1 Levi Leipheimer (USA) Astana 33.17 2 Alberto Contador (Spa) Astana 0.16 3 David Zabriskie (USA) Garmin-Slipstream 0.22 ... 43 Haimar Zubeldia (Spa) 2.45 48 José Luis Rubiera (Spa) 2.54 76 Jesús Hernández (Spa) 3.37 77 Benjamin Noval (Spa) 113 Tomas Vaitkus (Ltu) 4.54
Az összetett:
1 Levi Leipheimer (USA) Astana 5.05.10 2 Alberto Contador (Spa) Astana 0.16 3 David Zabriskie (USA) Garmin-Slipstream 0.22 ... 40 Haimar Zubeldia (Spa) 2.45 68 Benjamin Noval (Spa) 3.37 67 Jesús Hernández (Spa) 105 José Luis Rubiera (Spa) 9.30 123 Tomas Vaitkus (Ltu) 11.30
Levi teljesítette az elvárásokat és Alberto sem nagyon maradt le. Tom Vaitkus eredményéhez kívánkozik, hogy nemcsak hogy nem TT géppel ment, de a könyöklőt sem tették fel, így csak felderítés jelleggel szerepelt ezen a napon. Feltehetően a M-SR-en elszenvedett bukásából nem épült még fel.
Ahogy beleolvastam a mai cyclingnews-ba látom, hogy nektek se jó, de legalább másoknak is ölég xar. A 35 éves O'Grady nem tud indulni a klasszikusokon, pedig ez lett volna a fő célja az évben, Chris Hoy meg nem tud indulni a pálya vébén. Gógyuljanak hamar, máskor meg tessék jobban vigyázni!
Valverde 2006. július 4-én szenvedett kulcscsonttörést a tour 3. szakaszán, és augusztus 26-án már indult a vueltán, ahol végül is második lett Vino mögött.
1 Joaquin Sobrino Martinez (Spa) Burgos Monumental - Castilla y Leon 4.31.53 (38.906 km/h) 2 David Vitoria (Swi) Rock Racing 3 José Joaquín Rojas (Spa) Caisse d'Epargne … 27 Alberto Contador (Spa) Astana 46 Benjamin Noval (Spa) Astana 67 Haimar Zubeldia (Spa) Astana 90 Levi Leipheimer (USA) Astana 91 Jesús Hernández (Spa) Astana 127 José Luis Rubiera (Spa) Astana 6.36 128 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
Az első nap kipipálvaq, szinte minden tökéletesen ment. Sztinte… A Főnök elszenvedte karrierje első kulcscsonttörését, mikor egy szűk úton történt tömegbukás következtében az árokban landolt. Chechu és Tom megálltak mellé, de esélytelen volt az ügy. A következmények még nem tiszták, vagy műtik vagy nem, vagy ott lehet a Giron vagy nem. Utóbbira szerintem a vagy nem lesz a válasz, de majd meglássuk.
Holnap 28 km egyéni időfutam, közepén egy ~150 mm-es puklival. A Főnök jól hasított volna, így nélküle Levinek kell megcselekednie, mit megkövetel a sponzor.
Ügyesen versenyzett a csapat. A Cipressan még nem voltak sehol, csak a Főnököt lehetett látni a sor végén McEwennel, aztán a Poggion elején Szlava Popovics szépen előrevitte Assant és Maxot. Onnan már Iglinskij dolga volt vigyázni a cimborájára, és elég jó helyen is érkezett Bazajev a sprinthez. Sajnos vagy ő vagy Demol elnézte a dolgot, az ilyen vonatnélküli sprinternek valahova tenni kell a kereket, és emberünk a LPR-t választotta, ami ma nem volt nyerő választás. Majd legközelebb.
Lance sommásan értékelte a mai napot, mikor Dima Muravjev elhúzott mellette a Poggion: “We did a good training ride…..a long one!” Azaz jó hosszú edzés volt. :-)
Akárhogy is, mindenki a Tourt akarja. Armstrong is azt mondta, hogy nem lesz 100%-os a Girora. Ott max a szakaszgyőzelem érdekli, esetleg Top10, ha nagyon kijön a lépés TOP5 esetleg dobogó. Bassonak viszont ez az év szerintem a visszarázódásról fog szólni. És nyilván menne ő is a Tourra, de így is jó, hogy a Liquigasnál kapott szerződést, mehet a Girora, egyelőre be kell érje ezzel. A Tour meg jöhet jövőre...
Ez valószínűleg így lesz. Olvastam egy Olasz fórumon, hogyha Basson múlna, akkor ő már az idén is a Tourt tekintette volna első számú versenyének és nem a Girot. Ez a Giros duma csak porhintés Basso részéről. Giro győzelme van Tour még nincs. Csak állítólag az ASO és a Liquigas között van egy olyan hátsó egyezmény, hogy ASO szemet huny Beltran tavalyi esete felett, ellenben kötelezően elvárja a Liquigastól, hogy a 2006-os Tourt tönkretevők (Operacion Puerto) egyikét semmiképpen se hagyja nevezni az idén a versenyükre. Basso leghamarabb 2010-ben indulhat a Touron.
Szerintem is a TDF a fő versenye, de a Girón is jól akar menni és végig. A Touron max. szakaszgyőzelmeket nyerhet (akar nyerni). Összetettet nem. Alberto a one and the only. :)
Ciki lenne a többiekre nézve (esélyesekre gondolok), ha valamelyiket is megnyerné. :) Legalábbis nekem égne a pofám. :)
Van egy olyan sejtésem, hogy három éve Contador nem a legnagyobb békével és megelégedettséggel távozott az első Astanából a Discoveryhez. Ha emlékszel, elég kis szárnyaszegettnek tűnt az első austini? edzőtábor alkalmából. Nem hiszem, hogy együtt akarna versenyezni Vinokurvovval. Én nem akarnék a helyében.
A másik, lehet hogy Nursultan elvtárs szeretné az emberét a vueltán látni, de nem biztos, hogy az A.S.O. döntő befolyása alá került Unipublic magáévá tudná tenni ezt a elképzelést.
Azt írja az újság, hogy a "potentátjaival" áll a rajthoz az Astana a Kasztilia-Leon körversenyen. Szegény Jeus Hernandezt sajnálom. Most kit szolgáljon, a mentorát, aki beszerezte a csapatba, vagy Armstrongot, aki híressé tette, mint "Sweet Baby Jesus"-t?
Nagyon jók lettek az új kártyák, olyanok, mintha egy Frank Millar képregényből léptek volna elő. Hasonló sítlusban készült a jurón a giro intoja, a Főnök főszereplésével.
Nem tudom, Ti hogy látjátok, de szerintem LA csak altatja a kerékpáros népet ezzel a Giro győzelemmel. Szerintem a fő versenye a TDF lesz, csak a konfliktusok elkerülése miatt ez nincs kimondva.
Nem véletlen, hogy LA és Bruyneel is folyamatosan azt nyilatkozza, nem tudni, Armstrong milyen formában lesz a Touron (és nem a Giron)...
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy LA végigmegy a Giron takaréklángon, vagy akár fel is adja. Van ott elég motiváció a TDF-re, a monacoi prológ, a mt ventoux-i befutó...