Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1141

A CLP-320 is egy jó régi kifutott modell. Előtte a YDP-162-t is szóba hoztad és azt írtad az tetszett is. Szerintem ilyen esetben inkább az újabb, garanciás típus a nyerőbb, mint a használt.

Vedd számításba, hogy lényegét tekintve a Yamahánál is sok hangszerszérián át nincsenek nagy változások (egy-két plusz funkció, gomb, szolgáltatás stb.), de pl. zongora hangszínek a DGX-650-ben, P105-ben most cserére kerültek jópár év múltán, egy nagyobb részletességű, élethűbb verzióra. Az hogy műanyagnak érzed 1000 dologtól függ (inkább nem megyek bele), de fülesben vagy kihangosítva is teljesen másképp szólna ugyanaz a hangszer, mint ahogy mindegyik. Hallgass meg egy Korg SP szériát mellette vagy egy Casiot és majd elcsodálkozol a különbségen.
Mondjuk egy Yamaha digi zongora csak Yamaha koncertzongorák felvett hangjait fogja hallatni, mint akusztikus zongorahangszín, egy Kawai a Kawaiokét, máshol meg lehet hogy Steinwayt, Bösendorfert vettek föl digitálisan ilyen célra. Néha ezek is befolyásolnak, hogy pl. alul, felül, közép lágyékban hogy szól az adott hangszer, illetve ezekkel együtt összességében. Nem akarlak a részletekkel untatni, de ez csak az 1%-a dolgoknak. A hangtechnika, a kompjuter technika (ahogy letárolják, tömörítik a "hangszíneket") mellett pszichológiai oldala is van a megítélésnek (ingerek, környezet, szubjektív benyomások, érzelmi állapot stb.) és mindezekkel együtt ha mondjuk hazavitted és már otthon hallgatod meg az adott hangszert, ismerős közegben ott is alakulhat pro/kontra a dolog! De nem jó ennyire belemászni a sűrűjébe, többnyire azt szokták mondani, az első benyomás tartós. S ha pl. egy használt cuccnál látod hogy itt-ott kopott, ütött, már ez túlsúlyba fog kerülni a többi tulajdonságával szemben. Na nem ragozom tovább, sikeres választást, azzal együtt hogy a gyerek is dönthessen abban, neki melyik és miért tetszik jobban, csak nyilván az ne a színében legyen indok! :)

Előzmény: arom (1140)
arom Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1140

Én is nagyon kíváncsi vagyok. :)

Az általad felsorolt boltok közül nézelődtünk kettőben egyébként, csak nagyon a dgx-re voltunk ráállva. Maguk az eladók sem ajánlottak mást arra a kérésre, hogy jó legyen a billentése, csak a Yamahát, max még a Rolandot.

Arra jutottam, hogy hiába szeretnénk, a kettő együtt nem fog menni 400 ezer alatt, mármint hogy kellően zongoraszerű mechanikája legyen a klasszikus tanulmányokhoz, ugyanakkor kreatív is. Vagyis vagy ez, vagy az, és jelenleg fontosabb a zongoratanulás.

Lehet, hogy mégis maradunk a dgx-nél, ha nem hallok mellette másik zongorahangot, akkor talán nem tűnik annyira műanyagnak.

Még egy utolsó kérdés: Yamaha clp 320 használtan 270ért, ezt megnézzem szted?

Előzmény: djuice (1138)
Neo Logizma Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1139

Rendben!

Koszonom a gyors valaszodat!

Előzmény: Törölt nick (1137)
djuice Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1138

Stage pianoknak nincs, így a Numaknak sem, ezek színpadi vagy studio környezetbe vannak tervezve, csak hát ugye nektek a hang + billentés kardinális volt. Viszont így maradnak a szekrényes változatok, vagy pl. a Kawainak vannak még hangszórós modeljei főként.

