Viktor, nem gondolkodtál el azon hogy hogy néznél ki fekete kézzel, ráadásul hogy a hüvelykujjad kifelé áll? :-D
Norbert, igen jól sikerült az est. 1, vagyis két rendes magyar zenekar egy rendes Hammondot rendesen használt. A többieknek is dícséret.
A kimikrofonozással, sounddal nagyon kell figyelni. A nagyon nyitott európai lezliknek körben elvész a hangjuk, ezért kimikrofonozva túlságosan pulzálnak.
Ilyen lezlinél mindenkinek javallott a nyílások három oldalról falapokkal való szinte teljes leszűkítése. Maradjon max. 1-1cm nyílás a nagy lyukakból alul-felül. A mikrofont meg nem szabad túl közel tenni. És a végén meg kell hallgatni az arányokat hogy a dobrotor, meg a tölcsér egyforma hangosságú-e a PA-n.
Jó koncert volt, jól szólt, az első másfél órát videóval fel is vettem. Bánatomra az utolsó félórára nem maradt kamerakapacitásom, pedig az tetszett a legjobban.
Igen, a Mester a híres bigband-es (Lalo Schifrin-féle) stúdiófelvételein (Mission Impossible, The Cat, Walk On The Wild Side) is csak jobb kézzel játszott. Mondjuk olyan zenekar mellett nincs is másra szükség :D Zsolt, köszönet ezért a videóért! Matyi, bocs, de nagyon lefáradtam ma, legközelebb ott leszek!
Azért játszott félkézzel (ami a valóságban egy egész :-) mert a nagybőgő hozta a basszust, a gitár a harmóniát, meg még ott volt egy egész bigbend. Oda tényleg elég ennyi. A két évvel korábbi felvételnél ami kombó, ott szépen dolgozott két kézzel és bizony a lábára sem lehetett panasz. De széles jókedve volt, azt látni :-)
Azert mert Ő a Kiraly, es megtehette!:-)))
Maskulonben meg marhara eszesen jatszott, es ha nem is tekert mint Joey pl, de nagyon tudta, hogy mit mikor, es hogyan....
Barcsak olyan jobbkezem lenne mint amilyen az Ő balkeze volt:-)
ez nem kalozfelvetel, hanem durva mikrofonerdovel felvett, viszonylag profin kevert koncert. az archive.org az ugyanaz, mint "a zene mindenkie", a tisztesseges kereskedelmet szem elott tarto muveszek/eloadok onkent adjak oda ezeket a cuccokat. egyebkent en is kb. tegnapelott futottam bele :-)
hehe! Az túlzás, hogy tartozol, de örülnék, el tudnád hozni a dolgot, majd meghálálom... 9 előtt nem kezdünk, az tuti.
letölthető Loonie Smith koncert kalóz felvétel, elég friss anyag, az új lemezéről is vannak rajta számok. Stanton Moore az egyik legjobb funk dobos perpill.
Stanton Moore Live at Lincoln Theater on 2006-03-25 (March 25, 2006) tagok: Stanton Moore - drums Will Bernard - guitar Dr. Lonnie Smith - organ
a flac verziót érdemes letölteni, mert az veszteségmentes codec, cd minőség. Igaz a lejátszáshoz kell egy flac codec a winamphez, de lelkes google használóknak ez nem lehet probléma...
Szia Matyi! Hallottam Tehtube mestertől, hogy nagyon jól nyomjátok! Mennyit fogtok játszani? Csak azért kérdem, mert szerdán este nyolcig a Camponában vagyok, 9 előtt tuti nem érek oda. Szívesen mennék, amúgy is már régen tartozom neked valamivel... :)
Egyelőre úgy fest a dolog, hgy lesz orgona. a roadok már megvannak, csak még a busz körül van egy kis zűr, de elég tutinak néz ki a dolog. Kezdés 20-21 óra körül.
