A hiányzók a hétvégén már pályára lépnek? Van valakinek erről infója? Jó lenne már egy kicsit bővebb, de még jobb lenne teljes kerettel kiállni végre egy mérkőzésre.
Szerintem engedjüj el a lájkszámokat, akár pozitív, akár negatív, teljesen felesleges ezen rugózni, mert sokszor valóban nem a témának szól, hanem egy egy felhasználónak! Ha nincs kedvem valamihez írni, akkor én is ezzel fejezem ki egyetértésem vagy az ellenkezőjét, de semmi több. Én soha nem szoktam visszanézni egy-egy kommentemnél mennyi a plussz vagy mínusz, mert az adott vélmény az enyém, és ha 100 embernek nem tetszik, akkor is úgy fogom gondolni, ahogy leírtam saját látószögből!😄
Visszanéztem eme úriember eddigi hozzászólásait, hát mit mondjak...:D Pár részlet belőlük:
"Ez így már felháborító!
A város összes sportegyesületétől elvonják a támogatást azért, hogy a Falco játékosainak milliós fizetése ne kerüljön veszélybe."
"Márpedig ha idén nem nyerünk legalább egy aranyat, ősszel Covid ide vagy oda a családtagokon meg a szponzorokon kívül nem sok ember fog bérletet venni, erre a sz@rra senki nem lesz kíváncsi."
"Megvettem tavalyi szezonra a bérletet.
Megvettem az idei szezonra a bérletet.
De aki megveszi szeptemberben erre a fosra a bérletet az k..a nagylúzer b+."
"A mi csapatunk meg szarik bele az egészbe, a város pénzén ne lógjanak ilyen pénzéhes tinglitangli szarháziak!
Takarodjatok az anyátokba innen!"
"Lófaszt érdemlünk mi nem bajnoki címet!"
"Nagyon sötéten látom a jövőt, ha a csapat idén nem nyer egyetlen egy aranyat sem és jövőre a klub nem tudja ingyen biztosítani a bérleteket azoknak akik ebben a 2 szezonban megvették akkor félek, hogy ezernél több nézőt nem fog tudni behozni a klub a meccsekre."
"Annyira de annyira sajnálom és együttérzek szegény gyerekekkel, hogy naponta 2 órát végig kell szenvedniük azt az edzésnek nevezett csúnyaságot.
Tudod, vannak emberek akik 8 óra munka után járnak le az edzőterembe vagy futnak, úsznak, kerékpároznak még napi 1-2 órát csak úgy kedvtelésből vagy az egészségük megőrzése érdekében.
És nem kapnak érte egy fillért sem, nemhogy milliókat..."
"Ezt a minden meccsen 100%-ot nyújtó és maximális odaadással küzdő Szolnokot semmi esélye nincs legyőzni ennek a halvérű teszefosza társaságnak."
"Sajnos Keller elé nem fogunk tudni minőségi centert igazolni, mert kettejük fizetése kb. elvinné a költségvetésünk felét."
Elnézést kérek, mert egy kicsit tényleg elbizonytalanodtam abban, hogyan merem egyesek értelmi képessége fölé helyezni magamat.:) Szerencsére jóval többen vannak azok, akik fölé nem képzelem magam, és ez jó érzéssel tölt el engemet.
Egyrészt ugye tudod, hogy itt aki másnak felírja a nevét az büntetőjogi következményekkel néz szemben. Bár ezzel nyilván tisztában vagy.
Másrészt rengeteg hülyeséget, mondhatni hazugságot írsz. Nem lenne fontos reagálnom rá, de megteszem, mert egy dolgot nem hagyok, mégpedig azt, hogy valaki úgy ítéljen meg engem, ami nem igaz!
- Először is amit nem viselek, ha bárki olyat mer írni, hogy alám tettek ezt vagy azt. Ezt rohadt könnyen tudom cáfolni, ugyanis akivel ezt történik az nem végzi már több, mint 20 éve fanatikusan a munkáját. Az csak lébecol , mert megvan mindene, és nincsen motivációja. Szóval ebből a megállapításodból az irigység és rosszindulatúság beszél.
- Beszéltem tavaly egy emberrel (valami B-közép vezetőféleség) , hát mit mondjak...minden várakozásomat alul múlt, annál azért egy-két fokkal még így is magasabb értelmi szintre gondoltam. Ezt csak azért írom, mert kérdezed mitől lennék okosabb, mint a velem szemben felül állok egy része (mert nyilván vannak kivételek).
