Ez egy 1992????-ben kiadott Jean Michel Jarre CD
Szerencsésen ráejtettem egy másik cd-t. erre berepedezett. Most szeretnék egy biztonsági másolatot gyártani róla. A clony aztat mondja hogy nincs védelem (sony cdrw-t használva) ha kikapcsolom az aspi-t, ha nem . Egy másik cd-nél (játék) kikapcsolt aspi-val felismeri a safedisc-2-t.
Ezzel együtt nekem gyanús az a külső peremnél lévű közbeékelődő ures sáv (kb. 3mm azután még egy ugyanolyan széles, de adatot tartalmazó sáv.)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
CORTEN: Elfelejtettem az előbb, de biztos megtaláltad már a 2.1.0.5-ben az opsönöknél az ASPI kikapcsolását. Ezzel aktivizálod az SPTI-t (restart után offkorsz).
Dun Ringill: Ja. A piszkok a megkérdezésem nélkül felpakolták a szerverre tegnap v. tegnapelőtt.... ;o)
CORTEN: Nem túl jó a szemem, de innen úgy tűnik, mintha ez egy KeyAudio-s vagy Cactus 2xx vagy 3xx-es audiocödö lenne.
Ha ez télleg audio, akkor valszeg nem tunnya olvasni a ROM-od. KeyAudio-sat a dívídíromok 90%-a lemezként sem tunnya felismerni pölö!
Másolásvédett audiora mindig íróval menj, ne sörétes puskával vagy ROM-mal... ;o)
Ha az íróddal sem megy, akkor keress egy 48x vagy öbáóv Plexi írót (a Premium lenne a 'non plus ultra'), és azzal csináld meg az imidzset (progiban CloneCD, Alcohol, Feurio, EAC az általam ajánlott sorrend).
Ha adat/játékról vagy netán írt cödöről van szó, akkor szintén Plexi író vagy Toshiba DVD-ROM (1502 vagy öbáóv).
Köszönöm, kipróbáltam. Úgy tűnik ez jobban működik, viszont továbbra sem talál ezen a cd-n védelmet, holott úgy tűnik van rajta (elég régi cd, a védelmet ismernie kellene)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Nekem XP alatt is csak aspival megy de azzal hibátlanul, az adaptec oldalról letöltött legfrissebbel. Verziószámokat nem tudok fejből, de a Clony is a legfrisebb, meg az aspi is. (Illetve az volt, mikor kb. 1 hónapja szükségem volt rá és felraktam)
Köszönöm az érdemi segítséget!
A clony 2.0.06-os enneél újabbat nem találtam
Az alcohol ok, frissebb mint a clony
Az aspi volt már 2.7-es is azzal sem ment.
Most viszont felismeri a meghajtókat (azóta folt egy shutdown, a restart úgy tűnik kevés volt)
Csak! Továbra sem akarja scannelni a lemezt:(
Pedig tudom, hogy van rajta védelem (tesztelek) Ehhez képes csak egy pisztolylövés, egy villanás, és egy koponya.
Hol lehet átállni aspiról sptire?
CORTEN(8541,8545):
XP ? Akkor átállítanám a Clony-t ASPI-ról SPTI-re.
ASPI: én azért próbaképpen feltenném a 4.60.1021 apgrédet is a helyedben.
Clony-verzió = 2.0.1.5 ?
Alcohol: friss verzió, és korrekt szeriál ?
whis(8542): Szvsz elég a legfrisebb ötös Nero-t rátolnod. A régebbiek voltak gondjai az USB-s cuccokkal.
Hecse(8543): 1. Íme... 2. Szilva jó helyen tapogatózik szvsz... A képekre nekem sincs ötletem.
Ha a film esetleg NTSC és a házimozin nincs fixen PAL-ra állítva a norma (vagy nem lehet beállítani fixre), akkor fekete-fehérben fogod látni PAL TV-n. Képekre passzolok ennyi infóból, mit jelent az "írt CD", milyen formátumban vannak rajta a képek?
Amint látom, az utolsó replym nem jött át.
Akkor megismétlem.
Jelenleg a 4.6-os adaptec aspi van telepítve. 4.6 b1019
Ezzel sem hajlandó menni. Felismeri a lemezt(be is olvassa a fejlécét) viszont amikor scannelni szeretném akkor azt hazudja, hogy nincs lemez a driveban. Valamint az nem tetszik , hogy csakis a irtualis meghajtó azonosítóját mutatja. nem látja sem az lg sem a sony driveokat.
A t...m tele vele.
En megneztem ezt az oldalt, sok hasznos dolog van rajta, de egy progit nem lehet letolteni, mert nincs a szerveren. Tudja vki, honnan lehetne letolteni a Cinema CraftEncoder v2.67-et?
