Üdv! Az este elindítottam a gépet 105db tojással. Egy kicsit elszaladt az idő, 8órakkor indítottam. Mivel a gép be volt kapcsolva meg kellet várnom a forgató beálljon függőlegesbe. A tojásokat megpricceltem egy kicsit. A páratartalom fel is ment 70%-ra de reggelre lement 45%-ra. Keveseltem és a lukakon (a tetején) pricceltem be vizet. Így feljebb ment.
Sziasztok ... Ma beinditotam a keltetőmet üresjárattal, ment egy jó két óra hosszát ..utána beálitotam a hő fokot felső tálcánál és tovább hagytam hogy négyszer ötször ki be kapcsoljon a membrám !! 37.5 re álitotam hőmérsékletet folyamatosan tartja szépen minden egyes kapcsolás után mindig ott kapcsol ki Csak az a baj hogy az alsó tálcán 0.5 fokkal kevesebb a hőmérséklet ,tekergetem a ventilátort de én egy kicsinek találom a teljesítményét (számítógép rendszerhűtő venti)
De holnap rá álok és javitom ha haza érek:)
Ui:Nekem van egy cimmem ahol vetem a membrámot csak meg kell keresnem-:(
Mert én rendeltem 4 db magamnak hogy legyen tartalék
Üdv! Köszönöm a segítségeket. A használati utasítás nekem is megvan és ezért ijedtem meg, hogy nem annyit mér amennyit kellene. Ír a használati utasítás egy próbát amit tegnap este ki is próbáltam. Vizes törölközőbe raktam a páramérőt és fél óra mulva 95-100%-os páratartalmat kell (kellet volna) mutatni. Nálam 80%-ot mutatott. Az alján van egy csavar és oda kellet álítani a helyes értékhez. Így most a két csatorna feltöltéssel 52%-ot mutat. (üresen) Ma este fogom elindítani a keltetőt és ha érdekel titeket akkor be fogok számolni a fejleményekről.
Hello. Fegyver zoli leírta a 321-edik hozzászólásban,hogy rendelt bizonyos Ágoston Istvántól étermembránt.Nekem is nagyon kellene a telefonszáma!!! Ezúton szeretném kérni Fegyver zolit adja közre azt a telefonszámot ha még megvan neki. Előre is köszönöm!(A mások nevében is)
Tegnap a börzén vettem egy hungarocelles kör keltetőt.Én is vizsgáltam a hőfokszabályzó pontosságát,több próbálkozás után is nálam a maximális eltérés mindössze 0,1 c volt!A digitális hőmérő helyett próbálkozz inkább egy mezei lázmérővel,és meglátod,hogy nem lesz ekkora eltérés!Az útmutató szerint a 0,2c-nál nagyobb eltérés esetén már szervizelni kell a gépet!Több ismerősöm szerint a páramérők se valók semmire,a kezelési útmutatót követve el fogod érni a kívánt páratartalmat,kivéve az utolsó napokban,akkor a napi kétszeri hűtéskor langyos víz spriccelésével tovább növelheted a gépben lévő páratartalmat!
Sziasztok! Tegnap Monoron meg vettem a páramérőt és most már jöhet a keltetés. Nekem a hungarocelos kocka gépem van fordítóval. Még ez lesz az első keltetésem azért is választottam gyári gépet. DE! Tegnap este bekapcsoltam üresen, hogy megnézzem hogy működik így hogy minden megvan. A papírja azt írja hogy először a belső két vályút töltsem fel vízzel az utolsó 3 napban pedig még kettőt. (összesen van 6) 35% volt a páratartalom először. Tisztába vagyok vele hogy az kevés. Fogtam magam feltöltöttem mind a 6 vályút. Így lett reggelre 60% páratartalom. De még ez is kevés lesz. Mit tegyek? A tojásokat már be kellene rakni (Ma este terveztem)
Én arra gondoltam hogy a szoba levegője nagyon száraz. Befolyásolhatja ez a keltető belső páratartalmát?
A másik dolog a hőmérséklet. A gépet 37.9°C-ra állítottam. A sima akváriumi hőmérő 38°C-at mutat a digitális 39°C-ot. Lehet hogy a digitális nem pontos? (LIDL-ben vettem)
Csak az lett elcseszve a membrán tartó szerkezettel, hogy ha két membránmot rakok bele és feltekerem teljesen akkor is csak 37.2 a max. hőmérséklet . De holnap ki javítom a hibát ,azért is nincsenek a kábelek le rögzítve !!
Nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne ,gondolom nem terheli a tópikót. De én csak gyors áttekinthetőbb választ akartam evvel adni ,mert tudod hogy egyes emberkéknek kicsit nagy feladat vissza keresni-:(
Nos úgy belelendültem ebbe a keltetésbe, hogy lehet nekilátok egy saját keltetőnek is. A kapott keltetőm amiben hőfokszabályzót cseréltem most megy próbaüzemben, és úgy néz ki egy hét és pár tojás meglámpázása után,h lesz csibe:) Most szereztem egy 40*45*35ös (kb) hűtőcskét, amit a jövendőbeli keltetőm házának szánok. Izzókkal szeretném fűteni, mit javasoltok mennyivel? És hány wattosakkal? A hátára fektetett megoldással szeretném. Gondolom olyan 90 tojás kb belemegy... Mit javasoltok?
Nagyobb erőt nem fejt ki, csak az útját növelted meg,
ezáltal pontosabbá tetted a szabályzást.
Viszont ha egyik tönkremegy,
többé így duplán sem lesz képes ellátni a pontos feladatát. bár, ha nem esik össze a tönkrement szabályzó, a kapcsolási tolerancia így duplájára nő! :-)
tehát, kialakítottad a "kétablakos toleranciát"
Elektronikus szabályzóknál is célszerű, egymást kiváltó egységeket használni, hogy ha egyik meghibásodik, helyébe lépjen a másik...
Nálam: A keltetés folyamán a fajtára jellemző hőmérséklettel kapcsol az
elsődleges szabályzó (pl struccnál 36.0 - 36.5) a
másodlagos viszont kicsit nagyobb toleranciával dolgozik (struccnál 35.5 - 37.0)
így elérem azt, hogy ha az elsődleges meghibásodna, a tojások károsodása nélkül belép a másik szabályzó, és figyelmeztet, hogy HIBA van.
(gyakorlatilag kettő, egymástól független fűtő, és szabályzókör van
Bekapcsolás párhuzamos, kikapcsolás soros. Persze extrém hibák így is előfordulhatnának - az technika ördöge sem alszik - de az "alaphibák" így már le vannak kezelve)
Ez a megoldás tyúkoknál nem biztos, hogy megéri, de ha nagyszámú a keltetnivaló, szerintem érdemes elgondolkodni rajta.
Struccnál a tojás ára miatt, ez nem volt kérdés :-) )
Én most rendeltem 4 db -ot olyat Pirosvillám hogy kettőt egybe lehet tekerni így gyorsabban reagál a hő változásra ,és a microkapcsolot is könnyeben nyomja meg nagyobb erőt fejt ki. De viszont egy magam készitet keltetöbe tönkrement igaz két év után kifáradt a rézlemezke és ki fojt a Éter ,azért is raktam most kettőt keveseb utat kel hogy megtegyen felezödik a távolság .
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek!Van egy 100db-os hungarocel(kerek)keltetőgépem és az útmutatója nincs meg!Van egy hajlított hőmérője ami eltört és egy másik keltetőből lett átrakva.Nem ugyanolyan a beosztása,a sajátjának 10 beosztás volt két fok között,itt csak egy van!a sajátjának be volt pirossal jelölve a hőfok ,hogy ott kell lenni mindig a hőmérsékletnek,ennél nincs beszínezve. A kérésem az lenne,hogy segítsetek már abban,hogy hány fokon kell tartani a tojásokat,hogy jól kikeljenek? Köszi előre is a segítséget! Ha esetleg valaki tudna ajánlani egy helyet ahol kapok 10-es beosztású hajlított hőmérőt,megköszönném! Ági.
Szia Igen a fűtés maradt hagyományos izó 2 darab párhuzamosan kötve ha az egyik ki menne ott a másik-:). A légkeverést rendszer hűtő ventilátorral oldottam meg 3 darabot raktam bele ,egyet alulra kettőt felülre ,igaz még nem tudom hogy mükszik mert még nem indítottam el ,csak papír zsebkendő csíkokkal teszteltem . A hőfok kapcsolót meg éter membrámal oldottam meg ,már rég jó bevált módszer számomra IGEN pontos . Holnap rakok fel pár képet róla