Keresés

Részletes keresés

r_józsi Creative Commons License 2009.03.10 0 0 953
Üdv!
Köszönöm a segítségeket. A használati utasítás nekem is megvan és ezért ijedtem meg, hogy nem annyit mér amennyit kellene. Ír a használati utasítás egy próbát amit tegnap este ki is próbáltam. Vizes törölközőbe raktam a páramérőt és fél óra mulva 95-100%-os páratartalmat kell (kellet volna) mutatni. Nálam 80%-ot mutatott. Az alján van egy csavar és oda kellet álítani a helyes értékhez.
Így most a két csatorna feltöltéssel 52%-ot mutat. (üresen)
Ma este fogom elindítani a keltetőt és ha érdekel titeket akkor be fogok számolni a fejleményekről.
sanya 1978 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 952
Hello.
Fegyver zoli leírta a 321-edik hozzászólásban,hogy rendelt bizonyos Ágoston Istvántól étermembránt.Nekem is nagyon kellene a telefonszáma!!!
Ezúton szeretném kérni Fegyver zolit adja közre azt a telefonszámot ha még megvan neki.
Előre is köszönöm!(A mások nevében is)
Előzmény: molleslie1 (945)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 951

Többeknek

Már leírtuk párszor egy lázmérő vagy higanyos hőmérö legyen amihez kalibráltok, a többi hőmérő nem pontos.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 950
Más a pára tartalom üres gépnél és ha bent a  tojás.
Előzmény: r_józsi (946)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 949
Pár hozzászólással kb10 vett egy hozzászóló kérdezd meg tőle priváton.Bizti megírja
Előzmény: molleslie1 (945)
Equerry Creative Commons License 2009.03.09 0 0 948
HASZNÁLATI UTASÍTÁS!

Átlapoztam a leírást,és azt látom,hogy Neked a fordítóműves gépben a két középső csatornát kell először feltöltened!Remélem tudtam segíteni!
Equerry Creative Commons License 2009.03.09 0 0 947
Hello r józsi!

Tegnap a börzén vettem egy hungarocelles kör keltetőt.Én is vizsgáltam a hőfokszabályzó pontosságát,több próbálkozás után is nálam a maximális eltérés mindössze 0,1 c volt!A digitális hőmérő helyett próbálkozz inkább egy mezei lázmérővel,és meglátod,hogy nem lesz ekkora eltérés!Az útmutató szerint a 0,2c-nál nagyobb eltérés esetén már szervizelni kell a gépet!Több ismerősöm szerint a páramérők se valók semmire,a kezelési útmutatót követve el fogod érni a kívánt páratartalmat,kivéve az utolsó napokban,akkor a napi kétszeri hűtéskor langyos víz spriccelésével tovább növelheted a gépben lévő páratartalmat!
r_józsi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 946
Sziasztok!
Tegnap Monoron meg vettem a páramérőt és most már jöhet a keltetés. Nekem a hungarocelos kocka gépem van fordítóval. Még ez lesz az első keltetésem azért is választottam gyári gépet.
DE!
Tegnap este bekapcsoltam üresen, hogy megnézzem hogy működik így hogy minden megvan. A papírja azt írja hogy először a belső két vályút töltsem fel vízzel az utolsó 3 napban pedig még kettőt. (összesen van 6)
35% volt a páratartalom először. Tisztába vagyok vele hogy az kevés. Fogtam magam feltöltöttem mind a 6 vályút. Így lett reggelre 60% páratartalom. De még ez is kevés lesz.
Mit tegyek? A tojásokat már be kellene rakni (Ma este terveztem)

Én arra gondoltam hogy a szoba levegője nagyon száraz. Befolyásolhatja ez a keltető belső páratartalmát?

A másik dolog a hőmérséklet.
A gépet 37.9°C-ra állítottam. A sima akváriumi hőmérő 38°C-at mutat a digitális 39°C-ot. Lehet hogy a digitális nem pontos? (LIDL-ben vettem)
molleslie1 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 945
Tudja valaki hol lehet beszerezni étermembránt? Köszi előre is a tájékoztatást!
fapeter Creative Commons License 2009.03.08 0 0 944

OFF

Nem nagy probléma, csak felesleges.

ha visszakeresni alig 1000 hozzászólás között nehéz feladat,

akkor a keltetéssel meg se próbálkozzon... :-(

a felesleges megjegyzések csak növelik a topic "haszontalan" méretét, elriasztva a rendes felhasználót elolvasásától az új látogatót!

Egy ekkora TOPIC-ot minden új hozzászóló nyugodtan elolvashat előlröl, és akkor nem tesz fel felesleges kérdéseket.

aztán, mikor újra itt van, megkeresi az utolső saját hozzászólását, és onnan olvassa a topicot... ha kérdése vagy hozzáfűznivalója van,megírja...

ennyi. így működik egy normális TOPIC

(persze, ezt a fórumozóknak is tudomásul kellene venni, nem halomzni a HIBÁKAT!)

