Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3817

Olvasás közben én is felhördültem. :) Igazatok van. Bár nem voltam jelen, Presser Pici egy korábbi Hobo koncerten elkövetett zongorázása is szégyen folt lehet a kárrierén... Nekem úgy tűnik, hogy a magyar régi idők szakijai hajlamosak eltunyulni. A korábbi teljesítményüket méltatják, de a jelenben sokszor hagy némi kívánni valót a munkájuk. Így voltam Tátraival is egy szekszárdi koncerten pl. Mint személyiség, ember rendkívül távol áll tőlem, a futamait "elismerem", az egoját viszont továbbra sem. Hasonló a helyzet Benkő L.-val is. A rendszer progresszív csapatának teljesítménye vicc számba megy. A sok kisegítő zenész helyett inkább kierősített mp3 lejátszóval a nyakban kéne turnézzanak. Na, hagyjuk. Senkit nem akarok megbántani, de ez a véleményem. Van kb. 50 nagy név a magyar régiek közül akiket emlegetnek és büszkének kéne legyünk rájuk. Hát, én nem vagyok.

Miért van az, hogy egy pl. amerikai zenész le tudja játszani a 20-30 évvel ezelőtti dolgait, egy magyar (a többség) meg nem? Örök rejtély.

tehtube Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3816

Mostmár el lehet vinni a Hammond B3+122L-t, ha érdekelne valakit :-) 7900EU.

Megvolt a főpróbája.

Meg a Viscount DB3-at. 1050EU.

Videóra felvettem azért a próbát és az estet.

Előzmény: trambi (3815)
trambi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3815

No ezért nem megyek Piramisra, meg Demjén 60-ikra /vagy 600-ikra  ebben most már nem vagyok biztos/ Ergóra meg végképp. Viszon Glissandó doky szakmai magyarázata  figyelemre méltó  a zenei elittel  kapcsolatban,ahol szinpadi onanisták ,erekció nélküli hallgatóknak muzsikálnak/ ez betegség is , vagy nem? /

És ennek egyetlen gyogymódja hogy tudomásul kell venni hogy "Király" csak akkor lehet valaki, ha van alatvalója /közönsége/ , és hát valahogy ugy kéne énekelni a "Királyoknak",hogy az egyszerü alatvalónak is legyen kedve vele énekelni.... 

Előzmény: glissando (3813)
tehtube Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3814

Javaslom vígasztalásnak a dec.13-át a Gödör klubban. :-) Trioquartet.

Hozol igazi B3-at littlebiq Matyi?

Még a koncerthez, igazán muris hogy bizonyítottan valaha jó zenészek nem képesek 4-5 egyszerű számot megtanulni és normálisan lejátszani. Én még két dobost is odasorolnék Veszelinovon kívül.

A Kareszt nézve nem is olyan sok az a hatvan, pedig neki nemcsak a zenével kellett foglalkoznia hanem MINDENNEL.

Előzmény: glissando (3813)
glissando Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3813

Hát én is voltam a tegnapi Frenreisz koncerten. A legjobb kifejezés rá, hogy "megvolt". Ezután a mi kis zenekarunk hibái bőven elmennek, ilyenformán megnyugodtam, ugyanakkor óriási csalódás volt az egész.

Igazából az ünnepeltet sajnálom, mert Ő odatette magát, aranyos volt, viszonylag jól nyomta. Az egészet át kellett volna szőnie a buli jellegénél fogva a meghittségnek, ennek a nyoma sem volt meg.

A billentyűsök produkciója - és most nem csak a Hammondra gondolok - volt talán a leglesújtóbb. Ez egyrészt a keverőpultnál ülő "szakik" teljesítményének köszönhető, másrészt a szóban forgó zenészek egyszerűen nem voltak ott, együtt a zenekarral. Annak meg, hogy élvezték volna - ahogy Tehtube kollega is megírta - nyoma sem volt.

