Keresés

Részletes keresés

stgellert Creative Commons License 2008.08.27 0 0 19046
Vigyázat... ha egy két-kép nagyon tetszik, az nem biztos, hogy a termelt fotók 80%-ra igaz... pont ez a lényege a Pillanartnak, hogy olyan fotósokat verbuválnak akik megbízhatóan hoznak egy adott minőséget VÉGIG a munka alatt...

(a kedvencem dicsérését köszönöm, jól esik!:-) )

Férfi vs. női... szal minden, öltözködésről készült kép nem szerepel, azt max személyesen láthatod a fotósomnál... Ugyanis öltözz fel képzeletben és megérted.

Fogarasi Zoltán nagyon jó fotós. Viszont a képei stílusát ismerve, nekünk is több beállított fotót kéne ezek szerint szerepeltetni:-) Intézkedem:-)

Rokamesz! Ööööö, szal a weboldal... megmondom mi a hibája a jelenlegi oldalunknak... nem egyszerűen kezelhető és nem ad minden információt azonnal. Szal muszáj módosítani rajta.
Előzmény: Kiskukacka (19039)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.27 0 0 19045

de. persze, ebben teljesen igazad van.
Előzmény: Kiskukacka (19043)
Supersonica Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19044

Jaja, de nem ajánlom magam :D, itt szigorúan nem magamat reklámozom :). Ide privát járok szakérteni. Végülis túl vagyok cirka 100 esküvőn, talán több tapasztalatom van, mint az egyszeri menyasszonyoknak, akik életükben talán 4-5 esküvőt látnak a sajátjuk előtt.

Nekem könnyű dolgom van, mert van két barátnőm, aki nagyon lelkes amatőr fotós (profi tanfolyamra is jártak, de teljesen másban dolgoznak, főként hobbi), miattuk sokat okosodtam, mire kell odafigyelni. Ráadásul munkám során sok profi fotóssal találkozom, akik nálunk fotóznak (nem csak esküvőn), és ha maga a személyisége is szimpatikus, akkor kérek elérhetőséget, néhány fotót tőle, és ajánlom. Persze az ár is fontos tényező, de még fontosabb, hogy mennyit kap érte az ifjú pár. Itt értem azt, hogy retusálás, album, satöbbi.

Előzmény: stgellert (19032)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19043

nem jol fogalmaztam. ugy ertettem hogy egy fotost nem erdekli hogy ott egy noi popsi van es begerjed ra, hanem a dolog szepseget latja benne.

nem?

Előzmény: rokamesz (19042)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19042

meg kell, hogy hazudtoljam az utolsó pár sorodat. egy igazi fényképész igenis érdeklődik a személyed, a személyiséged, te magad. egy igazi fényképész együtt rezeg, együtt lobog a párral mert így tudja képre vinni azt az érzést amit éreztek. az igzatott feszültséget, a meghittséget, az örömöt, azt a sokféle érzést ami egy esküvő alkalmával átél a pár. aki ugyan annyit kattogtat erre is, arra is, ahogy te írod, őt nem nevezném fényképésznek.

az esküvőszervezőtől azt kérdezt, hogy az övén ki fényképezett, ne azt, hogy ő kit ajánl. mert ajánlani azt fogja, aki a legtöbbet jattol :(
Előzmény: Kiskukacka (19039)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19041
errről pedig az a véleményem, hogy a puccos weblap messze nem minden. csak annyit jelent, hogy volt egyszer 50.000 ft-ja a fotósnak, hogy megcsináltassa. sokkal több a jó weblap mint a jó fotós!
Előzmény: Supersonica (19017)
rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19040

én pl. eddig csak ajánlás alapján dolgoztam. egy esküvő hoz kb. 2-3 másikat
Előzmény: stgellert (19016)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19039

en meg nem valasztottam fotost, de eddig van ajanlatom ketto egy eskuvoszervezotol, egy a Pillana(r)trol a Fogarasi Zoltantol, es egy a szoban forgo holgyrol. meg hatra vannak a szulovarosom beli fotosok, akiknek nincsen honlapjuk.

