Ja igazad van, most már emléxem. Akkor mondta Neelix azt is, hogy a zuhanyok kiestek és lassan a Boliánokkal????(nem tudom, hogy kell írni) gond lesz.
Köszi
"Ja mégvalami, Tuvok ugye majdnem lerókázott mindenkit az étkezdében, felvetül a kérdés, hogy miért akart először a Dokihoz menni és miért nem egyből a WC-re. Tényleg van egyáltalán a fedélzeten ilyesmi, nem akarok gusztustalan lenni, de soha nem láttam olyan feliratot sehol sem, hogy "Toalett", vagy "WC" stb., szóval mellékhelyiség. Tudom ez sokadrendű, de azért fontos nem??? :))))"
Van. Még szóba is került az egyik részben (már nem emlékszem melyikben), amikor a rendszerek sorra leálltak, és Neelix jelentette hogy gond van mert szintenként csak egy WC működik és már kezdenek sorok kialakulni :))
Seven beszólásai majdnem mindig nagyon jók, főleg ahogy Kimet le tudja alázni :)))
Na mi van a tegnapi részt senki nem látta, vagy senki nem akar róla nyilatkozni?
Megint voltak jó beszólások:
Pl.:
Párizsi mondja Tuvoknak:
"...Jó barométer lenne Tuvok. Ha hányingere van, vörösriadót fújunk..."
vagy egy másik, amiben egy holoszereplő mondja Seven-nek:
Seven: "...Jó a szem, kézkoordinációm..."
HoloÍr: "...Nem csak az a jó magán..."
Seven: "...Ezt fejtse ki..."
Ja mégvalami, Tuvok ugye majdnem lerókázott mindenkit az étkezdében, felvetül a kérdés, hogy miért akart először a Dokihoz menni és miért nem egyből a WC-re. Tényleg van egyáltalán a fedélzeten ilyesmi, nem akarok gusztustalan lenni, de soha nem láttam olyan feliratot sehol sem, hogy "Toalett", vagy "WC" stb., szóval mellékhelyiség. Tudom ez sokadrendű, de azért fontos nem??? :))))
>Pl.: Tuvok bekapcsolja a kommunikációs vonalat, és csak valami nagyon zajos dolog hallatszik:
>JimBeam: alkalmazzon rá alsó szűrést (vagy ilyesmi)
>Tuvok: igenis! - és megcsinálja, a hang kitisztul
Pedig ez elég alapvető dolog, még én is tanultam róla, pedig nem a Csillagflotta Akadémián végeztem :-) A lényeg valami olyasmi, hogy a hasznos jel egy adott frevencián (AM moduláció), vagy legalábbis egy nagyon szűk sávban (FM moduláció) jön a vivőfrekvencián, ez pld. a Kossuth rádiónál 540 kHz. A vételt zavaró zaj viszont szétterül az egész frekvenciatartományon. Vagyis ha leszűkíted a vételi sávot a vivő környékére, akkor kizárod a zavarás nagy részét és az adott mennyiségű hasznos jelhez relatíve kevesebb zaj fog keveredni. Ergó tisztább lesz a vétel.
>Tuvok sem lehet olyan okos mint Jim Beam
Méghogy Tuvok okos... Nehogy már. Tuvok "csak" logikus, de egyébként nem nagy észkombájn. Sokkal inkább pld. Seska volt az.
Azért tudja, mert a kapitány is b&@g és egy tudata van a számítógéppel.... hoppá ez még nem volt, vagyis nem is lesz... kár, szóval Jim Beam az Jim Beam és mindent tud Tuvok sem lehet olyan okos mint Jim Beam :DDDDDD
Azért JimBeam egy csoda-kapitány, ne szidjátok! ;-)
Pl.: Tuvok bekapcsolja a kommunikációs vonalat, és csak valami nagyon zajos dolog hallatszik:
JimBeam: alkalmazzon rá alsó szűrést (vagy ilyesmi)
Tuvok: igenis! - és megcsinálja, a hang kitisztul
A kérdés az, hogy honnan ért ennyire mindenhez Jim Beam? Csupán hallásra megmondja, hogy hogyan kell korrigálni a hangot, pedig a műszerek adatait csak tuvok látja.
De nem ez az első ilyen eset.
Nem az lenne ilyenkor a logikus, hogy "ki tudja tisztítani valahogy?" vagy "mit javasol, Tuvok?"
Captain Proton for everybody!