ON

Köszönöm!

Előzmény: gyula.uw (942)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.08 0 0 943
Helló szia sziasztok.

Itt egy pár kép amikről érdeklőtél ..
aLUL A KÉT ÉGÖ ÉS AZ EGYIK VENTI.a NEMBRÁM ÉS A KÉT VENTI kÉZI FORGATÁS ÜTKÖZÖVEL BE ÁLITVA 45-47 FOKRA

Csak az lett elcseszve a membrán tartó szerkezettel, hogy ha két membránmot rakok bele és feltekerem teljesen akkor is csak 37.2 a max. hőmérséklet .
De holnap ki javítom a hibát ,azért is nincsenek a kábelek le rögzítve !!
Előzmény: papamaci326 (929)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.08 0 0 942
Nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne ,gondolom nem terheli a tópikót.
De én csak gyors áttekinthetőbb választ akartam evvel adni ,mert tudod hogy egyes emberkéknek kicsit nagy feladat vissza keresni-:(
Előzmény: fapeter (938)
búboskakas Creative Commons License 2009.03.08 0 0 941
Sziasztok!

Nos úgy belelendültem ebbe a keltetésbe, hogy lehet nekilátok egy saját keltetőnek is. A kapott keltetőm amiben hőfokszabályzót cseréltem most megy próbaüzemben, és úgy néz ki egy hét és pár tojás meglámpázása után,h lesz csibe:)
Most szereztem egy 40*45*35ös (kb) hűtőcskét, amit a jövendőbeli keltetőm házának szánok. Izzókkal szeretném fűteni, mit javasoltok mennyivel? És hány wattosakkal? A hátára fektetett megoldással szeretném. Gondolom olyan 90 tojás kb belemegy... Mit javasoltok?

Köszi a válaszokat!
t.ági74 Creative Commons License 2009.03.08 0 0 940
Gyula!Nagyon köszönöm a segítséged!
:)
Igen rengeteget segítettél ezzel!
:)
Örök hála!
Ági.
Előzmény: gyula.uw (936)
fapeter Creative Commons License 2009.03.08 0 0 939

Nagyobb erőt nem fejt ki, csak az útját növelted meg,

ezáltal pontosabbá tetted a szabályzást.

Viszont ha egyik tönkremegy,

többé így duplán sem lesz képes ellátni a pontos feladatát. bár, ha nem esik össze a tönkrement szabályzó, a kapcsolási tolerancia így duplájára nő! :-)

tehát, kialakítottad a "kétablakos toleranciát"

Elektronikus szabályzóknál is célszerű, egymást kiváltó egységeket használni, hogy ha egyik meghibásodik, helyébe lépjen a másik...

Nálam:
A keltetés folyamán a fajtára jellemző hőmérséklettel kapcsol az

elsődleges szabályzó (pl struccnál 36.0 - 36.5) a

másodlagos viszont kicsit nagyobb toleranciával dolgozik (struccnál 35.5 - 37.0)

így elérem azt, hogy ha az elsődleges meghibásodna, a tojások károsodása nélkül belép a másik szabályzó, és figyelmeztet, hogy HIBA van.

(gyakorlatilag kettő, egymástól független fűtő, és szabályzókör van

Bekapcsolás párhuzamos, kikapcsolás soros. Persze extrém hibák így is előfordulhatnának - az technika ördöge sem alszik - de az "alaphibák" így már le vannak kezelve)

Ez a megoldás tyúkoknál nem biztos, hogy megéri, de ha nagyszámú a keltetnivaló, szerintem érdemes elgondolkodni rajta.

Struccnál a tojás ára miatt, ez nem volt kérdés :-) )

Előzmény: gyula.uw (935)
fapeter Creative Commons License 2009.03.08 0 0 938

Kedves gyula.uw!

Ha mégegyszer rákérdez valaki a hőmérőre, behúzod a képet mégegyszer??

elég lenne a megelőző hozzászólásra hivatkoznod.

A tojástaró rácsos megoldásnál is...