Minden kétbekapcsolós Hammond tulajdonosnak javaslok viszont egy 3. kapcsolót. Naygon egyszerű, ez csak a fő, kockamotort kapcsolja. Ezzel lehet kíváló nyávogtatást elérni, mert az elektronika így nem kapcsolódik le. Ha nagyon lement a motor fordulatszáma és már nem bír visszakapaszkodni (meglepő, milyen mélyről is vissza tudnak jönni egyes motorok) akkor még kikapcsolt állapotban rá kell indítózni. Az visszahozza szinte végig, ahol ismét ráadható a nafta. Gyilkos hang lesz :-)
Köszi a gratulációt! Hát igen, 10 éve álmodom saját eredeti Hammondról, a klónokban nem nagyon hiszek, így ilyesmire sajnáltam volna beruházni, inkább kivártam a tutit. A digitális Hammondok hangja ugyan bejött, de valahogy mégis más érzés egy szinti küllemű dolgon játszani, mint egy eredeti bútoron... :) (régebben volt egy Vermona ET-6-2-esem, szerettem, de azért mégse volt az igazi) Nem, Echolette Leslie volt. A 760-ast egyszer volt szerencsém hallani, de azt L-100-assal, hát tényleg bitangul szólt. Köszi a jótanácsokat, segítséget. Biztos, hogy legkésőbb február március környékén jelentkezem, ha bővül a kincstár egy kis lóvéval de addig is persze aktívabban jelen leszek itt a fórumon. Jövő héten reményeim szerint, ha meg tudom szervezni a szállítást, el is hozom a babát. Már megvcsináltam neki a helyet a szobámban, kicsit zsúfoltan leszünk, de ez legyen a legrosszabb ami történhet velem... :)
Akkor gratulálnék. A billentyűcsere nem téma, természetes. Az M100 közelebbi rokonság a B3-akkal a scanner vibrátó és a hasonlóbb kapcsolású erősítő miatt.
Van trükk rá hogy a chorusvibrátóját még sírósabbra a'la B3 félére lehessen igazítani.
Több helyen árulnak Pesten ilyen road kellékeket, mindennaposak ezek a szerelékek. Lehet hogy akár sajátkezűleg is meg tudod tenni ezt az összezárazást, felszerelést. Tényleg előny a kettészedhetőség.
Gondolom 760-as lezlivel hallottad, ami elég állat. Sok kisebb, olcsóbb európai kétrotorossal is jó eredményt el lehet érni.
A foldback nagyon sokat számít. Nagy munka=nem olcsó, de megéri. Egyben át lehet tenni a perka vezérlését is "szabályosan" az1'-as regiszterre az utolsóelőtti helyett olyan B3, M3 módra. Ja, meg egy Organ Mate csöves rugószengetőt javaslok még bele.
Megnéztem jonlord M-100-asát, nekem bejön, (kicsit morfondíroztam, mivel ketté szedhető darab, de aztán rájöttem, ez nekem épp előny, mert koncertre is vinném) ha minden igaz, jövő héten kipengetem, és elhozom, egyelőre Leslie nélkül. A hangja gyönyörű, szebben szólt Leslie nélkül is, mint az L-100-as Leslievel. Billentyű ügyileg jelentkezem, mert 2 bill. kicsit ki lett égetve cigivel az orgin, ez csak esztétikailag zavar kicsit, de ha már Hammondozunk, adjuk meg a módját. Viszont Leslie érdekelne majd tavasszal, és némi tuning is, mert jutok némi lóvéhoz, és akkor leszek csak nyugiban, ha a Leslie is megvan. (persze egyelőre orig. fatokosok kizárva, de olyan kéne, ami árban nem olyan veszélyes, viszont kétrotoros, és hasít, mint a veszedelem)
Még egy kérdés: ebayen láttam olyat, hogy portable (pontosabban mint itt, ketté szedett) Hammondot ilyen bőröndzár szerű cuccokkal, és fogantyúkkal szereltek fel. Esküszöm, kurva jól nézett ki vele, és a "bőröndzárak" meg masszívan egyben tartották (olyasmire gondolok, ami a kemény gitártokon is van, csak itt ugye oldalanként 2-2, és gondolom masszívabb), ami pl. ilyen Emersonos döntögetéseknél (persze ne ijedj meg, én sem a barbár Hammondosok táborát szaporítom, de a rugós zengető jó ha néha csattan) mégsem hullik ketté a hangszer. Szóval a kérdés: ilyen jellegű "zárakat" tud a Misi, vagy bárki a klubból szerelni rá, egyáltalán van-e ilyen cucc elérető közelben? Mert ha ez is megvan, a billentyűk is okésak, Leslie is adott, akkor egy időre nagyon elégedetten hátradőlök, és elkezdem gyűjteni a zsugát a foldbackre! :)
Ha elöl a fekete lemezen nem látod a Hammond feliratot, az attól még ott van. Legfeljebb annyit tisztították hogy megkopott a matrica. Élből nézve, vagy kézzel kisimítva megtalálható. Vagy ha abszolút nincs, akkor "letakarították" a maradékot onnan. Attól a Hammond eredeti. Még a hátsó dögcédula sem olyan lényeges, az alkatrészek, a típus elárulnak mindent. Meg az egyiken ide teszik, a másikon oda, nincs jelentősége. Jól szóljon, finoman működjön.