Menjetek el a lentebb írt nagyobb boltokba, ott sok minden ki van állítva, lehet hogy jobban megtaláljátok ami minden igénynek megfelelő, mint így itt hogy 1-2 tipuson motorozunk hetek óta s a végén kiderül hogy még ez, az, amaz is legyen benne. Ezzel csak azt akarom sugallni, hogy tényleg Ti döntsetek mert Ti tudjátok legjobban mire van szükség, mi tetszik. Lásd én nyugodt szívvel ajánlottam a dgx-et is mint másnak is, viszont hogy nem tetszett nektek, nem akarlak olyan hangszerekre rábeszélni ami végül nem megfelelő számotokra. Másak a szempontjaik, igényeik az embereknek. Viszont annyi jó van benne, hogy ma kismillió hangszer közzül lehet választani, nem úgy mint 20 éve. :)

Írtad hogy laptopos, számítógépes dolog is esetleg játszana. Nos oda meg eleve egy hangkártya sem árt ilyen helyzetben, s az fix hogy a hangszeren nem fog megszólalni, azaz külső hangrendszer dukál neki, mert hát ugye egy laptop hangszórón keresztül zenét hallgatni, khhhm...

Ez további dolgokat is felvet, hogy hogyan kapcsolható a hangszer a géphez! Ha van usb a zongin akkor nyerő, ellenben újabb eszközre lehet szükség ami pénz, pénz, pénz! Sajnos ez egy ilyen műfaj, úgyhogy szerintem gondoljátok újra jól át milyen irányba érdemes lépnetek és tájékozódjatok széleskörűen a boltokban!

Arra viszont nagyon kíváncsi leszek mi nyeri el végül ennyi varga betű után a trófeát nálatok! ;)

Előzmény: arom (1136)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1137

Szia!

A leírása szerint igen: "You can even use SynthStation49 as a traditional USB MIDI controller with your computer—no iPad required!

http://www.akaipro.com/product/synthstation49#sthash.YwZrhTCy.dpuf"

A manual szerint is, driver sem kell:

"3. USB PORT – Plug a standard USB cable (not included) into this port and into the USB port of your
computer. When connected to your Mac or PC, SynthStation49 can be used as a USB-MIDI controller.
SynthStation49 is class-compliant, so it is "plug-and-play" – no separate driver installation is necessary."

Előzmény: Neo Logizma (1135)
arom Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1136

Fontos, persze! Vagyis a Numának sincs? ...

Előzmény: djuice (1134)
Neo Logizma Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1135

Sziasztok Kedves Hozzáértők!

Meg tudjátok nekem mondani, hogy az Akai synthstation 49-et ipad nélkül, usb porton keresztül tudom használni windows 7, Fl Stúdió alatt is?

Így teljes értékű midi keyboard-ként funkcionál?

Valakinek tapasztalat ebben a kérdésben?

Köszönöm előre is!

djuice Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1134

Nos, ezeknek a szekrényes zongiknak nyilván egy komolyabb hangszórórendszerük van, ami eladja őket. De pl sztem a dgx-ben is már tisztességes ez a P35 alul elrejtett kis vicik-vacak hangszóróitól.

Fejhallgató: hát mit mondjak, csendben gyakorolni jó lehet de egy normális minőség pl. egy AKG vagy Sennheiser ami nem krumplinyomó hangú mint az 1000 forintos áruházi vackok, ott is 30-40 ezernél indul. Így jobb ha a zongi saját rendszerén, esetleg egy jobb hi-fi cuccra kötve tud megszólalni odahaza.

Azt nem is taglaltam hogy bár ugye a P35, meg P105 is hogy hordozható verzió, de van saját hangszórója, a stage pianoknak meg nincs, ha ez még fontos!