Velemeny: az eskuvoszervezo altal ajanlottaknak sajnos nem tudom a nevet, de elkepesztoen siralmas, ramaty, gusztustalan es oh-istenem szegenyek akik ezekert FIZETTEK! Ertem ez alatt: izzadtsagcsepp a volegeny homlokan a beallitott fotokon, beallitott kepek ugy, hogy a hatterben a turistak fenykepezik oket rovidgatyaban es szandalban (igen, ez erdekes is lehetne, de higyjetek el nem lett az a vegeredmeny!), sotet arcok (nem ugy! :) hanem hogy a menyasszony ruhaja felig kiegve, az arca meg sotet, az sem latszik milyen a szeme szine, es meg sorolhatnam. Pedig en nem vagyok profi, csak szeretek fenykepezni, meg szeretem a szep kepeket.  A Fogarasi Zoltan kepei nagyon tetszenek, de sajnos anyagi okokbol nem engedhetem meg magamnak. Igazsag szt sokkal tobb mas tehetsegesebb (szamomra legalabbis) fotosok munkai vannak a MERLEG oldalukon, de azok ugye anonimek, pedig azok a legjobb kepek amiket eddig lattam magyar eskuvofotostol.

A szoban forgo nocinek is nagyon bejottek a munkai (most nem nyalok vagy ilyesmi, nekem tenyleg tetszenek), igaz vannak szamomra nagyon 'mu' fotok, de lehet hogy ez az ugyfel elkepzelesenek megvalositasa, es nem a fotos kibontakozasa. A weblapon teny hogy van meg mit fejleszteni, es nekem kicsit bonyolult az arszabas (leven nem lesz templomi eskuvo, mindig bajban vagyok az ajanlatokkal), de ettol fuggetlenul a datumhoz kozeledve (ertsd kevesebb mint 8 honap!) valoszinu hogy szemelyesen is felveszem vele a kapcsolatot.

Ja, es engem nem erdekel hogy ferfi-e a fotos a keszulodos kepekhez! Ket fotos baratom is van (kulfoldon el mindketto ezert nem tudjak csinalni az en eskuvomet), es tudom hogy a fenykepeszeket egyaltalan nem erdeklik maguk a szemelyisegek, elkattogtatnak azok egy szep koromagyra is ugyanannyit mint egy formas orrocskara.

Előzmény: stgellert (19038)
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19038
:-)

Najó, szal az a bajom a szájhagyományos úttal, hogy több helyen végeztem "felmérést", és néha megdöbbentően rossz fotósokat hagyományoznak egymásnak tovább a menyasszonyok:-O
De olyan, hogy elsírom magam, pedig száz kg-os szőrös gorilla vagyok:-)

Na emiatt próbálkozom a kedvencem másfajta propagálásával, hátha... de ha a szájhagyomány nyerő, akkor pechem van:-)
Előzmény: pillanda (19037)
pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19037
Szerintem a tuti a szájhagyomány útján, én pl. csak olyat választanék akinek személyes tapasztalatom van a munkájában... persze erre nem lehet üzletet alapozni, mire bevárod hogy jó híred menjen felkopik az állad :o)
nekem egyszerű végülis, rengeteg fotóst ismerek, mivel én is fényképész szakon végeztem :o)
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19036
Köszönöm, a megoldás ilyesmi lesz, új web lapot lesz majd, dolgozom már a kedvenc fotósomért:-)
De akkor is érdekel, amúgy, hogyan, miként talál meg az egyszeri menyasszony egy fotóst:-) Miért dönt mellette / ellene:-)
Előzmény: Markodren (19035)
Markodren Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19035
Esetleg még a keresőmarketinget tudnám ajánlani, google-nek fizetni, vagy beszélni egy weboldal szakival, hogy alakítsa úgy a lapot, hogy elöl legyen keresésben a site.
Előzmény: stgellert (19034)
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19034
:-) Kérdezd meg, ismeri e a kedvenc fotósomat:-)
(én tudom a választ, mert ismerem, rendes gyerek:-) )
Előzmény: Markodren (19033)
Markodren Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19033
Engem fotózott egy srác a babával, aki esküvői cuccokat is csinál egyébként és annyira jól sikerültek a képei, hogy azonnal lecsaptam rá.
Nézzétek meg a képeit:

