Nekem se megy :((
Úgy látszik vége a beetetés időszakának, mostantól a szivatás jön. Kapgyák be!
Amúgy a MatávNet az utóbbi időben qrva szar, tegnap vagy fél órát próbálkoztam, mire végre hajlandó volt beengedni. Még jó hogy van mindenkinek csomagom. Eljut a jelszó ellenőrzésig, aztán kidob. És most még ez is... Komolyan elgondolkoztam a szolgáltatóváltáson, a MatávNet legfőbb vonzereje az "Ingyen" multilink volt... Az Externetnél csak 6500 a korlátlan multilinkes hozzáférés sarccal, megér egy próbát.
DE: a biztosítók ennél sokkal nagyobb bizniszt csinálnak (befektetés-arányosan persze) és az ő szerződéseiket olvastad már! Záradé záradé hátán - még egy jogásznak is nehéz!
Ehhez képest a Matáv elég korrektül tájékoztat!
Persze a kiskapukat kihasználja!
Aztán mi meg fizetjük sokszor a GVH milliós bírságait!
Én nem azt mondtam - - akartam volna mondani - mondani, hogy nem a Matáv érdeke lett volna, csak nem hangsúlyoztam ki a miértet! Ellenben egy ügyes kormány ügyes minisztere azért (de ez most még csak nem is egy Schamschula! :-((( ) ezt a helyzetet kihasználhatta volna előnyösen is!
A Vivendi-féle Polányi meg talán ne siránkozzon, amekkora tahó az üzleti világban, hiszen épp ő nyilatkozta, hogy - na persze: Nekik!!! - kevés a 8 év!
Nem akarom amúgy megvédeni a szerencsétlen "Samsulát", de annó volt szerencsém egy "Távközlési Klub vitanapon" a Pannon és a Westel kezdeti - szó szerint! - öldöklő menedszment-harcának személy szerint is tanúja lenni! Az a beetetés valószínűleg sok-sok dokumentummal történhetett és nem egyedül a miniszter ette meg mindet (mégsem győzött az MDF:-) ) !!!
És ha már itt tartunk: a Siemens a maga ócska (ez szubjektív ugyan, de most beszéltem 2 órán át ewsd-axe viszonylatban és vagy 10 őrületesen erős "kerethiba" köhögött a fülönkbe felváltva adás és vétel irányban!! Axe ilyet régóta nem produkált önmaga!) főközpontját sem kevés doksi által tuszkolta ide be! És akkor még nem is szóltam a Telefongyárban végzett szakmai pusztításról (2 nyelv, diploma aztán töltögesd ki a markecing adatlapokat!).
A BHG-t meg a 12 ezer munkahelyével együtt leírták (az, hogy megérdemelte vagy sem, megint más kérdés, ha én vagyok akkor helyzetben, lett volna ötletem!:-)))
Öröm látni, hogy közelednek az álláspontok...jó ötletek tömege elhangzott már itt...most már csak össze kell rakni...és ne anyázzunk egymásra(bár eddig elég kultúrált a dolog), hanem ismerjük be, ha valamelyikőnknek igaza van...a matáv csak a markába röhög, ha azt látja, hogy elvitatkozgatunk...:)
HAJRÁ!!!
Frász! HTML dolgokat tudok vállalni!(persze módjával, de mindent a matáv ellen!) :))
Eddig nem jutott senkinek sem eszebe -amikor tiltakozasrol volt szo-, hogy megnyerjunk "tiltakozo mozgalmunknak" neves, jol bevalt szemelyiseget/ceget?
4. A Matáv csakugyan szerette volna, ha idén január 1-vel indul a verseny, két aprócska feltétellel : 1. anyagi kártérítést kap az államtól a maradék időszak kieső bevételeire 2. eltörlik azokat a rendeleteket, amelyek tiltják a távközlési szolgáltatók kábeltv-társaságok, internet-szolgáltatók többségi tulajdonosként szereplését. Lásd Matávnet, Matávkábeltv Kft. esetei.
A Vivendi vezetője pont arra célzott, hogy az idétlen Schamschula által megalkotott csoda, a Matávnak olyan kellemetesen erős anyagi előnyt biztosított, hogy nem tudni, milyen verseny lesz itt a liberalizáció után. (Schamschuláról még annyit kell tudni, hogy megetették vele : egy távközlési vállalat minimum nyereségessé válásának ideje 8 év. Ezért majdnem nem engedte a kétszereplős GSM piac felépítését, mondván, minek, ha úccse lesz nyereséges egy évtizeden belül. Az eredményt meg látjuk.)
5. Az általad ismertetett feltételeket nem lehet, hanem KELL ismertetni az ügyféllel ! Nem csak a távközlésben, hanem a benzinkutastól kezdve a pékig mindenkinek !
Még mondja valaki, hogy az Index antiMatáv kampánya megett nem egy másik leendő távközlési versenytárs áll... (Ti. ebben az évben ez a 10. matávfikázó cikk hajól számolom... S még mindig csak január van!)
Ámbátor minden együttérzésem és elismerésem a cikk írójának (láthatóan stabil idegállapotáért, hősies elszánt kitartásáért -- én már feladtam volna 10 nap után ;)
Ellenben a Pannonnál 3 és fél órát álltam sorba egy akciós készülékért! És erre sem húztam fel az orrom!
Csak azért írtam amit írtam, mert disztingválni kellene a belénk(belém is!)rögzült posta-ellenes érzületek és a matáv mai pozitív (mert ilyen is van!) jellemzői között!
