iratot sem kérni. Visszafelé is csak a checkines emberke kér tőled iratot, őt meg nem fogja érdekelni különösebben, hogy mit adsz oda neki, csak a neved legyen rajta. Határőrrel csak akkor találkozol, ha például Angliából repülsz Izlandra.
Nyilván végül beengednek (bár meg kell nézni, hogy melyik kiadású személyire vonatkozik), de valószínűleg okoz egy kis fennakadást, félrehívást, magyarázkodást, konzultációt, kellemetlenséget. Ha biztosan a következő 5-10 évben sem utazol messzebb akkor jogos probléma.
Jó, ezt már én is láttam, alap, hogy ezzel kell kezdeni. Én azt kérdeztem, hogy van -e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Hivatalosan lehet az országba személyi igazolvánnyal beutazni, de az útlevelet ajánlják. Ez miért van? Van -e olyan, aki már utazott személyi igazolvánnyal Izlandra?
Van valakinek arról tapasztalata, hogy lehetséges -e személyi igazolvánnyal utazni Izlandra? Ugyanis Izland a Schengeni rendszer része, ugyanakkor mégis sok helyen az útlevelet javasolják. Mi a helyzet?
Szeretném megkérdezni, hogy a nyári időszakban, most nyáron, milyen légitársaságok mennek Izlandra, az Icelandair-en, és az Iceland Expressen kívűl Európából bárhonnan?
.... én is ezt tettem4 1982 -ben határoztam el, hogyha módom lesz elmegyek Izlandra. 2007 -ben nyugdijba mentem. 2008 -ban lett lehetőségem, és máshová is .... " Mozgó - Képek" oldalam: <a href="http://polinszky47.spaces.live.com/default.aspx?wa=wsignin1.0" target="_blank">FÉNYKÉPEK</a>