Keresés

Részletes keresés

lacix Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2902
A sorrend / szerintem:
(Legfelül a legerősebb)

The Q Continuum
Species 8472
The Dominion
The Borg
The Romulans
The Federation
The Klingon Empire
The Cardassians
The Breen
The Hirogen // Elég erősek, de eléggé szétszóródott faj
The Son'a
The Vulcans // a föderáció tagja
The Ferengi
The Bajorans // a föderáció tagja

Előzmény: gyere a papához (2895)
Reiker Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2901
És NAGYON bocs, hogy nem elégítem ki a
kiváncsiságod -- mert egyébként iszonyú jókat kérdezel --
de tényleg turbulencia és ionizációmentes a
légkör, én meg csak pilledek. Meg szerintem
mindenki :-/
Előzmény: Reiker (2900)
Reiker Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2900
Te egy veszélyes ember vagy :D

Szvsz a Q Kontinuum vitán felül a skála tetején
terpeszt, de a többi faj rangsorolása 15-20 évre
elegendô vitát (pozitív értelemben) csiholna
itt a fórumon, vagy az univerzum bármely Star
Trek fórumán.

Ehhez fáradt vagyok, nyár van. Majd november
környékén beszállok, akkor is tartani fog a
diszkúzió, ez tuti ;)

Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2899
Igen külön adják le, és nem tudom, hogy mit aggódtok, hiszen minden külföldi adón ez így szokás. Örülhetnétek neki, hogy az egész 1-6, szezonig egyben láttátok a részeket, mert ilyent sehol nem csinálnak, még külföldön sem. :)
Az ismétlésnek is örülni kell, de...
mikor lesz a DS9????? Tegnapi részben volt DS9-röl szó, ott a nevét nem fordították az állomásnak, talán majd a sorozatban sem lesz lefordítva :)))
rags Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2898
Komolyan külön adják majd le a két részt?
Előzmény: dismay (2894)
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2897
Nem rangsor, hiszen én ehhez nem értek. Csak felsorolás.
Előzmény: Vóbert (2896)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2896
Ez most rangsor, vagy csak egyszerüen felsoroltad öket???????
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2895
Ja, és talán nem árt emlékeztetni a delikvensekre:

The Bajorans
The Borg
The Breen
The Cardassians
The Dominion
The Federation
The Ferengi
The Hirogen
The Klingon Empire
The Q Continuum
The Romulans
The Son'a
Species 8472
The Vulcans

Előzmény: gyere a papához (2893)
dismay Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2894
hali

azert eleg gaz, hogy csutortokon lesz unimatrix zero I. penteken meg elolrol kezdik

az unimatrix 2-re meg varhatunk egy evet:(

byte

dismay

gyere a papához Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2893
A szagértőkhöz fordulok a kérdéssel: Ti hogyan osztályoznátok a Trek univerzumban eddig megismert fajok, életformák potenciális katonai, gazdasági (bár erről talán kevesebb az információ) erejét? Tehát mondjuk a Föderáció ilyen szempontból hogy viszonyul a Klingonokhoz? Vagy a Borghoz? Igaz, hogy a Q lényei a legerősebbek, majdnem mindenhatóak? Hát a Borg?Szóval, egy 1-10-es (1-5-ös) skálán hogyan lehetne leírni ezt a kb. 14 fajt?
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2892
Na ez engem is meglepett, hogy-hogy nem akadt ki azonnal, és futott le a gépházba sikoltozva a kis gyerekhangján: "Béla, Béla ne halj meg .....brühühü"
Ennek ellenére igencsak jól bírta a kiképzést, még csak meg sem mozdult.
Előzmény: duck (2891)
duck Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2891
Amikor bejelentették, hogy meghalt B'Elanna, Tom nem tünt nagyon levertnek. Persze ő már tudta, hogy csak kamu az egész.
Vóbert Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2890
Szerintem nem halna meg, mielött hazaérne, hiszen már így is öregebb, vagy nem...? Szerintem úgy nézett ki, mint aki be van szívva, úgy ment végig, mint egy drogos, aki anyagot keres. :)
Előzmény: lacix (2889)
lacix Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2889
A Star Trek -es kütyü trikorder, nem pedig trikóder. A TV műsorban is szarul hangzott el.

