AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
"a borító gáz, a jó kis kétlapos semmi igenis jobban tetszett, ezt az újat te találtad ki, hogy annyira véded? mert akkor megértem, és bocs, hogy bántom, de te tudod a legjobban, a Mood-kategória zenekarok milyen semmikbe csomagolják a lemezeiket, az Anathemat nem sorolom a Mood-kategóriába, a St Vitust, a Crowbart, a Downt sokkal inkább..."
- Nem én találtam ki a borítót, de nekem tetszik. Jó egyébként a felsorolásod, de azért kifelejtetted a Cathedralt és mondjuk a Trouble-t is, akik nem éppen kétlapos ff borítót használnak. Elfogadom, ha neked nem tetszik, ez ízlés dolga, viszont ideológiát ne gyártsunk már hozzá, ha lehet:))
"Trouble feldolgozással kapcsolatban pedig szerintem nagyon is tudod, mi a gondom, az hogy kicsit rangon alulinak érezném, feldolgozást tenni a nagylemezemre, ha meg mégis, hát biztos törekednék rá, hogy ne a legnyilvánvalóbbat válasszam,"
- Feldolgozást lemezre tenni nem új dolog, Voivodtól (Pink Floyd) a Trouble-ékon át a Slayerig (Judas Priest) mindenkinek befért, miért épp a Moodnál mocsok dolog? Szvsz, ha a Venom Black Metaljáról a Buried Alive-ot dolgozták volna fel (ami ugyi nem lett volna nyilvánvaló), te akkor is pampogtál volna valamiért... Vagy tévednék?
"ha legközelebb hat fanzinost kértek fel véletlenül, persze mind a hatot a Psychedelictól, és ők leírják ugyanazt hatszor, inkább ne közöljétek le mindegyiket, mert, hát, lehet, hogy hülyén venné ki magát"
- Ha tudtuk volna, UP mit ír majd a Mood lemezről a Wantedba, hát vazzeg csak őt kértük volna fel a kritikára:))
Olvastátok egyébként az írást? Olyan szinten meg lett dícsérve a Mood, hogy az padló:)
Megjegyzem a Wantedos Voivod interjú is nagyon ott volt ebben a hónapban.
Tényleg Garciarol jut eszembe akinek van WDR germánishe tv csatornaja az szombaton éjfél után nézze meg a KYUSS ( 95 ös Bizarre festival )+ SOCIAL DISTORTION koncertet ( Chuck Biscuit ROOOCKS !)
uuuuuuristen John Garcia a legnagyobb isten a vilagon!!!!!
ez az Unida lemez egyszeruen hihetetlenul jo, pedig a fickot ha meglatom elkap a rohogogorcs ....
Sz'al zsenit a cimlapra! Ha olyanra mar gondolni sem szabad, hogy a legnagyobbat tegyetek a cimlapra (Trent apo) akkor tessek odatenni John-t!
Rossz hír, de csak 10-ére lesz Hammer. Jó hír viszont - legalábbis nekem - hogy végre már nyomdában van. Lesz egy hosszabb jelentkezésem hamarosan, válaszok, infók, hírek, talán még címlap is, csak most épp muszáj gürcölnöm.
A Slayert pl. szeretem bár elég unalmas hogy 1 helybe állnak az egész koncert alatt :) Raining blood a legjobb.Glennt meg nem lehet komolyan venni amikor megigéri hogy kinyirja magát aztán mégse teszi meg,a nyilatkozatainak köszönhetö, hogy ilyen hires lett. Freee of jesus chriiiist :))
Ja és akit érdekel Dec 15.Bécs:
Morbid Angel, Amon Amarth, God Dethroned, Krisiun, Occult
Az ilyen faszok miatt, mint te Sowhat vált értelmetlenné, sőt nevetségessé a levelezés a Hammerben. Ha eddig bármilyen stílus vagy zenekar felmerült ebben a fórumban, te csak ilyen agyatlan baromságot tudtál rá mondani, mint pl. "a mitologiai true metal hordak akkor is emlitésre sem méltó szarok (voltak, lesznek) :)"
Nem azért mondom, de most már kurva kíváncsi vagyok, hogy neked mi a kedvenc zenekarod, stílusod?
