Keresés

Részletes keresés

Robert William Creative Commons License 2005.04.07 0 0 89

1. Regisztráld magad.

2. A nyitóoldalon (ebay.com) írd be a keresőbe, hogy "Gary Moore". Kidob majd 500 tételt. (jelenleg majd mindegyik VHS és DVD "kapható")

3. Ha ráklikkelsz a kiszemelt áldozatra, akkor a lap tetején és alján is el tudod küldeni a licitedet. "PLACE BID"

4. Fontos, hogy megtudd, milyen fizetési lehetőségeket támogat az illető. A legtöbben a Paypal rendszert szeretik, ezt sajnos mi magyarok nem tudjuk igénybe venni, így marad a kézpénz küldése regisztrált levélként, Western Union vagy banki tranzakció. A legjobb, ha a lap tetején lévő "Ask Seller A Question" linken keresztül felveszed a kapcsolatot az illetővel.

Neked kell fizetni elöször, utána küldi a motyót. Megbízható rendszer, én már majd 4 éve használom. Sok kincset lehet itt beszerzni. :)

Biztos kihagytam pár fontos dolgot, de majd menet közben "kidobja a rendszer" :)

Az Emerlad Aisles video esetében érdemes a "Buy It Now" gombot választani, mivel az induló licit is majdnem annyi. Ez az összeg nem tartalmazza a postaköltséget!

Érdemes megnézni, hova valósi az ürge és mennyiért küldi el neked a videot. Többnyire minden infót megtalálhatsz az oldalán...

Üdv,

RW

Előzmény: Satriani (87)
Satriani Creative Commons License 2005.04.07 0 0 88
Amugy ha valaki mar megunta a Gary Moore VHS-et , szolhat nyugodtan. Atveszem :)
Satriani Creative Commons License 2005.04.07 0 0 87

Megneztem az ebay.com -t es atdam egy Gary Moore keresest. Kidobott sok mindent.

Ami erdekelne:

1. gondolom ha valamit vasarolni akarok regisztralnom kell magamat, igaz ? (ez meg nem gond)

2. hogy megy a fizetes ? Kuldemeny atvetelekor ?

3. Mit jelent az ha valaminel 0 bind van (az a licitet jelenti igaz ?)

Pl. meg szeretnem mondjuk venni :

GARY MOORE- EMERALD AISLES: LIVE IN IRELAND

Latom hogy a DVD&Movies>VHS kategoriaban van kilistazva, tehat jo nekem , akkor mit kell lepnem egy Starting bid-et vagy mehet a Buy it Now ?

Koszi !

Előzmény: Robert William (86)
Robert William Creative Commons License 2005.04.07 0 0 86

Haló,

Háát jól sejted, nem valószínű, hogy a BMG (most már Sony-BMG) összetöri majd magát, hogy behozza az anyagot. A tavalyi Gary DVD (Live at Montreux 1990) sem került terjesztésre itthon, pedig elég izmos anyag! Kötelező lenne minden gitárosnak!

Hivatalosan eddig két DVD jelent meg (+ ez a sztartó-buli), illetve 7 videókazi.

Beszerezhető mindegyik. Ajánlom az ebay.com és ebay.co.uk aukciós oldalakat.

Egész olcsón hozzá lehet jutni kis szerencsével...

Szívesen segítek!

Üdv,

RW

Itt épp Hendrixet játszik! A "Red House" rajta lesz a DVD-n is. Állítólag nem gyenge változatot mutatott be Gary. Az első "standing ovation"-t ez a dal váltotta ki...

Előzmény: Satriani (85)
Satriani Creative Commons License 2005.04.07 0 0 85

Nem is ecsetelnem mennyire csipem a fickot, hiszen o meg Gilmour bacsi a ket kedvenc gitarosom :)

Hanem ami erdekelne hol juthatnek videoanyaghoz Budapesten ???

Ez a DVD amirol beszelsz kurva jo lehet, de hat ahogy olvasom ez sem nalunk fog megjelenni. Ha veletlenul rendelsz magadnak (kulfoldi haverok stb...olvastam regebben:) rendelhetsz nekem is, atveszem !

