Lehet félreérthető voltam, nekem is kurva szimpi Berci, hogy hajlandó beállni "motornak" Levi elé pl. :-) Csak annyit írtam, hogy a Touron azért nem ez lenne a szitu.
Berci szerintem úgy van vele, hogy ő mindenhol nagyon szívesen segíti a többieket, neki a Tour kell majd. :-)
Meglehet. Az én szememben az ő szerénysége, önfeláldozása, és a csapatvezető csapatépítő képessége akkor is tiszteletre méltó, ha Alberto júliusban mindenkinek benyújtja a számlát, akit az év közben segített. A legtöbb csapatkapitány ugyanis anélkül várja el az emberei teljes önfeláldozását és odaadását, hogy bármit is adna, vagy adott volna érte. Ő főnök, oszt slussz.
Valeriy Dmitriyev, Maxim Iglinskiy, Berik Kupeshov, Dmitriy Muravyev, Bolat Raimbekov, Gregory Rast és Michael Schär
Director: Dirk Demol
Bár lehet, hogy sokat nem vesztettünk volna vele, Demol még mindig a Svájci Gárdával megerősített Kazah U23-as válogatottal van megverve. Ja, nem, ott van Iglinskij és Muravjev is. Valami csak lesz... :-)
Minden elismerésem Bruyneelé. Contador mégiscsak egy friss háromszoros király, de nem kezdett el hisztizni, nem játszotta a trónfosztott uralkodót. Elismerte, hogy az amerikai jobb formában van, könnyebben meg tudja nyerni ezt a versenyt, és annyit dolgozott érte, amennyire csak szükség volt. Én ezt csodáltam mindig a Bruyneel féle csapatokban, hogy olyan rettentesen hatékonyan és fegyelmezetten tudtak együtt dolgozni. Itt most nem volt laca-faca, az első pillanattól az utolsóig úgy tartották a kezükben a versenyt, a hogy senkinek kétsége se lehetett afelől, hogy az Astana fog győzni. Egyedül Valverdét, és Cobot engedték el, akik igen taktikusan feláldozták az összetettbeli esélyeiket a szakaszgyőzelmért.
Off. Hihetetlen ez a kerékpársport. Amikor láttam, hogy Cobo három percet kapottt az időfutamon, teljesen összeomlottam, hogy mi lesz ezekből Piepoli vámpírboltja nélkül. Rá két napra, hogy Cobo három percet kapott az időfutamon Livájtól, megverte a hegyen 18 másodperccel. Nyilvánvaló, hogy jó formában volt. Tudta, hogy meg tudja csinálni a hegyet, de azt is, hogy ha benne lesz a top tízben az időfutam után, az Astana nem fogja elengedni. Hát végigcsorgott a tt-én és közben készült a nagy napra. :-)
A Castilla y Leon királyszakaszát Cobo vitte el, az Astana őrizte a trikót. Levi szerint olyan volt, mintha motorvezetéssel ment volne fel az utolsó hegyre, csak a motort most Alberto Contadornak hívták. :-) A csapat tökéletes gépezetként működött, csak Tom Vaitkus szállt ki, miután teljesítette a feladatát. Elfáradt és a sérülése sem gyógyult még meg teljesen. Meg aztán gondolom szeretné saját szemével is látni, hogy mi van az autóval.
Szegény Tom Vaitkusra nagyon rájár a rúd. Nem elég, hogy esik-kel, szerdán azzal hívta fel a szomszédja, hogy lelopták a Subarujáról a kerekeket. Nem széria tárcsák voltak, hanem aranyszínű alufelnik, ráadásul vadiújak, valszeg ezért akadt meg rajtuk a tolvajok szeme. (hogy sülne ki) Ráadásul a negyedik kerék leszerelése közben szépen össze is törték az autót...
Mondjuk ha egy ilyen egyedi és zsírúj cuccot visznek el, ott a rendőröknek a kereskedő háza táján kellene kezdeni a szimatolást, mert minimum a tippadó ott lesz valahol.
Az előző csoport reggel 6:01-kor érkezett, a mai meg 20:30 után... :-( Szerintem a következő benne lesz a hírekben, mert az Asszony hentesbárddal fogja végigkergetni a vámpírokat a Novo Mesto-i főutcán, ha nem hagyják aludni a gyereket...
1 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne 3.28.16 (45.202 km/h) 2 Rubén Plaza (Spa) Liberty Seguros 3 Javier Moreno (Spa) Andalucía-Cajasur … 11 Alberto Contador (Spa) Astana 18 Levi Leipheimer (USA) Astana 60 Haimar Zubeldia (Spa) Astana 97 José Luis Rubiera (Spa) Astana 2.20 98 Jesús Hernández (Spa) Astana 131 Benjamin Noval (Spa) Astana 9.10 132 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
Az összetett:
1 Levi Leipheimer (USA) Astana 8.33.26 2 Alberto Contador (Spa) Astana 0.16 3 David Zabriskie (USA) Garmin-Slipstream 0.22 … 38 Haimar Zubeldia (Spa) Astana 2.45 79 Jesús Hernández (Spa) Astana 5.57 111 José Luis Rubiera (Spa) Astana 11.50 116 Benjamin Noval (Spa) Astana 12.47 132 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana 20.40
Ma a szökevények szöktek, az üldözők üldöztek, és a végén mindenki felment a hegyre. :-) Holnap még kevésbé lesz babazsúr jellegű a verseny, két első kategóriás hegy várja a mezőnyt. Levi és Alberto bevethetik magukat.