Előzmény: arom (1132)
arom Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1133

Ja, és nem lagzilajcsit nyomott az eladó, de nem is klasszikust. Amúgy nagyon profi srác volt. De a lányom se bocibocit játszik azért, elég régóta zenél és nem rosszul, zsenge kora ellenére. ;)

arom Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1132

A dgx-nek számomra a yamaha p 35-től alig különböző, műanyag hangja volt. :( Az ydp 162-nek tetszett a hangja, meg a Roland RP 401-nek. Lehet, hogy valójában a testük miatt ennyire más? Egy natúr billentyűzettől nem várhatok hasonló hangot, mint egy pinanínó alakú digitális hangszertől? Igaziból tetszene a hordozhatóság, de ha cserébe műanyag a hangja... Azt mondták, hogy fülhallgatóval jobb, de nem lehet mindig úgy játszani.

Előzmény: djuice (1131)
djuice Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1131

Hát ezt nem így látom. Egy profi profin be tudja mutatni a hangszert olyan mélységben, ami pláne meghozza a kedvet. Egy kezdő ehhez képest meg...

Ha tudnád hány hangszert és hányszor néztem én meg a tulajánál? Ebbe mi természetellenes van? Ő eladni akar te meg venni. Mindketten jól tudtok járni, ha viszont nem tetszik,100 dolgot lehet rá mondani,de legegyszerűbben azt hogy átgondoljátok még és nem rögtön szeretnétek dönteni. Gondolom egy cipőt sem úgy veszel hogy első blikkre aztán irány a pénztár mihamarabb. Még ott se ciki ha pl. a raktárból kihozatsz 3 másikat hogy végül azt vedd ami legjobb. Ha vki meg nem nyit ajtót hogy te kipróbálhasd, az adja el másnak!

Amúgy a dgx-ben nem tudom mi volt a "szörnyű", szerintem elég élethű a hangja és van jópár klasszikus zongoradarab is gyárilag lejátszható benne!

A boltokban ha jó helyre mész (Tajti Music, Eldorado, Roland Zenegaléria, Budapest Zongoraszalon/Tutto Hangszer) vannak felkészült eladók akiktől nyugodtan kérheted hogy klasszikus zenével mutassák be a hangszereket, ne lagzilajcsit stb nyomjanak rajta.

Előzmény: arom (1130)
arom Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1130

Na igen. :( Az a baj, hogy ha egyszer nem tetszik, akkor tudom, hogy nem szabad megvenni a dgx 650et, mert utálni fogom, ahogy hallom a gyakorlásnál. Kislányomnak sem tetszett a hangja, bár ő a billentését elég jónak találta (mármint a GHS-t). Ezeken a bemutató videókon csak könnyűzenét szoktak játszani rajtuk sajnos, sőt a bemutatótermi eladók is azt játszanak, és nagyon más. Szerencsére magammal tudom vinni a gyereket, és hallom, milyen az ő gyakorlása rajta, de ugyanez a használt cuccoknál már ciki, hogy odamegyünk és végigpróbálgatjuk, aztán netán nem vesszük meg. :(

Köszi kedvességedet, igen, kár, hogy messze vagy.

Yamaha Mo8 hirdetett példánytól az tart vissza, hogy az eladója láthatóan profi, úgyhogy valószínűleg jól el van használva. Ha használt, akkor kezdő tanulótól jó venni, aki hamar abba is hagyta, de legalábbis nem vitte túlzásba a zenélést rajta. :P 

Előzmény: djuice (1129)
djuice Creative Commons License 2014.09.30 0 0 1129

Látom egyébként jó nagy a zavar és elhiszem hogy laikusként a választás nem könnyű.

A tények azonban elhangzottak: ha kreatívkodni is szeretnétek akkor kalapácsmechanikás stage-szinti mint az MO meg az RD700... Ha only zongora, akkor meg az. Persze lehet olyan fórumba is belefutni ahol pont a Casiokat fogják magasztalni, viszont pár tucat hangszerrel a hátam mögött tapasztalatilag asszem nem árulok "zacskóba cirmost" :) hogy ezt mondjam viccesen. A döntés rajtatok áll, a tanácsom max 50%-ig befojásoljon, erre vigyázz! ;)

djuice Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1128

Ááá, a p90 nagyon régi de vmi GH-szerű a mehája.