Ennél gusztustalanabb csak az volt, amikor Tátrai belépett, és nem tudta az egyébként szólista sztár mivoltát csekély mértékben sem levetkőzni. Egy fél számon át csak a technikusoknak mutogatott, majd egy csók dobásával jelezte, hogy most már gitár-onániára alkalmas a helyzet. Egyről feledkezett csak meg, nem róla szólt a koncert.

Még folytathatnám A4-es íveken keresztül.

Végezetül sajna ez csak annyiban volt Hammondos koncert, hogy ott volt Zsolt orgonája. Kár.....

Előzmény: tehtube (3811)
trambi Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3812

Annó Frenreisznek a metróban volt egy nótája  "A PÉNZ", márhogy a" pénzzér te nem kapsz semmit", meg egyebek. Gondolom az evolució , meg a rendszerváltás, meg az "öregség"  azért ezen nézeteit átformálta. És ez nagy  kár mert a lelkes amatör zenészekből / akik monoton hétköznapokban is lelkesedét,és hitet adtak

valamiben, bármilyen infantilis is volt/ profikká váltak , és sajnos nem jó értelemben.

Ezért  jó hallani néha  "no name" zenészeket, zenekarokat akik öntudatlanul is ráéreznek a "csodára"....

Előzmény: tehtube (3811)
tehtube Creative Commons License 2006.12.06 0 0 3811

Hogy mi nincs!? Köszönöm a tippet, ez nagyon jó.

Tegnap lement a Frenreisz 60 éves koncert. Skorpió, Metró, LGT1, ÚjSkorpió.

Frenreisz Karesz nagyon jó zenész, óriási energiákat fektetett a műsorba, a színpadon felvonulók majd' fele -érdemeik elismerése mellett- méltatlan volt vele szerepelni. Többen mintha nem is "örültek volna" hogy egy komoly koncerten zenélhetnek.

A B3 lezlije érdekes helyen, a színpad mellett volt.

A hallottak alapján felvetődött bennem hogy nálunk sok együttesben sok "billentyűs" használ orgonát, orgonahangot, és nagyon kevesen tudnak közülük rendesen Hammondozni, csak zongoráznak rajta. Más szakmában ezt nem kontárkodásnak hívják???

A Viscount DB3 még eladó :-)

Előzmény: djuice (3810)
djuice Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3810
Zsolti!
a 3sat oldalán http:\3sat.de van egy közönségoldal, ahol lement músorokat lehet postán megrendelni emberbaráti áron! Mikor mi rendeltünk James Moody koncrtfelvételt még csak VHS-en müxött, de szerintem már DVD is játszik. Ha tudsz dajcsul, megy a dolog könnyen! :) Üdv!
Előzmény: tehtube (3799)
ham_peet Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3809
hello!

szerintem próbáld ki a boss rt20-as műlezlit. sokkal életszerűbb a rotoszférnél, és olcsóbb is.
djuice Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3808

Tourdates Barbara Dennerlein 2006/07

17.04.2007 21.00  Wien/A - 1010, Jazzland (Duo)
18.04.2007 21.00  Wien/A - 1010, Jazzland (Duo)
19.04.2007 21.00  Wien/A - 1010, Jazzland (Duo)
20.04.2007 21.00  Wien/A - 1010, Jazzland (Duo)
21.04.2007 21.00  Wien/A - 1010, Jazzland (Duo
)

tehtube Creative Commons License 2006.12.05 0 0 3807

Viscount DB3 1050 Eu-ért eladó. Nyári, gyári, hibátlan.

Szinte az egyetlen klón ami eleve többmanuálosra lett kiépítve. Szelektív vibrátó hatállású választóval, szelektív presetváltó, mindközül a lexebb csöveshangú torzító, waterfall billentyűzet, állítható pedal sustain, állítható leakage/motor noise, állítható keyclick, jó műlezli, vastag, meleg hang. Kifejezetten élő játékra termett, fölé jól pakolható, mert nincsenek gombok.

Az upper memory gombok programozhatóak, megegyeznek egyébként a B3 fekete presetváltóival.

A lower és bass presetek fixek, de függetlenül, azonnal választhatók. E presetek hangereje állítható.

