Budapesten hol tudok kisebb teljesítményű fűtőszálat vásárolni? Nálunk otthon a legkisebb, amit adtak volna a villamossági szaküzletben 750 W-os volt (hőtárolós kályháé).
Ha nincs, akkor marad az izzólámpás megoldás (3-4 kis teljesítményű izzó párhuzamosan)
Más: milyen háztartási cikkben lehet találni megfelelő izzószálat keltetőhöz, amit szét lehetne bontani?
Szia! Ez a kis keltetőnek a szellőztetése. Úgy gondoltam oda elég ez is(8mm furatok),de ha nem akkor még nem késő. :-) Igaz ez még nem üzemel mert,be kell tennem egy ventit. Ugyanis 0,5-1C fok eltérés van a két ellenkező sarokban,hogy miért azt nem tudom.Csak sejtésem van arra ,hogy egy oldalban van az égő nem pedig a középen. Ezt szeretném kacsa keltetésre használni. (610 hsz) első és második kép.
Tegnap ki vágtam a hűtő elejét,az egyik barátom meg asztalos az csinált egy keretet és csak be kelet üvegeznem persze dupla üvegű ,remélem nem fog be párásodni jó alaposan szigeteltem. lassan már csak kész lesz a kicsike :)be kábeleztem mindent ,már csak a könyökhömérö hiányzik vetem is kettőt az AniVet -töl csak nem szívesen küldik ki postán mert törékeny és nem vállalnak rá garanciát hogy épségbe meg érkezne. Így meg kel várnom hogy a rokonok le hozzák Pestről . Be kötöttem a ventiket is egy régi Alkatel telcsi töltője biztosítja az áram ellátást persze 12v-os . Volt itthon még bontásból kapcsolom és konnektor ajzatom ,csak vennem kelet két darab szerelő dobozt és annak a fedelébe bele süjezteni igy tudom a fűtést és a ventiket is kapcsolni külön-külön.
Szerintem egy rossz hűtőt szerezzél inkább,biztos van a szomszédba vagy az ismerősöknek. Mert ott a szigetelés már adott. A tisztítása és fertőtlenítése is könnyebb. Ezt fapeter szokta javasolni, teljes mértékben igazat adva neki.
ezt én is így látom. A neten nem lehet találni olyan magyar nyelvű oldalt, ami megfelelő segítséget tudna nyújtani, de a könyvtárban sem találtam olyan könyvet, ami alapján el tudnám készíteni a saját keltetőmet.
A Bogenfürst féle keltetés könyv is csak a keltetés technikájával foglalkozik, a keltetőgép elkészítéséről nem ír. Ha beütöd a google keresőbe az "incubator diy" szavakat és utána a lefordított változatot választott, az első öt oldalon megjelenik egy olyan link, amely konkrét rajzokat ad az elkészítéshez.
Nekem viszont még mindig maradt egy megválaszolatlan kérdés:
ha bútorlapból készítem a házat, akkor mivel kezeljem le a belső felületet, hogy a magas páratartalom ne ártson a pozdorjának? Kenjek rá olajfestéket, vagy esetleg folyékony fóliát? Vagy szerezzek egy régi hűtőszekrényt én is és azt építsem át?
Híd el érdemes vissza olvasni ezt a 30. oldalt, ha komolyan érdekel a keltető építés. Ezt azért merem így le írni, mert ez a fórum alapján építettem én is az enyémet. Szerintem korrektül le van írva minden. Én két évig böngésztem a netten mire meg találtam ezt a fórumot. Sehol nem kaptam konkrét választ,csak ködösítést. Ezen a fórumon viszont minden segítséget meg kaptam ahhoz hogy, meg építsem a saját keltetőmet. Szerintem ha nekem sikerült másnak is fog.
Hú tényleg ezt elfeledtem írni elöbb, na jó én nem vagyok elektronikus szsakember csak alap szinten és ilyet elfeledtem. de nekem a cégnél selejtezetek le régi szám gépeket és azoknál még csak kettő szál megy a ventillátor motorjához. Igaz ott sem mindegy egészen mert a levegő áramlása tolja a vent lapátot a csapágyra.
Feltéve, hogy a ventillátor nem elektronikus kommutátorral rendelkezik, mert akkor a polaritáscsere végzetes lehet. (a ventillátor számára)
Az, hogy elektronikus, az abból derül(het) ki, hogy ha forgás közben lefogod, simán megáll, és ha elengeded, nem indul el azonnal, hanem "kicsit vár" mielőtt felpörög.
na ilyen ventin
A piros a pozitív,
A fekete meg nem. :-D
A sárgán a valós fordulatszámmal arányos impulzussor jön ki, (ezért tudja a BIOS, mennyit forog a éppen a ventillátor)
Szerintem, ha a gép kezelési leírása alapján jársz el a keltetés folyamán, nem kell aggódnod a keltetés alatti folyamatok miatt.
Az, hogy a légkamrát "nagynak találtam" eléggé szubjektív dolog.
( én úgy gondolom, hogy a Hold egyáltalán nincs messze! :-D )
Majd a keltetési eredmények függvényében lehet ilyen következtetéseket levonni, a technológia helyességéről. (bár, ahhoz sem elég egyetlen keltetés eredménye!)
Sziasztok!Újab kérdésem lenne!Megnéztem kettő tojást lámpával,csak a légkamra mérete végett,és nagynak találtam pedig elegendő víz van alatta!Ilyenkor már nem lényeg?
Van egy aksis fúróhoz való töltőm, amihez a fúró már nincs meg. Ha jól értem, akkor a töltőt bedugom a fali konnektorba. Előtte a vezeték másik végén lévő kör alakú dugót levágom, a vezeték két szálát rákötöm a számítógépből kivett ventilátorra?
Így akkor folyamatosan mehet a ventilátor a keltetés teljes ideje alatt?