Ez már nagyon bántó, hogy a klub jelen helyzetben ilyen szinten lesz*rja a szurkolókat. A tájékoztatás teljes hiánya miatt Andersonról, Andersen meséibe illő történetek keringenek már a szurkolók között. Már írtam ezt, de még mindig fenntartom. Ha már nem kevés szurkoló megvette idén is a bérletet, alap dolog lenne a már lassan két hónapja maródi ,nyár igazolása, Anderson kapcsán érdemi tájékoztatást nyújtani a szimpatizánsok részére. Ezzel a fajta titkolózással és a jövőbeni tervek elhallgatásával teljesen elveszik a lelkesedésem a csapat iránt. Azért is különösen ingerült minden hozzáértő szurkoló, mert lehet látni hogy a 4 válogatott+ 1 minőségi légiós(Bruinsma) ötös, kiegészülve az épphogy légiós szintet megütő Barac-al és Lake-el, kevés lesz egy ilyen sorozatterhelés során.
Bosszantó, hogy 2 légiós hely szabad és mi hónapok óta egy olyan sérülékeny játékos felépülésére várunk, aki amikor játszott sem nyújtott meggyőző teljesítményt 2-3 mérkőzés kivételével, illetve óriási esély van arra hogy ha végre pályára tud majd lépni, az extra terhelés miatt újra le fog sérülni...
Ki kéne használni, hogy ilyen magyar magunk van. Így viszont a többi élcsapathoz képest, ahol 4-5 minőségi légiós szerepel nálunk pedig 1, semmilyen előnyben nem vagyunk összességében velük szemben.
Nem tudunk semmit, mert nincs semmi tájékoztatás. Mondok két végletet:
- Anderson a sérülése óta radikálisan csökkentett fizetést kap. Ő ebbe belement zokszó nélkül, alig várja, hogy visszatérhessen. A játékosok között (őt is ideértve) teljes a szinergia, hazamehet két hétre, de mindenki várja a visszatérést: ő is, csapat is.
- Két hónapja röhögve veszi fel a fizetését, és mindenki full ideg.
Valószínűleg valahol a kettő között van az igazság, de semmit nem tudunk, azt se tudjuk, hogy mi a baja. Egyszerűen nem értem, hogy miért kell gerjeszteni a feszültséget a szurkolókban azzal, hogy nincs ezzel kapcsolatban normális tájékoztatás!
Akkor mi van, ha Andersont valóban hazaengedi a klub, és a játékos február végén küld a klubnak egy hivatalos orvosi papírt, ami arról szól, hogy mondjuk műteni kell, és vége a szezonjának? Nem akarok negatív lenni, és előreszaladni ennyire az időben (bár már ebben a hónapban vagyunk), de mégis csak van bennem egy félsz, az átigazolási határidő vége pedig közeleg.
100% hogy én sem engedném jelen helyzetben haza a külföldi játékosokat! Az, hogy máskor hazamentek az teljesen más szituáció volt! Sajnos jelenleg ha tetszik ha nem itt van a covid, és most 3-an is ha hazamennek Amerikába, nem kis kockázat ez az egész csapatra nézve! Gondolom 1-2 átszállásuk lesz stb.. ha valaki benyeli akkor újra kezdődhet a hercehurca..én emiatt nem engedném! Ja és ebben a holtidőben lehetne egyénileg nagyon sokat fejleszteni mindenkinek, aki nem válogatott, mint rengeteg más helyen a világon! Millio egy sérülést megelőző, dobás fejlesztő vagy akár erőnléti dolgot be lehetne vezetni erre az időszakra!
Akkor se menjen haza. Attól, hogy sérült (még ha erről nem is tehet, és nyilván ő is nagyon szeretne már játszani), ne élvezzen előnyt azokkal szemben, akik két naponta tudnak tenni a csapatért. Ebből nem is akarok vitát, mert ebben nagyon kemény elveim vannak.
Amennyiben nem a sérülését megy haza kezeltetni (amit mondjuk szerintem itt is tudna), akkor viszont a többi légiós is haza mehet? Mert ha nem, akkor ez így végtelenül igazságtalan lenne, hogy akik két naponta güriznek a csapatért ők nem láthatják a szeretteiket, aki meg két hónapig nem játszik, ő meg igen.
Nyekereghetünk itt, a klub sajnos egy szót sem bír erről nyilatkozni. Ilyen hallgatást még soha nem tapasztaltam sem nálunk, sem máshol. Aztán akkor csoda ha mindenki találgat?