http://www.flickr.com/photos/mizikm/page2/

http://asm-eskuvofoto.mindenkilapja.hu/
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19032
Mondj egy esküvőszervezőt, aki válaszol is... és már írok is neki:-)
(őszinte leszek, ránéztem a hozzászólásaidra...:-) )
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19031
Nagyon kevés jó fotó van benne... legalábbis én egy 2005-ös számot néztem meg:-) szal szerintem az se jó:-)
Előzmény: Törölt nick (19020)
stgellert Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19030
Nem önreklám, mert nem én vagyok a fotós:-)
igaz, közel állok hozzá:-)

anyakönyvvezetők kilőve, a budapesti anyakönyvezetők a létező legpocsékabb fotósokat erőszakolják, gondolom persze jattért... persze amikor megmondja nekik a pár, aki minket választott, hogy hajlandók e diktafonba beszélni, akkor gyorsan abbahagyják az erőszakolást...

Amit interneten látsz képeket, az nem elég? teszem azt a kedvenc fotósomét?:-)
pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19029
köszönöm, megérkezett. :o)
persze, nem is akarom még most, terveim szerint is 10 kilóval könnyebb leszek :o)
csak nem bírok leállni :o)... meg én tartottam a ruha kérdéstől, hogy nem tudok majd választani, mert mind szép meg ilyenek, de ezt a ruhát megláttam, és ez én vagyok basszus :o) (nem csak szerintem, barátnők is hevesen bólogattak)
szóval én örülök hogy megvan az álmom, aztán a kivitelezés még kicsit ráér.
Előzmény: Supersonica (19028)
Supersonica Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19028

Hát már hogyne :), mailben elment.

A varrónő azért jobb, mert ha mégis csinálni kell valamit, azonnal meg tudja csinálni, nem kell házilag barkácsolni, mert az irodában nem fogják neked szerintem megoldani, csak széttárják a kezüket.

Amúgy veszélyes nagyon előre megcsináltatni (jövő nyárra), mert mi van ha fogysz/hízol vagy netán áldott állapotba kerülsz?

Előzmény: pillanda (19025)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19027
Mivel nem jött össze a "gyors" esküvő, ezért még időpont is, hogy mikor lesz a nap, de én is nagyon beleszerettem az egyik ruhájukba :)
Előzmény: pillanda (19026)
pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19026
naná, majd megírom mit láttam, azért egy próbát megér... mert én aludni sem tudok emiatt a ruha miatt annyira beleszerettem, pedig még messze van az a jövő nyár... :o)
Előzmény: Törölt nick (19024)
pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19025
elküldenéd nekem is mailben a varrónő ajánlásodat?
Előzmény: Supersonica (19023)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19024
Nagyon kíváncsi lennék én is, hogy hogy varrnak, mert nekem is nagyon tetszenek az oldalukon lévő ruhák. Úgyhogy ha mégis elmész az irodájukba, akkor szívesen várom a tapasztalatokat :)
Előzmény: pillanda (19018)
Supersonica Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19023

Hát, nagyon szépek a ruhák. Már az eredetiek. Az áruk is rendben van. Végülis van iroda, ahova be lehet menni, már elkészültet meg lehet nézni, leveszik a méretedet is.

Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hogy végigjárod a szalonokat, keresel egy hasonló ruhát, hogy hogy áll és utána bízol abban, hogy a varrónő tudja a dolgát.

