Jó dolog a fogadóóra, de mindenki azt mond amit akar. Lásd: mikor lesz elszámolás? Hát októberben. Majd novemberben. Majd decemberben. Szóval, Te tudod, mert ellenőrizted, hogy a befizetett pénzünkből nincsenek indokolatlan kifizetései a háznak? Minden Ft. korrektül el van számolva, és egy percig nem kell aggódnunk, hogy megint lenyúlnak minket???
Nem, de azóta a szolgáltatók is bekeményítettek és jobban odafigyelnek a pontos fizetésre, emlékezz csak a gázműves fizetési felszólításra, meg a részletfizetési ajánlatukra, ami alapján ha csúszik a fizetés, azonnal lekapcsolják a gázt.
Számomra kissé kezd mulatságos lenni ez az egész!Drága Pumuckly miért véded őket ennyire?Azt sejtem,hogy solyom(ékezet nélkül) a kk. embere(ez kiderül a reklámhozzászólásaiból-mindenki fizessen,nincs itt baj stb),de neked mi hasznod van ebből?Szerinted minden rendben van körülöttük?Az SZVB is csak nagy nehézségek árán tudja őket ellenőrizni! HÁT EZ MEG,HOGY ELÍRTÁK A HŐMENNYISÉGET! Most akkor miért fizesse be mindenki a rossz összeget?Cáfolj meg ha nem így van! üdv
Miért gondolod azt, hogy a semmire fizetünk? Ha így lenne, akkor most nem lenne fűtés, takarítás, szemétszállítás, stb... mert a szolgáltatók biztos nem végzik ingyen ezeket.
Bocsi, hogy megint beleszólok. Elsősorban nem a rendőrség által lefoglalt iratokról van szó. Az majd egyszer meglesz, és vagy jóváírják a befizetáseket, vagy nem. Mivel nem kaptunk a N&T -tól elszámolást, hogy hogyan áll a ház ( nem az egyéni befizetések ) költségvetése, és egyszer csak eltűnik több millió Ft, azt hiszem jogos a lakóknak az az igénye, hogy lássunk egy kimutatást, hogy az utóbbi 3 hónapban mennyi befizetés érkezett a számlára, és abból kinek milyen címen (víz, gáz, takarítás, stb.) mennyi pénz lett kifizetve. Na, ez szép bővitett mondat lett.:-)) Ez kb. 2-3 db. A4 -es oldal, ami ha "szigorúan titkos"(ha-ha) minősítéssel van ellátva, akkor helyezzék el a portán. Aki akarja, az el tudja olvasni. A lakók megnyugszanak, hogy jó helyre megy a pénz, és nem lesznek ebből felesleges viták. Lehet, hogy ez is túl nagy kérés??? GJ
Csak azért nem ,mert én meg várom amíg a rendőrség befejezi a nyomozást és kiadják a közös képviseletnek...Addig pedig fizetem amit kell,és az elszámolásból majd kiderül hogy többet vagy kevesebbet fizettem-e.
Kedves Pumuckly! Lehet .hogy nem értem,meg buta vagyok de azt látom,hogy megint a semmire fizetek(ami azért fáj mert nem lopom,és ingyen sem adják a pénzt)! Üdv
solyom akárhányezer! Így ékezet nélkül! Te egy lángelme vagy ! De tényleg! Azért téged sem láttalak tolakodni a rendőrség(ékezettel,mert így helyes) kapujában tolakodni!:-)
Tanulj meg olvasni a nevem nem sólyom,hanem solyom.ékezet nélkül azért mert a neten sok helyen nem fogadják el az ékezetes betűket.
Kedves Nikol78, ha olyan okos vagy miért nem mész a rendőrségre hogy adják át a Nagy és Társa anyagát és akkor végre megtudjuk ki menyit fizetett.Ma járt le a határidő a közüzemi díj befizetéséről,fogadok hogy Te sem fizetted be még úgy mit azaz ötven aki még át sem vette a díjbekérőlapot.Mindig annak van a nagy arca aki nem fizet.
Az SZVB tudtommal minden hónapban ellenőrzi, hogy a KK rendesen befizeti-e a számlákat és azért is szólt, hogy nem jó az októberi hődíj, ezért hamarosan küldik a jól kiszámoltat. Te mikor vetted a fáradságot, hogy bemenj a KK-hoz és a könyvelővel ellenőrizd a számlákat vagy hogy utánajárj a dolgoknak? Ha ennyire nem érted mi történik, akkor miért nem mentél el a fogadóórára?
