Megérkezett az új C3-as prototípusa. Talán majd nagykereskedelemben is kapható lesz. Tud a Hammond mellett Voxot és Farfisát is, mást nem. Pedálsort lehet csatlakoztatni hozzá.
Kíváncsi vagyok a hangja mennyire fogja felvenni a versenyt, az ismertető szerint új fejlesztés.
köszi a részletes info-t, de sajnos kicsit jegelnem kell a lezlivásárlás-dolgot. Igen, mindenképp olyan cucc kellene, amit 1. sz. 1. személyben is tudok cipelni, ha úgy adódik. Lord kolléga Echolette-je is nagyon szép állapotú, és jól szól.
Decemberi Gödörbéli koncertünk teljes anyaga letölthető a http://premecz.atw.hu oldalról. Itt látható a B3 chop és a Dynacord leslie működés közben. A felvételért mély tisztelet és nagy köszönet Tehtube Zsoltnak. :) Az anyag talán nem kerül be a klasszikusok közé, de kedvcsinálónak jó lehet. üdv, Matyi
ui.: Mivel most írom a szakdolgozatomat a jazzorgonálás történetéből, kérek mindenkit, hogy az általa jelentősnek ítélt orgonistákat sorolja fel. Elsősorban a kezdetekre fókuszálva, hiszen a kortársak már sokkal jobban dokumentáltak.
A B szekrény 1935 és 1975 közt változatlan formájú volt. Amin megismerni a háború előttieket hogy a lábain volt egy gallér is. Kissé egyenesebb lábak legfölül gallérral, míg '45 után ducibb forma. Talán egyszerűbb volt gyártani. Magában az orgonaszekrényben nincs difi.
További difik: a hangerőpedál régebben fabakokon, vascsuklón, fatalpas volt, később tisztán lemezanyagú. A jobb felső sarokban volt egy plusz drawbar, az szabályozta a ch. generátor hangosságát.
Itt a három orgona.
1: A modell, a könnyed, mélységén kívül a kottatartórésznél van difi.
Kollégák! Tudja valaki Hargitai Peti telefonszámát? Nekem régebben megvolt, de valahol elkavartam, most meg szükségem lenne rá. Ha valaki tudja, legyen szíves dobjon meg egy e-maillel! Köszi!
Más: Én is gondolkodom egy "igazi" lezlin, mert a Yamaha jól szól ugyan a CX-3 műlezlijével, de a teljesítménye nem túl nagy. Kellene valami optimális megoldás, olyan lezli, ami nagyot is szól, meg cipelni is bírom... :)
Lehet, hogy csak nekem tűnik szélesebbnek ez a bc még a b3-nál is...Mindenesetre a videó végén nagyot tekert a férfi az inverz preset billentyűkön :-)))Eszméletlen, hogy képesek voltak gyakorlatilag mégegy TG-t begyártani csak egy effekt kedvéért.
Szerintem van. Ha jól tudom (ha nem akkor Tehtube kijavit) a BC-ben van még egy (butitott) mech. tonegenerator ami el van picit hangolva az eredeti TG-hez képest, így áll elő a chorus hangzás. Lehet hogy keverem valamivel, a "D" orgonákban biztos így van megoldva....
De. A C betű a chorusgenerátort jelenti. Ez egy második hanggenerátor, csak fele az elsőnek -nem teljes- és kicsit el van hangolva, mint egy regiszter a tangóharmonkiában, hogy lebegjen a hangja.
A normál TG mellett fexik, külön indító és a téglány futómotorja van.
Ezért lett olyan kövér/mély a B szekrény az A-hoz képest. A C szekrényt eleve olyan mélynek tervezték.
Viszont a jelzésben összegabalyodtak. A C orgona chorusgenerátorral nem CC lett, hanem D.
A tremulánseffektről egy scannerhez hasonló mechanikus forgattmány gondoskodik, de egyszerűbben.
Az E-ben eleve bent volt.
Aztán a szekrény megmaradt, 45-től meg lett a scanner vibrátó, tehát a BV.
Aztán 52-től szelektív V =B2, aztán 55-től a perkás hármas.
Igen és hát az ős playbackről is fogalmat kaphattunk, mert forgószinpadon, URH adó-vevös B3 még nem igen volt.. De maga Ethel esztrád előadása magával ragadó, ha még a végén Tom&Jerry is lett volna ....
Ahhhhhhh, ilyen nincs, es megis!!!! Ethel Smith, es a negyvenes evekbol ilyen hangzassal... hol tartottak ezek az amerikaiak mar ekkor, es az a hangzas!!!
Szines film, szol a Hammond mint a vadallat a latin Cha-Cha szamban, es micsoda ritmizalas, a Hush-t megelozoen vagy 25 evvel:-) Beszaras.... kesz vagyok!
Venni kell Ethel Smith lemezeket, na de honnan itt kis orszagunkban? Na majd en beszerzem, es a Victor Audio-ban fellelheto lesz igerem!:-)