Szintén folytatom a sort hogy Emo papa se maradjon ki! :) Békés,Boldog, tonewheel soundos veretes Bach toccatákat klimpírozós, áldott Karácsonyt kívánok mindannyiótoknak bárhol is vagytok, Kecskeméttől, Tiszakécskén át Budapestig, és még tovább... :)
Azt hiszem sértő lenne a fórum tagjaira nézve bármit is írni az orgonáról, hiszen mindenki ismeri. Használati utasítás is van hozzá.
Fix ár: 1000.-EUR beszállítva Németországból
Szintén új otthont keres egy
Viscount DB-3
Első kézből, 8 hónapos, abszolút újszerű állapot - mintha most került volna ki a boltból. Garancia 2007 áprilisig! A számla a nevemre van kiállítva. Eredeti dobozában, használati utasítással, röviden: ahogy a boltból kijött.
Fix ár: 650.-EUR beszállítva Németországból
Megbízhatóságomról érdeklődhettek Tehtube szaktársnál. Sőt, fizethettek nála is. A kifizetést követően azzonnal küldöm az orgoná(ka)t GLS-sel , biztosított küldeményként. Tapasztalataim szerint a feladást követő 3-4 napon belül megérkeznek. Íme néhány kép:
Fent: 888000008, 888800008 - 3.perkával tompa, koppanós, lassú lezlivel, vagy stop-ban. M100-ra koncertálva: 888000080, 8888000080, mert ott a perka az utolsóelőttit némítja. Perka nélkül gyors lezlis, bluesos.
Aztán 888888888, 8088000000, 808808008, 800008888.
Hát, Jon Maestro, a súlyról annyit, hogy felfelé a harmadikra majdnem berajzolt altájon a barna zsírkréta! :) Pedig hárman ráncigáltuk felfelé, igaz, kettészedve, de mint tudjuk, a két darab súlya nem épp kiegyenlített. Az alja fütyörészve, a teteje majd' befosva jött össze... :) Az meg kiváltképp móka, amikor az 5 percesre beállított lépcsőházi kapcsoló épp akkor borítja sötétbe a lépcsőházat, amikor a lépcső közepén, Hammondot markolva fújtat az ember! :) De a lényeg, hogy megvan! Meg is kaparászom mindjárt a billentyűket, ma még nem volt organ-time! :)
Köszi Mindenkinek a gratulációkat. :) Collegium Musicum? Alap, Viktor! :) Az első albumról már két dalt is nyúzogatok rajta, a If you want to fall-t, és a másodikat. :) Tehtube köszi a drawbar tippet. Én eddig a követlező draw beállításokat jegyzeteltem ki, hátha valakinek tetszenek, próba cseresznye:
Cool jazz, Auger, Manfred Mann Chapter Three-hez (főként Snakeskin Garther, és Pavane nóták): Lower: 88800000 Upper: 888300007 No percussion, Vibrato off, reverb: I. volume soft
Sharp sixties (retro) - kicsit Mekk Mester és társai Lower: 80000058 Upper: 880050008 Vibrato: Small, Celeste I és II szimultán Perka: 3rd harmonic, Fast Decay No Reverb, Volume: Normal
Templomi: (elsősorban Nice-Nice She Belongs To Me, Bach betéte) Lower: 80800805 (reverb I és II egyszerre, no vibrato) Upper: 808008058 (rev. I,II. no vibrato, no perka)
a legszebb kopogós perka beállítás eddig így jött össze: Upper: 870400008 (alsó manuálon nincs perka, vagy csak light, ez normális? :))
A kedvencem pedig: Lower: 8880047 Upper: 888030048 Vibr: On (small, cel1, cel2) Percussion, Third, fast decay.
