Ahogy a fórum többsége is fogadja el, ha valaki nem úgy gondolkodik, mint ők. Mert nem falco Man esett a többségnek, hanem fordítva. El kéne tudni fogadni, hogy ha van egy (vagy több) ember, aki másképp lát valamit, mint mások. Ha normális a beszélgetés menete, stílusa, akkor nincs már hátra, mint érvekkel válaszolni, vagy ha valaki már úgy érzi nem tud meggyőzni valakit, akkor hagyja az egészet.
A szurkoló jól láthatóan csak addig fontos, amíg fizet (bérlet, karton figura, különböző tárgyak), utána semmi. Ezt a kommunikációt kapja mindenki, aki lényegében kidobta a bérlet árát idén, sőt tavaly is sokat "bukott rajta".. gyönyörű.
Korábban már leírtam a véleményem, nem változott: ha a klub nem hoz 5. légióst, el kell fogadnunk. Ők ismerik Anderson sérülését, várható felépülési idejét, szerződésének részleteit (fizetés, esetleges kitételek a sérülésre, szerződésbontásra vonatkozóan), a csapat anyagi lehetőségeit, a kohéziót, csapattagok viszonyát, stb...
Ha a csapat úgy dönt, hogy maradunk így (akár anyagi, akár szakmai okokból), akkor azzal egyszerűen nincs okom vitatkozni, mert sem a körülményeket nem ismerem, sem a kompetenciáim, szakmai tudásom nincs meg hozzá... A csapat szakmai hozzáértését pedig nincs okunk megkérdőjelezni!
A kommunikációhoz viszont valamelyest értek, és az, amit Andersonnal kapcsolatban idén művelünk, az egyszerűen megengedhetetlen egy profi csapatnak... Képzeljük el, hogy Damian Lillard egyik napról a másikra nem lép pályára hónapokon át, és a Portland nem közöl róla semmit! Vagy ugyanezt eljátsza a Barcelona Mirotic-csal. Mi lenne? A sajtótól a szurkolókig, a szövetségektől a játékosszakszervezetekig mindenki keresztre feszítené őket...
És lehet azt mondani, hogy de mi csak a magyar bajnokságban játszunk, de a srácok ugyanúgy bogyót dobnak karikába! Én ugyanolyan szurkoló vagyok, mint az NBA-rajongó, csak annyi a különbség, hogy arányában drágábban és szarabb minőségben tudom nézni a streamet a csapat meccseiről.
Nem értem, hogy kinek és miért jó, hogy hírzárlat van Anderson állapotáról! Kettő-három normális, profin megfogalmazott nyilatkozat, közlemény minimális tényleges információtartalommal megjelent volna a témában, és a kutyának nem lenne semmi baja, most meg mindenki forrong a bizonytalanságtól annak ellenére, hogy vezetjük a bajnokságot...
Az Olaj igazolt egy kitudja milyen légióst, azonnal nagy az idegesség Szombathelyen. Úgy, hogy Váradi, Perl, Benke és Keller is náluk van. Jön még hozzá 4 légiós. Ebből kettő Bruinsma és Anderson egyes Falco szurkolók szerint (mint pld Splity) más szint, mint az Olajból Subotic.(nem emlékszem a pontos kifejezésre). Nem értem az egészet.
falco Man! Ez az önelégült, cinikus, mindent mindenkinél jobban tudó stílusod kezd eléggé irritáló lenni. Fogadd el, hogy sokan(a fórum többsége), máshogy gondolkodik mint te, Anderson/5. légiós/klub kommunikációja kapcsán. Ettől függetlenül örülnék, ha szezon végén beírhatnád ide ,megmondtam, hogy bízzunk a vezetőségben/szakmai stábban’, miután megnyerjük a bajnokságot.
A tények leírása szerintem nem jelenti a játékos szidását. Hogy te egyetlen emberre vagy kihegyezve és ha ő bármi kritikát kap, akkor addig csavarod a dolgokat, amíg őt fel nem mented, azzal nem tudok mit kezdeni. Ez az egész helyzet és a klub kommunikációja az, ami kritikát érdemel. És ahogy már elmondtam többször, ha a vezetőség szeptemberben tartotta a markát akkor is, mikor egy nyitott kapus szezonra már semmi esély nem volt, akkor igenis fogadja el, hogy a szurkolók is megfogalmazzák a véleményüket. A klub támogatásán túl nem azért fizettem sok más szurkoló társammal együtt erre a szezonra, hogy jövő évben FIBA kupa meccsekre járjak és azt számoljam, hány játékos maradt a 4 válogatottból a keretben.
Anderson megtartása/új játékos nem igazolása a rendelkezésre álló információk alapján és nézve a többi keret alakulását több, mint kockázatos.
Nekem semmit sem kell elmondani, ha a klub tisztában van ezekkel a dolgokkal az bőven elég. Az, hogy mi erről nem tudunk semmi pontosat sajnos, az egy probléma ami ilyen dolgokhoz vezet, hogy a szurkoló bizonytalan lesz és elkezdi szidni a jatekost, aki ugye abszolút nem akart magának sérülést semmilyen esetben sem.
Most sajnos mi bizonytalanok vagyunk, lehet azok is maradunk, de próbáljunk meg bízni a csapatban. Tudjak mit csinálnak.