Tetszőleges layer, split, vagy mindkettő ha kevesebb a billentyűzet.

6 bankban 6 komplett orgonaféle menthető el. Több mint elég.

Zs.

LaurensHammond Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3806
Sajnos a TV felvetel valami Francia raktarban porosodhat, nekem sincs meg, mit meg nem adnek erte....de a cd, originalban itt van nalam a boltban! Oriasi hammond tepesekkel, es futamokkal sokkolja majd a gazdajat...aki kapja marja:-) 1 darab amig a "keszlet tart" ritkasag... Te tudod Zsolti, vettel mar belole legutoljara amikor lent jartal Kecskemeten... Wild Bill Davis
Előzmény: tehtube (3805)
tehtube Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3805
Készült Wild Billről tévéfelvétel? Azt jó lenne megnézni. Jimmy Smith a Hammondozás apja, Wadbéla meg a nagyapja!!! Tényleg ő volt az első Fats Waller után.
Előzmény: LaurensHammond (3804)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3804
Na meg egy!!! Annyi sok jo van....
Előzmény: LaurensHammond (3803)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3803

folytassam:-)?

Egyebirant, ezek a lemezek mind kaphatok a Victor Audio lemezboltban!

Cd-sitve analog LP-rol, vagy meg akar vinyl-en is....

www.victoraudio.hu

Előzmény: LaurensHammond (3802)
LaurensHammond Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3802
Nehany jo kep, ami szem szajnak ingere:-)
trambi Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3801

Tisztelt Premecz úr , az olasz osimo anconai lezli rotor meghajtók, 2db különálló motort és egy idler kereket tartalmaznak .

A motorok szinter /olajban fözött réz/csuszócsapágyakkal van szerelve, tehát zajt nem okozhatnak, A lassu fordulatot előállitó motor szokot zajt csapni amikor az idler /a középső mozgó gumikerék/  nincs jól beállitva és csuszik erőátvitelnél.

Gyors fordulatnál, biztos nics hangja. Állitása a a tengely alsó  2 csavarjával történik.

A csapágyak kezelése, müszer, vagy fegyver olajjal, a gumik "frissitése" szilikon olajjal történhet. Mivel láttam hogy nem elöször nyulkálsz a leslidbe, hát sok sikert...

Előzmény: LittleBig (3788)
akapuli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3800
edonkey-n rakeresel .mpg formatumban van fenn. mivel nem adtak ki dvd-n, talan nem haragszik meg az oreg.
tehtube Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3799
Mi az elérhetősége annak a 3sat-os felvételnek? Érdekelne. A Lonnie Smith.
Előzmény: akapuli (3797)
tehtube Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3798

Szia.

A német ebay-en gyakran van 300 eu körüli végárakon.

A Dynacord cls 22, 222 veri. Árban akörüli. Nem minden a tubes.

Zs

Előzmény: Rich Robinson (3796)
akapuli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3797

nekem van mkI, de nem elado ez a "vacak analog effekt" ;-)

a medgyesi hangszerboltban talan meg van elfekvoben, de biztosan hozatnak, ha megkered oket.

erdekes, hogy felhoztatok a dr. lonnie-t, a fajlcserelokon van egy lou donaldsonnal kozos felvetele a 3satrol felveve. kicsit enervaltak, mert alig van kozonseg, de jol nyomjak. a regebbi lemezei is jok, helyi erteken kezelve, nem a jimmy-vel osszevetve :-)

Előzmény: Rich Robinson (3796)
Rich Robinson Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3796
Hello, NAGYON KERESEK HUGHES AND KETTNER TUBE ROTOSPHERE-T!!!

Akinek van reális áron eladó, mindenképp írjon.

mail: pepperpants78@hotmail.com

Köszi.
tehtube Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3795

Szia Gábor!

Milyen volt ott lent?

Dr Lonnie Smith:

Megérett az öreg. A Boogaloo To Beck is nagyon jó volt, ez meg azt követi. SZintén hasonló kvalitású. Az orgonája hangja a mai jellegtelen hangú Hammondos felvételek közül kiemelkedik. Joey vele szemben nagy virtuozitású, kiemelkedő kvalitású művész, de kissé steril. Az orgonasoundja meg egyenesen lapos.

