Krónika-topik az egyik legnagyobb tudományos felfedezésről.
Az "Én nem tudom elfogadni a relativitáselméletet"-mondanivalójú szurkolókat kérjük a szomszédos pályákon drukkolni.
When these accelerated particles are charges, they produce electromagnetic waves. Radiation is an irreversible flow of electromagnetic energy from the source (charges) to infinity.
Viszont amikor a felgyorsított részecske lefékeződik (legyen az töltés vagy tömeg), ezt az energiát megint kisugározza.
A színtöltésről úgy tudom, hogy a három „normál szín”keveréke lesz a semleges fehér, és ugyanígy az „anti színek” keveréke is fehér, semleges. Az elektromos töltésekre „hajazó” gravitációs töltések semleges példányai a neutrínók, és a többrészecskés semleges testek. Szerinted lehetséges az elektronnak gravitációs töltése is, az elektromos mellett?
Ha az energia megmaradás tételt elfogadod, abból ez közvetlenül következik. Nincs betáplált energia, miből származna a kisugárzott energia. Hiszen a sugárzás azt jelenti, hogy energia távozik a végtelenbe.
Ez, amit felrajzoltál, a fényimpulzusos dopler, a haladó sárga Bob kibocsájtásaira.
A retardált potenciálhoz az elektromosan töltött Bob helyadatait kell "vigyék" ezek az impulzusok. (a téridő ezt megoldja fény nélkül) Aztán, ha kiszámolod az EM-térerősségeket ebből a retardált vektorpotenciálból, az jön ki, hogy sugárzó transzverzális EM-hullámok nincsenek jelen.
Kezdesz rájönni arra, hogy itt nincs relevanciája a 736.-ban adott elektromágneses analógiádnak?
Abból, hogy dipólusos EM hullámok gerjeszthetők kizárólag azonos előjelű töltések mozgatásával, nem következik, hogy léteznének dipólusos gravitációs hullámok is. Mert egészen más matematika áll az EM és a gravitációs hullámjelenség mögött.