"soha nem gondoltam hogy majd egyszer elsugároznak innen"
De en egyszer gondoltam ra! Qrva beteg voltam (lazam is volt rendesen), fajt a fulem (ki is lyukadt aznap este) es Debrecenbol jottunk haza egy lassu mikrobusszal. Na akkor voltak olyan gondolotaim, hogy megnyomom a kommunikatorom es bemondom, hogy sugarozzanak a gyengelkedore. Tudjatok milyen sz@r betegen 4-5 orat utazni, mikozben azon gondolkozol, hogy a fuled vagy a torkod faj jobban :))
Mindjart haza tervaltok a metroval.
"Még a végén kijelentitek, hogy a villamosnak nincs térhajtóműve és a felsővezetékben nem plazma folyik... :-)"
A metronak van terhajtomuve!! Mindig teret valtok a Moszkva terrol a Deak terre, ahonnan a Kalvin Terre szoktam menni. A vadvidekre (Kobanya-Kispest :)) meg csak ritkan. ;)
Nyelvvita: a nyelveket megitelni igen nehez dolog, en latinul tanultam, meg angolul, mindegyiket szeretem. Mondjuk "masra alkalmasak". Pl. franciaul nem lehet jol katonaskodni, nemetul meg igen. (eleg gagyi hasonlat volt, de megteszi).
Ja es akkor meg a "hatekonysagat" is meg lehet vizsgalni: pl. franc barataink az "o" hangot eauxnak irjak. Nem hatekony (a'la Hetes).
Vegere ott lyukadunk ki, hogy ezer tenyezonk van es nem lehet osszehasonlitani a nyelveket.
Huhh, tmarton kisse erosen fogalmazott es tulreagalt kijelenteseket. Nem kell azonnal beindulni mindenre...
"ti a Voyager vagy Enterprise tervrajzán és technikai müködésén vitatkoztok"
A rajongok meg azon vitatkoznak amin jol esik, de ahogy eddig olvastam a technoblabla kovetkezetlensegein elcelodtek...
Udv turila! Nekem megvan angolul (a Skyrol vettek fel anno), de par jelenetet kicenzuraztak belole egyszeruen. Pl. mikor a flottavezetes eloszedi a megtamadasi tervet (amolyan amerikaiasan) es a vegen kiderul, hogy az elnokot nem is egy klingon akarta leloni... Szoval a kedvenc ST filmemet megcenzuraztak, szerintem az amerikai pruderia neveben, nehogy "egeszsegtelen gondolatok tamadjanak" a fejekben :(
> szerintem a legjobb fej, mint kapitány,
> mégiscsak Picard volt (c:
Oh, istenem! Ne is emlegesd. Az a hanyag
kézmozdulat... "Make it so!" ^_^
Picard volt minden idôk legjobb kapitánya, ez nem
is vitás. Nyitott, széles látókörű, komoly
kapitány, akit érdekel a régészet, a komolyzene,
az irodalom,...
Janeway ellenben meglepôen felelôtlen tud lenni
igen sok esetben. Sajnos.
"Nosztalgia faktor viszont igen magas volt;
azok számára, akik sorban nézték a sorozatokat,
persze :)
Mindig szaporán dobog a szívem, ha
TNG vagy DS9 referenciákkal fűszerezik az
aktuális epizódot. Guest starring még nagyobb
pozitívum."
Igen... En regebben lattam kazettan, de az elso perctol tetszett, teljesen fuggetlenul attol hogy
milyen volt a technoblabla.
Ugyanilyen jo volt, amikor Geordi mint egy
Galaxy hajo kapitanya jelentkezett. Vajon a gepeszeten mit szolnak egy olyan kapitanyhoz, aki halalpontosan tudja mire kepes a hajoja, es mit lehet belole kihozni :))
Akkor ezek szerint nem csak nekem tűnt fel a dolog.
De akkor most a Deep Space Nine marad így a majdan vetítendő részekben, így hívják majd "magyarul" is? Végülis úgy lenne következetes a dolog.
> Szvsz ezek miatt egy kicsit gagyiak hatott ez
> a rész technológiai szempontból.
Nosztalgia faktor viszont igen magas volt;
azok számára, akik sorban nézték a sorozatokat,
persze :)
Mindig szaporán dobog a szívem, ha
TNG vagy DS9 referenciákkal fűszerezik az
aktuális epizódot. Guest starring még nagyobb
pozitívum.
Igen, elcseszték a fordítást. Valószínüleg úgy hangzik jól, hogy a "Deep Space ine jelentéseit egy csillagközi jelenségről" ... Nekem is megrepedt a dobhártyám :))))
Mellesleg nem értettem a tegnapi részből, miért nem lehetett a "hyperszubtér" technológia adatait elküdeni az új adóval a HSzT-n keresztül, hogy miután azt beépítik a hajóba, azzal válaszolhassanak is rá?