Más... Lénárd Laci! Ha szombatig nem lesz az újságárusoknál az új Hammer, akkor iszonyatos Glenn Bentoni átkokat szórok a fejetekre:))) De, most komolyan mikor jelenik meg az új szám?
Na jó helyesbitek az angol újságirok tényleg sznobok, de a mitologiai true metal hordak akkor is emlitésre sem méltó szarok (voltak, lesznek) :)
Egyebkent tényleg igazad van, a régi számok elején Nirvana, Alice in chains volt vagy valamelyik kockás polos volt,most meg már szinte tök ciki az összes grunge zenekar nekik.Jha nem adok 2 évet és Marilyn Manson és Korn tök égö lesz mint 93-ba pl. a poison vagy akármelyik barbie metál. :)
"na, monnyuk ehhez kepest az mhh uditoen korrekt, de ez akkor sem jelenti, h mindenki, aki gitart vesz a kezebe, automatikusan minimum 6-ost erdemel."
monnyuk olyanokat nem mondjal, h az angol ujsagirok nem sznobok, mert korberohoglek.
az, h "sznob" egyebkent meg a legbaratibb jelzo, ami illetheti oket. igazsag szerint az "elvtelen szemetladak" kifejezes hu"bb kepet fest roluk. gyakorlatilag a peldanyszam-remittenda varhato aranya az egyetlen, ami a szemuk elott lebeg az aktualis sza'm tartalmanak, illetve a kritikak hangvetelenek eldontesekor. a trendek kiszolgalasaval ugyan hatalmasat lehet kaszalni, ok azonban rajottek, h a trendek _gerjesztese_ sokkal hatekonyabb megoldas. ezert van az, h idonkent egy-egy feljovoben levo (jo esetben tehetseges, de ez nem feltetlenul szukseges) bandat iszonyuan felkapnak, minden szamban tiz oldal roluk. ettol az osszes hulye olvaso elhiszi, h itt az uj bitlisz, es veszik a lapot, mint a cukrot. aztan, mikor _kicsit_ kezd csokkenni az erdeklodes a banda irant, azonnal ejtik, anyazzak a koncertjeit, es a kovetkezo lemezre orulhet, ha kettest kap. de akkorra persze mar megvan az uj libling.
na, monnyuk ehhez kepest az mhh uditoen korrekt, de ez akkor sem jelenti, h mindenki, aki gitart vesz a kezebe, automatikusan minimum 6-ost erdemel.
ja, es igen, igen, dizajnilag ujitani kene, kicsit batrabban, kicsit korrektebbul, kicsit profibb tordelovel. aki pl nem rak vilagosszurke hatterre halvanysarga betuket...
Húú mondtam jo lesz ez. Ez a legfelkapotabb topic most :)
Lénárd Lacinak:
"Szavaidból kiveszem, hogy sosem szeretted őket"
Ááá dehogy,még midig röhögök Paksi demagog szövegein :)
"itthon akkorát bukna egy lap ezzel a tartalommal, mint Rottenbiller"
Nem értek 1et mér ?
"találsz visszamenőleg két évre az angol lapban egyetlen független kiadós bandát, kivéve a Roadrunner csapatokat?"
Majd utána nézek van egy pár számom, biztos találok.
A Roadrunner csapatokról viszont folytatásos családregényt közölnek, nincs újság FFactory, CChamber, Slipknot, Machine Head nélkül, nem is beszélve a Soulflyról.
Ez igaz tul sok a roadrunneres zenekar.De azért ezek a zenekarok elég fontosak nem ?
Mikor láttál az MHH-ban 16 oldalt szentelni egy feltörekvő true metal bandának?