Lonnie Smith sokkal ízesebben játszik, nem nagyon jimmysmithesen. A régi albumai kissé laposabbak. Azért azok is jók. Főleg javaslom onnan a Live At Club Mozambique-t 70-ből. Bensonnal.

http://www.palmetto-records.net/artist.php?id=54&album=126

Itt az albuma, meg a többi is:

http://www.drlonniesmith.com/home.htm

és alatta a more recordings-nál még sok finomság.

Kifejezetten tetszik a Hendrix tribute a Foxy Lady is. Van azért benne gitár, de nem az a domináns.

Meg mégegy link.

http://www.melodicas.com/Dr.%20Lonnie%20Smith.htm

Egy érdekes képsorozat amiről korábban tettem fel képet: Pneumatikus Hammond, lyukkártya vezérléssel a harmindcas évekből.

http://www.georgesmithmusic.com/BAalbum.htm

Zs.

Előzmény: posaune (3793)
Ylex Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3794
Elka x705 és Hammond orgona (Japán , tranzisztoros) újszerű állapotban eladó 61, 41 eFt-ért. Had menjen- peregjen. 30-2672003
posaune Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3793
Sziasztok, hallota valaki már Lonnie Smith új lemezét:? Jungle Soul -a címe-
nagyon jó kritikát írt róla a-Jazztimes-, Érdekelne,ha valakinek megvan,ill.a vélemény.
Mostanában kellet,hogy megjelenjen. Üdv Posaune
1956 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 3792

Áron alul eladó hordozható, felújított foldbackelt M3 HAMMOND,

2 rotoros leslievel: 495e,

VK-7: 250e,

Roland XP 30: 100e.

Árak alku nélkül!

tehtube Creative Commons License 2006.12.03 0 0 3791
Szia gartulálok az anonym doki?csapathoz, majd holnap hívlak ezügyben. Zsolt
Előzmény: glissando (3787)
tehtube Creative Commons License 2006.12.03 0 0 3790

A zenére nem lehetett panasz. Najó a 0. fellépő, az a gitáros srác még dolgozhat magán :-)

Szerintem a motorjaiddal is a Misihez kéne fordulnod. Ismer jó mechanikusokat csapágyazáshoz. Jól használható az a lezli, érdemes vele foglalkozni.

Ha csöndes lenne a motor, a fölsőt fejjel lefelé beépítve ellenkező irányba lehetne terelni a tölcsért. Akkor teljesen le lehetne zárni a basszus térfogatát a fölsőtől, biztos javítana még a mélyen.

Előzmény: LittleBig (3789)
LittleBig Creative Commons License 2006.12.03 0 0 3789
Hát remélem valamilyen ritkás rendszert tudunk csinálni ilyen Hammondos koncertekből, és nem csak egy egyszeri alkalom marad. Minden esetre az orgona bírta, csak a srácok alig bírták :) Hozzá tartozik hogy egy belvárosi bérház 3. emelete lift nélkül Hammond orgonával nem egy leányálom....Én sajnos a hollandokról lemaradtam, mert egy másik bandával is nyomtuk, de a közönség állapotából kiindulva biztosan jó bulit csináltak. Mág éjjel 3-kor is full tele volt a hely, pedig már csak DJ volt.
Előzmény: leslie122 (3784)
LittleBig Creative Commons License 2006.12.03 0 0 3788
Komoly szakmai segítséget keresnék leslie motorok és mechanika kipofozására. Ha valamelyikőtöknek van ebben tapasztalata vagy ismerettsége, kérem írjon ide a fórumba. A probléma konkrétan: Dynacord leslie, olasz motorokkal, jól működik, de kicsit zajos, lehet hogy már kopottak a csapágyak, megkeményedtek a gumi felfüggesztések. Zajtalanítani kellene. Nekem ebben semmi tapasztalatom. Hm?

Matyi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!