>Tenyleg nem ismeteltek meg ejszaka a delutani reszt, vagy csak en nem lattam?
De megismételték, és is azt néztem meg éjjel 1h35-kor. Viszont úgy emlékszem, ez a rész már volt egyszer, kb. 2-3 héttel ezelőtt. Vagy csak a deja vu játszik a memóriámmal?
Penteken valami gubanc volt a Viasaton!! Tenyleg nem ismeteltek meg ejszaka a delutani reszt, vagy csak en nem lattam?
Sajna igy teljesen lemaradtam rola :((
A tegnapi részben mi volt az a tornádószerűség a bolygó felső felén?
Nem tudja valaki, vagy az csak valami látvány volt?
Egyébként nekem is nagyon tetszett a rész.
Valószínű, kivéve mondjuk az űrtechnológiát. Sokáig tart nekik kipróbálni az új hajtóműveket, és minden űrutazásuk azzal jár, hogy az űrhajósok végleg elveszítik az otthonukat, családjukat.
Egyébként ez az epizód tényleg nagyon rulez volt! Kár, hogy a végét nem fejtették ki jobban...
Igen nekem is ez tetszett a legjobban: "Kaparja le a szónikus zuhanyról az ionmaradványokat, ha kell!" :)))
Jó rész volt, tetszett az a városka. :) Kár hogy a végén elpusztult.
Egy szempillantas alatt... Egyike a kedvenc epizodjaimnak. Azt hiszem mar irtam rola ebben a topicban, ezert most nem fogom hosszan nyilatkozni. Csak annyit mondanek az 'ujaknak': jobb nem elemezgetni, boncolgatni ezt az epizodot (gondolok itt arra, hogy az idoeltolodasos dologba be lehet kotni nehany helyen), szoval a lenyeg: az tipikusan az az epizod, amikor hatra kell dolni, es elvezni a tortenetet...:)
Volt par jo trefa! Azt meghiszem. De mar nem emlekszem mindegyikre...
Az egyik kedvencem a Dokitol volt: "Mi marad a kapitanynak? Egy alkalmi kaland egy atutazo varanggyal?"
Volt meg valami remek trefa is, ha minden igaz, de az is ott volt, mikor Tuvoknak elkezdtek mondani a verpudingot... "Tuvok, lesz verpuding... Nem tudjak, hogy hogy lehet kikuszobolni azt, hogy a ver megcsomosodik a tejben?" meg "nem tudtam baranybelet replikalni".
Na az teljesen keszen volt :)
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Elképzelem a kapitányt amint ott erőlködik, hogy még egy kis energiát összeszedjen, aztán szól Tuvoknak, hogy nyissa ki a zsilipeket, mert ebben a bűzben nem lehet hajót irányítani. :DDDDDDDDDDD
Na jó nem gusztustalankodom, de azért amikor azt mondta a kapitány tegnap, hogy vakarják le az utolsó ionokat is a szónikus zuhanyokról, akkor az ember mire tudna gondolni. :)))))))))))))
Szónikus wcpapírt használhatnak? :))
És a wc az úgy működik, mint a tegnapi részben, amikor a kapitány a könyveket dematerializálta? :))) Mert rögtön elöttem már a kép a hídról:
- Kapitány, nincs elég energiánk! Minden tartalékrendszer átirányítva, másodlagos rendszerek, létfenntartás!
- Jólvan emberek, irány a wc! Kell az emergia! :)
Tegnap álmodozni kezdtem, hogyan lehetne idôt
nyerni; hiszen annyi izgalmas és érdekes dolog
van a világon és olyan kevés idô... egy részleges
megoldást találtam a japanofíliám és a trekkelés
összeboronálására: Uchuu Daisakusen! Japánul kell nézni a Trek-et!!! Zseniális vagyok!^___^
Ja igazad van, most már emléxem. Akkor mondta Neelix azt is, hogy a zuhanyok kiestek és lassan a Boliánokkal????(nem tudom, hogy kell írni) gond lesz.
Köszi
"Ja mégvalami, Tuvok ugye majdnem lerókázott mindenkit az étkezdében, felvetül a kérdés, hogy miért akart először a Dokihoz menni és miért nem egyből a WC-re. Tényleg van egyáltalán a fedélzeten ilyesmi, nem akarok gusztustalan lenni, de soha nem láttam olyan feliratot sehol sem, hogy "Toalett", vagy "WC" stb., szóval mellékhelyiség. Tudom ez sokadrendű, de azért fontos nem??? :))))"
Van. Még szóba is került az egyik részben (már nem emlékszem melyikben), amikor a rendszerek sorra leálltak, és Neelix jelentette hogy gond van mert szintenként csak egy WC működik és már kezdenek sorok kialakulni :))
Seven beszólásai majdnem mindig nagyon jók, főleg ahogy Kimet le tudja alázni :)))
Na mi van a tegnapi részt senki nem látta, vagy senki nem akar róla nyilatkozni?
Megint voltak jó beszólások:
Pl.:
Párizsi mondja Tuvoknak:
"...Jó barométer lenne Tuvok. Ha hányingere van, vörösriadót fújunk..."
vagy egy másik, amiben egy holoszereplő mondja Seven-nek:
Seven: "...Jó a szem, kézkoordinációm..."
HoloÍr: "...Nem csak az a jó magán..."
Seven: "...Ezt fejtse ki..."