A "bunkofónia" világában egyébként egyszerűen annyira új (minden eleméve: szolgáltatói arculat, ügyfélkapcsolat) szolgáltatás jött be, hogy nem léphettek vissza! Bár pl. a Westelnél annak idején próbáltak - de vissza is kellett venniük!
Amúgy azért a mobilokra MINŐSÉGI szolgáltatást mint jellemzőt leírni: ez megint némi elfogultságot sugall! Sajnos a mobil-szolgáltatók alatt enyhén szólva omladozik a vas amit szoftverekkel és folyamatos hálózat-fejlesztésekkel igyekeznek kívülről láthatatlanná tenni!
De hiába büntette meg a Matávot a GVH - a pecdíjai így is aránytalanul (most a kiegyenlített díjcsomagra gondolok) magasabbak, mint a vezetékesé! és az ár/teljesítmény viszonyban ekkor olcsóbb a humán felületen (ügyfélkapcsolat) javítani!
Én - persze elmaradott szakiként :-( - részemről a mobilt csak kiegészítő szolgálatként látom elviselhetőnek! Ehhez képest ma már ez a domináns infokommunikációs eszköz! Persze itt is hasadni fog a technológia és akkor jön az "ISDN-ósdi" effektus!
Nem szeretném ezt tovább rágni!
Ha látnék alternatívát (a sok duma mellett a kábelTV-sektől a legutolsó kábelfektetőig), biztos leírnám a Matávot! Egyelőre pozitív irányba szeretném "lökdösni"!
És ezt tényleg csak higgadtan lehet (aztán hibázni én is szoktam! És nekem is el-elszáll a fejem néha!)
Kedves mikimaus.
iszom szavaidat.
S a ma reggeli félig matáv viszakozz után a következőket módosítottam a mozgalom, s így honlappal kapcsolatosan, részint a drasztikum okafogyottá lett ebből a hétköznaki paródiából:(
Kedves Hölgyeim, Uraim.
Lám lám. - A király meztelen!
Az első csatát tehát megvívtuk, megnyertük.
Most van némi időnk levonni a konzekvenciákat és felkészülni a következőkre.
Ez a januári áremelési próbálkozás nem csak azt bizonyította ismételten be, hogy ingyen ne várjunk semmit, senkitől sem, hanem azt is prezentálta , hogy az Internet milyen fontos kommunikációs eszköz egy magát demokratikusnak nevező társadalomban.
Az elmúlt heti hajcihő ezt ékesen be is bizonyította!
A matáv a mai nappal, hivatalos közleményben kvázi elismerte, hogy győztek az internetezők!!!
Vagy ha ezt nem is, akkor azt, hogy ezen a szinten már nem mer konfrontálódni az Internetes társadalom egészével.
(háromszoros hurrá azoknak akik nem csak csendben figyeltek)
és köszönjük neked is ezt "kedves Matáv".
Visszavonulót fújt tehát a "nagytestvér" a mindekinet csomag megszüntetésének tárgyában.
Igen ezt már akár sikernek is lehetne nevezni, s talán meg is lehetnénk elégedve ennyivel, ha nem tudnánk hogy HOL? és MENNYIBŐL kell megélnie ma az átlag embereknek.
Ezért természetesen ez a beijesztés az Internetes társadalom részére, mindenképpen jó figyelmeztetés arra, hogy senki -aki felelőséggel viseltetetik a jövő Magyarszágának tekintetében- ne tévessze szem elől, az alábbiakat.
1. A világban dúl egy informatikai forradalom, mégpedig olyan területen amely néhány év alatt nem csak meghatározó lesz profi alkalmazása a nemzetgazdaság klf szegmenseiben, hanem annak külkereskedelmi vonzatakozásában drasztikusan fogja befolyásolni a nemzeti jövedelemet is. S ez a folyamat akkor is lezajlik, ha te ezt ma még nem érzékeled, vagy csak rálátás hiányában nem ismered fel.
2. Európában az interetezés költégei tekintetében Magyország a legdrágább sávban van, vagyis az szinte nálunk kerül a legtöbbe!
3. Európában a jövedelmeket tekintve országunk a rangsor alsó harmadban foglal el helyet, vagyis az honi átlagjövedelmek csak töredékei az európai átlagnak. Mindezek felett plusz még az un. közterhek is nálunk a legmagasabbak.
Harcoljunk tehát tovább az egyre agresszívabb profitéhség ellen, és ne hagyjuk lekerülni az aktuális vitakörökből, hogy Magyarországon, -ma még szinte megfizethetetlenül- drága az internet.
A fentiek jegyében tehát az eddigi szimpla, és az index fórumaiban meghírdetett:
"ANTIMATÁV" programot lefújom,
és a globális költségcsökkentés irányába orientálódva meghirdetem a következő pontba szedett programtervezetet elfogadásra, és kérem csatlakozó támogatását minden internetezőtől.
A mozgalom neve:
--- FRÁSZ ---
1. Legyen Magyarországon egységesen telefontarifa-független az Internet!
2. Legyen Magyarországon Kamatmentes részlet a családok részére számítógép vásárlására.
3. Törölje el a pénzügyi kormányzat, a fennmaradó amortizációs időt -a számítógépek esetében- az olyan vállalkozások, cégek számára, amelyeket annak időtartama alatt, oktatási intézményeknek, vagy különféle gyermekintézményeknek adományoztak!
4. A Széchenyi program keretében a kormány finanszírozzon ingyenes online EDCL tanfolyamokat az interneten, és szervezze meg legalább megyeszékhelyenként a csak csupán költségfinanszírozó vizsgalehetőséget! (havonta)
5. A Széchenyi program keretében, az Európai közösséghez való minnél zökkenőmentesebb csatlakozás jegyében indítson online, alapfokú nyelvtanfolyamokat ingyenesen az internetes nagyközönség részére!