De ezen kivul is barmi Gary Moore VHS, DVD ha talalhato Bp-en erdekelne hol.

Ja, amit meg elvezek benne, persze mindamellett amik itt elhangzottak, az az ir (legalabbis en annak tudom be) kiejtese:

City's streets..

Loneliness is your..

Kar hogy nincs olyan reklamja mint Gilmoureknak, mar csak azert is mert konnyebben talalnek videot rola :) de mindegy, a lenyeg mi tudjuk mit tud o.

Előzmény: Robert William (84)
Robert William Creative Commons License 2005.04.07 0 0 84

Május 3-án jelenik meg DVD-n, "The Strat Pack" címmel, a tavalyi Fender Stratocaster 50. születésnapi buli! A teljes két és fél órás buli rákerült a DVD-re + interjúkat is készítettek a kiadvány számára...

Azt hiszem ez jó lesz nekünk! :)

"The Strat Pack" DVD (US verzió)

Részletek itt!

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2005.01.15 0 0 83

Sziasztok,

Japán rockzenei magazinoknak adott interjúkban Gary már beszél jövőre vonatkozó terveiről!
Sajnos a bal kézfeje még nem jött rendbe annyira, hogy folytassa a turnézást, egyelőre egy-két dalt mer bevállalni mások koncertjein, beugró vendégként. (Így volt ez a tavalyi Fender Stratocaster szülinapi bulin, késöbb egy szintén londoni jótékonysági koncerten illetve nemrég John Mayall brighton-i koncertjén is).

Szabadidejében viszont nekikezdett egy új lemez írásának, ami nagy meglepetésre ismét ír hatásokkal megtűzdelt rockzenei album lesz. Eddig (decemberi interjú!) 8-9 dal vázlatai készültek el, melyek itt-ott a Thin Lizzy munkásságára is emlékeztetnek...

Megemlítette továbbá azt is, hogy felhívta régi zenésztársát, Neil Carter-t is, hogy segédkezzen a lemez megírásánál ill. felvételénél. A korábban rengeteg Gary-siker társszerzője jelenleg egy brighton-i zeneiskolában tanít.

Aktuális hír még, hogy Gary - egy gitárszóló erejéig - szerepelni fog a "Grief Never Grows Old" címmel hamarosan megjelenő (január 24.) kislemezen, melyet brit pop-rocksztárok készítenek az ázsiai katasztrófa túlélőinek megsegítésére. (további közreműködők többek között: Rick Wakeman, Jon Anderson, Steve Winwood, Chicago, Brian Wilson,...)

Részletek: The Lord Of The Strings honlap

Üdv,
RW

lencsi24 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 82
Akkor most egy hölgy rajongóddal több van;)
Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.26 0 0 81
Hu, eddig ezt meg senki se mondta nekem:) Csak a csajok:)))
Előzmény: lencsi24 (80)
lencsi24 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 80
Köszönöm!!Isten vagy!!
Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.26 0 0 79
The loner, a Wild frontier c. albumon van.
Előzmény: lencsi24 (78)
lencsi24 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 78

Sziasztok!

Az egyik kollégám keresi Gary Moore egy számát,de csak a magyar címét tudja. Magányos gitáros.Tud valaki segiteni,mi ennek az angol cime???Fontos lenne!

Köszi előre is

lencsi

fuli-xxxl Creative Commons License 2004.10.23 0 0 77

Két esemény:

1. Gary Moore-ról kétrészes műsor megy le a FIKSZ Rádióban, A Kert című műsorban, a jövő héttől kezdődően. Kívánságműsor! Lásd: www.fikszradio.hu

2. Gary Moore 43 db lemezét játsza a FIKSZ Rádió mp3 stream formátumban 2004.10.27-től a Zenetelebit című műsorban. Részleteket lásd a fenti linken.

Óriási köszönet - nem fogjátok kitalálni, kinek?