Ha a dgx zongija sem tetszett az övé még ergyább!

Pedált lehet külön is kapni ezekhez. A sustaint használja mindenki szimplában. A dupla meg tripla pedálok parasztvakítás, nem követelik meg a zongoradarabok. A rendes hangversenyzongorán van csaknémi értelme, de ott is max 1-2%. A legtöbb digi hangszerhez meg eleve jár a szimpla pedál!

Előzmény: arom (1126)
djuice Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1127

Az MO8 helyett most MOX8 és MOXF8 van, tehát kétszer is frissítette a Yamaha ezt a szegmenst, csak ahogy hangban följebb léptek tőle, mechanikában meg lejjebb: á la GHS. Az MO8 is volt sokáig fél milcsi,csak ha vmit már nem gyártanak azt kiárúsítják leakciózzák.

A jó mechanika olcsón már sokszor írtam hogy a Numa Stage és Concert modellekben van, akár hogy kérdezed. Felette szerintem pl. a Roland RD700GX, NX cuccokban van még nagyon jó meha, de itt is az NX is már kifutó modell és 600e. Ft!!!

Többet nem tudok mondani, mint hogy próbálgassatok és ami bejön amellett döntsetek. Ha pesti lennék szívesen elmennék veletek ide-oda hogy megmutassam a különbségeket, de hát 200 km az 200 km. :)

Előzmény: arom (1124)
arom Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1126

Olvasgatok egy másik szakfórumban, és azt mondják, a hajdani Yamaha P 90 billentése pl jobb volt, mint sok mostanié. Hirdetnek egyet történetesen 90 ezerért. A hangja nem tudom, milyen, de ha a billentés okés, az már fél siker.

Meg a Yamaha clp-t is dicsérik - a mostaniak ebből megfizethetetlenek, de van fent 220-as meg 320-as 300 ezer alatt használtan. Nem akarnám potyára zavarni a hirdetőket, de ha ezek jó billentésűek és jó hangúak, akkor használt is szóba jön.

MO8-ról abban a másik fórumban lebeszélték a klasszikus zongora felől közelítőket. Mi sem szintit akarunk, hanem elsősorban zongoraszerűen játszható valamit.

Előzmény: arom (1125)
arom Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1125

...és ha eltekintünk a kreatívkodástól, szerinted melyik dig zongi billentése a legjobb (a legzongoraszerűbb) ár-érték arányban? Mert azért első szempont a lányom zongoratanulása.

(Jelenleg egyébként hagyományos pianínónk van, csak a szomszédok hőbörögnek, mondván, túl sokat gyakorolnak a gyerekek... Ezért akarunk digitálisat, bár igaziból azt gondolom, este 8-ig jogunk van zenélni, egyáltalán nem vagyunk túl hangosak, és nem is játszanak ügyetlenü. De ez nem ide tartozó téma, attól tartok, úgyhogy off vége.)

arom Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1124

A Numát még valóban nem néztük meg. Ahhoz létezik kiegészítő pedál konzol?

Yamaha M08: szinte hihetetlen, hogy tényleg GH mechanikája van ennyiért. És miért vonták ki a forgalomból? Helyette hasonló árfekvésben gyakorlatilag nincs semmi, jól látom? GHS mechanikás van, de az nem tetszik nekünk igazán sajnos... Viszont ennél is kérdés, hogy van-e hozzá kompatibilis pedál.

Előzmény: djuice (1123)
djuice Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1123

Szia!

Az MO8-at nem kérdeztétek?

Az F20 a Rolandok legalja, 0 funkcionalitással, de próbáljátok ki, hátha pont az lesz végül nektek a nyerő.
Az FP50, FP80 ami kicsit komolyabb tudásban, hangzásban, de az árban már fél millió! Már talán írtam, de a Rolandoknak híresen kopogós billentyűik vannak, de nem mondanám hogy ezt leszámítva az Ivory Feel-G alap mechanikájuk rosszabb lenne a Yamaha GHS-étől, viszont mindenképpen drágább!