Vannak szép cserebillentyűk Misinél L100, M100, E100-hoz, ha aktuális, jelentkezz.
Szóval valami M, L lesz a jövevény? :-) A foldback nagyon kléyneges!
Elsősorban az itthoni "öreg rókák"hoz, Hammond-professzorokhoz (Tehtube, és Laurens) szólna az alábbi kérdésem:
Jelent-e az valamit, hogyha egy Hammondon nincs rajta a márkajelzés elöl a két manuál között, azaz a Hammond felirat elöl hiányzik? (ezzel együtt hátul mondjuk benn van hogy Hammond, a sorszám, a típus, a gyári szám, minden). Ez esetleg azzal függ össze, hogy amerikai eredeti, vagy európai gyártmány, de ezen felül nincs jelentősége?
Több ilyen képet láttam most spinetekről az ebayen, ill. más oldalakon, az egyiken rajta van, a másikon nincs, miért van ez?
Apropó, ha minden igaz, hamarosan én is eredeti Hammond tulaj leszek... napok kérdése.
Csak kicsit körül akarom járni a kérdést.
Másik kérdés:
Spinet billentyűket (L-100, M-100) tud-e valaki cserélni, ha megsérültek? Hozzá lehet jutni ilyen billentyűkhöz, az itthoni Hammond guruk tudnak ilyesmit szerezni?
DECEMBER 9én,most szombaton óriási PINK FLOYD buli a Benczúr klubban(VI.ker, Benczúr utca 27.), este 8tól, a HitRock PINK FLOYD Tribute Band és az ILARINON zenekarok közreműködésével!!!! Rendhagyó, különleges buli!!!
Igen, totál kamu volt, de ezt nem érzékelik??? Való igaz, a jogdíjakből többeknek 8 számjegy jön évenként. Mellette minek erőlködni, mondanák. Hát csak a jó zene öröméért, önbecsülésért, egy jó estéért.....
Off: pszichológia. A "sztárt" a rajongók tartják el. Nem azok, akik csak egyszerűen szeretik. A rajongó rajongása által függő viszonyba kerül az előadóval. Vagyis mexűnik szuverén személyiség lenni. Az "élelmes előadó" meg akor kezdi énekelni hogy: nyisd ki a zsebed :-))) On
Eddig diplomatikusan mindig jót vagy semmit írtam személyeskedés nélkül, de lehet hogy szóvá kéne tenni egyes unHammondos játékstílust személyre szabva hogy figyelem, kamu, tessék tanulni!
( Nem rajzolgatni a drawbarokkal, nemcsak szöszmötölni-zongorázni a billentyűzeten, a swell pedált is feltalálták, és nem karate stílusban glissandózni a teljes 5 oktávban! )
Csak eccerűen megtanulni a Jimmy Smith, Jimmy Foster, Jack McDuff és társai iskolát, amit a nagy rokkerek Lord, Emerson is kijártak.
Trambi, köszönöm a leslie-s tanácsokat, majd meglátjuk.
A lényeget kihagytam az előbb, mivel valaki megdícsérte a legutóbbi koncertajánlómat, most egy más típusú bulira invitálnálak benneteket.
Dec. 13. Gödör Kluban fellép a TrioQuartet és utána a Triton. A dobos és én mindkét bandában játszunk, és még nem tuti, de talán lesz B3. Ha lesz szólók. A bandákról egy kis ismertető:
John Scofield és MMW számok alkotják a repertoár gerincét néhány saját számmal kiegészítve. Sok improval, kísérletezgetéssel, és nagyon laza, groove-os stílusban, ha nem izgulunk... http://trioquartet.atw.hu
Vázsonyi János etno funk-jazz zenekara a Triton: http://www.vazsonyijanos.hu Triton elektromos formációja, a Triton Electric Octopus (TEO) fog fellépni.