- Te nem tudhatod nekem milyen végzettségem van, maximum csak akkor, ha olyan helyen dolgozol, ahol meg kellett adnom bizonyos adatokat, de azzal meg hivatali visszaélést követnél el. A "halom pénz" meg nem szükségeltetik egy főiskola elvégzéséhez, tehát ezt a kettőt így összehoznod, párhuzamba állítanod szintén bravúros volt, gratulálok is hozzá. Abban viszont tényleg szerencsém van, hogy otthonról kaptam a műveltséget, az értelmet. Aki főiskolát, egyetemet végez ők sem azért teszik többnyire, hogy műveltebbek legyenek, hanem az általuk elképzelt, megálmodott munkához, karrierhez szükséges.
- 3000 ember röhög rajtam... na igen, ez nagyjából olyan hiteles, mint hogy én is ezt írnám rólad, hogy 3000 ember röhög rajtad. De azért remélem egyszer majd épül egy még nagyobb Aréna, és akkor majd írhatsz 5000 embert is. Ezzel egyébként rengeteg embert neveztél kétszínűnek, akik örömmel beszélgetnek velem meccsek előtt, alatt és utána vagy bármikor, ha összefutunk valahol, de írhatom, hogy a munkahelyemen is rengeteg Falco-szimpatizáns megfordul. Azt viszont én mondom, hogy a B-kőzép nagyon sokaknál nem egy közkedvelt társaság. Aztán vagy elhiszed ezt nekem vagy nem, ez már a te dolgod.
- Nem tudom mire gondolsz, hogy Édesapámmal járok szórakozni? Talán Falco meccsre? Mert ott elég sokan vannak ezzel így az én generációmból. Ráadásul szinte kizárt, hogy Édesapámmal fogok még Falco meccsre menni.:(
- Én jól érzem magam az életben, ha valami mégsem lenne oké az meg az én problémám, neked azzal igazán nem kell foglalkoznod. A hülyéket meg ezután sem fogom kímélni, ha ezt nehéz elviselni az a te peched.:)
Nem is értem miért kell a mínuszokon pörögni. Én soha nem nézem vissza korábbi írásomat, hogy kapok e rá valamit. Gondolom nem azért írjátok, hogy másoknak tetszen, Circo még sokszor keresi is a véleménykülönbséget...
Laughing on loud. Talán annyira azért nem értek hozzá, mint egy Alba edző. :)
Lehet velem nem egyetérteni, sőt kell is, azzal semmi probléma nincs. Csak várom én is az érveket, számokat, statisztikákat, hosszú elemzéseket, cáfoljanak sokan meg. Minél többen nézünk egy dolgot, annál közelebb kerülünk az igazsághoz, a reális tényekhez.
Sokáig észre se vettem, hogy lehet +/- jeleket küldeni, meg sem nézem a kommentjeimnél, nem igazán érdekel. A vélemények annál inkább.
Nem arrol van itt szo! Normal esetben arrol kellene szolnia amit irsz de se itt se a bb1-en nincs meg ennek a kulturaja. Sokan el sem olvassak csak azt nezik ki irta!
Biztosan észrevetted, hogy te alig kapsz mínuszt (tőlem még nem kaptál), és ez elég sok mindenre rámutat. Például arra, hogy olyanok mínuszolnak, akik nem tudják tolerálni, ha mások Andersonban látnak bármi pozitívat , és akik közel állnak a személyedhez. Persze fordítva ez nem így van, és ez nem véletlen, hiszen akiknek van értelmes véleményük egy adott témáról, azok leírják a gondolataikat, és nem egy kattintásból áll mindez náluk. Pontosan van tapasztalatom ezekből a fazonokból, akik egy gombnyomással teszik meg az értékelésüket, de meg nem mernek szólalni, hiszen akkor már beéghetnek az értelem hiánya miatt. Szurkolni tudnak, mert ahhoz nem kell értelem, csak "be kell tanulni", de az értelmes vélemények "ütköztetésébe" nem tudnak beszállni, mert nem alkalmasak rá. Jó lenne, ha mindenki ott alkotna maradandót, ahol arra képes. Vagyis itt nem feltétlenül kellene. Egyetlen dolog miatt nem hiányzik nekem a Falco meccs, mégpedig amiatt nem, mert így nem kell látnom őket. Remélem az a fészek ott fent a "karzaton" ki lesz pucolva addigra, amikor már újra lehet majd járni meccsre. Jöhetnek a mínuszok, hiszen mindössze ennyi fegyverük van.:)
Falcoman véleménye Anderson-ról egyátalán nem tekinthető "szerelmes sorok"-nak. Ő egy elég reális elemzést írt le, amire valamiért indokolatlan mennyiségű dislike-ot kapott.