A Kawai-okat is említettem még alternatívaként...

A Numa Stage-re még viszont nem mondtál semmit, szerintem azt nézzétek meg inkább, ha laptoppal is tudna a fiad zenebonálni vele. Mint mondtam, ár/minőség terén minden olcsó hangszer felett álló.

http://hitspace.hu/numa-stage.html

Majd sikíts ha sikerült vmi... ;)

Előzmény: arom (1122)
arom Creative Commons License 2014.09.29 0 0 1122

Szia DJuice!

Megint megnéztük élőben a "felhozatalt", nekem sajnos nem igazán tetszik továbbra sem a dgx zongorahangja és billentése... 

Szerinted a Roland FP 20 vagy F 20 (ez ugyanaz egyébként?) hogy viszonyul mindezekhez? Sajnos ezt pont nem néztük meg, de valamelyik másik Rolandot igen, és szerintem zongoraszerűbb volt a Yamaháknál a hangja meg a billentése. 

Számítógépes összeköttetés, laptop abszolút szóba jön!

Köszi eddigi segítségedet is! Most már kb 3 napon belül döntenünk kell.

Előzmény: djuice (1121)
djuice Creative Commons License 2014.09.11 0 0 1121

Nos, ha a kreatívkodás fontos: DGX, ha a billentés akkor meg a Numa Stage 270-ig bezárólag árban a kettő együtt nincs sajnos. Esetleg számítógépes összeköttetés, laptop stb? Az mennyire megoldható, mert kreatívkodni így igazán lehetne.

Vagy van egy olyan alternatíva is, hogy a Yamaha GH kalapácsmechanikával volt egy szintetizátor, az MO8. Ezt már nem gyártják, de nekem 3 éve egy ugyan ilyenem volt, akkor kiárúsításon vettem leakciózva mint kifutó termék. Viszont a kreatívkodás + jobb mechanika együttes jegyében ezt is tudnám ajánlani, mivel használt piacon most pl. 180-ért beszerezhető, hacsak ez nem kizáró pont.
http://olx.hu/hirdetes/yamaha-mo8-ID2dYrz.html (még júliusban 320-ért volt raktáron maradt példány is újonnan belőle!)
Röviden róla: egy csúcskategóriás hangszerszéria teljes hangkészletét tartalmazta (nagyon jó hangszínekkel, bár a cucc inkább az elektronikus zene készítőinél volt jobban ismert), de természetesen gyönyörű zongorát, csemballót, elektromos vintage zongorákat vonósokat, dobokat stb. tartalmazott 177MB memóriában és itt a hangszíneket is teljes mértékben lehetett editálni, pl VOICE módban 4 alaphangszín volt összekeverhető és volt egy ún. PERFORMANCE módja, ahol 4 VOICE típusú hang volt egymás, mellé fölé keverve helyezhető akár. Volt benne kismillió ritmus pattern, és hangszerre jellemző arpeggiók, pl nagyon szép akusztikus gitár ritmizációk, nagybőgő szólamok stb.
Ezen felül szabadon effektezhetőek voltak a hangszínei és tartalmazott egy 16 sávos komplett dalrögzítőt mely dal és pattern üzemmódban a teljes szabadstágát adta a dalszerzésnek vagy hangszerelésnek. Ha zongorázni kell arra is kitűnő, ha kreatívkodni, ettől nem kell több!
Nézzétek meg ezt a demót róla, és a fenti pesti hírdetés címén akár ki is tudjátok próbálni ha megbeszélitek a taggal, aki egy tokot is ad hozzá ahogy látom.

Lábjegyzetként én őszintén ma már visszasírom jelenlegi hangszerem után ezt a még japánban és nem kínában gyártott igazi vasat. ;)

Előzmény: arom (1120)
arom Creative Commons License 2014.09.11 0 0 1120

Szia!

Az ártényező fontos persze, az kevésbé, hogy mint bútordarab kiemelkedően szép legyen.