Ha ez tényleg igaz, akkor nagyon remélem, hogy már keressük az új irányítót. A januári-februári fele fizetéséből csak futja már valakire. Ebbe belegondolni is rossz, hogy március hónapban kezd el edzeni 2 hónap kihagyás után, a kupadöntőre talán helyrejön, ha egyáltalán és még akkor sincs rá garancia, hogy nem sérül rá. Play-off meg... Hagyjuk is.
Beni nagyon inteligens jatekos es ez azert is nagyon jo erzes mert a mi gyerekunk. Ennek us koszonheti, hogy sok asszisztot tud kiosztani.
Viszont azt is latni kell, hogy egy egeszseges Andersonnal nem lehet osszehasonlitani. Kyan sokkal gyorsabb es jobban tudja megbontani a vedelmet. Ezt lathattuk a bl-ben komolyabb csapatok ellen. Beni az a jatekos akit senkire sem cserelnek el es bizom benne ott fog majd logni a 10-es mez a 8-as es 9-es mellett az arena falan.
Beninek a jatekinteligenciaja vegett 2-3-as a posztja de ha Anderson pihen siman tudja potolni 1-esbe is. Ha meg a meccs elejen elkapja a fonalat akkor nincs aki megallitsa.
A mai gyozelemhez grat a csapatnak es jo volt latni Szili hogy tudott orulni annak az egy pontnak is. 😁
Én is így gondolom! Kellene egy átfogó tiszta interjú, hogy így a 4hét fix kihagyással és a válogatott szünettel tervezünk-e igazolni, hogy stabilizáljuk magunkat alsó posztokon és nem csak azért mert épp Kyan sérült(megint, még mindig..) hanem az eredményesség és a biztonság miatt, látva a többi élcsapatot, vagy pedig nem, mivel anyagilag nem tehetjük meg és ebbőll a keretből kell a maximumot kihozni! Ha ennyi le lenne kommunikálva tisztán, máris máshogy állnánk hozzá, ha anyagi gátak vannak akkor is legalább tudjuk, és imádkozunk, hogy ne legyen újabb sérülés!(Nyilván így is szorítunk, hogy ne legyen, de akkor nyilván ez hatványozottabban igaz lenne!)
Extra sürgősen hozni kell vkit. Emberek ha külső hármasból vki megsérül, akkor következő 2 meccs bukta. Túl bátrak vagyunk, de eddig megúsztuk. Kérdés meddig.... Ha nincs rá lóvé, megértem. Csak akkor nem ártana vmit kommunikálni.
100%-osan igazat adok neked ebben a témában!!! Ha ennyire makacsul ragaszkodunk Anderson-hoz, (aki amúgy a sérülése miatt alacsonyabb fizetést kap), akkor egyértelműen hozni kell egy minőségi légióst mezőnyposztra, akinek Beni 1-es poszton történő remeklése miatt nem is kell fix 1-es posztosnak lennie. Minőségi dobóhátvédet pedig talán a legkönnyebb találni, és óriási segítség lenne Zoli és Szili tehermentesítésében. Ez a 8-10 millió forint a csapat költségvetéséhez képest elenyésző, viszont érzem hogy pórul fogunk járni, ha ezt nem lépjük meg.
Ennyi erővel máshol is lehetne 10-11 fős rotáció. Múltkor írtam, hogy Dancsecs ügyes srác, és Kovácsban is látok jó fejlődési lehetőséget, de egyelőre ezt a szintet más csapatoknál is hozzák a szabály előnyeit élvezők, tehát nem értem mitől nőnénk ezzel más csapatok fölé? Egy ilyen szoros első félidő után én is úgy "meccselnék", ahogy Gasper teszi, a legkisebb kockázatot sem vállalnám. Még akkor sem, ha ez több fáradtságot, esetleges nagyobb sérülésveszélyt jelenthetne.
Gratulálok a csapatnak, szépen lehozták ezt a meccset is. Az, hogy ez a második félidőben sikerült most értékesebbnek is tartom, mert ez energiáról és koncentrációról árulkodik. Azért ez a Kecskemét nem gyenge csapat, a 8-ba jutásért küzdenek , amire jó esélyük is van. Ne várjuk azt , hogy minden csapat ellen az első negyedben/félidőben kelljen megnyerni a meccset. Édesapám azt mondja, hogy ennek a csapatnak időbe telik sokszor, amíg az üzemi hőfokot eléri, de szerintem ez is majd változni fog.