6. ....
Várom a további pontokhoz a javaslataitokat.
A készülő honlap témakörében a szimpla egy cég ellen indult platform átalakul egy komplex probléma felmutató programmá. Ezek témáikban már lehetnek nem internetesek is.
Mint pld. bankok, biztosítók, hivatalok, ... no meg a kisember kiszolgáltatottságai.
Ha megint valahol szarban leszünk könnyebben, és főképpen hatékonyabban fogunk össze.
Ha valahol létrejönne egy érdekképviseleti szervezet, vagy alapítvány, jelezze, fórumává tesszük a honlapot, ha a mi politikamentes törekvéseinkkel azonos platformon áll.
A fenti pontokhoz témakörében már olvastam jó cikkeket az interneten.
Ha te írtad őket, küldd meg nekünk is publikálási joggal, vagy csak a linket!
ha támogatnád bármivel a fent felvezetett törekvéseket kérjük jelezd.
Szivesen vennék bármit, tárhelyet, reklámot, cikket, ingyenmunkát, ... stb.
Pénzt nem, mert befogadó szervezet nincsen!
Aki ért a bannerkészítéshez, igazán segíthetne:)
Jelenlegi bannerterveim:
Frászt!
Frászban vagyok !!!
Frászban vagy?
A nagy frászt!
Hogy a Frász jönne rád!
Frász beléd ...
Frász-ol?
Frász-ok.
Frász-is
Frász-ta-la-ní-tás.
Ja! .. és frászkarikákat fogunk a jövőben adományozni :)
Igazad van, de azt is odaírtam a mondanivalóm végére, hogy hirtelen felindulás is bennem volt...
Hogy ne nézzenek hülye fogyasztónak, azért kellene hidegfejű és mefontolt emberkéknek összedugni a fejüket, hogy valami okosat kitaláljanak, ne úgy mint a mobilsztájk idején.
De ezt is írtam...
Ami a W/Pannon buktatókat illeti...nem tudom miért, nem hiszem, hogy elfogultságból,de érdekes módon a Pannonal eddig SEMMI gondom nem volt...pedig ott is volt már pl.hogy késtem a számlával, hogy valami nem működött...MÉGIS:Emberi hangon meg lehetett tárgyalni, beszélni...és azt érezhette a kis pénzű egyszerű ügyfél is, hogy a cégnek UGYANOLYAN FONTOS mint pl. egy 20 előfizetéssel rendelkező nagycég.
Vajon miért van ez így?És miért érzem, hogy a matáv eddig ahol csak tudott, AROGÁNS,LENÉZŐ,UDVARIATLAN,FELSŐBBRENDŰ és még sorolhatnám milyen volt...
A Pannonnál 2 évre köt a szerződésem...és most alá fogom írni újabb két évre, mert kedvezménnyel kapok telcsit...mert amiért fizetek, azért MINŐSÉGI szolgáltatást kapok...és érzem, hogy ÜGYFÉLKÉNT kezelnek...nem egy reklamáló baromként, akinek már megint gondja van és nem fogja be a pofáját.
Abba is hagyom, mielőtt megint vagdalózásba kezdek...most sem és múltkori hozzászólásomban sem ez volt a szándékom...mindössze szeretném, ha a milliónyi hozzászólás végra célba érne!
Az ML-PPP egy ISDN szolgálati kategória és nem az ISP (Inetrnet Service Provider=internet-szolgáltató) által adott sebesség!
Hiába van - mert attól még van - ML-PPP-s NT beállításod, az ISP csak annyit enged, amennyire előfizettél (alapesetben ezt sem garantáltan, ami az effektív adatsebességre értendő, csak a kapcsolati sebesség lesz 64/128k).
Elvileg eddig is így kellett volna mennie!
Tehát itt most épp a rend áll helyre:-(
Ja: hogy nekem az 1. pillanattól nem ment 128-cal, az már csak az én pechem! :-)))
Most félretéve abbéli ellenvéleményemet, hogy hogyan NEM SZABAD tiltakozni (és hogy a Matávnak egyelőre nincs és reméljük ilyen összefüggésben nem is lesz köze a politikához!), azért szeretnélek kijavítani:
Az ISDN NEM ÓSDI technika! Amikor még a hívásvárakoztatást sem tudja használni a (vonalas, de a mobilosok is: praktikum not provide this service!) előfizetők többsége, addig milyen technikáét akarsz elterjeszteni?!
Tovább is mennék (én, aki amikor úgy érzem, kritizálom a Matávot): az ISDN alapdíj - megfelelő akcióban természetesen, mint pl. az eredeti Szereld magad - ab ovo 500Ft-tal olcsóbb, mint a sima analóg (4875-2500 lebeszélhető és optimális esetben persze)!
Az én elveim szerint: normális, türelmes DE határozott és jól irányzott reklamációkkal, felhívásokkal és megkeresésekkel el lehet érni pozitív eredményeket!
Amiért inkább harcolni kellene (ne tessék elfelejteni: sokan sírják vissza a Matávot a koncessziós területekről!), az az álltalános fogyasztói érdekvédelem megerősítése (a HÍF lapján szerepel egy tanulmány, mely az új EHT tervezetével foglalkozik ilyen aspektusból: érdemes elolvasni!) és a JOG megfelelő kialakítása!
Éppen a liberalizáció során alakulhatnmak ki olyan veszélyes tendenciák (amire sajna vannak elképzeléseim), amik miatt még kiszolégáltatottabb helyzetben lehetünk, mint előfizetők!