EOX

Robert William Creative Commons License 2004.10.18 0 0 76

November 22-re új Gary Moore DVD-t ígér az Eagle Vision!!!

A "Live at Montreux 1990 & 1997" címre hallgató 124 perces anyag Gary két Montreux Jazz fesztiválon megörökített fellépését mutatja be, remélhetőleg némi extra "hozzávalóval" tálalva!

Remélhetőleg a jövőhét folyamán, már a részletek is ismertek lesznek!

Üdv,

RW

www.garymoore.hu
Robert William Creative Commons License 2004.10.04 0 0 75

"Gary Moore újra színpadon!

Kézsérülésének hosszadalmas kezelése után, szeptember 24-én ismét színpadra lépett Gary Moore.

A júliusban kiújult ín-bántalmai miatt szinte az összes nyári fesztivál fellépését kénytelen volt lemondani,de szerencsére a legendás Fender Stratocaster gitár 50. születésnapjára szervezett koncerten már fellépet!

A Wemley Arena-ban megrendezett koncerten olyan neves sztárok léptek fel Gary mellett, mint David Gilmour, Brian May, Ronnie Wood, Mike Rutherford, Paul Rodgers, Hank Marvin és még sokan mások.

A több mint 4 órás rendezvény egyik csúcspontja volt Gary fellépése! Igaz mindössze egy dalt (Jimi Hendrix "Red House" című alapművét) adott elő, de így is az este legnagyobb ovációját kapta a zsúfolásig megtelt aréna közönségétől.

A koncert fináléjában természetesen az összes fellépő egyszerre tartózkodott a színpadon és egy végtelennek tűnő szóló-orgiával búcsúztak a hálás közönségtől.

További hír Gary-vel kapcsolatban, hogy a félbemaradt "Power Of The Blues" lemezbemutató turné folytatását leghamarabb jövő év március elejére tervezik. Arra azonban nem vennék mérget, hogy az év hátralevő részét otthon töltené a Mester!"

Két kép a buliról:

A www.garymoore.hu oldalon találhattok még jó pár képet a koncertről!

RW

Robert William Creative Commons License 2004.09.15 0 0 74

Szerintem nem kell őket összehasonlítani. Manapság annyi jó gityós van...

Számomra természetesen Gary a "námbőrvan" minden tekintetben. Kiváló dalszerző és annak ellenére, hogy igazából soha nem akart énekes lenni, elég jól megoldja azt is. Minden (gitárközpontú) műfajban bizonyított már, sőt...

Slide és akusztikus gitáron biztos vannak nála jobbak, de mindent összevetve egy zseni. És ami nagyon fontos: teljesen egyedi!

Brian May számomra egy jó dalszerző és egy jó rockgitáros egyben. Az említett album kitűnő, változatos anyag. Ezen kívűl még a Brixton Academy-s koncert lemezét szoktam hallgatni. Egyébként nem vagyok nagy Queen rajongó, egy Greatest Hits pont elég belőle a polcomon. May hangszíneivel sem vagyok kibékülve.

Viszont jó pár éve a pesti koncertje döbbenetesen jó volt!!!!

Azt szívesen beszerezném valamilyen formátumban...

RW

Előzmény: 'Rpee (72)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.15 0 0 73
May Another World c. szólóalbumáról mi a véleményed? (én még nem igazán ismerem ezt a lemezt)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.15 0 0 72
Szerintem Diana Krall fantasztikus, az összes /na jó, majdnem az összes/ albumát hallgattam már, de mivel ez inkább egy másfajta topik, beszéljünk inkább a gitárosokról. Tehát: Szerinted ki a jobb gitáros: Bryan May vagy Gary Moore? Egyáltalán összehasonlíthatóak stílusukat tekintve?
Előzmény: Robert William (71)
Robert William Creative Commons License 2004.09.14 0 0 71

Igen.

Azt hiszem egy párizsi koncertjét hallottam. Kellemes, jó...de nem késztetett arra, hogy jobban utána nézzek a lemezeinek.

