Teljesen kész a keltetőm csak ott tartok hogy ki akarom fúrni a keltetőt hogy biztosítsam a friss levegő keringését ,és ebe kellene a segítséged.. Nem akarom össze vissza ki furkálni,, kísérletezni a pontos furat elhelyezésen
A keltető kívülről
Az alsó ventilátor ami egy nagyobb teljesítményű dúrja ki a meleg levegőt kisé megdöntve így a levegőt nekicsapja az ajtónak és és megfelelően keringteti a tálcák közt..
A felsők azok meg hátra levele keringteti így a levegő körkörösen tud keringeni !!!
Csak 3000ft-bol meg tudtátok oldani érdekelne a műszer. Én éter membrános megoldással szabályzom a hőmérsékletet hozzáteszem elégpontos . Én álitotam össze és igy is sokba volt
igen jól olvastad a 936-os hozászolásnál pontos leirás van a keltetési ciklusra . Mert nem az a lényeg hogy milyen keltetőt használsz( Formára Méretre ill. Gyártóra )vonatkozóan ,hanem hogy a csirke tojás pontos hőfokon tartása így a fejlődés optimális biztosítása!!
Egyébként én ma indítottam a frissen összekopácsolt mini-max koppintásomat a sógór rakta össze a elektronikát ami mindössze 3000Ft-ba került a doboz az én művem a hőfokot 0,2-es pontossággal tartja eddig kiváncsileszek hogy fog működni.Előző kérdésemre előre is köszönöm válaszotok!
Sziasztok!Van egy Mini-max-os keltetőm az eladó azt irta a gép használati utasításában hogy 38,5-39,5-fokon keltessek.Itt olvasom hogy ti 37,5-fok körül keltettek.Szerintetek ehez a géphez használhatok 37,5-fokot?
Ha van képed a mesterművedről rakjál már egy párat (El se tudom képzelni hogy milyen is lehet) Jó ha telefonal is csinálod!!! Az energia fogyasztása nem került nagyon sokba???
Ki cseréltem ma a keltetőbe az egyik ventilátort mert nem volt megfelelő légkeringés Nagy volt az eltérés 0.8 tized de most hogy raktam alulra egy nagyobb teljestményüt igy már csak 0.3 tized ,remélem igy is marad !!!!!!! Ja azt elfeledtem hogy rendszerventit raktam bele elsőnek ,de nem volt elég a levegőmozgás.
A topik nyitásodnál és pár hsz-nél itt voltam.Biztos emlékszel a meleglevegős (hajszáritó elvén) befuvásos felvetésemre. Hát ez már elég rég volt. Megcsináltam ugy a gépet azon az elven.És mivel már elkezdtek tojni a pipik nálam. Gyűjtöttem pár tojit és csináltam egy próbakeltetést.Sokat azért nem akartam bele rakni,ki tudja mi lesz belőle .:))) Ma lett vége a próbakeltetésnek. Eredmény:25 db -ból 22 db kelt ki. Csak gondoltam jelentek nektek.Én örülök ennek az aránynak. Sikeres épitést és keltetést kivánok mindenkinek. Üdv!
Mint minden drótból, természetesen ebből is lehet, viszont a biztonságtechnikával foglalkozni kell!!
csak kis árammal hajtható, ami jelentős hosszot jelenthet (ez feszültség függő)rögzítése problémás lehet, hő hatására kilágyul, elveszíti a tartását...
szóval, szerintem felejtős!!
ha olcsó fűtőtestet akarsz: IZZÓ
(Ha zavar a fénye, tekersz rá alufóliát, de OKOSAN, hogy a foglalatba ne érjen bele!!! :-)
Tyúktojásnál ha a figyeled, 5-6-7 napos embriók himbálózva mozognak a tojás belsejében. ezt akkor látod jól, ha pont azon az oldalon nézed, ahol éppen tartózkodik.
ha a 6.- nap után sem veszel észre "sötétedést" a tojás beltartalmán, akkor az terméketlen.
Lámpázási kepekkel csak strucctojásról tudok szolgálni. :-)
Üdv! Az este elindítottam a gépet 105db tojással. Egy kicsit elszaladt az idő, 8órakkor indítottam. Mivel a gép be volt kapcsolva meg kellet várnom a forgató beálljon függőlegesbe. A tojásokat megpricceltem egy kicsit. A páratartalom fel is ment 70%-ra de reggelre lement 45%-ra. Keveseltem és a lukakon (a tetején) pricceltem be vizet. Így feljebb ment.
Sziasztok ... Ma beinditotam a keltetőmet üresjárattal, ment egy jó két óra hosszát ..utána beálitotam a hő fokot felső tálcánál és tovább hagytam hogy négyszer ötször ki be kapcsoljon a membrám !! 37.5 re álitotam hőmérsékletet folyamatosan tartja szépen minden egyes kapcsolás után mindig ott kapcsol ki Csak az a baj hogy az alsó tálcán 0.5 fokkal kevesebb a hőmérséklet ,tekergetem a ventilátort de én egy kicsinek találom a teljesítményét (számítógép rendszerhűtő venti)
De holnap rá álok és javitom ha haza érek:)
Ui:Nekem van egy cimmem ahol vetem a membrámot csak meg kell keresnem-:(
Mert én rendeltem 4 db magamnak hogy legyen tartalék