(Egy példa a mobilosok várható kínjairól: IPv6 és a mobil-hálózatok új generációi: még most ketzdik tervezni, de 1-2 év múlva talán a többség el is dobhatja a mobilját és veheti megint jó drágán vagy újabb akciókba bebetonozva az n-normásat!)
A Kormányt, a Jogalkotást (ágazati irányítás: MeH - már ez is nagy hiba volt, aztán mindenki kussolt!) és az ellenőrző hatóságokat (GVH, FOF, HÍF) kell "provokálni" illetve megerősíteni az ilyen helyzetekre a megoldóképességüket!
Na egyelőre ennyi tellett ma tőlem!
De azért örülök, hogy gondolatokat ébresztettem (én is)!
Nem úgy, mint Sellenberger a Stirlitz-ben: "per barátocskám" :-)))
Én a helyedben azért egy kissé visszavennék!
Mint már annyiszor ehelyütt, most is hangoztatom: határtalan vagdalkozással csak azt érjük el, hogy hülye fogyasztónak nézzenek bennünket!
1. Szerződés és reklám: Annak ellenére, hogy magam is kifogásoltam itt (is) pl. a Szereld magad... akció más (lényegesen!) feltételekkel, de ugyanazon néven történő "továbbélését", azért felnőtt állampolgárokkal nem lehet kibökni! Amikor aláírod a W/PGSM-mel a 2 éves szerződést az "akciós - és sz.függő - készülékért", akkor oda se írják le a sok kis buktatót! Az 1212 mindig korrekt felvilágoosítással szolgált ezügyben és a Matáv honlapon is egyértelműek a tételek. (Az más kérdés, hogy olyan magyar nyelvet meggyalázó kifejezésekben tsznek különbséget kedvezmény és kedveznmény között, mint pl. a "kedvezményezett időszak" ami önmagában egy logikai bukfenc!)
2. Az ISDN sebessége (nekem 64k van) messze a legoptimálisabb - a 64k-hoz képest! Az, hogy az internetes hálózat olyan amilyen és talán valahol ez is a matáv (illetve főleg a kormány felelőssége és az infokommunikációs stratégia hiánya vagy deformitása miatt lehetséges, hogy ilyen legyen), és hoyg egyes portálokat sokszor képtelenség elérni, az talán (sőt kifejezetten) nem a Matáv, de nem is a MAtávNet hibája!
3.PR! Önmagában a fogalom öl, butít és nyomorba dönt! Nem?! Acsókolódzó fiatal pár Pannonos promója nem gusztustalanul öntelt?! Sajnos a mai piaci szereplők ebben egymást licitálják túl (illetve alul!)... hol van már a MÜSZI reklám-sikere?!
4. Ha olvastad, akkor épp (és NEM VÉLETLENÜL!) a Matáv szerette volna már idén január 1-től feloldani a monopol-piacot! És sajnos az is igaz, hogy a mai napig nincs kész (sőt: mintha hátrafelé mozdulna:-(((!) az új EHT (Egységes Hírközlési Törvény!) És már beléptünk a választási időszakba sajnos! (Lásd: Torgyi és tsai!). És akkor még em is nézem a koncessziós "ellenfeleket": A Vivendi volt - állítólag - aki/ami a legjobban hátráltatta az új tarifarendeletet!
És természetesen NEM a Matáv (hanem a koncessziósok) miatt nem került sor egy évvel korábban a liberalizációra (sőt, továbbmegyek: ha rajtuk múlna, talán még egy évet húznák! A mai Népszabiban asszem épp a Vivendi vezére nyilatkozta, hogy a 8 év nem volt elég a nyugati-keleti különbségek - értsd: előfizu, forgalmo díj stb - kiegyenlítésére!!!!)
5. Én műszaki oldalról kifejezetten elégedett vagyok a Matávval
Szervezeti oldalról a feedback-et látom kifejezetten csökevényesnek náluk, de az 1212 pl. nagyságrendekkel jobban funkcionál, mint amikor beindult, tehát van fejlődés! Kérdezd meg őket, én megkérdeztem: sok hülye akadékoskodó lett a Mindenkinek mizéria miatt? Válasz: aki akadékoskodni akar, az mindig tud! Ebben is kettőn áll a vásár és - ezt is kifejtettem itt már, meg is kaptam a magamét - a távközlési szolgáltatók is elvárhatnak (közönségkapcsolati szinten!) elvárhatnak némi távközlési kultúrát az ügyfeleiktől! Egyszerűen nincs olyan üzleti szektor a világban, ahol minden - persze főként a Neked hátrányos - feltételt ismertetnének/ismertetni lehet!
Valószínűleg ezért találta ki a Matáv az új "praktiku-jellegű" előfizetéseit is!
6. Az szomorú, hogy nincs érdekérvényesítő képessége az előfizetőknek! De spammelni nem érdemes (szvsz!) és a honlapok meg itt megtalálhatóak (olvassa őket Straub Elek is és gyakorlatilag az összes meghatározó vezető is!) és épp az a baj, hogy egyesek (ez most nem bántó akar majd lenni) újabb és újabb, "definiáltabb" lapokat kreálnának! Pedig ezzel csak mégjobban széthúzódnak az erők!
A következő hozzászólásra (mármint a Tiéd után) erre reagálnék szerényen!
Budapest, 2001. január 25.
Ismét előfizethető a "Mindenkinek"
A Mindenkinek csomag január 25-től újra megrendelhető. Az internetezőknek kidolgozott új kedvezményes díjcsomagok bevezetéséig a Mindenkinek csomag biztosan érvényben marad és előfizethető lesz. A Matáv célja, hogy az internetezők az új internetes csomagok bevezetéséig is választhassanak kedvezményes díjcsomagot.
