Keresés

Részletes keresés

tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3031

Szerintem a 2. módszerrel nem? Kijelölöd hogy azt akarod illeszteni, aztán megjelölöd hogy melyikhez akarod. Vagy félreértelek. :-)

Amúgy igen, azzal csak mozgatni tudod, illeszteni szintén a 2. módszerrel lehe. Vagy flexisínnel.

Előzmény: dude78 (3028)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3030

Oh, ez egy F10-es Volvo? És saját alkotás? Le a kalappal előtted, nagyon jól néz ki szerintem! :-)

Előzmény: Há-gyé (3029)
Há-gyé Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3029

Nagyon szépen köszönöm az infókat,ezek alapján már tudok indulni!Ez a saját alkotású járgány is ott fog álni valamelyik rámpánál rakodásra várakozva,több kissebb-nagyobb társával együtt :-).Remélem nem veszitek rossz néven a fotót.

tomcat!Neked is köszönöm!

Előzmény: kisfaludy1 (3021)
dude78 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3028

Köszönöm, az elsőt megtaláltam már, csak azzal az a gondom, hogy nem kapcsolja össze, csak odarakja, kvázi a közelébe a másik vágánynak. Másrészt nekem ilyenkor, hiába csak néhány sínt jelölök ki, a program automatikusan kijelöli az egészet.

A második viszont hasznos! No akkor még egy kérdés. :) Olyat lehet, hogy egy különálló vágány, vagy vágányszakaszt fülön fogok és valahová odaillesztem?

Előzmény: tomcat#01 (3027)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3027

Ha először a bal egérgombbal, majd utána a jobb egérgombbal a sínrészre kattintasz és kiválasztod a "Verschieben mit der Maus" feliratra kattintasz, akkor utána tudod mozgatni az adott sínrészt.

Ha meg két szakaszt akarsz összeilleszteni, akkor kattinst az egyik szakasz végére, majd a jobb egérgombbal a sínszakaszra és válaszd a "Gleise verschieben zu Gleis" menüpontot, majd kattint arra a szakaszvégre ahová kapcsolni szeretnéd.

Nem tudom mennyire volt érthető...

Előzmény: dude78 (3024)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3026

Upsz, most látom Te is belinkelted :-D Sorry...

Előzmény: kisfaludy1 (3021)
tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3025

PIKO-A kínálat

http://www.vasutmodell.com/h0-sinrendszer-piko-tillig-trix/piko-egyenes-ives-sinek

http://www.vasutmodell.com/h0-sinrendszer-piko-tillig-trix/piko-valtok-kiegeszitok

Közben látom megválaszolták: igen, minden sínen elmennek a vonatok. Az 'U' profilú (úgynevezett "kalapsínek") a régebbiek, az 'I' profilú az újabbak, a Roco, Trix, PIKO-A, Teiilig mind ilyenek. Ezek szerintem össze is kapcsolhatóak. De a PIKO-A -ban van olyan sín is pl. ami a régi 'U' profilt az újabb 'I' profillal teszi összekapcsolhatóvá.

Előzmény: Há-gyé (3013)
dude78 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3024

Egy gyors kérdés: hogyan lehet Wintrack-ben arrébb rakni egy sínt?? Pl. van egy vágányrész, kiveszek egy sínt belőle, a maradékot összekötném - hogyan?

Illetve nem tudom, kinek melyik vágánytervező jött be jobban? Piko A-val terveznék.

(Eddig használtam a Raily-t, mert egyedüliként támogatta a régi Piko U-profilt. Elméletileg támogatná a Piko A-t is, de szegény fejlesztők kihagyták a síntipusok egy részét... :)

egyteles mv Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3023

Kösz,megtaláltam!

Előzmény: Törölt nick (3020)
kisfaludy1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3022

Ha nagy domborzatkülönbségeket akarsz, akkor érdemesebb csak a vágányzat és az épületek alá rétegelt lemezt rakni és a többit megcsinálni mondjuk hungarocellből.

