Remélem a második félidőben egy másik Falcot fogok látni a pályán. Sajnos mintha ólom lábakon járnánk, dadog a labda, körülményeskedünk. Sok a rontott dobás, nem vállalkozunk, amikor lehetne, utána meg elszórjuk a labdát. A félidő végére legalább lepattanóban és asszisztban felzárkóztunk. A büntetőket meg be kell dobni nem is vitás. Remélem Zozónak ismét a második félidő lesz az erősebb, mert nagy szükség lesz rá. Fogható ez a mérkőzés, de HIT nélkül nem fog sikerülni!!!
1.félidőről a véleményem: Az utolsó 40másodpercet leszámítva egymást múlja valami brutálisan alul a 2 csapat! Katasztrófális óvodás hibák tömkelege, teljesen 0 dobóhatékonyság..
Nem csak a nagy nyilvánosság előtt mondatait hallottam azért mondom azt amit
Abban nincs vita, hogy nem így kellett volna távozni, ahogy Bencze elintézte, az ő búcsújának olyannak kellett volna lenni, hogy ameddig akar beszáll a padról. Nyilván a másik oldal meg azt mondja, hogy ezt felajánlották Neki, amit ő nem fogadott el és inkább elment a haverokkal Pápára.
Nem tudom, mindenesetre nem jár be jó utat véleményem szerint, talán van olyan barátja aki le tudja rángatni erről az útról...
Az a baj a statisztikával, hogy valóban akkor ér valamit ha játszik a játékos. Magyarán lesz egy irányítónk az USA-ban egy világjárvány közepén aki eddig a meccsek 2/3-adában nem is lépett pályára.
Te jössz állandóan a stattal, meg a számokkal, ezért írtam. Most meg a számokat nem fogadod el. Én feladom, legyen ő a legjobb játékos. Őszintén remélem év végéig ezt bizonyítja. Hidd el mindenki ennek örülne a legjobban.
"Az nem merült fel senkiben, hogy a Novgorod ellen a saját épségét kockaztatta a csapatert és sérülten vállalta a játékot a
padrol beszállva ?"
Én is szeretem Andersont, de a novgorodi meccsről csak annyit, hogy nélküle nagyobb esélyünk lett volna nyerni, mint vele... Ész nélkül rohant előre, a végjátékban ráhányta az esélytelen ziccert stb.
Beni irányításával sokkal kontrolláltabb a csapat, maradjon csak az ő kezében a labda.
Anderson extra TUD lenni (vs Zaragoza: 25 pont, 64% FG, 9 gólpassz, 4 lepattanó, 34 EFF), csak nem folyamatosan (az eddig látottak alapján). A kommunikáció alapján meg ne lepődjetek meg, ha ma játszik...
Ha pontosan akarod idézni Lacit, akkor azt mondta pár éve, hogy beállna bedobni pár triplát a sarokból. Szerintem némi nosztalgiával fűtött vágyakozás is volt ebben a kijelentésben, mert gondolom nem úgy tervezte lezárni a pályafutását ahogyan az történt, azaz maradt benne némi hiányérzet. Mindenesetre azóta, hogy visszavonult Wittmann a liga magyar sztárirányítója, akit Laci 40 évesen is oktatott, szóval...
Védekezést nem mutat a statisztika, de Gasper eddig egy szóval nem mondta, hogy probléma lenne vele ebből a szempontbol. Beni például jobb védő szerintem. :)
VAL érték a bajnokságban megint nem relevans, mert egy Szegedben vagy egy Berenyben könnyebb jobb VAL mutatót hozni, mikor szinte csak a 3 légiós dobál el mindent. :) Donaldson sokáig vezette ezt a mutatót a bajnokságban, de csapatként nem sokra mentek vele.
Viszont akkor valahogy azt is számításba kéne venni, hogy akiket eddig Anderson fogott mennyivel nehezebben-könnyebben dobtak kosarat mint egyébként. Na ezt számold ki! ;)
Meg egy dolog: A lentebb leírt statisztika szerint Anderson nem klasszis? Meg a bajnokságban is extra, az meg, hogy a magyarjaiBL felnőnek mellé vagy meg jobban is jatszanak nehogy már problema legyen vagy Anderson gyengesége.