A Matáv az internetezést támogató törekvései jegyében nem szűnteti meg a 150 Ft-os kedvezményt február 1-jén, és a korábban megrendelt minden egyes Mindenkinek csomag is érvényben marad és mától változatlan feltételek mellett a csomag újra megrendelhető. Az új, internetezőknek kidolgozott - a jelenleginél nem kedvezőtlenebb - csomagokra válthatnak majd át a Mindenkinek csomag előfizetői is. A Matáv döntésével el kívánja kerülni azt a helyzetet, hogy a jelenleg érvényben lévő internetes díjcsomag megszűnése és a hamarosan megjelenő új csomagok bevezetése között legyen olyan időszak, amikor az internetezők nem választhatnak kedvezményes díjcsomagot.
Létezik , hogy a 128K-s ISDN vonalon történő Internet hozzáférést most már CSAK azok érhetik el akiknek ilyen 128K -s előfizetésük van? Megszünt a MPPP vagy csak nekem szállt el valamim?
AKI TUD SEGÍTSEN A KÖVETKEZŐKBEN!!!
El kell kezdeni egy profi honlap elkészítését, ahová várunk mindenféle elemző cikkeket.
Aztán készítünk különféle bannereket amelyeket a honlappal rendelkezők tiltakozhatnak a saját honlapjaikon a matáv internetet sújtó árpolitikája ellen.
A tiltakozás formája tulajdonképpen egy egyszerű csatlakozás lenne az itt és most meghírdetett "antimatáv" programhoz.
Az "antimatáv" azaz a matáv elleni bojkott tartalma:
1. NE látogassa senki sem a matáv honlapját!
2. NE látogassa senki sem a matávnet lapjait sem, így pld az origót sem.
3. Aki csak teheti menjen át más freemail-re, és rakassa tele a postaládáját mindenféle megrendelt reklámlevelekkel, hírlevelekkel. :)
3/b. Azokat a honlapokat se látogassa aki szolidáris a felhívással, amelyek ugyan a felhasználók lapjai, de az internetcímben, url-ben benne van a matav betüösszetétel. (vegyenek máshol tárhelyet)
3/c. A bojkott ideje alatt főképpen ne látogassa senki sem azokat a honlapokat sem, amelyek matávérdekeltségű cégeké. Még egy kíváncsiság erejéig sem!!!!
Gyüjtsük össze ezeket a linkeket és hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ezek mögött a honlapok mögött, egy az információs társadalmat megfojtó, a fejlődését blokkoló, külföldi érdekeltségű, multinacionális cég, mint tulajdonos van a háttérben.
- Szigeteljük el őket itt a neten!!!
Amennyire csak képesek vagyunk.
Kezdjük úgy a napi szövegeinket, hogy:
"Ugye te sem jártál még a mai nap sem a matáv lapjainál?"
Küldj frappáns jelszavakat!
Az eddig összegyüjtött nyilvánosan a neten is fellelhető emailcímeket, fel kell ajánlani a szörfözőknek célpontnak, miszerint eresszenek már meg legyenszívesek egy kérést az illetékesek felé abban a tárgykörben, hogy NE TEGYÉK EZT!
Nem a matávosokra gondoltam, azok az eltelt néhány év alatt bebizonyították, hogy szarnak a fejünkre.
A politikusokra gondoltam!!!! (informatikai főbiztos, meg ilyenek)
4. Hívjuk fel a figyelmet a honlapon, hogy a matávnet "új" online üzletágának a partnerprogramjához se csatlakozzon senki.
Vagy aki már csatlakozott, azt arra kérjük, hogy törölje a tagságát.
Aki nem törli, azt levélben megkérjük, arra, hogy legyenszíves és szégyenlje magát!
5. Kérjünk meg minden honlaptulajdonost, hogy segítsenek nekünk ebbe a bojkottban, és tegyék ki a mi tiltakozó bannereinket a saját honlapjuk főlapjára!
6. Mondjuk el mindenkinek, aki a banner nyomában a honlapunkra érkezik, hogy ebből elegünk van!
Hogy a Matáv cég mögött megbúvó multinacionális tőke átlépte a gátlástalanság azon fokozatát, amit nem tűrhetünk tovább, és ez az arcátlanság már összefogásért kiált.
Mondjuk el, hogy azt is, hogy az ISDN jegyében is (a szakemberek szerint) egy méregdrága, ámde ósdi technikát sóznak el a magyar társadalomnak.
Gyüjtsük össze az elégedetlen ISDN tulajdonosokat, hogy együtt, egy közös alaból finanszírozva perelhessék be azt a céget amelyik átverte vele!!!
7. ??? ...
8. ??? ... és még? - segítsetek!
Grafikusok, bannertervezők! - itt van a bannertervezés ideje!
Várom a hatásos bannereket. (Díj: a nagy nyílvánosság)
Várom az információs társadalomról szóló cikkeket, amelyeket a honlapon elhelyezünk.
Szeretném ha a cikkek (remélhetően cikközön) felvetné a kormány felelőségét is ebben az ügyben!!!
Amennyiben ez a szegmens is ki lesz bontva megfelelőképpen, az addig szimpla antimatáv program kiegészülne egy a jelenlegi anti-internetes HATALOM LEVÁLTÁSÁT SZORGALMAZÓ programmal is.
(Ez már a következő választásokra is kihatással lehet)
Segítseten minden épkézláb netes, hogy sikerüljön.
Tegyetek ti is érte, hogy a felhívások során kibontakozó tiltakozási hullám olyan erőt mutasson fel, amely képes hatni.
