Albertonak tegnap egyfolytában csak baja volt a kajával. Graham Watson azt írja, hogy a frissítő állomáson a kerekek feltekerték a tarisznyát. Lehet, hogy a füle vesztett helyett nem is kapott újat?
A holnapi időfutam 30km, ráadásul van benne egy hegy az első harmadában és a vége is szépen emelkedik. Az utolsó 4 km kemény lesz, 10-12 %-os részek is vannak benne. Ezek alapján a 31 mp nem sok.
1 Alberto Contador (Spa) Astana 4.47.46 (38.05 km/h)
32 Yaroslav Popovych (Ukr) Astana 5.06 73 Sergio Paulinho (Por) Astana 15.45 74 Daniel Navarro (Spa) Astana 91 Haimar Zubeldia (Spa) Astana 17.17 110 Michael Schär (Swi) Astana 19.24 111 Alexandr Dyachenko (Kaz) Astana 112 Benjamin Noval (Spa) Astana
7. szakasz:
1 Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse d'Epargne 4.43.34 (40.414 km/h)
33 Alberto Contador (Spa) 2.53 38 Yaroslav Popovych (Ukr) 7.20 70 Daniel Navarro (Spa) 11.13 72 Haimar Zubeldia (Spa) 98 Michael Schär (Swi) 21.33 103 Alexandr Dyachenko (Kaz) 104 Benjamin Noval (Spa) 106 Sergio Paulinho (Por)
Az összetett:
1 Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse d'Epargne 28.05.45
4 Alberto Contador (Spa) Astana 1.50 29 Yaroslav Popovych (Ukr) 14.12 65 Haimar Zubeldia (Spa) 31.18 75 Daniel Navarro (Spa) 38.31 102 Benjamin Noval (Spa) 55.24 105 Michael Schär (Swi) 56.01 113 Sergio Paulinho (Por) 57.42 120 Alexandr Dyachenko (Kaz) 1.22.46
Egyszer fent, egyszer lent. Tegnap a mennyekben járt Contador, ma megjárta a poklokat. Valszeg soha nem tudjuk meg mi történt, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy okuljanak belőle. Holnap a híres Nizzai befutó, Sancheznek nehéz napja lesz.
Demolnak igaza van. Bár Assan a mesterien kivitelezett fekvőtámaszában úgy néz ki a Pálcika Andy háta mögött mint egy jól táplált kék angóra macska, viszont gömbölydedsége ellenére mégiscsak egyszerre ért fel a pengesovány kletterrel a hegyre.
Nem mertem elkiabálni, de Dirk Demol már az első szakasz után ezt nyilatkozta:
"We were also happy to see Baza in the sprinting group. He has worked hard in the last few weeks and clearly has lost some weight. This is good for climbing."
Szóval Assanunk lefogyott, és a Mester már akkor megmondta, hogy ez pozitívan fog hatni a hegymászó képességeire. :-)
Hogy a többiek is értsék miről van szó, Lance első véleménye volt a mai napról, hogy:
Unfortunate day for Alberto. Amazing talent but still a lot to learn.
Mire ebből a Marca rittyentett egy fél oldalas írást, miszerint Armstrong szerint Contadornak még sokat kell tanulnia. :-)
További vélemény Lancetől:
Appears Alberto "bonked". Not that uncommon in endurance sports. It's miserable. He'll be back fightin' tomorrow. "Bonked" basically means running out of fuel. Happens to us all.
Bruyneel:
Difficult day for Alberto Contador and the team today in Paris-Nice. Lost the lead and the race. We can't always win. We'll be back!
Érdekes, hogy a Főnök még nem írja le, Johan meg igen. Holnap kiderül melyikük a jobban értesült. :-)
Nyilván indítják a Vueltán is, csak nekem fenntartásaim vannak, hogy mennyire fog tudni jól teljesíteni egy Tourral a lábában. Egész eddigi pályafutása alatt egy GT-re tudott tisztességesen felkészülni egy évben. De a Vuelta még messze van, sajnos a Tour is. :)
A második bekezdéseddel teljes mértékben egyet értek, amikor Igor átvette Gorospe helyét, akkor új életet tudott lehelni Zubiba, sokkal jobban harapott, mint az előző években (2003-at leszámítva természetesen), és élete legjobb Tourját az ő kezei alatt teljesítette. Kellett a váltás. Szerintem ez idén is hasonlóan lesz.
Kizártnak tartom, hogy Johan azért vette volna meg Haimart, hogy aztán ne küldje el a Vueltára. Még ha "csak" hadnagy lesz is, ismeri a versenyt, mint a tenyerét, jól jön majd a tapasztalata.
Szerintem idén jó lesz Zubeldia, lekerült róla a nyomás, már nem neki kell hoznia az eredményeket, ez valahogy jó hatással szokott lenni a baszkokra.
Valószínűleg nem a Tourra lesz kihegyezve, mert oda nettó két embere van az Astananak, oda max a segítői státuszra lesz felkészítve. A Vueltára viszont fel tudják annyira húzni, hogy Top5 lehessen, mint Levi tavaly.
Zubi a korábbi években soha sem ment jól a Vueltán. Még a karrierje elején voltak jó eredményei, de amióta a Tour a fő versenye, azóta mindig leeresztett szeptemberre, évek óta mindig csak segítőként volt jelen a Vueltán. Kiváncsi vagyok, ezzel mit kezd Bruyneel, Zubinak nem volt még olyan szezonja, hogy két nagy versenyre is kihegyezik. Valszeg ott lesz mind a Touron, mind a Vueltán. A kérdés csak az, hogy utóbbin mire lesz képes.
Zubeldia szerintem ezer százalék, Popovics egy Giro-Tour páros után nem tudom mennyire lesz bevethető, Rubiera viszont ott szeretne elbúcsúzni. Jani is ott lehet, ha össze nem töri magát és a barátnője sem tekeri ki a nyakát. :-)
Bandinál a mai nap kiverte a biztosítékot. Általában csak verseny előtt vagy után ír, de ma egy szép, hosszú bejegyzést gépelt a naplóba, és ez úttal tuti nem cenzúráztak az ügyvédei. :-)
Bizony, ott lehet Zubi, Klödi, Popo, és Jani is, illetve még néhány szimpatikus kis kazah ;) Egyébként Contador kemény lenne, ha megnyerné a Tourt és a Vueltát idén.
A csapat bejelentette indulását a Missouri körön. (szept. 7-13.)
A keretről még nincs semmi, de Armstrong és Horner nyilvánvaló, Levi pedig nagyon valószínű. Amennyiben Levi is megy, Albertonak a Vueltán be kell érnie Klödennel mint első hadnaggyal.