Ezért írtam, hogy nem jó a "lámpázóállomás", ami le van téve az asztalra, és felfelé világít. Kézi eszköz kell, és inkább a lámpát kell mozgatni, mint a tojást!
Ha a sötétebbik oldalt világítod, a héjjhoz közeli vérerek látszanak,
míg ha a világosabbik oldalon világítassz bele a tojásba,
a mozgó embriót tudod megfigyelni!
Lámpázáskor vigyelni kell arra, hogy a lámpa melege, ne ártson a tojásban zajló folyamatoknak!
Sziasztok! Tegnap este (6. nap) meglámpáztam a tojásokat. Mit mondjak nem gondoltam, hogy ilyen "nehéz" lesz. Több féleképp láttam a tojásokat. Egy biztos záp volt ezt felismertem. Láttam olyat, hogy áttetsző volt és láttam a sárgáját, de semmi mást nem. (gondolom ez magtalan) Láttam olyat, amiben borsó nagyságú pöttyöt észleltem. (gondolom ez az embrió) Illetve láttam olyat, és ebben nem vagyok tisztában ami sötétebb volt, nem volt egybefüggő a sárgája, pöttyöt nem láttam benne. Visszább a 604-es hsz-ban látni egy hasonló tojást fapeter kezében. Tudom nehéz így elmondani, de mégis ha tudnátok valahogy segíteni az jó lenne.
Attól, hogy nem látom a pöttyöt attól még ott lehet?
Szia nekem a étermembrám a keltető felső részében van ,az izzók pedig alul vannak . És egy nagyobb ventilátor keringteti a levegőt . 983.-as hozászolásban megtekinthető!!
Ezúton is, (és sokadszor) szeretnék megkérni minden kedves hozzászólót, hogy kerüljék a reklámozást (aki nincs tisztában a fórumszabályzattal, olvasson utána)
még mielőtt letiltanák a topicot.
Sokunk munkája van benne, ne tegyétek tönkre!
(akinek nem inge...)
a lelkes keltető, és topicépítők nevében
Köszönöm!
ui.: aki vásárolni akar, guglizzon, vagy adjatok linkeket egymásnak magánban!!
A páramérő, meg a hőmérő engem is érdekelne, mivel ettől csak jóval drágábban találtam idáig. (A kettő együtt 5.000, és nekem kell elhoznom, mert a posta ára igen sok.)
A lázmérővel az a gond, hogy csak a maximális hőmérsékletet mutatja, mert a higany nem megy vissza, le kell rázni, ezért az ingadozást nem látjuk. A digitális lázmérőt nem ismerem, ha valaki ismeri, írja le, érdekelne, hogy az visszamegy?
"A hőmérőt, azt digitálisat rendeltem a neten 2db 2000ft postával" Eröl valami linket tudnál fel rakni vagy képet ,persze érdekel hogy pontos a kis műszer meg vagy vele elégedve????????? Vagy kalibráltad egy lázmérővel??
Én sem úgy gondoltam, csak meló mellett mindig jól esik egy- egy Hideg sör, Legalábbis addig piheünk. Nálunk már szerencsére nincs hó de ma esett az eső.
Szia! Az automata forgató az nagy segítség lesz az biztos.Az enyémen is rajta van,így csak este meló után tálcát cserélek meg vizet pótolok a párásításhoz + a hűtési idő és kész. Sok sikert hozzá!
Ja igazad van amit az ember saját maga készít ,és ha az még működik is az csodálatos dolog .
Mint Pl : Dzsepettó-nak..pinokkió
Igaz hogy ez már a 4 -dik keltető gépem amit össze rakok, de az ember mindig fejleszt rajta és mindig tanul valami újat!!!! Hála ennek a fórumnak és természetesen a fő fórumozó tagoknak :-D
Bocsi hogy alá becsültem a gépedet,teljes mértékben igazad van az árakkal. Az én gépem igazából a műhely, lomos sarkából épült. Vasak ,csavarok,fa anyag, plexi,ez mind meg volt.Az elektronikát a forgatáshoz,a fűtéshez a cekászt, egy nagyon jó barátomtól kaptam.A hőmérőt, azt digitálisat rendeltem a neten 2db 2000ft postával,a páramérőt azt 1000ft sikerült venni.Kapcsolókra meg visszajelző lámpákra költöttem 2000ft. A membránokat meg a venti motorokat azt itt vettem meg az egyik topik társunktól. Árat azért nem írok mert Ő sem írt mikor árulta. Plusz kiadásaim nekem nem voltak. :-) ui.A képeidet elnézve a sopronit neked sem kellet hűteni! :-)
Hát gyerekek nekem a keltető egy kicsit többe van !!!! 1, Étermembrám 2 db 2400Ft 2, microkapcsoló 1 db 1600Ft 3, 1 szál 20x20 szögvas 3000Ft 4, Ventilátorok 3db 4200Ft (1nagy 220v 3000Ft+2kicsi tápventi 1200Ft) 5, csavarok 500Ft 6, Kábel +kapcsoló+dugvilla 1000Ft 7, könyök hömérö 2000Ft 8,Páratartalom merő 1600Ft ------------------------------------------ Összesen :16300Ft
Még egy pár dolog ami persze nem légszükségletes Plusz kiadások mint Pl:Dupla üvegezésű ablak készítés sziloplaszt 2 m laposvas +15 üveg Jéghideg soproni :-D