Bonusz kerdes: mitol van az, hogy irt cd-k, amiken kepek vannak, es nehany masolt dvd fekete-feherben jelenik meg hazimozi lejatszokon?
Elore is koszi a valaszokat.
Nekem is lenne egy kis problémám:
Adott egy HP 8200 CDRW, w2k és Nero 5.5.9.17
Felinstalláltam a gépre USB-n át (külső). A win látja is a készüléket, dolgozik is vele, viszont a Nero nem látja, mint író.
Ötlet? (azon túl, hogy a HP sz@r).
A gép újonnan van telepítve, mert előtte ehhez az íróhoz feltettük a gyári EasyCD-t és az nem engedte gel maga mellés Nerot.
Felpakoltam a clonyxxl-t csakhogy, a következő probléma merült fel:
Észleli a két fizikai és egy db virtuális driveot (az alcohol virtuális meghajtója) Ellenben mindegyik meghajtóhoz a virtuális meghajtó azonosítóját rendeli hozzá efféle módon: 0:0 AXV cd/dvd-rom 2.2a
A többiről nem hajlandó beolvasni az azonosítót és nem is észleli bennük a lemezt. Na, ez mitől van, vagy hogyan lehet kiküszöbölni? Pont azt az egy drive-ot kezeli, amire gyakorlatilag nincs szükség :(
Sziasztok!
CD-írás ügyben láma vagyok, és segítséget szeretnék kérni: egy újraírható CD-re, amin volt előzőleg egy könyvtárban már voltak fileok. Nero Express, Adatok, File hozzáadás, Írás.... (Lemez törlése nem történt!) Az új fileokat szépen fel is írta, viszont régi directory a tartalmával együtt "eltűnt", Windiws Commanderből nem látható. A Nero szerint viszont a sáv megvan (2 sávot mutat).
Kérdsések:
1. Normális viselkedés ez a Nerotól?
2. Vissza lehet állítani valahogyan az "elveszett" fileokat?
Előre is köszönök minden segítséget.
Sziasztok!
CD-írás ügyben láma vagyok, és segítséget szeretnék kérni: egy újraírható CD-re, amin volt előzőleg egy könyvtárban már voltak fileok. Nero Express, Adatok, File hozzáadás, Írás.... (Lemez törlése nem történt!) Az új fileokat szépen fel is írta, viszont régi directory a tartalmával együtt "eltűnt", Windiws Commanderből nem látható. A Nero szerint viszont a sáv megvan (2 sávot mutat).
Kérdsések:
1. Normális viselkedés ez a erotól?
2. Vissza lehet állítani valahogyan az "elveszett" fileokat?
Előre is köszönök minden segítséget.
Kis adalék a hardvertémához:
Nemrég szó volt az írók közötti minőségkülönbségről, ehhez tenném hozzá saját tapasztalatomat. Adott egy eléggé karcos RW (egyébként TDK) lemez, amit adathordozásra használtam, csak valaki összekarcolta. Próbáltam írni rá egy LG íróval (8480B), de közölte, hogy a lemez hibás, nem lehet rá írni. Majd később beraktam a Plextorba (4012TU) és szájhuzogatás nélkül megírta. Sőt később le is tudtam törölni. (Mindkét esetben Nero 5.5 volt a 'közvetítő').
Szóval, az esetek nagy részében általában nem lehet különbséget észlelni a vasak közt, de az ilyen pikáns esetekben kijönnek a gyenge pontok.
8-)
Valaki biztosan hozzá fogja tenni, hogy a karcos lemezt el kell dobni. Előrebocsátom: igaza van. De én spórolós ember vagyok, így amíg ki nem adja teljesen a lelkét, nem válok meg tőle. ;-)
2. Ma, MO.-on én nem lennék ennyire biztos a helyedben... :o( Én bizti nem leszek az, főleg azért mert tudom, hogy jelenleg hány ilyen ügyet tárgyal a városi bíróság nálunk.
az elmult 15 evben nem volt ezzel problemam, ketlem, hogy ezutan lesz. a szabalyok egyszeruek:
1) filesharing helyett privat FTPt hasznalj
2) soha ne fizess tort szoftverert
3) kamuneveket adj meg mindenhol
4) mindig legyen firewall a gepeden, hogy a spyware-ek kifele meno requestjeit le tudd tiltani
en ugy vagyok a dologgal, hogy amit napi szinten hasznalok, nem draga, es latom, hogy rengeteg munkat fektettek bele, azt szivesen megveszem. ilyenek pl a Feurio, a Beyond Compare, vagy az
OnlineTimer Pro. pl egy PhotoShop-ert, amit hasznalok 1 evben 2szer, eszem agaban nincs 600 eurot kifizetni, inkabb lemondok rola. amivel penzt keresek (Visual Studio, Office, Trace32, LabView), az termeszetesen mind legalis.
viszont el kell, hogy szomorítsalak: a rendőrök lazán bemennek adott szituban a lakásodba...
hazkutatasi parancs nelkul nem mennek be sehova, akkor is csak 2 tanu jelenleteben. egyebkent sok sikert kivanok a rendorsegnek a SafeGuard Easy feltoresehez, es a nevtabla nelkuli lakasom megtalalasahoz.