OFF! Bevallom, én szoktam mínuszolgatni (főleg az Andersonhoz intézett szerelmes sorokat), és szoktam plusszolgatni is ... attól függően, hogy mi tetszik és mi nem.
Örülök, hogy sok ember értékeli az írásaim pozitívan, igyekszek mindig hasonló szinten hozzászólni a témákhoz.
Azert azt hozzáteszem, hogy most a Szolnok nagyjából egy meccsel van előttünk, mi pedig tavaly ennyivel voltunk a Kormend előtt. Az utolsó meccsunkon éppenhogy meg tudtuk verni a Berenyt, ezután mentünk volna Szolnokra ok pedig fogadtak volna a Pecset, ha jól emlekszek. Tehát simán elofordulhatott volna, hogy nem is első helyről kezdjük a PO-t. Kozel sem voltunk annyira kiemlkedoek a bajnokságban, mint ahogy páran gondoljak. Igen, szépet mentünk a BL-ben, de elkerültek minket a sérülések, nem volt Covid helyzet, egy normális előre megtervezett szezon volt.
Most idén mi vagyunk hátrányban, de ez a csapat meg nem tudott hosszabb ideig konzisztensen együtt készülni, gyakorolni, játszani. Tehát ezért mondom, hogy adjunk időt és a szezon végén meglátjuk az eredményeket és levonjuk a konzekvenciákat.
Ilyen paraméterekkel nem jellemző, hogy a magyar bajnokságban megforduló légiósok közül sok elit védő lett volna. A Falcot illetően az elmúlt szezonban Hooker az volt ( de ő 93 kg volt, szóval nem biztos, hogy Andersonnál 3-4 kg-on múlik a jobb védekezés). Másrészt én már tavaly nyáron megírtam , hogy Anderson azért nem lehet jó védő, mert ha az lenne a tavalyi Bundesliga számai mellett, akkor egy, a Falconál magasabban jegyzett csapatba igazolt volna, akár Németországon belül is. Persze érdekes, hogy Okorn, akinél a védekezés elsődleges (és most ne az utóbbi meccseket vegyük alapul, mert jó esetben a két hiányzó játékos lehet az oka a sok kapott pontnak) úgy döntött, hogy a támadásban halványabb (bár szerintem ott sem volt annyira gyenge) Hookert egy olyan játékosra cseréli, aki támadásban extra (lehet), viszont a védekezése közelében sincs Hookerehez képest. Én egyébként azt gondolom, hogy ez a döntés egyértelműen a Bajnokok Ligájára lett kihegyezve, mert az tavaly látható volt, hogy Perl és Reddic mellett hiányzott ahhoz a szinthez egy harmadik pontfosó játékos. Persze mondhatjuk azt is, hogy ha a BL-ben Anderson védekezését tudtuk kompenzálni egyéb erényekkel, akkor a magyar bajnokságban is simán meg kell tudnunk oldani ezt. Nem ezen fog múlni, ha nem leszünk bajnokok.
Egyébként érdekességképpen írnám Hooker idei Bundesliga számait, ami szerintem teljesen rendben van, nem sokkal marad el Andersonétól (mondhatni egy triplányira van tőle). Bár azt is hozzá kell tennünk, hogy jelenlegi játékosunk tavaly - ha jól emlékszem - playoffba vitte vezérként csapatát, míg Hooker csapata (ahol korábban Pantelics és Timberlake is megfordult) inkább az alsóházban helyezkedik el.
- Közel 13 pont és 5 assziszt, tripla 37,5%, büntetők 86,4%
Külsős szemlélődőként idetévedve is élvezetes volt olvasni az írásod.
Szerintem jól összefoglaltad a csapat helyzetét.
Talán az az egy dolog szúrt szemet nekem, hogy Anderson védekezésbeli bajait 1-1 a fizikumára vezeted le, holott vannak 180cm - 80kg tartományban átlagos vagy annál jobb védők is.
Ha csak a fizikuma hiányozna, 3-4kg izmot tudna magára pakolni akár egy nyár alatt is. Ha erre szándék sem volt vagy van tőle, akkor ő elfogadta hogy ilyen védő - ergó az adottságai mellett a mentalitása sincs meg hozzá.
Azt sem lehet mondani,hogy elvakult, korrekt, szakmai szemmel alapuló elemzés.
Anderson védekezése soha sem lesz Curry szintű, de második félidőben rendben volt, illetve volt Debrecenben egy negyedünk,mikor Kyan volt a pályán, de a Debrecennek esélye nem volt akkor. Nagyon jól védekeztük azt a periódust.