Nyilván ami kritika Andersonnal és a kialakult helyzettel szemben, az hülyeség és engedjük el, nincs mit beszélni róla. Világos.
Az gondolom megvan, hogy Bruinsma esetében megvolt a diagnózis, műtét időpont és az utána várható felépülésinido, nem mellesleg pótolva is lett. Ezek közül most melyiket tudod elmondani?
Szoval akkor szerinted Evant is el kellett Volna kuldeni ket éve mert megsérült ? Sőt Beni szerződését is fel kellett volna bontani mert 3 éve sajnos megsérült a döntőre ? Ezekután inkább én csendben maradnék. De tudom meg fokozni: Benkenek a műtétje után is távoznia kellett volna Szolnokról ha maradni akart volna? Engedd el ezt a témát. :)
Hogy ki szokott hülyeségeket írni, abba szerintem ne menjünk bele. Ha egy játékos 45 napja képtelen pályára lépni és edzeni, az laikusként is elég gyenge tárgyalópozíció egy szerződésbontásnál. Turnert meg ne hasonlítsd a kedvencedhez, nála nem azt látták a csapattársak, hogy törölköző pörgetésért veszi fel a fizetését tavaly óta.
Mert szerinted Andersonnak nem kellene fizetni ha elmenne? Az új legiosnak kellene fizetni a négy millios játék engedélyét, lakás, kaja, utazás, premium. Ezek nem plusz pénzek ? Ekkora
Egy új igazolásnál sok minden másról nem tudsz beszélni, mint előéletről és elért eredményekről. Ezek alapján ez a játékos extra.
Az 5. légiós meg nem feltétlenül plusz pénz, ha Anderson helyett hozzuk, vagy ha az ő fele fizetéséért, ami állítólag vissza lett véve a sérülése idejere. Én bíztam a vezetőség döntéseiben, de azért a nyári 4 légiósból januárra csak lecseréltünk kettőt, 1 a bajnok csapat tagja volt, nem zsákbamacska, a 4. meg kockásra ülte a seggét a kispadon az elmúlt hónapokban.
Sokkal nagyobbat bukunk pár milliónál, ha nem lesz BL indulás jövőre, ezt kell megérteni.
Ha Andersonban nem bíznánk, már léptünk volna. Egy név : Denis Vrsaljko..... Részemről téma lezárva, szerintem 3 nap múlva arról beszélgethetünk hogy bravúr kell....
Velemenyem szerint ha talalnanak egy szponzort aki az 5. legiost fizetne biztosan hoznank egyet.
De ev kozben csereltunk legiost, hoztuk Kellert es szerintem jelen pillanat nincs penz 5.legiosra. A szokasos varosi penz gondolom most nem tud mukodni igy el kell fogadni, hogy ennyibol kell megnyerni a bajnoksagot.
Igen, főképp én voltam felháborodva, sosem tagadom.
De ... viszont ha mindezek körülmények ellenére ennyi pénzt mégis beleöltek a csapatba, akkor szerintem ez az 5.légiós erre a pár hónapra már csak morzsácska lenne az eddig betett pénzek mellett.
Itt paran ev elejen fel voltak haborodva, hogy minek szorni a penzt. Most meg hirtelen milyen fontos lenne szamukra egy 5. legios.
Orszagos szinten ugyan ez a helyzet! Mindenki arrol beszelt, hogy ez egy ertektelen bajnoksag, nem lesz dicsoseg megnyerni. Aztan elkezdett mindenki cserelgetni, 5. legiost hozni.
Nem vagyunk sztem gyengebbek ezeknel a csapatoknal, talan most vegre ossze is tudunk allni, Barac is egyre hasznosabb lesz.
Anderson meg ha nem lenne bevetheto nem hinnem, hogy nem lepnenk ez ugyben.
"Az meg a legrosszabb gondolkodásmód, hogy "azon a 8-10 millión már ne múljon". Akkor soha nem lenne vége a pénzköltésnek, ha mindig így gondolkodnának."
Bocsánat, csak így tudok idézni.
Azt gondolom jelen esetben vége lehetne ezzel a pénzköltéssel, hisz már csak 1 légiós hely kiadó, ezután már nem lenne kire/mire költeni.
Én azt mondom, hogy Isten óvja a csapatunkat a sérülésektől, és az alapszakasz 2.helytől ... mert bármelyik bekövetkezne elúszik a bajnokság.
Egy szó mint száz, amit mi szurkolók várnánk a csapat háza tájáról!
1. A beígért interjú Andersonról, hogy tudjuk mire fel ez a hatalmas bizalom irányában, hogy bírni fogja-e a márciusi majd a play-off ritmust a kupát is beleértve(3nap3meccs!)
2. Tervben van-e 5.légiós látva a riválisok igazolásait, vagy pedig idén nem teszi lehetővé a büdzsé ezért ne is agyaljunk ezen, hanem fogadjuk el hogy okkal nincs 5.légiós!
Előre is köszi!
(kb ezt 3.alkalommal kérem a klubtól szerintem....)
Olyan kérdéskörben, ami tudhatóan sok szurkolót foglalkoztat, az információk megosztása előnyös lenne. Egy ilyen szituációban, amikor testközelből nem láthatjuk a csapatot, hasonló módszerekkel lehetne a szurkolókat közelebb hozni a csapathoz. Főleg azok után amit idén művel a klub ,kommunikáció’ címszó alatt.