Most végre nem két nap múlva játszunk meccset (bár szerda után majd péntek), és úgy gondolom talán jól jött, hogy a Paks ma hosszabbításban végül legyőzte a Berényt, mert különben szerdán vélhetően "élet-halál harcot" vívtak volna ellenünk. Így sem lesz könnyű nyilván, de a Paks most pont az a csapat, amikor talán jókor megyünk jó helyre, persze a megfelelő energia hozzáadása esetén.
Sopronban viszont ma már a sokadik csapat nyert simán, ez újra és újra bosszantó. Bár a DEAC győzelme sem rossz nekünk, mert ők haladjanak csak előre a tabellán, nehogy a 7.helyen végezzenek, ha esetleg mi másodikként futunk neki a negyeddöntőknek, mert ellenük azért senkinek nem lesz egyszerű. Még akkor sem, ha a céljainkhoz nyilván kötelező párharc lenne.
Kíváncsi vagyok, hogy már Andersonnal futunk e neki a két idegenbelinek, vagy pihen február végéig? Jó lenne, ha tudna játszani, és nem csak azért, hogy erősödjünk vele (bár nem hinném, hogy visszatérése után top formát fog mutatni), hanem azért, hogy lássuk bírja e a terhelést két napon belül, mert ha esetleg nem, akkor még ott a határidő az igazolásig. Senki ne értsen félre nem ezt akarom, de azért jó lenne viszonylag biztosra menni ebben a kérdésben. Persze annak drukkolok, hogy épüljön fel, és legyen a csapat erőssége. Bár Beni jelenleg a magyar bajnokság talán legjobb formában lévő játékosa , de kíváncsi leszek, ha Kyan visszatér, akkor milyen szerep vár rá, és azt hogyan oldja majd meg. Az teljesen nyilvánvaló , hogy a bajnokságban a két legmagasabb játékintelligenciával rendelkező játékos nálunk van, ráadásul "saját" gyerekek.
Amit tudok az az, hogy Andersonra egy eheti pesti tüzetes vizsgálat után minimum 4hét kihagyás fog még várni! Kiszámolva jó esetben a válogatott szünet után fog tudni visszatérni nyilvánvalóan meccshiánnyal, ami jó esetben 2-3, rosszabb esetben 5-6meccset is igénybevehet, látva hogy idén még amikor játszott sem sikerült formába lendülnie...(persze nagyon ne legyen igazam ebben az egészben!!!) De amennyiben a toppon térne vissza is, nekem szűk a rotáció nagyon durván, főleg látva a második félidőket(fiatalok látványos jegelése), a play offban meg ugye nem él már a fiatalszabály szóval szűkös nagyon na.. ja és ne adj Isten egy olyan ritmusban, ami márciusban vár ránk, vagy a play offban egy 4-5napos kihagyás is sorsdöntő lehet!!! Összegezve, saját vélemenyem alapján még mindig kifizetődőbb most befektetni egy 1-2es játékosra, mint egy ilyen balszerencse miatt, ami az eddigieket látva nagyon is bennevan, és ezzel elbukni az aranyat, ezzel együtt a BL főtáblát!!! Ha pedig nem lesz BL az elindíthat egy olyan lavinát is, hogy így már nem tudnak kiemeltként támogatni a vároházáról sem pl...szóval a szünetben nagyon át kellene ezt az egészet rágni az illetékeseknek! Én mindenkit megértek, aki pozitív és nagyon bizakodó Andersonnal, de a múltbéli statjain kívül nem tudom mi más ok lenne rá, az itteni eddigi produkciója(már amikor volt) nem mutatja a korábbi évekbeli számait!!!
A mai győzelemért hatalmas gratuláció, remélem Szili csak bevert tegnap este és ma offon volt ezért nem volt annyira képben, de jövő héten ő is nagyon kelleni fog, mert mind a két idegenbeli meccs piszok nehéz lesz így, és nem szabad hibázni az remélem mindenki számára egyértelmű!
A héten nyertünk 3 meccset. Ez volt a feladat. Ne akarjunk többet. Nyerjünk és ne sérüljünk meg. Ja és jöhetnek ide jó és szar magyarok, jó és szar légiósok, nekünk 2 vezérünk van: Perl Zoltán és Váradi Benedek!!!!
Szenvedős volt az első három negyed, de a feszített tempó miatt és azért mert Okorn 7 játékosra számít csak a második félidőkben, ezért a fáradtság miatt egyre több ilyet fogunk látni a közeljövőben.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ahogy meglátom a kispadon civilben Anderson-t, nagyon dühös leszek...Kíváncsi vagyok mikor kapunk információkat az állapotáról, illetve a klub mikor talál erre a helyzetre végre megoldást, mivel hamarosan el fogunk így fogyni.