Még nem láttam de nem is akarok, de akkor is inkabb a slipknot,mint a primal fear :)
És mikor szerepelt az angol MH-ban mondjuk Anathema, My Dying Bride?
Nekem nem is hianyzanak, de szerepeltek ha nem is minden számban.
A P.Lostra is csak azóta találtak rá, mióta az EMI-hoz szerződtek.
A paradise lostot érdekes modon soha nem szerette az angol sajto/rajongok.
Azt még te is látod, hogy csak a trendre mennek rá. Az angol piac egyébként is nagyon hasonlít az amerikaira. Amit eléjük tesznek, azt kajálják.
-Na ez Igaz igaz !
Ha a Maiden 2000-ben megcsinálja Doningtont, ők is nyomni fogják a Maident meg a többi fellépőt.
Érdekes modon a Donington Mor kihalt (tul sok a festival Angliaba),de Ozzfest se azért ment ilyen jol mert,true metal zenekarok jaccotak nem ? Igen Maidenek meg van a biztos közönsége, És kurva nagy bukás lenne az a Donington 2000 ha germánishe metál hordák lennének az elözenekarok : Helloween, primal fear, gamma ray meg ilyen szarok.Egyébként Donington rules én is ott voltam a 96-oson, sok csunya roadrunneres zenekar jatszott :) Aki true metálra kiváncsi menjen wacken festivalra (vagy az angoloknak inkább wanker :-)Dynamo is kezd true metálosodni :(
"...Tulajdonképpen csak Angliában nem, és ott pont azért nem, mert a sznob újságok (Metal Hammer, Kerrang!) csak a major kiadókat ismerik, meg a Roadrunnert. Ami nem ezeknél jön ki, azzal nem törődnek."
Szerintem az angoloknak, amerikaiaknak tök nevetségesek lehetnek a német olasz spanyol stb.
zenekarok szegény gatheringék pl. egy interju során kiderült, hogy angol tudásuk igen csak szegényes.Nem azért nem szerepelnak az angol sajtoban mert az angolok ujságirok sznobok, hanem mert ezek a zenekarok egyszerüen szarok.Egyébként érdekes modon a nem annyira égés nyugati europai bandákrol azért irnak. : Entombed,clawfinger,Mayhem. Söt a Terrorizer a Norvég black metal sceneröl is ir mindig...
"A true metal comeback tény. Tőlünk független tény. Mi csak idejekorán szóltunk."
Hmm nekem mtv-m viva2-m van Virus megszünt :( superockba pedig soha nem volt true metál.Az Iron Maiden judas priest max. de öket kell játszani.
Mikor adtak le primal fear klippet ? Vagy feltörekvö trú metál bandákat ? Én még soha nem láttam föleg nem napközbe.
"Ettől függetlenül elég sok minden van még az MHH-ban, de ha konkrétan hiányolsz valamit, miért nem írod le, hogy mit."
Én 93 óta veszem rendszeresen a hammert, ami ugye munkád elismeráse is egyben, de nekem úgy tünik régebben minhta több müfajjal foglalkoztatok volna.A hammerban minden fajta kemény zenének képviselni kellene magát legyen az True metal, Black,death,punk ,Hc,industrial,grunge,alternative, stb..
Ok és most jöjjön 1-2 épitö jellegü ötlet: Én is azt mondom legyen fehér a háttér, tipográfiailag lehetne változatosabb, designt frissiteni kéne.A koncert tudositásoknál jo lenne a helyszin mellé dátumot irni + nagyon örülnék ha 1-10 osztályoznátok a koncerteket. + kurva jo lenne ha járna hozzá Cd is. A kiadoknak ez tök jó reklám, söt úgy kellene intézni, hogy a pénzesebb kiadok dobják össze a mellékelt cdk árát. A kerrengnál és angol metál hammernél is igy müködhet, bár ott a kiadoknak több pénze is van. A Z+ magazinnak és a zenész magazinnak is volt cd melléklete kérdezd meg öket, ök hogy csinálták :)
Üdv és gyilok! (2010-ben is:)))
Te már nem változol :))
Az elso a legfrissebb, ebbol kiderul, hogy a penzert elmennenek meg a Korn-nal is kozos turnera, viszont a True metal ujjaeledeset azt utaljak.