A tegnapi részben megjelent Kes kicsit ducibb volt, mint a 3 évvel ezelötti részekben. Most elég anyás lett a kinézete.(Lehet hogy szült?)

Mondjuk felesleges volt hazaindulnia, úgyis meghal mielött hazaérne.(Hacsak nem volt hiper-szuper gyors a hajója)

Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2888
Már megint a tagek... Mindig elfelejtem... :/
Szóval ami az előzőben nem látszik (ezúttal zárójelekkel):
(sorszám) of (ilyen egységek teljes száma az unimátrix/altípusban) (altípus azonosító, nem mindig van) of unimatrix (unimátrix szám)
Előzmény: Mr_Fusion (2887)
Mr_Fusion Creative Commons License 2001.07.10 0 0 2887
A 'tertiary adjunct' csak Seven típusára vonatkozik. Valahogy úgy lehetne általánosra átírni, hogy:
of of unimatrix
Tehát pl "nine of thirteen auxiliary subprocessor of unimatrix two five", "two of five primary sensory unit of unimatrix seven two five", stb.
Mert hogy a borg dolgozók neve a Kollektívában betöltött funkciójukból, vagy ha úgy tetszik 'alkatrész-megnevezésükből' adódik elvileg. Mondjuk még így is érdekes lehet azt a pár tízmilliárd dolgozót 'elnevezgetni', de a Kollektíva belső kommunikációjában ez valószínűleg nem is egészen így néz ki, csak Föderációs Standardra fordítva hangzanak így a nevek.
Előzmény: Tyb (2886)
Tyb Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2886
Fúzió úr: Kösz szépen az infót! Igazából csak azért volt szükségem Hetes teljes nevére, hogy lássam, hogy néz ki egy Borg név. Elgondolkoztam, hogy ugyibár a Borg a galaxis összes fejlett faját asszimilálni akarja. Viszont akkor rengeteg dolgozó lesz (már így is annyian vannak, mint az oroszok), hogy fognak mindnek nevet adni? Mert ez az "X of Y tertiary (ez is variálható, de nem túl sokféleképpen) adjunct of unimatrix N" címzés egy kicsit bonyolulttá tud válni, ha több trillió dolgozóról van szó. Nem lenne egyszerűbb mondjuk egy 2^n bites címzést alkalmazni?
Persze, elég érdekes lenne: "A nevem 10110111001101011101100010100011101..., de hívjanak csak 10110111-nek :-)"

Egyébként az ominózus műsort én is láttam, a Spektrumon adják, mondjuk egy picikét fájt, amikor azt mondták: "Aki csak egyetlen Star Trek-epizódot látott már, az tudja, hogy ez egy trikóder...

Sharkanj Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2885
Mr. Fusion.:
Mindig tuttam, hogy a Paris az jo fey, de hogy dzsenbel kapitany amultkor nem azzal iranyitott az tuti.
Amugy koszi.
Amugy sem vagyok akkora csillagszeker rajongo, hogy vagjam az osszes epizod minden reszletet. EN meg nem lattam atkonfiguralast, de montam, hogy elhiszem.

Hetkilenced a borg kirajnoje! +lepo? Engem +lepett.
:))))))

csaba76 Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2884
Egy gyors idézet:

""The Borg purpose is to improve the quality of life in the galaxy providing other lifeforms the benefit of being part of the collective." (Star Trek Encyclopedia: A Reference Guide to the Future by Okuda, et al, 1994.)"
Szóval nem csak a dolgozókat gyüjti :)

Egyébként akit érdekelnek a borgok az nézze meg a
http://www.geocities.com/Area51/Cavern/9452/collective.html
címet

small off
Képregény a Voy-ról:http://www.sev.com.au/toonzone/sevtrek/forager.asp

Előzmény: Vóbert (2879)
Kiskanál Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2883
Melyik adón?
Előzmény: Wyrm (2882)
Wyrm Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2882
Hali!