Pályaterv ötletnek néhány itt:

http://www.moba-trickkiste.de/index.php?option=com_mobagleisplaene&Itemid=68

Előzmény: wudu761 (3019)
kisfaludy1 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3021

Egy kis ügyességgel mindenféle gyártó sineit össze lehet hozni, de ha már úgy is venned kell érdemes egyfélénél lerakni a voksodat.

(Régi lemezsinekben ne gondolkodj.)

Amire figyelj az anyaga lehetőleg alpakka legyen (nem rozsdásodik) és a sinkorona magasság (2,1 2,5 mm) egyezzen.

Ha régi járgányokat is akarsz járatni akkor válaszd a 2,5 mm magasságút, mert ezeknek még nagyobb a nyomkarimájuk és bevernek a talpfacsavarok közé.

Én is Piko A -t használom az ár-értékarány miatt.

http://vasutmodell.com/h0-sinrendszer-piko-tillig-trix/piko-egyenes-ives-sinek

Előzmény: Há-gyé (2986)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3020

www.dmaster.hu

Csak egy a sok közül.

Előzmény: egyteles mv (3016)
wudu761 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3019

Űdv

H0 terepasztalt szeretnék épiteni 560 x160 cm   méretben , asztalt vázát elkészitetem  ,de itt elakadtam ,pályaterv ötletbe kérnék segitséget , az asztal vázát teljesen le kell fednem rétegelt lemezel vagy csak ahova a vágányzat készülne ? Segitséget előre is köszönöm

Há-gyé Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3018

Köszönöm!Lehet balga kérdés volt de ez a biztos!

Előzmény: prepo (3015)
Há-gyé Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3017

Nem lelkendezve mesélést vártam,és mint írtam körül is néztem visszaolvastam,de nem mindig esik szó arról amit én nem értek még,lehet hogy aki régen csinálja az már unja ezeket a kérdéseket,és nevet rajtuk.....de mindenki kezdte valahol,senki nem úgy született,hogy ezeket ránézésre is vágja!Szóval nem csak reményteli készválalsz várásról van szó!

Előzmény: alsó madárfogás (3008)
egyteles mv Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3016

Üdv mindenkinek!

Próbáltam a keresővel találni letölthető épületterveket,de nem adott találatot.Ha tudtok segítsetek,tudom.hogy már sokszor írtatok róla,de most jött el az ideje,hogyfoglalkozzak vele és nem tudok többszáz hozzászólást végigbogarászni!

KÖSZÖNETTEL:GYULA

prepo Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3015

"elmegy ez a Fugi gép a Trix,Roco,vagy éppen vegyes,stb. gyártmányú "I" profilú sínen?"

Igen, gond nélkül.

Előzmény: Há-gyé (3014)
Há-gyé Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3014

Nem érzékenykedek,és vissza is olvastam mielőtt zavarkodtam,csak azzal az volt a gond hogy a sínek tipusáról nem mindig esik szó,áltban csak a építési módszerekről,ezeket próbálgattam is már.Az ár meg nem vág földhöz de nem feltétlen újat akarok venni,ezért kérdeztem mi párosítható össze!A V43 kedvenc mozdony ez tuti rajta lesz,töltést megoldom gumi ágyazatos nem élethű,és akkor konkrét kérdés....elmegy ez a Fugi gép a Trix,Roco,vagy éppen vegyes,stb. gyártmányú "I" profilú sínen?Lényegében ez a fő problémám,szóval hogy bármilyen sínen elmegy e bármelyik mozdony?

Előzmény: rizibácsi (3007)
Há-gyé Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3013

Az idézőjel a PIKO-A névnek szólt mert még nem hallottam róla!De utánna nézek,köszi!

Előzmény: tomcat#01 (3005)
nobolond Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3012

Hogy hogy áll a dioráma-projektem ? :)

Nos : a két db , egyenkét 55x30 cm-es alaplemez - merevítő bordákkal - készen áll, azaz a "munka dandárja", az asztalosmunka kész.

(Sokat szenvedtem vele... :)

A funírlemez - "százezer" süllyeszett facsavarral :))) - a merevítő lécekhez van erősítve. (Mivel a csavarfejek kissé kiállnak, így kartonlemezzel beborítottam a "0 szintet". A sínek áramellátó vezetékei felforrasztva a sínek aljára, az alaplemez kifúrva - a vezetékek elvezetésére.