3. Igaz. Csak általában több termék közül választhat az embör gyeröke. És ilyenkor szoktam kerülni a Sony-t... :o)
viszont megesik olykor, hogy valakinek nem tetszik, hogy te valaszthatsz, ezert megveszi a konkurrens ceget, a termekeit pedig bezarja egy fiokba, jol.
És csak azon dolgokról mondom, hogy xar, amit annak is hallok. Füllel.
fullel szoktam tesztelni en is. de ez nem arul el semmit arrol, hogy a gyartonak mekkora gyakorlata es know-howja van.
5. Én meg nem is, bebe ! ;o) Oszt, mégis megtom csinányi, amit akarok... :o)
izlesek es pofonok. en a Vegas-t es a Premiere-t szeretem.
7. Füllel mégis több embörnek teccik, és jobban a Lém....
forras? statisztika, vagy valami?
9. Gondolom, hallottál már ösztönös zsenikről. Ki tunnya, hátha Radium is egy közülük... ??!
mivel napi szinten hasznalok ARM-debuggert, nem hiszek a csodakban.
10/1. Nem mondom, hogy földhöz vágja, de azt igen, hogy szíve joga, hogy a saját pénzét, mire, hogyan költse el.
akkor viszont ne sirjon utana, hogy ez nem megy, az nem megy. mindenki azt a minoseget kapja, amennyit fizetett ("olcson jot" nem letezik). na meg nem esik le senkinek a gyuru a kezerol, ha hasznaltat vesz.
11. De még mindig duplája egy LG-nek.... és akkor még nem is a Premium....
legolcsobb Plextor: PX-W5224TA, 69 EUR.
nem hiszem hogy olyan veszes lenne, na meg lehet venni egy 24-szereset hasznaltan.
Más. Szorri, de nem tuttam, hogy kizárólag tőmondatokat lehet csak használni a topikban.
semmi sem kotelezo, de a rovid hozzaszolasokat egyszerubb atfutni, foleg, amikor technikai informaciokrol van szo.
13. Szvsz, ha május után decemberben kiadnak vmiből egy újabb verzsönt, akkor az bizony fejlesztői munka eredménye.
nem verzio, hanem a 625. beta helyett a 626-ik beta. ez nem igazan vall munkara.
14. Olvastam, olvasom, és olvasni is fogom. Attól, hogy másnak vannak rossz tapasztalatai (is), attól még nekem lehet túlnyomóan jó, nem ? Ugye megengeded ??!
semmi sem tilos. mondjuk en belefaradtam a stabil verziora valo varakozasba, es attertem CDex-re. kar az EAC-ert, nagyon igeretesen indult.
Remélem (de biztos nem vagyok benne, ezé' leírom inkább...), hogy érzed, hogy miért 'kekeckedek' veled....
en abszolut nem vettem magamra es remelem te sem. egyszeruen leirtam a velemenyem, ettol fuggetlenul mindenki azt hasznal amit akar.
Helló!
Van 1 "egybe" mp3, amit szeretnék audió cd-nek kiírni de track-enként. Van hozzá 1 cue fájl ez tartalmazza a track-ek hosszát. Mivel, hogyan tudnám kiírni cd-re?
Feurio tudja ezt is. audio-ra amugy is csak azt erdemes hasznalni.
Átkonvertáltam wav-ba átírtam a cue fájlt, EAC közölte csak a wav és a möpö3 támogatott. Hm! Végül is sikerült kiírnom a CDRWin-nel. Köszi a segítséget.
Ha nem tudod kiírni az EAC-al, akkor dekódold bármivel (pölö Winamp,stb.) wav-ba ugyanolyan néven; notpedben írd át a cue-ban az összes 'mp3'-at 'wav'-ra; Feurio cödömanáger->Project->Create project from cue-sheet file. Simán benyalja, és tökkéletesen megírgya űtet. :o)
1. Egyrészt nem vagyok naív (már a korom miatt sem engedhetem meg ezt a luxust magamnak...). Ha figyelmesen olvastál, akkor rájössz, hogy én is a júzerek kis hányadáról gondolom/tudom ezt. De nem mindenkiről.