Hertvegen lattam egy musort amiben bemutattak egy trikodert. Akit erdekel az megnezheti az ismetlest holnap (jul. 10) 21.55-kor.
A musor cime "Ezredfordulon tul" (116. resz), az utolso 10 percben.

Kiskanál Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2881
Hát ha erről ismerszik meg a DS9, akkor már alig várom!
Előzmény: FLaci (2878)
FLaci Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2880
Az egy dolog hogy a Borg nem tudja asszimilálni a Föderációt... (Talán jobban menne a dolog ha egyszerre nem csak egy kockát küldenének hanem mondjuk tizet... vagy százat.)

Viszont azt végképp nem értem hogy miért nem tudják lenyomni az egy szál Voyagert akik elvileg mindenféle support nélkül vannak kint a nagy semmi közepén.

Előzmény: Vóbert (2879)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2879
Szal, ahogy én kivettem a Voy egyes részeiböl a borg eddig direkt támadta a Föderációt és nem sikerült az asszimiláció. Igazából a Borg sem érti, hogy miért nem tudja asszimilálni az ember nevü fajt, de újra és újra megpróbálja. Wolf-nál majdnem sikerül is, de ott is közbeszólt valami..., majd az FC-ben újra. Itt ideológiai harcot folytatnak, az emberek a túlélésér, míg a borgok csak új dolgozókat akarnak. Ez van...:)
Szerintem itt azt is hangoztatni akarják a készítök, hogy az ember legyözi a gépeket, és evvel túltesz magán (saját vélemény, nem kérem azonnal lehurrogni:))))
Előzmény: gyere a papához (2877)
FLaci Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2878
A Voyagerben nem kell logikát keresni, az a DS9 specialitása. Itt egy epizód az egy epizód. Nincsenek előzmények, nincsenek következmények.

Kiváncsi vagyok mit szól majd a Voyageren edződött jónép amikor a Viasat elkezdi nyomatni a DS9-t a több szezonon átívelő történeteivel...

Előzmény: gyere a papához (2877)
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2877
Persze, ez nyivánvaló. A sorozatnak mennie kell, a bevételt hozni kell. De ez egy külső kényszer, nincs köze ahhoz amit kérdezek. A kérdés az, hogy van-e neki valami következetes belső logikája, indokolva, magyarázva vanak-e a történések, összefüggések, nincsenek-e ezek ellentmondásban egymással. Vagy abban vannak, és olyan a történet, mit amit éppen a kutya szájából húzott elő az írója. A sorozat folytathatósága szép idea, de az önmagában nem válasz. A humor, a képi világ, és a fantasztikum nagyon szórakoztató dolgok tudnak lenni, de ezek hatását erősen leronthatja egy összezagyvált történet. Legalábbis én így gondolom.
Előzmény: Vóbert (2876)
Vóbert Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2876
Különben meg, ha a Borg mindenkit asszimilálna, akkor nem lenne sorozat. Akkor minden rész után új Voyagert kellene alkotni :)
Reiker Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2875
Hát a TNG idevágó epizódjaiban ill. a First Contact moziban mondjuk jobban meg kellett izzadni a túlélésért (szándékosan nem gyôzelmet írok), az igaz. Nem lövök le cselekményszálakat,
mert nem illik -- nézd meg magad.

De ha nagyon izgat, tényleg nem tudok jobbat.
A Borg überel, de Xenat vagy Herculest se tudná
legyôzni, nem igaz?! :)))

Előzmény: gyere a papához (2874)
gyere a papához Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2874
De -ha jól sejtem-, már a Voyager előtti sorozatokban is összeakadt a bajusz a Borggal, és akkor sem tudták asszimilálni az emberiséget. Csak azt ne mondd, hogy azért, mert azoknak a részeknek sem az volt a címe.
Előzmény: Reiker (2873)
Reiker Creative Commons License 2001.07.09 0 0 2873
> Akkor miért nem tud győzni?

Az egyedüli észérv, amit fel tudnék hozni, hogy
a sorozat címe Star Trek: Voyager és nem
Borg: Assimilator :)

Előzmény: gyere a papához (2872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!