Neked (nektek) nem volt olyan érzésed az egész sorozat közben, hogy mintha a sorozat közben találták volna, fejlesztették volna tovább a "mitológiát" (duplarészek és társaik)? Egyre újabb és újabb dolgok derülne ki, kvázi egy szálat sem varrnak el, senkit sem mernek igazából megölni (CSM, Krycek), mindig csak arra játszanak, hogy a következő részt is nézd meg, kazettát is vedd meg. Ebből a szempontból jó a kilencedik szezon, hogy nincs benne mitológia, max a Trust No 1 és a William. A Truth persze más tészta.
myth alatt a "vajon vannak-e ufók (és ha igen, akkor...)?" kérdést értem.
ez tkp. a 4. sorozat végére hihető válasszal, Mulder öngyilkosságával befejezett lehetett volna.
ha nemtetszésnél tartunk, nekem a "lázadó idegenek" nem tetszenek, sőt a szinte a sorozatot magyarázó Truth után sem világos, hogy mijazistenért irtják a sajátjaikat, miért nem jó nekik, hogy azok lealázzák a Földet.
a 9. sorozatban -- ha el tudsz szakadni a 2 korábbi főszereplő személyétől -- egész tűrhető részek is voltak, 4D, Audrey Pauley, stb.
Amivel egyet tudok érteni, az az, hogy ahelyett, hogy Scully-Mulderrel törődtek volna, az újak figuráiba kellett volna több részletet vinni, és már a 8/1-től kezdve, nem pedig apránként adagolva.
Akkor tisztázzuk, mit is értünk mitológia alatt? A nyolcadik szezon végére, amikor besűrűsödtek az események, új dolgok derültek ki (Scully babája, az olaj, a halhatatlan katonák stb), ami nélkül nem lett volna igazi a sorozat. Más kérdés, hogy ha a hetedik évad végén befejezik, akkor szép keretes lett volna a sztori. A kilencedik széria mindenesetre hullagyalázás :))
Egy fenét, Doggett és Reyes egyszerű klónok, a nyolcadik, és főleg a kilencedik szezon nem szólt már másról, csak a pénzről. Az egész x-mitológiát hazavágták vele. Szerintem.
szvsz az egyik azon részek közül, amik megmutatják, hogy a DR párossal is lehetett volna még sorozato(ka)t csinálni. Persze normális mythet szőni köréjük, stb, de akkor is. Scully pl. totál mellékszereplőnek tűnt az egészben.
A tegnapi rész nagyon trágyának indult, de a vége szerintem fantasztikus. Főleg amikor mutatják az újszülött csecsemőt. Nagyon nagyon tetszett a vége a tegnapi résznek !!!!
Nekem bejött, nektek miért nem tetszett? Nem ez az első szokatlan rész az x-akták történetében? Pl. medveszerű fantomos-rendőrös, fogalmam sincs mi a címe az rettentő volt. Csak azt nem értem, hogy Doggett ügynöknél miért nem sikerült a teljes memóriatörlés? A forgatókönyvíróra kenni nem ér!
Nyilván az elfogyasztott emberhús tartotta őket fiatalon. Aztán ugye bekajálták az ellenőrt, akinek szivacsos agybaja volt, ezt aztán nagyon sokat elkapták, és nagyon sokan bele is haltak.
Amikor kiderül, hogy Scully eltűnt, Mulder a mezőre siet, ahol már égnek a fények. A helybéliek kivégzik Walter Chaco-t. Arens serif, a szekta tagja, éppen Danát készül megölni, amikor Mulder fegyverrel a kézben megérkezik. Kitör a pánik és mindenki menekül. Mulder Scullynak segít és a menekülő emberek halálra tapossák Haroldot, aki a fegyvert kereste a földön. Az öreg Chaco-t pedig bekeverik csirketápnak.
Hát én sajnos elaludtam annál a résznél, amikor Mulder föltörte a milliomos öreg csóka szekrényét és vmi fejeket talált benne. Elmondaná valaki, hogy folytatódott?
A legdrurvább az, hogy az árnyékember (kopasz millenniumos - Terrance Quinn) már egyszer meghalt a X-mozifilmben, ő volt a tűzszerész, aki felrobbant az épülettel együtt. Az is durva, hogy a társsorozatban (M) ő volt a Millennium csoport egyik feje. Frank Black ugye szerepelt az X-aktákban, tehát csak egy kicsit ciki...
SPOILER:
Nyugi: Mulder visszatér a 9. szezon végén (The Truth)
Ez tényleg nagyon gáz volt. Ráadásul a kopasz faszi a Milleniumban is szerepelt, sőt az egyik II. szezonos részben is volt már, mint rendőr. Ilyen nagy lenne a színészhiány Hollivudban? :)
De tényleg visszatér még Mulder? Vagy csak 10 részenként eljátszák, mintha...?
A cirkuszos részből a magas fickó (a gnóm bátyja ugyebár) is igen karakteres figura. Szerepelt a Ghostba (ő kísértett a metróalagútban) és ha jól emléxem, mostanában a Nagy Halban is.
szvsz embere válogatja, hogy ki mikor fejeztette volna be velük, szerintem le kellett volna szakadni a Mul-Scu dologról, vagy normálisan befejezni, és Doggették kaphattak volna egy sorozatot.
nekem bejött amúgy a TrustNo1, és a most következő John Doe is.