A Dűne messiása és a CoD keményfedeles kiadását hol lehet még megkapni? Mind2-t olvastam anno de egyik sincs meg nekem, és szivesen megvenném mivel a 3 (amúgy igen gyenge) előzmény-könyv után elkezdtem A Dűne-t is újraolvasni. Librikben volt régen, akkor elszalasztottam, ott meg már csak a Harkonnen ház és az új Dűne kiadás kapható.
A technika azert ilyen furcsa, mert az uralkodosztaly _visszafogja_ a technikai fejlesztest (meg volt egy Butleri Dzsihad), hiszen csak igy tudjak fenntartani a feudalis rendszeruket. A pedig azert jarnak gyalog, illegve fereghaton a fremenek, mert a fejlettebb technikat gyorsan szetszedi a homok - a Harkonnenek pl. ezert is szorulnak vissza a varosokba.
hát, erre "csak" annyi a válasz, hogy ez a világ így épül fel... mi értelme a Paul Muad'Dib VS Hari Seldon csatának? :)))
ez a világ ilyen, a könyvek ilyenek, és vannak akiknek nem tetszik. van akinek meg az Asimov-féle világ nem jön be...
Nem éppen akcióra vágyom szvsz mint Asimov fan elmondhatom hogy abban néha egyáltalán nincs akció mégis lebilincselő a történet, mellesleg furcsán képzeli el kissé a technikát is tizenvalahányezer év múlva csapkodószárnyas sugárhajtóműves repülőgépek lesznek? 8) A fremenek ha meg ott van a seggük alatt a fűszer mért férgeken lovagolnak?
Nem éppen. Csak éppen science fiction rajongó vagyok és már csomószor hallottam hogy ez milyen jó etalonnak számít etc. Tehát megvettem és elkezdtem olvasni kb. most vagyok a 300-ik oldalnál de a történet nem bontakozott ki...
A fremenek ugyanúgy sivatagban élnek, mint az arabok, és ugyanúgy monopóliumok van a közlekedéshez szükséges anyagra (fűszer), mint az araboknak (olaj), sőt, még jobban. Viszont a Dűnét a '60-as években írta Herbert, akkor még nem volt jellemző arrafelé a terrorizmus.
Senki nem kenyszerit, hogy elolvasd a konyvet.
Amugy mi bajod az arab neppel?! Erdekes kultura es sokat koszonhetunk nekik, mi europaiak (pl. probalj szorozni, osztani romai szamokkal, neadjisten gyokot vonni - szerintem orulni fogsz az arab szamoknak). Miert kell egy szelsoseges banda miatt elitelni egy egesz nepet?
kicsit off vagyok, de teny hogy Herbert arab szavakat, neveket hasznal.
pl: mahdi = arab megvalto vagy inakbb arabul megvalto :)
Mért van az az érzésem hogy ez a mű arabokról szól legalábbis full arab nevek, kifejezések vannak benne és ez olyan szar manapság!
BTW milyen nemzetiségű volt ez a Frank Herbert?
rendberakták a fordítást (egységessé teszik a teljes sorozatban), hibajavításokat, és egy szép, új kiadást kapott... illik a polcra a Messiása és a Gyermekei mellé.
Van bevezető (Dr.Torkos Attila) és van novella is, (B.Herbert-KJ Anderson: A Caladan tengereinek suttogása), egyiket sem olvastam még, holnap estig ki kell bírnom ...
3.600.- és nagyon szép ... bár a boriton lévő, "bácsi" nem tudom kit szeretne ábrázolni, mert ruhailag fremen, ellenben nincs igazán ibad-szeme, de ez legyen a legkevesebb ...
banyek, most hoztam a frászt az egyik kollegámra, mert elkezdtem káromkodni
szóval tegnap (két rész felvétele után) sikerült elfelejtenem a felvételt
megismétlik még valamikor? nem tudjátok
(arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh)
a dzsihad 2-3. könyvről nem tudok, ezt ő fordítja... és hát ahogy írtad másik sorozat. olvasta többször mindenféle nyelven mindegyik kötetet, én bízom benne, hogy nem lesznek benne elszúrt dolgok.