Jó lenne ha jelenkeznek angol fordítók is.
Mutassuk már meg a világnak, hogy miképpen lehet védekezni a multinacionális profitéhség ellen ....
VALAMIT KELLENE TENNI!MEgszervezték az első mobilsztájkot is a maga komolytalanságával...úgy érzem most is lehetne valami hasonlót tenni...csak picit hatékonyabban...fel kellene pár ember szemét nyitni alaposan...bár lehet, hogy a szemük dojcsmarkkal van eltakarva!:) vagy inkább sírjunk...mert mikor bekötötték hozzánk az ISDN-t...örültem...míg le nem teszteltem a sebességet..de ez mind semmi, mert megkaptam az első számlát:"mivel Ön üzleti előfizetőnk, semmiféle kedvezmény nem vonatkozik az ISDN vonalára,mert ugye, ha nem tudná az ISDN elkülöníti az adat és a beszédforgalmat"...hm igen?és ez hol van a szerződésben?bár miért is várnám el , hogy a drága matávbácsi felhívja a figyelmem erre a dolgra...hetekig néztem minden lehetséges anyagot, mielőtt beköttettem az ISDN-t és azt néztem: HOL FOGOK SZÍVNI?!?! mivel nem találtam semilyen buktatót belementem...a történethez hozzátartozik, hogy kedvezménnyel kötötték be a vonalat, a lényeghez nem tartozik szorosan, hogy milyen kamarán keresztül,de az biztos: JÓL MEGETTÜK A CSALIT...ami gondosan ki volt készítve...mert én mondtam:várjuk meg mi lesz a pálya, jön majd a UPC vagy valaki másik szemét, aki kisebb szemét lesz mint a jelenlegi legnagyob SZEMÉT..
.jut eszembe:látta valaki a legújabb reklámjukat?ezek ott a PR osztályon meg a marketingen nem normálisak.Ilyen szöveg egy ilyen kép mellett:egy bringás fickó megy elöl szenved, és utánna lohol a többi...a szöveg:" Az elsőnek nehéz dolga van...mindenki őt akarja utolérni"
Hát egy napig nem kaptam levegőt a röhögéstől...ami a reklámból igaz: az a matáv SZENVEDÉSE...mert hogy első..ja hát kérem ilyen töketlen kormányokkal nem volt nehéz megszerezni...és hogy a többi meg akarja előzni?EZ NEM IGAZ!Mert már megelőzték!Hogy miben?
ÜGYFÉLORIENTÁLTSÁGBAN,MINŐSÉGBEN,ÁR/SZOLGÁLTATÁS ARÁNYBAN ÉS MINDEN MÁSBAN kivéve azt a rohadt előfizetői számot...és akikről beszéltem azok nem csak a vezetékes szolgáltatók...sőt...a mobilszolgáltatók...bár ez is hibádzik picit,mert ugye tudjuk, hogy a "piros óriás" (ezt most találtam ki..az IBM után szabadon) a kezében tartja a stílusban egyébként nagyon hasonló westelt....
na jól elkalandoztam
nos már bánom, hogy bekötötték az ISDN-t...ami nem lenne rossz dolog...most pl a régi analóg vonalon(mert szerencsére 2 van...szerencsére..hülyeségeket beszélek) vagyok a neten, mert ide még jó a 150FT...bár nemtom meddig
ja mégvalami ide a végére:
ISZONYÚAN IDEGESÍTŐ A CÉG AROGANCIÁJA!!!Ahogy nyilatkoznak, ahogy cselekednek...MINDEN!
Ha a kormány akar valami jó tenni,és nyerni pár szavazatot, akkor az lenne a legjobb, ha MOST AZONNAL MEGSZÜNTETNÉ A CÉG MONOPOLHELYZETÉT!
bocsánat, ha most hülyeséget mondtam, nem vagyok tisztában a dolog politikai/jogi/gazdasági részével...
Szóval legyen végre VERSENY!
És senki ne gondolja, hogy a "riválisok" nincsenek felkészülve...készülnek...keményen...TUDOM!:)
Nem biztos, hogy jobb lesz, de az biztos, hogy ENNÉL ROSSZABB MÁR NEM LESZ!
Nemtudom mennyire voltam összeszedet,, eléggé hirtelen felindulásból írtam..
Szóval, ha mikimaus esetleg látna fantáziát a "sztájk" dologban, akkor kellene egy jó válságstábot összehozni, stratágiát egyeztetni, hogy "ODAÁT" is összedugják a kis okos buksijukat és elgondolkodjanak..és megmondani nekik: A MAGYART NEM LEHET ORRBA-SZÁJBA SZ****NI
A Demszky velünk lenne...jó kampányfogás neki...még jól jöhet!
Ez az 3,75/perc kissé durva. Hülyézzetek le, ha rosszul számolok. Eddig este 6-tól reggel 7-ig a polgár fizetett 150 Ft telefonköltséget, ha nem volt neki mindenkinek csomag. Az havonta 30*150=4500 Ft (akkor nem szakadt, fagyott egyszer sem) Ezután 3,75*60*13=2925 Ft az éjszaka, havonta 30*2925=87750 Ft. Kis híjján 100 lepedő netre. A 4500-hoz képest 19,5-szeres pénz, csaknem 2000%-os drágulás... Nem tudom, hogy fér ez bele az átlag 3%-ba.
Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr!
(illetve Igen tisztelt Válaszadó!)
