Az egyhelyszínes krimik közül az IDEGENEK A VONATON-t bátran kihúzhatod, mert a címével ellentétben egyáltalán nem csak egy vonaton játszódik, hanem lényegesen több helyszínen.
Egy régi sci-fi horror filmet keresek, a megjelenését úgy a '80-as évekre tenném. Gyerekként láttam az első 5 percet és nagyon megragadt bennem. A film elején a narrátor elmondja, hogy a jövőben vagyunk s valami atomháború miatt savas eső hullik a földre ami elől a túlélőknek fedezékbe kell húzódniuk. Mutatnak is egy romos emeletes házat aminek az aljába behúzódik néhány katona (?). A köv. jelenet egy laboratórium, ahol talán ketten dolgoznak. Az ajtón kívülről hangok hallatszanak, az egyik tudós kinyitja, s az ajtó előtt vmi félelmetes szörny áll. Köv. jelenet: a film elején látott katonák (ha jól emlékszem) megérkeznek a laborba, de nincs túlélő, minden fel van dúlva.
Most nem konkrét filmet keresek, hanem bizonyos műfajú és helyszínű filmeket.
A műfaj: krimi, a helyszín: egy sziget vagy egy nagyrészt állandó helyszín az egész film alatt, melyet a szereplők nem hagynak el valamilyen oknál fogva.
Csupán elkezdem a listát, közösen folytathatjuk, hogy legyen mit nézni. Nekem az alábbiak jutottak eszembe elsőre:
Szigetes krimik
Tíz kicsi néger (1945), Tíz kicsi indián (1965) + további feldolgozásai (1974, 1995 stb.)
Nyaraló gyilkosok (1982, 2001)
Egy gyilkos agya (2004)
Dolmen - Rejtelmek szigete (sor., 2005)
A Harper-sziget (sor., 2009)
Pokoli Édenkert (2009)
Viharsziget (2010)
Egy helyszínes krimik
A kötél (1948) helyszín: egy szoba
Idegenek a vonaton (1951) helyszín: egy vonat
Hátsó ablak (1954, 1998) helyszín: egy társasház egyik lakása
Mesterdetektív (1972, 2007) helyszín: egy kastély
Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976) helyszín: egy kastély
Kutyaszorítóban (1992) helyszín: egy raktár
8 nő (2002) helyszín: egy kastély
Azonosság (2003) helyszín: egy motel
Belső útvesztő (2003) helyszín: egy kórház
Vakító fehérség (2009) helyszín: Antarktisz
Éjszakai vonat (2009) helyszín: egy vonat
Egy helyszínes egyéb filmek (thriller, horror, sci-fi, dráma stb.)
A dolog (1982) helyszín: Antarktisz
Halálos nyugalom (1988) helyszín: egy hajó ill. a tenger
A part (2000) helyszín: egy sziget
Visszajátszás (2001) helyszín: egy szoba y szigetlyszín:992)akása995 stb.)em egy bizonyos műfajú és stílusú filmeket
Más világ (2001) helyszín: egy kastély
A fülke (2003) helyszín: egy fülke
Légcsavar (2005) helyszín: repülőgép
Emlékezetkiesés (2006) helyszín: egy raktár
Forráskód (2011) helyszín: vonat
Ez utóbbi kategória tkp. nagyon sok filmmel bővíthető (hiszen rengeteg repülőn, hajón stb. játszódó film van). Nem is ez az, ami igazán érdekel, ezt csak azért vettem bele, hogy ha valaki szeretne említeni egy filmet, azt be tudja szúrni. Engem az előző két kategóriába sorolható filmek érdekelnek, melyek inkább krimik, mint horrorok vagy sci-fik és hasonlók. Az egyéb kategóriába fel lehetne sorolni az összes Péntek 13 részt, de akár a Kocka trilógiát is.
Tehát elsősorban szigetes és egy helyszínes krimiket írjatok, aztán, ha azzal megvagyunk, jöhetnek a többi filmek műfajokra bontva.
Nagyon fontos, hogy mivel krimikről van szó, ne írjatok spoilert! Már az is film poénjának lelövését jelentené, ha valaki azt írná, hogy: ez meg az a film tulajdonképpen nem is krimi, hanem inkább misztikus thriller, szóval csak filmcímet kérek meg helyszínt olykor már-már a helyszín említése is poénlelövésnek számíthat. De hát én se mindig a valós helyszínt adtam meg a fent említett filmeknél! :-)
Egy vígjáték címét keresem, n+1-edik feldolgozása annak, hogy két ember - itt: egy férfi és egy nő, akik párkapcsolatban élnek, de elhidegültek egymástól - valami varázsizé miatt "testet" cserél.
Nem ismert színészek játszanak benne, az is lehet, hogy német film.
A férfi főszereplő szőkésbarna, a nő sötétbarna, félhosszú hajú.
