főleg úgy, h köze sincs a topic címéhez, arról nem is beszélve, h ugyanezzel a "kedvességgel" offolt több topikban (ez a harmadik hely ahol találokozom vele) is. de tegye, mert végül is ingyen van, nem fáj, meg nem vagyok moderátor sem, de azért ha én ilyet tennék, akkor az a minimum, h elnézések sorozatát kérném, mert lehet ezt intelligens módon is. de így, ilyen stílusban... nekem nagyon nem tetszik.
mi magyarok mindig lemaradva, megkésve szoktunk általában csatlakozni a "tutihoz", amikor az már nem is olyan "tuti". már megszokhattuk... sztem így lesz ez kb. a sonisphere fesztiválsorozattal is.
Mondom honlapJUKON! Felmentem a System homepage-jére és ott volt, hogy 13-án lesznek a Nován. Mivel a Maiden mellett ők vannak kiírva headliner-nek és a Maiden 12-én máshol lép fel, ezért a hatalmas nyomozótehetségemmel összeraktam, hogy csakis 11-én léphetnek föl. Persze, ha a System nem headliner ( bár mér ne lenne az, ráadásul a Maidennel egy sávban van a pószteren), akkor persze módosul a képlet.
Nova Rockra csak a fesztivál előtti napokban szoktak napihjegyeket árulni. A darabszám erőssen korlátozott. A magyar jegyárúsító helyen nem is nagyon szoktak belőle kapni, mert az osztrákok pillanatok alatt elkapkodják. Amikor volt RATM akkor mi is inkább megvettük a heti jegyet, mert azt mondták a ticket expressben, hogy a napijegy beszerzése majdnem a lehetetlennel egyenlő.
A napijegy engem is érdekel, nem tudom, elkezdték-e már árusítani.
Ha sikerülne megkaparintani egyet, megdumálhatnánk egy közös kiutazást is, a költségeket csökkentendő. Pl. én még plusz 4 főt el tudnék vinni kocsival, vagy akár beugorhatnék másokhoz is, a benzinköltségeket meg szétdobnánk.
Azért a kitűnő infrastruktúrának megvan a maga ára. Minden évben előjön, hogy a kerületi lakók panaszkodnak a hangerő miatt. Mondjuk teljesen jogosan, mert fesztivált nem a városba illik csinálni. Persze nekem mint fesztiválozónak így a legkényelmesebb, de mivel a városban van a cucc, ezért kapjuk ugye a koncertekre, hogy 23:00-kor lekapcsolják a villanyt a koncertekről a Nagszínpadon.
A Nova honlapján a három napos jegy 122-134,5 eurót kóstál, attól függően, hogy honnan rendeled. Szerintem elég jó ár, legalábbis, ha megnézzük a felhozatalt. Már most remek bandákat szerveztek le, és ez még csak a kezdet. Gondolom a Maiden meg a System mellett jön még egy harmadik headliner név, meg még jó sok kisebb-nagyobb zenekar. A Maiden mellett az In Flames-Volbeat-Molly hármas engem már meggyőzött, hogy érdemes előbányászni a pincéből a sátramat...
hülyeség is szídni a szigetet, mert az kurva jó infrastruktúrájú, és nagyon jó kiszolgáló egységei vannak. ilyen szempontból nem is mondanám klasszikus fesztiválhelyszínnek, mert bent van a városban, nem egy senki földjének nevezett szántóföldön, mint mondjuk a nova, vagy egy download fesztivál.
anyagi oldalról nézve meg valóban jóval szerényebb még mindig, akár egy napijegy árát nézve. (jó, tudom viszont a mi átlagbéreink meg nem versenyképesek a nyugatiakkal.)