Persze mindezek Leslie nélkül, a saját hangszóróval ütnek. Gondolom a Leslievel más a hang karaktere kicsit, ezért talán némi utánigazítás szükséges. :)
Sziasztok, itt kínálok megvételre egy legendás, kultusz számba menő ELKA X 705 orgonát. Bizonyára tudjátok, hogy a jó öreg Jean-Michel Jarre ezen az orgonán játszotta az Oxygen-t. Az orgonának a kitűnő Hammond-hangzás mellett (sokkal jobb, mint pl. a T szériás tranyós Hammondok), szinti-szekciója is van analóg ARP és MOOG hangszínekkel. Kegyetlenül jól szól!!! Annyi kínja van csupán, hogy a dobgép nem indul el, szerintem nem egy nagy gond és olcsón rendbehozható. Az orgona eredeti állapotban van, fedéllel, lábazattal, hangerőszabályozó pedállal.
Ár: 270.-EUR, amelyben benne van már a beszállítás költsége is. Tehtube szaktársnál lehetne majd átvenni, illetve tőle kaphattok további, részletes információt azt orgonáról. Komoly érdeklődés esetén írjatok egy emailt, csak akkor küldetem be Magyarországra, ha valaki tényleg meg akarja venni. Gondolom az ár igen korrekt!!! Üdv.: Zsolt (Email: zsolt@kiss-rabata.de)
Hát ennek örülök, hogy nagyon tetszik a kicsike! A zenekarnak is tetszik? (a súlya is?) Szomszédok gondolom díjazzák mikor orgizol. A saját hangszórójával is akkorát szól mint állat!
Büszkén jelentem, immáron jómagam is Hammond tulaj vagyok! :)
Egy M-100-as boldog tulajdonosa!
Ezt is megértük... azóta egy pár ünneplésen, és billentyűszólón már túlvagyok...
Tavasszal Leslie, aztán tuningok.
Köszönöm a szakavatott kollégák, különösen Tehtube Mester szakmai tanácsait, és jonlord kolléga korrektségét, igazán elégedett vagyok a hangszerrel. Félelmetes, hogy már Leslie nélkül is milyen jól szól a perka, meg a scanner vibrato! :)
Ha ezen még javítani is lehet, akkor aztán szóhoz se jutok...
Üdv mindenkinek, zúzzátok a Hammondot, tonewheel-t mindenkinek!
A jobb szélső (hátulról nézve a bal) panel első regiszteréről le van szakadva a kábel, vagy csak a képen nem látszik? :) ha csak üres fadoboz lenne, akkor is adnék érte ennyit...
Márcsak egy TrekII strigbass-ra gyúrok. Meg egy 45 előtti A-B padra. Meg várok egy tartozást :-) Nem veszek semmit. Megvan a light-os koncertcuccom is.
Följebb nincs orgona, ott a rendes lakás van :-) A B3 viszont nem fér be a szobámba, azért meg sok egyébért is van az A tokos B3-am. Pl. kisebb, könnyebb.
A B3 némi extrával szerelt: előny az új, vöröskondis hanggenerátor, shift line (frissebb, ütősebb, dinamikusabb a hangja), beépített Organ Mate tube reverb, háromállású lezlivezérlő félhold kapcsoló. Ja,
Joey DeFrancesco dedikálta nekem sajátkezűleg!!!
Az orgona aljában 5-ös Amphenol kivezetés tone cabinethez, 5-ös XLR a lezlihez, szabályozható szintű jack aljzat.
A leslie csöves szimmetrikus bemenetű, tehát B3-hoz készült eredetileg is. A legelső, ős 21H lett upgrédelve 122-nél is többre.
A 122-es 40W-os, ez most 45W sinus, 60W zenei.
A 122 kétsebességes (slow/fast), ez tudja a stop-ot is, ami nagyon fontos, mert jazzben a lassú kavarás zavaró, a jazzisták ezért leginkább a 21H-t szeretik használni (stop/fast) plusz még a slow is megvan.
A vezérlése a csattogós relé helyett néma tirisztoros.