Számos vicces helyzetet eredményez a testcsere, például amikor a nő testébe került férfi menstruál, vagy a férfitestben leledző nőnek először erekciója van.
Nemreg digitalizaltam a regi VHS felveteleimet es az egyik alapanyag sajnos nezhetetlen volt. Ha valakinek megvan esetleg a Fenyves Tabor (Michael J Fox), valami jo formatumban es meg is tudna osztani, nagy oromet szerezne. (Torrent kizarva.)
-eredeti szinkronos Kobra (Bubik István Stallone hangja) -eredeti szinkronos Miami Vice sorozat -eredeti szinkronos Egy maréknyi dollárért -Digby, a világ legnagyobb kutyája
És még van egy film,aminek nem emlékszem a címére: Ha jól emlékszem,James Coburn a főszereplő,a második világháborúban játszódik a film, Észak-Afrikában.
Keresek egy filmet. A címe: Chino. A Hungarovideo adta ki VHS-en. Charles Bronson a főszereplő. Kérem, aki tud segítsen. Nagyon fontos lenne. Természetesen fizetek érte. Csak a Hungarovideos változat érdekel.
Tegnap az egyik zenei csatornán ment egy Dj Andi nevű dj mix-e,vegyes klippekkel hozzávágva. Az egyik azonban egy film volt! Megtetszett mert úgy tűnt vmi kaland film,ha jól vettem ki valahol északon játszódott,tehát Norvégiától Szibéria az emberek öltözékét figyelve és a sarkvidékre tartottak...jeges tengereken hajóztak...jégmezőkön jártak, északi kereskedővárosokban voltak.
elég kevés infóm van a keresett filmről, de azért tennék egy próbát:
Szerintem amerikai film, legalábbis a környezet és a szereplők erre utalnak. Arról szól, hogy pár fiatal médiatudományi főiskolára/egyetemre jár valahol egy valószínűleg amerikai városban. Az egyik tanártól (vagy valaki mástól) azt a feladatot kapják, hogy vizsgálják meg, hogy a híreknek milyen hatása van az emberekre. És itt elkezdődik a játék a hírekkel/hazugságokkal. Ártatlan mókának indul, amiből a végén gyilkosság is lesz (egymás között).
Nem tudom, milyen régi lehet a film, és sajnos azt sem, hogy ki szerepelhet benne. Valamikor gyerekkoromban láttam.
Nem is tudom,hogy a film amit keresek ukrán,szlovák,szlovén vagy cseh film. A lényeg,hogy szláv ajkúak készítették. A főszereplő egy rendőr aki teljesen lecsúszott és ha jól emlékszem a neje meg csalja. Nem emlékszem pontosan,hogy a neje a brutál szép nő benne vagy más...de a lényeg,hogy van benne egy igen szép asszony:) A film talán a családi vitára,nyomozásra és konfrontálódásra fekszik rá. Nem mondtam sokat mi?:P
Üdv.Keresek egy filmet. Nagyon fontos lenne.A címe: Halálra Rémülve, a Drive In adta ki VHS-en. Ha valakinek megvan, megvenném. Fizetnék érte 2.000.- Ft.-ot. Aki tud, kérem segítsen. Várom válaszotokat, köszönöm.
Hát nincsen könnyű dolgod, ha szinronosan szeretnéd beszerezni ezt a filmet, mivel eredeti nyelven is alig hozzáférhető, másrészről Időzített bomba címen a '94-es Tommy Lee Jones-os film sokkal híresebb lett (igaz annak eredeti címe: Blown Away). A neten is gyakran az a film jön elő, s nem a '84-es mű, ráadásul azt sem láttam, hogy ezt a filmet kidobták volna dvd-n vagy blu-ray-en (vagy egyáltalán bármin). Szóval nehéz ügy. De! Van gy jó hírem is: nem kell tétlenül ülnöd! Amit tehetsz, az a következő:
1, Tv filmről lévén szó, nézd a tv adók műsorait, hátha egyszer leadják, s akkor felveheted.
2, Vaterán és teszvesz-en állíts be a filmre termékfigyelőt, így ha valaki feldobja, hogy eladná VHS kazettáit, ez is köztük lehet (szerintem csak VHS-en elérhető szinkronosan).
3, Filmmániás, filmőrült (másszóval filmbuzi) ismerőseidnél érdeklődj, hogy nekik nincs-e esetleg meg valamilyen formátumban.
4, Kérd közösségi oldalak fórumain, hogy töltsék fel (persze csak abban az esetben, amennyiben ez elfogadható forma számodra is).
5, Érdemes megpróbálni a nagy videótékákat is.
6, ha végképp semmi sem jön össze, akkor (ugye mi hal meg utoljára?) marad a remény, hogy az előbb felsoroltak közül azért valami csak behozza az életedbe életed filmjét!
Érdeklődnék, hogy tud-e vki "A hóhér dala" c. filmről? Nagyon szeretnék hozzájutni. Ha vki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. E-mail:j.kolozsvari@gmail.com