Nekem volt már negatív és pozitív tapasztalatom is ruha varratással. Akit itt ajánlok, az pozitív volt :), akit nem ajánlok egyáltalán, az nem sikerült :D

A negatívaknál hiába volt több ruhapróba is, sajnos a végén csak nem olyan széles (nadrágszár) / hosszú (kosztümkabát) lett, ahogy én szerettem volna. De mivel céges nadrágkosztüm volt, így igazából annyira nem pörögtem rajta, hiszen nem a saját pénztárcám bánta.

Szóval lutri. Őszinte vélemény: én nem merném bevállalni.

pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19022
várom a varrónőbeszámolót :o)
lehet hogy azért elmegyek az irodájukba, az nem kerül semmibe, amik ott lógnak ruhák, azokból sejthető mennyire hasonlít a képre, meg egyátalán rákérdezrek mennyi is akkor a vége, annak amit kinéztem...
a b-terv vagyis inkább ez az a-terv, hogy ezzel a képpel felkeresek varrónőt h. megoldható e és mennyiből, hiszen azt legalább menet közben lehet próbálni...
csütörtökön megyek úgyis, koszorúslányruhát, vagymit, nyoszolyólányruhát varratni... és juhéjjjjjjjj jövő nyártól, ha minden jól megy nem lehetek többet koszorúslány :o)))
Előzmény: Kiskukacka (19021)
Kiskukacka Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19021

ime egy oszinte valasz: en nem mernek. De csakis azert mert nincs konfekciomeretem. Meg mert mindenert kulon kell fizetni - egy abroncs itt, egy felhajtas ott, egy extra gomb amott.... Ertem en hogy mindennek ara van, de jo lenne egy egyertelmu tiszta arlistat latni az oldalon (csak az abroncs van ott hogy 8500, semmi mast nem talaltam en).

Pedig van ott egy ruha ami nekem is bejon!!! :) en egy veszpremi varronot fogok majd felkeresni, es amint tudok bovebbet, irok rola! :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19020
Ja, és van az Esküvő című újság, bár nem tudom, hogy hirdetnek-e benne fotósok, mert még nem vettem a kezembe egyet sem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19019
Mi körbenéztünk a neten, és amelyik a weblapja alapján szimpatikus volt, arra külön rákerestünk, hogy milyen vélemények születtek róluk fórumokban. Aki sokkal olcsóbb vagy sokkal drágább volt, mint az átlag, azt eleve kilőttük.
pillanda Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19018
én még mindig ezen agyalok..
http://webwedding.hu/ruha.html
nincs valaki aki varratott itt, vagy az ismerősének a valakije varratott? :o)
gyönyörűek ezek a ruhák (márhogy az eredeti, ami alapján varrják), nem is olyan vészes az áruk, a méretemre varrják, nade hogy nem tudom felpróbálni, nem látom, csak ha kész és akkor már ki kell fizetnem... nem tudom mernék e belevágni...
pedig az ötlet jó, lehetene az oldalukon valami vendégkönyv, vagy rólunk mondták...
Supersonica Creative Commons License 2008.08.26 0 0 19017

Hát, az önreklámozás az kevéssé sikeres, ilyen formában talán még kevésbé, mint mint a direkt hirdetés formájában.

Próbálkoztál esetleg éttermeknél, anyakönyvvezetői hivatalban, esküvőszervezőknél leadni kis bemutatkozó anyagot? Állíts össze egy valami igényesebb szórólapot pár jól sikerült képpel, netán helyi esküvő kiállitásokon, esküvői újságokban érdemes megjelenni, fotószövetség, ilyesmi.

A tanácsadás megy fórumos körökben is, bár általában a rossz reklám gyorsabban terjed, mint a jó :D. Az igényes weboldal és sokféle típusú kép a minimum, mert a mai világban már az ember rögtön a net után nyúl, bármire van szüksége - ha más nem, tájékozódni. Jobb benyomást tesz a vásárolt domain név és a saját tárhely, mint egy ingyenes...

(Huhh, de nincs ma kedvem dolgozni, csak szakértek itt egyfolytában :D)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!