Ami nagyon fontos: 1. minél természetesebb és zongorásabb billentés a klasszikus tanulmányokhoz (metronómmal)

2. kreatívkodásra is alkalmas hangszer legyen, vagyis lehessen effekteket, különböző hangszíneket csinálni vele, meg saját "műveket" - lehetőleg több sávon- felvenni.

A dgx meg az ydp162 közül azt választanám, amelyik ennek jobban megfelel. :)

Van még kb egy hetünk dönteni.

:) köszi minden segítséget

A.

Előzmény: djuice (1119)
djuice Creative Commons License 2014.09.08 0 0 1119

Igen, 10 hangszínt tartalmaz a YDP-162, köztük csemballót is. Az is kérdés persze az ár tényező mennyire fontos nektek. Persze ez egy igazán elegáns bútordarab is egyben azért az összegért.

Előzmény: arom (1118)
arom Creative Commons License 2014.09.08 0 0 1118

Köszi! :)

Igaziból nekem az YDP-162 a szimpibb (a billentése meg a hangja miatt), de a kreatívkodás szempontja a DGX felé billenti a mérleget. Csembalóhangot a YDP-162 is tud, ugye? Mondjuk a fiam elég lelkes lett a hatsávos felvétel lehetőségétől, ha jól látom a DGX-nél... Kicsit még agyalunk. :)
Szia,

A.

Előzmény: djuice (1117)
djuice Creative Commons License 2014.09.07 0 0 1117

Természetesen a DGX-en van metronóm is értékkijelzéssel, tap tempo gombbal mely arra hívatott, hogy a negyedek kívánt megfelelő ritmusában nyomkodva hamar beállítható vagy módosítható a tempó. Ezen felül szerintem e modellel egy zenei ütemre sokkal élvezetesebben lehet gyakorolni is, bár van aki a metronómot tartja erre kizárólagosan a legmegfelelőbbnek. Nos itt ez is az is választható. Az új zongora hang a 650-ben egyébként ua. mint a P105-ben. A csemballó hang ha kipróbálnátok őket, "harpsichord" néven található benne. Egyébként a DGX is hordozható ha úgy van, 4 csavar rögzíti csak a lábához.

Ha a billentés a leglényegesebb, inkább próbáljatok ki más modelleket is! Bár már írtam hogy a Yamaha az olcsó hangszerek közt az egyik legvállalhatóbb billentésben, a drágább modelleknél inkább a Roland a jobb ezen a téren, a Numa zongik meg a kakukktojás, kis pénzért jót mást nem kapni szerintem. Őket a Hitspace forgalmazza itthon, a bemutatótermükben talán van is ilyen. A Numa Concert a drágább (fa billentyű stb.) a Numa Stage az olcsóbb.

Előzmény: arom (1116)
arom Creative Commons License 2014.09.07 0 0 1116

Kedves Djuice!

Köszi a válaszod! Épp ma jutottam hasonló eredményre a gondolkodásban, hogy esetleg mégis a DGX... 

Kislányom teljesen klasszikus irányban tanul, a zongora mellett a csembaló hangszín lenne fontos, és hát igen, a minél hűbb billentyűleütés. De a fiam kreatív dolgokat szeret csinálni a zongorán, neki tényleg jó lehetne a DGX. A DGX is tud sima metronómot, ugye? Megnéztük élőben az XDP 162.t meg a hordozhatót (P35 vagy 105 volt, nem is tudom), nekem a hordozható egyáltalán nem tetszett, de én vagyok a laikus a családban. Viszont igényes laikus. :DDD

Numa: köszi a tippet, utána fogok nézni!!!

Üdv, A.

Előzmény: djuice (1114)
djuice Creative Commons License 2014.09.07 0 0 1115
djuice Creative Commons License 2014.09.07 0 0 1114

Szia arom!

Elnézést a félreérthetőségért! A DGX kapcsán értettem úgy hogy mivel az automatakíséretes digizongora, ebben a kategóriában vannak 500 felett a Yamaha GH mechanikások. Persze ehhez a laminált fahatású konzolok is hozzátesznek ott már ami szekrényes vagy ún. cabinet zongora stílusúvá teszi őket.