Most olyan műveletek következnek, amivel nagyon el lehet rontani az egészet - ezért is húzom-halasztom - a sín- és talpfafestés, majd az ágyazatkészítés, ezután a sínrögzítés és a felsővezeték oszlopok rögzítése jön.

Hulladék síneken már próbálkoztam a festéssel, de sem a sínek oldalának rozsdabarna színe, sem a talpfák - "betonaljak" szürkésfehér színe nem az igazi : ráadásul folyton olyan helyre is került "fösték", ahova nem kellene. ( "Sín-szín" a betonaljra, illetve betonalj-szín a sínre.)

Most - az igazi síneknél az "éles festéshez" - maszkolószalaggal próbálkozom, de nem igazán tudtam jól lefedni a nem-festendő területet - ezért vacillálok, nehogy elrontsam az egészet... :)

(Azért az hiszem, a jövő héten belefogok.... :))))

Előzmény: tomcat#01 (2994)
modell13 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3011

Pár új kép az asztal füvesítéséről.

modell13 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3010

Szia!
Oké ha nem lesz írok.

Előzmény: Koper302 (3009)
Koper302 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3009

Szia!

Ha nagyon kell és nincs másnak írjál. Nem rég raktam rendet a cuccaim közt :-)))

Van 3, de már nem emlékszem hogy melyik hogy működik. Ki kéne próbálni őket.

Használni rég nem használtam már egyiket sem.

Előzmény: modell13 (3006)
alsó madárfogás Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3008

Pedig nincs kézenfekvőbb, mint visszaolvasgatni a topikokat a témában. Lehet, hogy mondjuk egyvalaki válaszol, és annak van egy kedvence: meg fogod venni, mert neki az tetszik? Arra pedig ne számíts, hogy több tucatnyian elkezdenek lelkendezve mesélni; megtették máskor, például itt, a vasútmodelles topikokban. És nem szeretik ismételgetni ugyanazt.

Tehát a legokosabb, hogy kész válasz reményteli megvárása helyett kicsit körülnézel, aztán döntesz.

Előzmény: Há-gyé (3003)
rizibácsi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3007

Szia Há-Gyé!

A V43-as az fővonali gép. Azt a masinát nyiltvonalon megilleti egy jó töltés, amit jól elkészíteni, szóval macera, pláne, ha nem a vasútról szól a leendő terepasztalod, jobban jársz a töltéses sínrendszerekkel. Valószinüleg nem sok sín lesz az asztalodon, tehát nem vág földhöz a magasabb ár. Hogy melyik? Amelyik jobban tetszik.

És ne érzékenykedj, mert  Te nem adtál meg leendő részleteket, így én is csak találgatok, hogy Neked mi lenne a jó.  Rizmajer.

Előzmény: Há-gyé (2986)
modell13 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3006

Hali!

Keresek Piko Fz1-est 3000ft+postáért ért.
Kinézet nem olyan fontos csak működjön. 

tomcat#01 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3005

Hát akár segítségnek veszed, akár nem / megjegyzem a mondatom végén ottvolt a smiley :-D / tényleg rengeteg féle sín van és mindenkinek más jön be. Kinek a Tillig, mert az a legszebb, kinek a gumiágyazatos Roco mert van ágyazata és strapabíróbb, Nekem speciel a PIKO-A, mert viszonylag olcsó, minden fajta egyenes, ív, kitérő kapható és jól is néz ki.

Előzmény: Há-gyé (3003)
kalivas Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3004

Köszönöm.

Tizedik éve lesz, hogy hozzákezdtem...

Üdv.

Előzmény: kisfaludy1 (3001)
Há-gyé Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3003

Köszönöm a "segítséget"!

Előzmény: tomcat#01 (2993)
C.A.B Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3002

Nahát mire nem képes egy FZ1es trafó... Azóta is szedem össze az alkatrészeket a híd alatt

Előzmény: Slampixxx (3000)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!