Előzmény: gyula.uw (936)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 937
Igen nekem is kettő van összecsavarozva és kb 0,3 fok között kapcsol. A mikrokapcsolók közt is van olyan , hogy nem ilyan érzékeny erre figyelni kell.
Előzmény: gyula.uw (935)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 936
1-3 nap 37.8,pára70%
4-14 - 37.6, 60%
15-18- 37.2 60%
20-21, 36,9 75%
itt is vanmeg itt is
Ágica remélem tudtam segíteni-:)
Előzmény: t.ági74 (934)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 935
Én most rendeltem 4 db -ot olyat Pirosvillám hogy kettőt egybe lehet tekerni így gyorsabban reagál a hő változásra ,és a microkapcsolot is könnyeben nyomja meg nagyobb erőt fejt ki.
De viszont egy magam készitet keltetöbe tönkrement igaz két év után kifáradt a rézlemezke és ki fojt a Éter ,azért is raktam most kettőt keveseb utat kel hogy megtegyen felezödik a távolság .
Előzmény: Törölt nick (933)
t.ági74 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 934
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!Van egy 100db-os hungarocel(kerek)keltetőgépem és az útmutatója nincs meg!Van egy hajlított hőmérője ami eltört és egy másik keltetőből lett átrakva.Nem ugyanolyan a beosztása,a sajátjának 10 beosztás volt két fok között,itt csak egy van!a sajátjának be volt pirossal jelölve a hőfok ,hogy ott kell lenni mindig a hőmérsékletnek,ennél nincs beszínezve.
A kérésem az lenne,hogy segítsetek már abban,hogy hány fokon kell tartani a tojásokat,hogy jól kikeljenek?
Köszi előre is a segítséget!
Ha esetleg valaki tudna ajánlani egy helyet ahol kapok 10-es beosztású hajlított hőmérőt,megköszönném!
Ági.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 933
Én pont az idén akartam áttérni az étermembránról elektromosan és kettő ismerősömnek is tönkrement az inditás után, úgy hogy marad a membrános.
Előzmény: gyula.uw (932)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 932
Szia
Igen a fűtés maradt hagyományos izó 2 darab párhuzamosan kötve ha az egyik ki menne ott a másik-:).
A légkeverést rendszer hűtő ventilátorral oldottam meg 3 darabot raktam bele ,egyet alulra kettőt felülre ,igaz még nem tudom hogy mükszik mert még nem indítottam el ,csak papír zsebkendő csíkokkal teszteltem .
A hőfok kapcsolót meg éter membrámal oldottam meg ,már rég jó bevált módszer számomra IGEN pontos .
Holnap rakok fel pár képet róla
Előzmény: papamaci326 (929)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 931
Köszi az infót -:)
Előzmény: fapeter (930)
fapeter Creative Commons License 2009.03.07 0 0 930

Szia!

Én kakas csere után két hetet szoktam várni, hogy az új kakastól legyenek a megtermékenyített tojások.

Kakaselvétel után 1 héttel, viszont még biztosan termékeny tojásokat tojnak a tyúkok!

Egy tyúkban már a kikelése pillanatában is benne van mindaz a tojásmennyiség, amiket élete folyamán meg tud  illetve meg fog tojni.

(úgyvan ez, mint a többi nőstény egyednél, fajtól függetlenül.)

Előzmény: gyula.uw (923)
papamaci326 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 929
Szia Gyula.uw !

A fűtést végül hogy oldottad meg? Maradt az égős megoldás a keltető alján? PC venti az hány darab került bele? Kaphatnánk esetleg még egy pár képet?
Bocsi ha sok lett a kérdésem,de én ilyen kíváncsi vagyok. :-))
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 928
Csak tudom hogy ha le vágok egy tyúkot akkor ott rengeteg apró pici tojások vannak ,gondolom azok nincsenek olyankor meg termékenyítve és várni kell míg azokat ki tolja. És csak az utána következő tojások lesznek jók gondolom ÉN!!!!
Kedden lesz egy hete hogy össze vannak eresztve a kakasokkal még azé jövő keddig várok-:)
Előzmény: Törölt nick (926)
papamaci326 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 927
Köszönöm a részletes válaszokat !
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 926
Elvileg igen a kövtkező nap, de 4-5 nap ami biztos, ha a kakast elveszik akkor is kb 4-5 napig marad termékeny a tyúk.
Előzmény: gyula.uw (923)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.07 0 0 925

Szia

A lécek méretét alább megírták. A távolság a lécek közepén mérve, Tyúktojás 43-45 mm, kacsatojás 52-53 mm, libatojás 61-62mm.  A lécek ugyanazok minden tojásnál nyugodtan lehet nagyobb szögbe is forditani, de elég a 90 fok a kacsáknál is. A libatojásnál a tojást fekve kell berakni és 90 fokba forgatni, de minden nap hosszirányban is át kell forgatni 180 fokot. Ez úgy olható meg , hogy bejelölitek a tojás egyik felét filctollal az lesz az első nap, majd a következő nap átforditani, hogy a jel alul legyen, de a libatojást legalább 6 óránként forgatni kell. Nagy a szik része és könnyen letapad.

Előzmény: papamaci326 (918)
gyula.uw Creative Commons License 2009.03.07 0 0 924
Szerintem ha a lécek közti távolságot növeled akkor a tojás jobban belefekszik a profilba .
Én úgy gondolom hogy a tyúk tojások megadott méretéhez, a távolságot kB 5-7mm növeled akkor elég!

Előzmény: papamaci326 (921)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!