2. Ma, MO.-on én nem lennék ennyire biztos a helyedben... :o( Én bizti nem leszek az, főleg azért mert tudom, hogy jelenleg hány ilyen ügyet tárgyal a városi bíróság nálunk. Ráadásul az ügyek 'kialakulását' is elég jól ismerem. Őszintém kívánom neked, hogy sose legyen ilyen gondod, viszont el kell, hogy szomorítsalak: a rendőrök lazán bemennek adott szituban a lakásodba... :o((((((
3. Igaz. Csak általában több termék közül választhat az embör gyeröke. És ilyenkor szoktam kerülni a Sony-t... :o)
4. Az én referencia-alapom a tasla fülem. És csak azon dolgokról mondom, hogy xar, amit annak is hallok. Füllel. És nem hallomásból...
5. Én meg nem is, bebe ! ;o) Oszt, mégis megtom csinányi, amit akarok... :o)
6. Gondoltam.
7. Füllel mégis több embörnek teccik, és jobban a Lém.... Legalábbis, ha a kiindulási hírt nézzük.
Arról nem is beszélve, hogy a tudománytörténet dugig van példákkal, hogy a 'lámák' néha sokkal ötletesebbek, nagyobb dolgokat képesek alkotni, mint a 'todomány felkent papjai'...
8. Egyetértek azzal, hogy általában.
9. Gondolom, hallottál már ösztönös zsenikről. Ki tunnya, hátha Radium is egy közülük... ??!
10/1. Nem mondom, hogy földhöz vágja, de azt igen, hogy szíve joga, hogy a saját pénzét, mire, hogyan költse el.
10/2. Egyetértek, télleg le kőne szokni róla. De. Engem nem szórakoztat, inkább sajnálom a pógárt. Azért is igyekszem (remélem, hogy nem túl erőszakosan...) meggyőzni még a vétel előtt, és nem lefikázni vétel után. Ha ettől függetlenül/ennek ellenére 'rosszul döntött', akkor a b@sztatás helyett inkább abban prószálok segíteni, hogy az adott vasból a legjobbat tudja kihozni. És remélem, hogy ezzel a szándokkal nem vagyok egyedül sem a topikban, sem máshol.
11. De még mindig duplája egy LG-nek.... és akkor még nem is a Premium....
12. Továbbra is azt remélem, hogy nem vagyok ezzel egyedül. És mint tunnyuk: " a lepényhal hal meg először, és reményhal meg utojjára !" :o) Plussz azt is, hogy a magyartanáraim, és a gyakvezéreim nemcsak engem tanítottak meg kis hazánkban lelkiismeretesen és (lehetőleg) precízen dolgozni. ;o)
Regényt írni szabadidőmben szoktam, nem a topikon. :o) Más. Szorri, de nem tuttam, hogy kizárólag tőmondatokat lehet csak használni a topikban. Igyekszem majd visszafogni magam !!! Ha kedvem lesz hozzá... :oP
13. Szvsz, ha május után decemberben kiadnak vmiből egy újabb verzsönt, akkor az bizony fejlesztői munka eredménye. Még ha nem minden fejlesztő tartya is annak.... ;o)
14. Olvastam, olvasom, és olvasni is fogom. Attól, hogy másnak vannak rossz tapasztalatai (is), attól még nekem lehet túlnyomóan jó, nem ? Ugye megengeded ??!
15. Sőt, legtöbbször jobb ! De ez még nem jelenti azt, hogy a 'célfeladatra célszerszám'-elv alapján ne az EAC-ot használnám elsősorban (de nem kizárólag) karcos audijjók reanimálására. Erre, nekem jobban bevált, mint a Feurio.
16. Istennek legyen hála ! Végre egy pont, amiben teljesen egyezünk ! :o)
Remélem (de biztos nem vagyok benne, ezé' leírom inkább...), hogy érzed, hogy miért 'kekeckedek' veled.... Nem vonom kétségbe egyetlen pillanatra sem a tudásod, és a tapasztalatod, de szvsz több toleranciát plíz !!!
Én is igyekezni fogok; hadd maraggyon olyan jó hangulatú ez a topik, mint amilyen a 'csörténk' előtt volt.
Nekem 'szívcsücsök'; szívből örülnék, ha számodra is az volna/azzá válna. Gurukra mindenhol szükség van... :o)
Egy mély szippantás a békepipából, füst kifúj, baráti jobb kinyújt, függöny leó. :o)))))))))
Mindenki mástól szorri az (esetleges) off-olásért !