RW

Előzmény: 'Rpee (70)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.13 0 0 70
Diana Krall-t ismered?
Előzmény: Robert William (69)
Robert William Creative Commons License 2004.09.02 0 0 69

A tavalyi budapesti Truffaz koncert zseniális volt! Én elég ritkán jutok el hasonló bulikra, többnyire rock és blues koncertekre járok,de az a buli tényleg döbbenet volt.

Jó lenne ha több hasonlóan szinvonalas built szerveznének ebben a műfajban is...bár lehet, hogy csak én nem találkoztam eddig velük!

Annak idején kilátogattam Angliába megnézni a "A Different Beat" turnéját, mert kiváncsi voltam, hogyan oldják meg élőben - meg persze eluralkodott rajtam a Gary koncert hiány. 4 dalt játszottak mindössze, de azokat remekül. A Surrender az est egyik fénypontja volt, a maga 10 percével! A "Go On Home" csak néhány állomáson hangzott el, mert nehéz volt egyszerre énekelnie, gitároznia és a különböző (elég sok) effekteket, hangszíneket váltogatnia. Mindenesetre nem volt rossz. A kedvencem (már a lemezről is!) viszont a "Lost In your Love" c. dal volt, hatalmas gitárszólójával. Ezt eredetileg egy reggea dalnak írta még '96 körül, de aztán teljesen áthangszerelte, átírta és a végeredmény magáért beszél. Sajnos nagyon kevesen ismerik, pedig alapvetés!

A "Fire" a ráadásblokkban szerepelt és ott is ragadt évekig! Az egyik közönség kedvenccé nőtte ki magát az évek során!

Nemrég fejhallgatóval is "meglestem" a lemezt és egész más képet kaptam! Nagyon jó munkát végezetek! Annak ellenére, hogy nem volt egy sikeres vállalkozás, szerintem érdemes volt megcsinálnia. Jó kis album, jó ötletekkel!

Előzmény: 'Rpee (67)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.02 0 0 68
Ja, még a Different Beat-ről: nem csodálom , hogy megosztotta az addigi rajongókat. Ez kábé olyan, mint amit a Verve Remixed-ről írnak általában a jazzújságok. Természetesen az igazi jazzrajongóknak nem tetszik "nagyon" a régi jazzklasszikusok modern újraértelmezése, party-zenévé történő "lealacsonyítása". Vagy vegyük inkább Herbie Hancock legutóbbi projektjét (Future2Future), szerintem jó kis DNB album lett, de amit a jazzújságban olvastam: háát nem volt valami istenítő írás. Én igazából mindig is azon csodálkoztam, hogy a stílusok hogyan fonódnak össze és alkotnak újabb stílusokat. Persze, lehet, hogyha nem születek bele ebbe a '90-es évekbeli techno-zenei forradalomba, akkor én is inkább jazzrajongó lennék, de ha már így alakult, elsősorban az elektronikus zenéket szeretem, másodsorban a jazz-t és az RNB-t.
Előzmény: Robert William (66)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.02 0 0 67

Ja, mivel nagy jazzer vagyok, csomó Truffaz albumot hallottam már (The Mask, Bending New Corners, Out of a Dream, The Giant Turtle). A Bending New Corners-en elég 'fúziós' zenék vannak, eddig ez tetszik a legjobban. Szoktam még acid jazz válogatásokat hallgatni, de főleg a jazzénekesnőket bírom /Sarah Vaughan, Natalie Cole, Diana Krall, Ella Fitzgerald, Deedee Bridgewater/ és a "jobb" RNB-t (Jill Scott, Lauryn Hill, Ms Dynamite, Alicia Keys, Erykah Badu) na meg persze Björk-öt minden mennyiségben.

A Gary Moore - Different Beat albumon meg a Fire és a Surrender a kedvenceim.

Előzmény: Robert William (66)
Robert William Creative Commons License 2004.09.02 0 0 66

Szia 'Rpee!

Érdekes volt olvasni, hogy a "A Different Beat" albummal ismerted meg Gary-t!