Ja mégvalami, Tuvok ugye majdnem lerókázott mindenkit az étkezdében, felvetül a kérdés, hogy miért akart először a Dokihoz menni és miért nem egyből a WC-re. Tényleg van egyáltalán a fedélzeten ilyesmi, nem akarok gusztustalan lenni, de soha nem láttam olyan feliratot sehol sem, hogy "Toalett", vagy "WC" stb., szóval mellékhelyiség. Tudom ez sokadrendű, de azért fontos nem??? :))))
>Pl.: Tuvok bekapcsolja a kommunikációs vonalat, és csak valami nagyon zajos dolog hallatszik:
>JimBeam: alkalmazzon rá alsó szűrést (vagy ilyesmi)
>Tuvok: igenis! - és megcsinálja, a hang kitisztul
Pedig ez elég alapvető dolog, még én is tanultam róla, pedig nem a Csillagflotta Akadémián végeztem :-) A lényeg valami olyasmi, hogy a hasznos jel egy adott frevencián (AM moduláció), vagy legalábbis egy nagyon szűk sávban (FM moduláció) jön a vivőfrekvencián, ez pld. a Kossuth rádiónál 540 kHz. A vételt zavaró zaj viszont szétterül az egész frekvenciatartományon. Vagyis ha leszűkíted a vételi sávot a vivő környékére, akkor kizárod a zavarás nagy részét és az adott mennyiségű hasznos jelhez relatíve kevesebb zaj fog keveredni. Ergó tisztább lesz a vétel.
>Tuvok sem lehet olyan okos mint Jim Beam
Méghogy Tuvok okos... Nehogy már. Tuvok "csak" logikus, de egyébként nem nagy észkombájn. Sokkal inkább pld. Seska volt az.
Azért tudja, mert a kapitány is b&@g és egy tudata van a számítógéppel.... hoppá ez még nem volt, vagyis nem is lesz... kár, szóval Jim Beam az Jim Beam és mindent tud Tuvok sem lehet olyan okos mint Jim Beam :DDDDDD
Azért JimBeam egy csoda-kapitány, ne szidjátok! ;-)
Pl.: Tuvok bekapcsolja a kommunikációs vonalat, és csak valami nagyon zajos dolog hallatszik:
JimBeam: alkalmazzon rá alsó szűrést (vagy ilyesmi)
Tuvok: igenis! - és megcsinálja, a hang kitisztul
A kérdés az, hogy honnan ért ennyire mindenhez Jim Beam? Csupán hallásra megmondja, hogy hogyan kell korrigálni a hangot, pedig a műszerek adatait csak tuvok látja.
De nem ez az első ilyen eset.
Nem az lenne ilyenkor a logikus, hogy "ki tudja tisztítani valahogy?" vagy "mit javasol, Tuvok?"
Captain Proton for everybody!
"soha nem gondoltam hogy majd egyszer elsugároznak innen"
De en egyszer gondoltam ra! Qrva beteg voltam (lazam is volt rendesen), fajt a fulem (ki is lyukadt aznap este) es Debrecenbol jottunk haza egy lassu mikrobusszal. Na akkor voltak olyan gondolotaim, hogy megnyomom a kommunikatorom es bemondom, hogy sugarozzanak a gyengelkedore. Tudjatok milyen sz@r betegen 4-5 orat utazni, mikozben azon gondolkozol, hogy a fuled vagy a torkod faj jobban :))
Mindjart haza tervaltok a metroval.
"Még a végén kijelentitek, hogy a villamosnak nincs térhajtóműve és a felsővezetékben nem plazma folyik... :-)"
A metronak van terhajtomuve!! Mindig teret valtok a Moszkva terrol a Deak terre, ahonnan a Kalvin Terre szoktam menni. A vadvidekre (Kobanya-Kispest :)) meg csak ritkan. ;)
Nyelvvita: a nyelveket megitelni igen nehez dolog, en latinul tanultam, meg angolul, mindegyiket szeretem. Mondjuk "masra alkalmasak". Pl. franciaul nem lehet jol katonaskodni, nemetul meg igen. (eleg gagyi hasonlat volt, de megteszi).
Ja es akkor meg a "hatekonysagat" is meg lehet vizsgalni: pl. franc barataink az "o" hangot eauxnak irjak. Nem hatekony (a'la Hetes).
Vegere ott lyukadunk ki, hogy ezer tenyezonk van es nem lehet osszehasonlitani a nyelveket.
Huhh, tmarton kisse erosen fogalmazott es tulreagalt kijelenteseket. Nem kell azonnal beindulni mindenre...
"ti a Voyager vagy Enterprise tervrajzán és technikai müködésén vitatkoztok"
A rajongok meg azon vitatkoznak amin jol esik, de ahogy eddig olvastam a technoblabla kovetkezetlensegein elcelodtek...
Udv turila! Nekem megvan angolul (a Skyrol vettek fel anno), de par jelenetet kicenzuraztak belole egyszeruen. Pl. mikor a flottavezetes eloszedi a megtamadasi tervet (amolyan amerikaiasan) es a vegen kiderul, hogy az elnokot nem is egy klingon akarta leloni... Szoval a kedvenc ST filmemet megcenzuraztak, szerintem az amerikai pruderia neveben, nehogy "egeszsegtelen gondolatok tamadjanak" a fejekben :(