Ami még érdekes, egy szó sem esik arról, mi történt a vándorló pulzárral(?). Most akkor egy vándorló fekete lyukká alakult? És tetszett az is, milyen könnyedén lehetett változtati a másik végét a féregjáratnak ... hiába no, már nagyon fejlett a föderáció féreglyuk-technológiája :))
Szvsz ezek miatt egy kicsit gagyiak hatott ez a rész technológiai szempontból.
Van egy kérdésem.
A tegnapi részben Brokkoly hadnagy azt mondta, hogy elemezte az idézem: "...DEEP SPACE NINE csillagközi jelenség jelentéseit..." Most igazán evvel mit akart mondani. Ezt annyira nem értettem, hogy visszatekertem a video-t és megnéztem mégegyszer, hogy nem tévedtem-e, de tényleg ezt mondta. Most itt hibádzik a fordítás?
A tévedés kizárva, mert többször is visszanéztem.
Egy jó azért van a dologból, mert ezek szerint a DS9-et nem fogják lefordítani, hanem meghagyják a nevét úgy ahogy van.
MrZool: továbbra sem sikerül látni a fileokat, de már nem érdekes. Köszi a fáradozást.
"Meglivorn, te ismerôsen hangzol az Anime LevListáról (nem járattam ugyan sokat) :) "
Hai! Ott sokat vagyok aktív, trekben kevésbé. Ide meg csak most jöttem.
John Zero:
"Tényleg, letölthető valahonnan a magyar Star Trek rajongói film? "
Sajnos erről nem tudok. Nekem kazin van, a sci-fi
napon vettem.
Meglivorn, te ismerôsen hangzol az Anime LevListáról (nem járattam ugyan sokat) :)
Salve barátom! Értelmes, nem-vulgáris hozzászólókra nagy szükség van szerte az indexen.
ON >
Akkor máshogyan érdeklôdöm: _Látta_ már valaki a 'Trekkies'-t?
Valaki itt érdeklődött a DS9 után, hogy lesz-e a Viasaton.
Lesz, mégpedig ősztől. A VOYt a 6. szezon után elkezdik ismételni, ősztől pedig kezdik a DS9-et.
Ez nekem egy álom megvalósulása.
A forrás a Magyar StarTrek klub.
A Viasat szinkronja pedig nagyon jó, le a kalappal elöttük.
Itt a fórumon új vagyok, ami a Trek-et illeti nem.
Csak pár hozzászólás az előbbiekhez.
Az úgynevezett "Con"-okon, vagy találkozókon senki nem visel egyenruhát, vagy képzeli magát csillagflotta tisztnek. Az évenkénti egy-két alkalommal rendezett sci-fi napon előfordul az
egyenruha, főleg hogy a szervezőket (es azok között a trekeseket) meg lehessen különböztetni.
Ami a filmeket, rajzokat, novellákat illeti:
Nem tudom ki hallott már a fanfiction, fanart és hasonló kifejezésekről. Az igazán jó dolgok többnyire megmozgatják az emberek fantáziáját, es a kreatívabb emberkék ilyenkor saját történeteket vetnek papírra, vagy képeket rajzolnak. A technika fejlődik, es megjelent a rajongói film, ami lehet hogy esetlen, sőt, akár nevetséges, de semmiképpen nem lehülyézendő. Aki szerint igen, az próbáljon csinálni egyet.
Ami a technoblablán vitázást illeti: soha nem gondoltam hogy majd egyszer elsugároznak innen, és Risara megyek nyaralni, de imádok ilyesmiről beszélni. Ugyanis egy jól kitalált világ pont attól lesz élő és "igazi", hogy az apróságok is működnek, vagy ha nem, akkor hihetőek. Lehet hogy nekem túl élénk a fantáziám (könyv olvasásakor sem a betűket, hanem az alakokat, a tájat látom), de én csak sajnálni tudom azt, aki úgy ül a Trek előtt, hogy "ez, meg ez egy nem létező hülyeség, ilyen nincs is". Arra a 40 percre igenis van, a szereplők (nem a színészek!) és a történet számára pedig nagyon is valóságosan.
"AZZ KIKR"
Ez akár a mozi idézetes topicba is elmenne rejtvénynek. :)
Talán pontosabb lett volna úgy mondanom: az általam ismert 'trekkerek' között nincs olyan...
Mint ahogy a 'birka amerikaiak' is inkább úgy értendő, hogy vannak amerikai 'birkák', mint ahogy egyéb nációjú birkák is, csak ez helytől függően másban nyilvánul meg, és arrafelé a hivatkozott fajta elég nagy számban megtalálható (a 'normális' ST kedvelők mellett).