Azért örülök hogy van 2 elégedett ember(Pumuckly, és Sólyom) a házban!Én nem vagyok hajlandó kidobni megint az ablakon X ezer forintot!Már bocsánat,de Gj jól megfogalmazta a dolgot!Nem hiszem,hogy azért lett volna ennyi a hődíj mert elírtak valamit!Az az érzésem hogy megint hülyének vagyunk nézve!
Bocs, hogy beleszólok a vitába. Nekünk mindegy, hogy mennyi a távhő ára, mindegy, hogy menni a kazán hatásfoka, mindegy, hogy menni a gáz fűtési energiája. Mi( a Mandarin Kert lakói ) kapunk 1 db. gázszámlát fogyasztott m3-rel és alapdíjjal. Ezt az összegű gázdíjjat elhasználjuk fűtésre, és melegvíz készítésre. Ezt a gázszámlát kellene szétdobni a lakók között, úgy hogy a pontos összeget kapjuk, és ne 10-50%-kal többet fizessünk be összesen. Ez a számítás a négy alapművelettel és egy százalékszámítással kivitelezhető. Az szúrja a szemünket, hogy nem tudjuk a tényleges hődíjjak összegéből mennyivel több pénz folyik be a KK.-nek, mert nem ellenőrzi őket senki!!! GJ
Miért, most is ennyi a kazánnál mért hődíj, nem? Ez a gázművek honlapján is megtalálható infó.
Hogy jött ki neked, hogy olcsóbb a távhő 4-500Ft-al? Szerintem te itt összekevered az adatokat és nem vagy tisztában azzal, hogy a kazán által elfogyasztott hőenergia nem azonos azzal a hőenergiával, amit az összes lakás almérőjén leolvasnak.
Ja és szerinted lesz itt valaha is 2748FT/GJ??Nekem úgy tűnik a távhő még most is olcsóbb cirka 4-500FT-vel!!Félre ne érts nem akarok távfűtést,de már tavaly is sokkal több volt a hődíj mint a távhőnél,pedig ugye elvileg olcsóbb kéne,hogy legyen??!
Ha az októberre ígért dolgokat december elején sem teljesítették akkor miért is vannak még itt??!!Ha az Olimpia ragaszkodik hozzájuk akkor fizessék őket!Apropó:ŐK kifizették már a teljes tartozásukat?
Szerintem most is azt teszed!Milyen elírásról beszélünk?!Milyen érdekes,hogy amióta reklamálnak a lakók hirtelen 4200FT/GJ lett a hődíj!!!!Mennyi(GJ v. MJ) lett elírva???Nem egy bonyolult dolog felírni pár számot!Ezt te sem veszed be?!Ne szórakozzunk már!!!Ez már több mint gyanús még ha neked nem is tetszik!!
Mi ebben a magyarázkodás? Leírod légyszi, hogy miért olcsóbb a távhős hőközponti hődíj (3750 Ft/GJ), mint a gázfűtéses 95%-os hőközponti kazán hődíja (2611/0.95=2748 Ft/GJ)? A számításhoz használt értékeket meg a gondnok olvasta le, aminek szerintem bárki utána tud járni, ha megkérdezi. A többi adatot meg a neten meg lehet találni (pl. gázművek honlapja). Fogadóórán elhangzott, hogy az októberi hődíjakat "elírás miatt" rosszul számította ki a KK. és hamarosan kiküldik a jól kiszámítottat, ami kb. 4200 Ft/GJ lesz. Megkapták az OTP-s számla kimutatást és a csekkes jobokat a jövő hétre várják, ezután tudják kiszámolni az egyenlegeket. Ezt is október végére igérték és már december van. Egyébként nekem sem szimpatikus a KK. hozzáállása az állandó időpont módosítások és elhallgatások miatt.
Akinek két havi elmaradása van az számíthat arra hogy kikötik a meleg víz és a fűtés szolgáltatásból.! EZT MI LAKOK SZAVAZTUK MEG A LAKÓGYŰLÉSEN,ÉS SZERINTEM JOGOS IS.Még mindig kb.50 lakásból nem vették át a közüzemi díjbekérőt,ezeket valakinek ki kell fizetni!!Majd ha nem lesz meleg víz és fűtés a lakásban akkor biztos átveszik díjbekérőt.