Sajnálatosan óriási ködfelhő takarja az Informatikai Kormánybiztos és a hivatala valamint a magyarországi közcélú vezetékes (koncessziós) távközlési szolgáltatók közötti "alkudozás" valódi eseményeit, céljait. Részemről - lévén fővárosi illetőségű volnék - a Matáv szerepét, tevékenységét és legújabb(re)akcióját szeretném mint előfizető és mint a távközlésben (szerénytelenség nélkül állíthatom) igen jártas fejlesztő szakember elemezni, nem utolsó sorban a kormány szándékainak tükrében illetve azokkal ütköztetve!
Sajnálatosan a Matáv Rt. - a 2000. évi februári esethez kísértetiesen hasonlóan - megint kelepcébe csalta mindazokat a kormányzati tisztviselőket és - még inkább sajnálatosan - azokat az erre kinevezett szakembereket (Informatikai Kormánybiztos és hivatala), akik dönteni hivatottak voltak tarifaügyekben.
Amikor A Kormány a MOL ellen (ami ugye tulajdonképpen a saját cége) a legkülönbözőbb eszközöket beveti a benzin árának csökkentése (illetve az emelés visszaszorítása) érdekében, addig egy monopolhelyzetben lévő és a társadalmat legalább ennyire (ha nem is jobban) meghatározó távközlő céggel szemben semmiféle érdemi lépést nem tesz.
Az a bűvös szám, hogy 6%-os ÁTLAGOS(SIC!) emelés lehetséges, egy mezei telefonhasználó számára nem jelent semmit! Sőt! Itt egyszerűen nem lehet benzin-mintára számolni:
- A telefonszolgáltatón kívül gyakorlatilag senki sem ismerheti meg az (igazi, tehát nem "megszépített", de mondjuk ki: manipulált) adatokat, tényeket a telefon-használati szokásokról, a forgalmi adatokról (helyi/helyközi/belföldi távolsági/mobil(!!!)/nemzetközi hívások megoszlása idő, bevétel és irányok valamint költségek szerint!) valamint a szolgáltató tényleges(SIC!) költségeit egy adott típusú hívás esetében.
- A távközlési díjak arányainak "európai mintára történő" kiigazítása önmagában lehetne nemes cél, ha a valóságos kiindulási alap nem lenne eleve torz! A mo-i nettó átlagkeresetekhez képest (de akár a vásárlói kosár szerinti nemzetközi összehasonlításban is) a távközlés díjai ab ovo aránytalanul magasak: értve ezalatt a havi alapdíjat (a mostani emeléssel megközelíti a 100USD-t!!!) és a forgalmi díjakat (egy órai helyi beszélgetés nappal, csúcsidőben - természetesen már maga a csúcsidő elnevezés is nevetséges: 07-18 óra között kissé hosszú csúcs, nem?! - kb. 1.80USD, ami elképesztően magas! Tessék csak ezt összehasonlítani a GDP egy főre jutó értékének napi értékével!!!
- A távközlés sokkal nagyobb mértékben jelen van napjaink gazdasági-társadalmi életében, mint az autóhasználat (és ezáltal a benzin, mint termék), hiszen a modern infokommunikációs stratégia éppen ezirányba tereli (terelné?!) a piacot, a közembert. Annak idején Mester Ákost épp ilyen szituáció közepette tiltották le képernyőről, amikor a (néhai) Magyar Posta vezérigazgatójának "üres" székét mutatta be sokak által nézett műsorában! Akkor ez pártpolitikai kérdés volt ("ne tudjanak az emberek telefonálni 'annyit', és akkor nem is tudnak szervezkedni"), ma sajnálatosan a monopolkapitalista (sajnálom, hogy ezt a szót ilyen szövegkörnyezetben kell leírnom, de épp az a szégyen, hogy a XXI. század hajnalán ma Mo-n ez megtörténhet!) Matáv kötheti béklyóba az ország gazdaságát és főképp a kommunikációra éhes ember (polgár!) milliókat!
- Be kell(ene) látni: nincs ma Mo-n olyan független szakember aki harcba merne szállni a Matávval! Nem alkalmas erre a HÍF (sem szervezeti, sem anyagi sem pedig emberi okokból, hogy a törvényi hátteret ne is említsem!), messze nem alkalmas erre a Fogyasztóvédelem (Budapesten összesen 4 ember foglalkozik a távközlési szolgáltatásokkal!) és végül nem alkalmas erre a KHVM (mert már nem hivatott rá!) és sajnálatosan az a látszat, hogy az Informatikai Kormánybiztosi hivatal sem tud vagy mer ellenkezni a Matáv-val (hiszen pl. az EHT-nek már régesrég az OGY előtt kellene lennie, hogy a liberalizáció ne bizonytalan és a monopólium(ok) számára ex-lex helyzetben következzen be!) és sajnálatosan nincs oly sajtóorgánum sem, amely szembe merne szállni e nagy céggel (az írott sajtó reklámpiaci okok miatt, az RTLKlub pl. épp a Matáv béreltvonali és adásközvetítő szolgálatait veszi igénybe vélhetően igen méltányos árakon, és gyanítom, hogy a többi médium is hasonló cipőben jár!).
Gyakorlatilag olyan helyzetet sikerült most teremteni, ahol - nem elég, hogy a mo-i vállalatok között abszolút értékben is és befektetés-arányosan is az egyik legkimagaslóbb adózott nyereséget elérő cégről van szó, de ráadásul még "el is kellene siratni" a kormány "zsarolása" miatt - amellett, hogy úgy tesz a legnagyobb hazai vezetékes távközlési szolgáltató, mintha adna (az elvileg(SIC!) 6%-os átlagos díjemelés) és közben elvesz (nem igazolható, profitnövelő áremelés valójában), hanem ráadásul olyan, a cég eddigi PR gerincét (is) képező kedvezményes lehetőségeket - ez a Mindenkinek csomag illetve a 150Ft-os kedvezményként elhíresült forgalmi díj kedvezmény - AKAR (ezt már így ki lehet jelenteni sajnos) megszüntetni, amelyek Mo európai színtűhöz éppen csak közelítő mennyiségi (mert a minőségi már hellyel-közzel, de CSAK(!) hellyel-közzel adott) távközlési kultúráját évekkel hátra és 100 kilométerekkel délebbre fogja visszavetni!