A szóló hangszereknél amit írsz is, vannak 300 környékén is GH mechanikával így van, de ezeket a hangszerboltban kipróbálva és megkérdezve is ellenőrizni tudjátok.

Azt javaslom próbáljátok ki és azalapján döntsétek el mi tetszik jobban, ne csak az itt leírtak alapján.

Ha esetleg a véleményemre feltétlen kíváncsi vagy, a Yamaha mechanikáit ugyan elfogadhatónak találom, de a lejjebb írt Studiologic Numa Stage modelt azért erősen mérlegre tenném velük szemben ár/minőség/érték tekintetében. Persze nekem nem lényeg hogy illeszkedjen a hangszer designja a nappali bútorjaihoz, de ha csak szóló hangszer kéne tanulás és/vagy a játék élvezete végett rajta én ezt feltétlen kipróbálnám.

Ha annyira nem szempont a keményebb (GH) mechanika és a gyerek muzikalitásának kiteljesedésén van inkább a hangsúly, akkor inkább a DGX650 mellett szavaznék. Hangban ugyanazt és még jóval többet nyújt mint a P105, normálisabb hangszórórendszere van a megszólaláshoz, billentyűzete ua. és árban irreleváns a különbségük + gyári állványa is van. Szerintem ez fontosabb ha a gyerek egy oktató, kottázó funkcióval felvértezett hangszeren tud ráadásul zenekíséret mellett később gyakorolni, élvezni a muzsikálást, mint egy száraz metronóm kattogásra. Vannak persze más zenepedagógiai elvek is, ez csak saját és hasonló szemlélettel oktató zenetanár ismerősöm véleménye (félreértés ne essék, én magam nem vagyok tanár csak hobbista műkedvelő), de talán nem légbőlkapott dolgok ezek sem. ;)

Előzmény: arom (1113)
arom Creative Commons License 2014.09.07 0 0 1113

Kedves Djuice!

Mi is most készülünk digizongit venni, azt írod, a Yamahákban 500 ezerig GHS van. A YAMAHA YDP-162 esetében akkor mi a helyzet? Erről azt írják, hogy GH és 341 ezer ott, ahol mi néztük.

http://www.hangszeraruhaz.hu/billentyus-hangszerek/digitalis-zongora/szintetizator/yamaha-ydp-162-b-arius-digitalis-zongora/P28922

Nekem sokkal jobban tetszik a hangja, mint a 141-142-é. Párom viszont hordozhatóra szavazna (P-105?)

Kislányom 4. éve zongorázik, jól megy neki (b tagozatos), de a szomszédok többször szóltak már a zaj miatt, ezért váltanánk digire... Nagyon fontos lenne a minél zongoraszerűbb billentés...

Ezen felül a fiam meg a férjem is zongiznának rajta, ők kevésbé intenzíven.

Köszi ha segítesz! :)

Előzmény: djuice (1112)
djuice Creative Commons License 2014.09.02 0 0 1112

Sajnos nem ismerem közelebbről csak a Kawai MP6 és MP8 modellek mechanikáit amit próbáltam is nagyon régen, de ezekmár magasabb árfekvésű hangszerek. A többi Kawait nem ismerem. A kereskedőjének persze az a dolga hogy eladja, de ha kipróbáljátok el lehet dönteni melyik szimpatikusabb.

A P105 igen ugyanazt a GHS mechanikát tartalmazza, de mint mondtam, Yamahákban 500 ezerig ez van. Nézzetek szét esetleg a Roland Zenegalériában a WestEndel átellenben! Helyettetek nem akarok dönteni, azt válasszátok ami leginkább elnyeri a tetszést és próbáljatok ki minél többet. Az újságcikkek csak az érme egyik oldala! Nem szabad elkapkodni!

Előzmény: v-jan (1111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!