Lehet, hogy normális meg hidegebb van stb, de a múltkori közüzemi díjbekérő kb háromszorosát fizettem most.... és engem is érdekelnének a pontos kimutatások és elszámolások. szeptember óta ígérik, hogy majd küldenek egyenleget, hogy ki hogy áll a közös kötlségével (én tudom hogyan, mert megvan minden számlám, de ha netán méltóztatnák végre elküldeni ezt az egyenleget, akkor látnám, hogy tényleg úgy van-e és részletes tájékoztatást arról, hogy mit hova fizetünk be. Én is kíváncsi lennék, hogy mire költik a pénzt, és arra hogy miért nem küldenek egyenleget. Addig míg erről nem kapok pontos tájékoztatást, addig szerintem ne fenyegetőzzenek azzal h majd 2 hónap után kikapcsolnak ezt meg azt.Mert addig meg míg nem tudom hogy miért fizetek annyit amennyit (mert most hónapban a régi közös költség konkrétan dupláját kellett volna befizetnem, amit nem nagyon értek. Jó lenne ha küldenének egy egyenleget, akinek kell az rendezze a számláját, de az , hogy azt se tudjuk mi miért annyi amennyi a lapon elő van írva, de sehol nem tudunk utánanézni, hogy tényleg annyi-e, az gáz, közös költség satöbbi, és így addig lophatja a ház a befizetéseinket amíg tudja. jah és ez tényleg gyanús, hogy aug. óta nem sikerült még az egyeztetett számláinkkal se mit kezdeni és hogy nem küldenek egyenleget, remélem akik eddig becsületesen fizettek azokkal nem csesznek ki, mert nagyon úgy tűnik a többletköltségek miatt.... És érdekelne az is, hogy ki volt a tegnapi gyűlésen és hogy történt-e valami? És ha igen, mi? köszi, Szandra
Ui: Jah és a közös költségről is küldjenek számlát IGENIS havonta, mert nem mindenki fogja észben tartani, hogy mikor is fizetett közös költséget melyik hónapban, és mikor nem, erre ne sajnálják már a pénzt, ha mi már azt se tudjuk mire fizetjük. jah és a legutolsó közös költség értesítő utoljára a szeptemberi (!!!!) közös költségről jött, így szerintem ne csodálkozzanak ha valaki elfelejti befizetni vagy mivel nem tudja hogy áll az a bizonyos egyenleg amit majd kiküldenek, nem fizeti be a közös költséget. Úgyhogy KÜLDJENEK HAVI ÉRTESÍTŐT A KÖZÖS KÖLTSÉGRŐL ÉS AZ EGYENLEGRŐL ÉS HOGY MIT EGYEZTETTEK MEG ARRÓL HOGY MILYEN ÖSSZEG PONTOSAN MILYEN SZÁMÍTÁSOKKAL IS JÖTT KI. Jah és ha ezt végre így fairül csinálják, akkor majd mi is úgy viselkedünk velük ennyi.
Hát igen!Úgy látszik lehet ezt normálisan,korrekten is csinálni(bár szerintem ez nem mindenki érdeke)!Már a honlapjuk is fényévekre van a mostani K.K-étól!Külön figyelmébe ajánlom mindenkinek a fűtéselszámolást!!Egyébként teljesen egyetértek Gj77-el!Az SZVB is megint csak küszködik az ellenőrzéssel(állandó időpont módosítás,megkerülés stb)!Nálam biztosan nem nyerték el a bizalmat!Szerintem ők nem is terveznek itt hosszútávra(legalábbis nem úgy dolgoznak)!
Más: nem tudja valaki,hogy ki volt az az "intelligens" lakótárs aki szombat éjjel lerúgta a kertkaput?Mit is várunk itt bárkitől bármit ha saját magunk nem vigyázunk a saját tulajdonunkra?!!
A kk. nagyon jól tudja, hogy már átvertek bennünket korábban. Pont a bizalmunkat kellene elnyerni azzal, hogy minden adatot a rendelkezésünkre bocsát, mire költik a pénzünket. (persze számlákkal igazolva). Nem kellene mindenkinek elküldeni, de a lépcsőházakban egy-egy fénymásolat jól mutatna a pénzbehajtó papírok mellett. Nekem az utolsó két hónap elszámolása is megfelelne, csak látnám! Október végére igértek elszámolást, aztán november végére, holnap december. Megint csak fizetünk, és nem tudjuk, hogy kinek a zsebébe!!! Ja, és Kedves Sólyom ez menne rendőrség által lefoglalt papírok nélkül is! GJ
Arra kérnélek Benneteket, hogy töltsétek fel a szept-i gázszámlát, amit a szolgáltatótól kaptunk. Ha ez nincs meg Nektek, akkor kérlek, jelezzétek, és bekérjük mi a közös képviselettől. A probléma az ugyanis, hogy a kk-nak - akik átverhetnek bennünket, és valóban annyi pénzt számolnak rá pluszban, amennyit akarnak - megmondja a szolgáltató, hogy mennyit fogyasztunk, aztán a kk úgy módosítja az adatokat, ahogy kedve tartja. Ezt kellene kideríteni, mert a szept-i elszámolás is elég zavaros (szerintünk módosított adatok).