Mint ezzel foglalkozó szakember, a Matáv ilyen hirtelen (az ötlet ismereteim szerint az Informatikai Kormánybiztosi hivatallal való "egyezkedés" közepén pattant ki a Matáv vezetésének fejéből, január 12-14. között!!) és drasztikus döntését - mely a sokkal korábban elkezdett arculatváltás mellett még inkább kirí - csakis egy nagyon arcátlan, a monopolhelyzettel és a gazdasági erőfölénnyel történő visszaéléssel megvalósított rendkívül gátlástalan ellenlépésnek tudom csak minősíteni.
Ezért kérem a Tisztelt Miniszterelnök Urat és természetesen az egész magyar demokratikus Kormányt, hogy a Matáv Rt. ellen minden lehetséges (és esetleg a nem is annyira lehetséges!) eszközzel lépjen fel annak érdekében, hogy olyan kedvezményes lehetőségeket, melyek a világban, Európában és - a nem is oly messzi, de a Matáv tulajdonosához igazán közeli - Németországban mindenképpen ma már alapvetőeknek számítanak, ne tudjon egykönnyen megszüntetni. Továbbá részemről igen-igen szükségesnek találom a Matáv Rt. kormányzati hatáskörben elrendelt költséghatékonysági elemzését független szakértők bevonásával és annak megvizsgálását, hogy a Matáv Rt. által a KHVM-nek, HÍF-nek illetve a MeH-nek benyújtott, döntéseket alátámasztani szándékozó forgalmi és pénzügyi adatai mennyiben tükrözik a valóságot illetve mennyiben manipuláltak!
És végül egy kis adalék a Matáv (mint komoly, az előfizetőket megbecsülő?!) szolgáltató magatartásához: a 2 évre kötött ISDN migrációs (analóg vonal cseréje ISDN vonalra) előfizetői szerződésekben még véletlenül sem szerepeltették az előfizető által igénybe vehető "átalánydíjas" kedvezményeket, azonban az ISDN nagy tömegek számára történő bevezetésekor (ezt hívják a vadkapitalizmusban "beetetésnek") folyamatosan a Mindenkinek csomag használatával együtt emlegették ezt az egyébként korszerű (bár műszaki megvalósításában némely tekintetben sajnálatosan Európától kissé elmaradt!) szolgáltatás-hozzáférési módot! És mindezek mellett Straub Elek vezérigazgató nyilatkozata szerint a Matáv-vezetés 2002-ben komoly piacvesztésre számít - amiből a kiutat a nem-vezetékes szolgáltatás "felkarolásában" látja. És ma Mo-n senkinek nem tűnik fel ehhez képest a Matáv térnyerése a mobil cégekben )Westel, W900)?! Ha 2 éven belül egyszerűen kiszáll a magyar vezetékes távközlési piacról a Matáv mostani tulajdonosa, akkor - nem túlzok - össze fog omlani a magyarországii infokommunikációs piaci rendszer, mert addigra egyszerűen nem fog még kialakulni az alternatív szolgáltatók üzembiztos láncolata!
A Jó Édes Isten mentse akkor meg országunkat az éppen esedékes uniós tagfelvétel gyötrelmeitől!
Tisztel Miniszterelnök Úr, tisztelt Válaszadó!
Remélem soraimat komolyan veszik és nem kerül egy nagy kalapba a "még_egy_szószátyár_polgár" címszóval!
Ebben bízva várom megtisztelő válaszát/válaszukat!
Tisztelettel
Maus Róbert Péter s.k.
távközlés-technikai fejlesztő
rpmaus@freemail.hu
T: 261-4824
Cím: 1104. Bp, Harmat u. 76./1.
> Én tudok faxolni a Eicon Divavál is, szerintem csak beállítás kérdése
„DIVA 2.01 PCI
Die DIVA ist die preisgünstige passive Client-Karte für schnelle Online-Kommunikation.
DIVA bietet sich an, wenn sie ISDN für Datenanwendungen wie beispielsweise Telearbeit, Remote-LAN-Zugriff, Internet-Zugang oder Bildverarbeitung benötigen.
Die DIVA ist das ideale Ablöseprodukt für ein Analogmodem, wenn Sie die schnelle Übertragungsgeschwindigkeit von ISDN und die Vorteile von 2 Leitungen nutzen möchten.
DIVAPro2.0
Testsieger
Die DIVA Pro mit DSP Technologie ist die Lösung für professionelle Online-Kommunikation.
Sie bietet alle Features der DIVA und unterstützt darüber hinaus Verbindungen zu analogen Faxgeräten und Modems über ISDN bei geringer Systembelastung.
Die DIVA Pro bietet sich für PC-Benutzer an, die sowohl mit digitalen als auch mit analogen Systemen kommunizieren müssen.”
Bocs, én csak a gyártó oldaláról szerzett információim miatt gondoltam ezt. Akkor pontosítanék.
Bármely faxprogrammal (pl. Symantec Winfax, Bitware, stb.) csak a Pro tud faxolni. Az RVS-COM-mal tényleg tud a sima DIVA is.