Jó kis album, bár eléggé megosztotta a "Gary-hívőket". Elsőre én is megdöbbentem, habár nyitott vagyok mindenféle jó muzsikára, sőt néhány acid-jazz, drum'n'bass anyag kifejezetten a kedvencem!

Szerencsére Garynek fantasztikus érzéke van a különböző stílusok elegyitéséhez :)

Neked mi a véleményed az albumról?

Ami pedig egyéb munkáit illeti:

A '70-es évek elejétől "raklapnyi" albumot, session-munkát készített, úgyhogy mindenki talál az ízlésének megfelelőt! Fúziós rock, jazz-és progresszívrock épp úgy megtalálható a diszkográfiájában, mint a '80-as évekre beért hard-rock albumai (ebből a korszakból a "Corridors Of Power" ill. a "Wild Frontier" kifejezetten ajánlott").

1990-től kezdve többnyire blues lemezeket készít, amelyeket már már a "hard-core" blues közönség is kezd elfogadni. Szerintem fantasztikus, hogy valaki ennyire érezzen ilyen sok teljesen különböző műfajt, és ez az ami kiemeli a többi agyonsztárolt gitárvirtuóz közűl. (Blues albumai közül az 1990-es "Still Got The Blues" számít alapvetésnek, de ha tetszik a ez a műfaj, nagyot egyikkel sem tudsz hibázni! :) )

1997-ben megjelent a "Dark Days In Paradise"  c. albuma, melyen inkább a dalokra koncentrált és rengeteg modern hangzású nóta található rajta. Számomra ez a legjobb Gary Moore album! Dalok, hangzás tekintetében mindenkép, de a mások által hiányolt gitár, szerintem itt is elég meggyőző! :)

Erik Truffaz-t ismered egyébként??

Üdv,

RW

Előzmény: 'Rpee (65)
'Rpee Creative Commons License 2004.09.01 0 0 65
Én csak a Different Beat-et hallottam GM-tól, mert főleg elektronikus cuccokat hallgatok, épp ezért azt kérdezném a hozzá értőktől, hogy melyek a legismertebb számai és albumai...
Robert William Creative Commons License 2004.08.21 0 0 64

Pár perc múlva kezdődik egy 3 órás, ritka Gary Moore koncertfelvételeket bemutató műsor a Budapest Rádión!!!

FM 88.1

14.35-17.30

http://www.budapestradio.hu/

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.08.05 0 0 63

Hi,

Ma este 20.00 órától Gary Moore Jam Band koncert a Sziget 2004 Fesztivál "Durex Táncdalfesztivál" sátrában!

Üdv,

RW

További infók, részletek:

The Lord Of The Strings - World Wide Gary Moore Fansite

Robert William Creative Commons License 2004.07.04 0 0 62

Nem tudom minek köszönhető, de nem egy ilyen gyönyörű helyszín ugrik be elsőre a Bukarest név hallatán. :)

Volt már valaki arrafelé koncerten? Mik a szokások?

A jegyár mindenestre elég kellemes! 750.000 Lej (kb. 19 euro)

Arenele Romane

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.06.30 0 0 61

Hi,

Tegnap felraktak a hivatalos honlapra egy újabb dátumot az elég rövidke nyári fesztivál turné kapcsán.

Még életében nem játszott Bukarestben :)

Én se voltam még, úgyhogy nagyon úgy néz ki, július 10-én (jövőhét szombat) mindketten debütálunk ott! :)

Elég exkluzív helyen lesz a buli:

Arenele Romane

A koncertjegy ~4600 Ft, úgyhogy nagyon nincs min gondolkodni :)

Üdv,

RW

Robert William Creative Commons License 2004.06.29 0 0 60

Sziasztok,

Íme az új lemezborító:

Power Of The Blues - 2004

Nem elhanyagolható hír továbbá, hogy július 18-án vasárnap Soprontól nem messze lép fel az ausztriai Wiesen Jazz fesztiválon!!! (John Mayall, Colosseum, The Doors társaságában)

Részletek: http://www.garymoore.hu

Üdv,

RW

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!