Laci szerintem mindenkinek jobb, ha megmarad az irányítónknak, azóta kevesen tesznek annyit, hogy rombolják az általuk kemény munkával felépített szobrot. Kb minden megszólalásával üt egyet kalapáccsal a szobrára
Óriási blődségeket nyilatkozik és beszél sokszor és még mindig elhiszi, hogy be tudna szállni ebbe a bajnokságba.
Nagyon szomorú ami vele történik :( én már alig olvasom azokat amikor vele van interjú, mert szeretném ha megmaradna annak a fanatikusnak a szememben amilyen a pályán volt és a sok szép pillanatot nem hagyom, hogy lerombolja ezeket a dolgokat...
Köszönöm szépen, kiváló elemzés. Ugyanakkor ez sem teljesen releváns, mivel Anderson kiesevel több labda jut Beninek, Zolinak és Benkenek is. Ha esetleg van időd megnéznéd nekem azokon a mérkőzéseken a játékosok statjait amin mind a négyen végig a pályán voltak? Az lenne a legrelevansabb.
De azt megegyszer leírom, ahogy az előbb is tettem: Beni óriásit játszik az utóbbi időben.
Anderson a 6 bajnoki meccsen: 13,7 pont; 7,2 gólpassz; 3,8 lepattanó; 2,5 eladott labda; mezőny 39%; tripla 32%; 32 perc; 1,3 fault; 18,7 VAL
Váradi az utóbbi 8 meccsén, amikor gondolom irányítót játszik (már a Szolnok-meccset is ideszámolva): 12,6 pont; 8,0 gólpassz; 5,3 lepattanó; 2,25 eladott labda; mezőny 44%; tripla 33%; 31 perc; 2,9 fault; 22,5 VAL
Moodyról azt nyilatkozta, hogy a bajnokság legjobb irányítója. Sokan meg úgy gondolják, hogy ha a pályán van, akkor amennyit segít, annyit árt is a DEAC-nak. Én azt gondolom , hogy egy volt játékos azt tartja jobbnak, akinek a játékstílusa hasonlít az övéhez. Anderson bajnoki meccseitől én sem voltam eddig elájulva, de az is lehet, hogy csak nem ilyen irányítóhoz vagyunk szokva. Nyilván Laci és Go számunkra a legnagyobbak ezen a poszton, de lehet, hogy Andersonnak nemzetközi szinten értékesebb a játéka. Viszont az is igaz, hogy a szezon ezen szakaszától most már elég ha egy irányító olyan stílust képvisel, amivel "csak" magyar bajnoki aranyhoz segítheti a csapatot. Andersonnak egyébként a német Bundesligához képest a rosszabb triplamutató miatt alacsonyabb a pontszáma, mert az tény, hogy ő azért lett hozva, hogy termelje a pontokat (is).
Laci egy hihetetlen játékos volt, a Falco történetének legnagyobb alakja, aki a pályán nyújtott teljesítménye miatt minden tiszteletet megérdemel, de a ezekkel a nyilatkozatokkal csak rombolja a nimbuszat.
Mondok egy példát a rengeteg közül: amikor a Körmend ellen kikaptunk itthon két éve márciusban beült a kommentátori fülkébe és azt ismételgette, hogy engedjük Pricet dobni triplabol mert nem dob jól kívülről és nem extra játékos. Abban a szezonban Price 42 százalékkal triplazott és a Körmend legjobbja volt, erről ennyit. :)
Kálmán László: "... Andersonról nem mondanám, hogy extra irányító, de a rotációból hiányzik, a légiósok közül Bruinsmára mondanám, hogy igazán hozzá tud tenni a csapat játékához..."
Ha egy Falco ikon, (aki amúgy maga is irányító volt) is így látja, akkor talán lehet benne valami.
Egy 7 perces és egy 5 perces mérkőzés relatív statakit hiába szorzod fel, attol meg nem kapsz releváns számokat. például ha én minden merkozesen jatszok 5 percet és rugók 1 gólt a padrol beszállva, meg nem leszek meccsenként 12 gólos játékos. :)