Azt kéne kitolni huzamosabb időre.
Bruinsma pedig az egyik legmegbízhatóbb játékosunk elöl-hátul, visszatérésével kell levonni a konklúziókat majd.
Lake-t nagyon kevesen említitek meg, pedig a védekezés rajta is nagyon sokszor elcsúszik, arról nem beszélve, mikor megmozdul, már félek előre, mikor fújnak rá mozgó blokkot.
Nekem is van véleményem, alkottam kritikát persze,de ha végre minden játékosunk pályára tud lépni,és így lejátszottunk egy-két mérkőzést, én is jobban átlátom mire hivatott ez a csapat.
Személy szerint a Keller-Searcy cserét én abszolút elleneztem, de ugye másfél évre leigazoltuk opciók nélkül, akkor azért papíron jó dealnek tűnt, egy biztos pontnak idénre és jövőre is. Sajnos eddig óriási kapufa Keller, de innen tényleg csak felfele mehet. Valóban igaza van Guminak, hogy Lake és Ákos is hasonló stílusú játékosok, de ez nem probléma szerineem, ha ugyanarra használjuk őket. A baj az, hogy jelenleg Lake semmire sem jó És ebben sajnos semmi túlzás sincs.
Milo leigazolasat én előre gondoltam, hogy nem fog működni, sokszor írtam is, de ugye akkor meg Markó volt tervben, hogy marad. Ugy gondolom, ha nincs a Covid és ez a furcsa szezon egy normál szezonban az Evan-Milo négyes duo mindenkinel jobb lett volna, sajnos ebbol sem jöttünk ki jol. Kyan sérülését már sokszor megbeszéltük, ot a szezon végén lehet és kell is majd értékelni, hogy bevált-e arra a szintre, amire hoztuk.
Vegul a védekezésunk: Oriasi butaság lenne egy emberre ezt kihegyezni, sokkal osszetettebb ez. Egyrészt palánk alatt nagyon gyenge formában vagyunk, másrészt hiányzik két meghatározó ember a csapatbol. 6 játékos pedig nem tud elit szinten támadni és védekezni, lehetetlen. Fiatalok meg Gasper szerint alkalmatlanok komolyabb szerepre, fogadjuk el a döntését, gondolom jobban tudja mint mi. Ha visszatér Evan és Benke itt óriási javulás lesz. Ugyanakkor nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogy sem Zoli, sem Anderson, sem Lake nem jó védő, de más okokból. Egyreszt Zoli egy elit befejezo, de védekezésben sokszor pihen ra támadásra, ami nem baj, tavaly is így volt, csak iden ez jobban kijon, mivel most mást Játszunk. Lake fizikailag tökéletes egy rim protector centerhez, de annyira képzetlen és buta, hogy esélye sincs. Neha van pár szep sapkája ugrásbol, de ennyi. Nem tud védekezni. Végül pedig Anderson, akinek esélye sincs jó vedonek lenni és erre egyszerű a magyarázat: Fizikailag nincsenek hozza adottságai. 180 cm magas, 80 kg, nem is igazán izmos, fizikailag nem egy bivalyeros Játékos. Próbálkozik vedekezni, én azt látom, hogy akar is, de ilyén fizikummal nem tudsz meg egy átlagos védő sem lenni ebben a sportban. De ezt gondolom tudtuk előre. A megoldás az, hogy ez a 3 játékos ne jatsszon együtt sok idot, mert kettő játékost meg el tudsz tenni, ha akarsz és Zoli azért jobban is tud vedekezni mint mondjuk Anderson, ha tamadasban kevesebb rajta a teheR, de a ket légiós ebben a szegmensben biztosan nem lesz elit. Ami Laketol óriási csalódás.
Szoval osszegezve: Hagyni kell a csapatot dolgozni, térjenek vissza a serultek és végre tudjunk gyakorolni. Ha ez meglesz és innentol minket elkerülnek a sérülések, bárhol bárkinek a teljes csapatát meg tudjuk verni, meghozza nem is kevéssel, ebben biztos vagyok. Addig is felépülni és gyakorolni!
Kellert ért kritikák szerintem többségében jogtalanok.
Az hogy Lóránt meg Tóth Ádám mennyit dobott róla azért sokban amiatt van, mert kisembereinket sokszor ott verik meg hogy a centerek állandóan segíteni kénytelenek.
Néhány játékosunk pedig olyan szinten akad el az elzárásokban, hogy arra Kálmán Laci is elégedetten bólogatna :)