A masik ketto mar kicsit regi, de a Hammerben meg biztos nem volt. :)
Jah, es ez a Storm magzin a sotet zenek kedveloinek biztos be fog jonni, eleg igenyes meg minden...
Nem akarok senkit megbantani - tenyleg, de nem ertem ezt a nagy interju-ehseget!? Aki nincs Internet kozelben, annak OK, de ti igazan rakereshetnetek a kedvencetekre a Neten - hegyekben allnak mindenhol az interjuk. Tudjatok mit? Most megyek es keresek nektek Opethet...
superztar írtad, hogy a brit hammerben mikor szerepelt pl. Anathema interjú, meg tudom én mondani, mivel nekem épp megvan a júniusi szám, és abban pont van egy. Szerintem az nem is volt olyan régen. Lehetne a magyar szám külalakján is szépíteni, legyenek már jobb, változatosabb betütípusok, háttérszínek.. Láttam a brit hammerban, hogy sok oldalt fehér háttérre nyomtatnak, ami azért is praktikus, mert látszik rajta a betű.
Ja, és Hangpróba táblázata is lehetne szebb..
Egyébként szeretem a Hammert.:) Alig várom, hogy olvassam azt az Opeth intit. Remélem, nem december közepén jelenik meg..
Újra Edge of Sanity? Hát... már az Infernalon is elég furcsa volt ez a kettősség, és már ott is nagyon érezhető volt, hogy Swanö bácsinak nincs kedve kínlódni velük. Aztán az említett úriember homepage-én olvastam, hogy készül az új "Moontower", ami leginkább a Crimsonhoz hasonlít majd, ami pedig a legeslegkedvencebb albumom. Remélem, ez még kijön a fúzió előtt.
Az interjúkat meg már nagyon várom. :]]]]]]]] Úgy látom, ma érdemes volt idelesnem.
super, tényleg nem kakán csomót, de a borító gáz, a jó kis kétlapos semmi igenis jobban tetszett, ezt az újat te találtad ki, hogy annyira véded? mert akkor megértem, és bocs, hogy bántom, de te tudod a legjobban, a Mood-kategória zenekarok milyen semmikbe csomagolják a lemezeiket, az Anathemat nem sorolom a Mood-kategóriába, a St Vitust, a Crowbart, a Downt sokkal inkább, a traktoros borító szerintem is bizarr, még most is órákon át tudok gyönyörködni benne,
az angol nyelvet értem, annyit mondtam csak, vicces, román zenekarokat meg, már ne is haragudj, semmilyen nyelven nem hallgatok,
Trouble feldolgozással kapcsolatban pedig szerintem nagyon is tudod, mi a gondom, az hogy kicsit rangon alulinak érezném, feldolgozást tenni a nagylemezemre, ha meg mégis, hát biztos törekednék rá, hogy ne a legnyilvánvalóbbat válasszam, mondjuk a Manson gyereket nem tudom, mennyiért lehetett volna rávenni, hogy a MAnimalson elnyomja Bowie-tól a Star Mant, mondjuk.
A hirek strukturalasanal olyasmire gondoltam, hogy uj lemezek, koncertdatumok, feloszlottak, ujjaalakultak, stb... Szerintem atlathatobb lenne, es utolag is konyebb lenne visszakeresni valamit.
A Zenesz fullel rovattal kapcsolatban azt hiszem igazad van - kar!
Az Open fanzine-nel kapcsolatban pedig azt mondanam, hogy azokban az interjukban amiket en csinaltam igyekeztem kicsit emberkozelibb illetve technikai reszletekre is kitero kerdeseket feltenni a kotelezo, megszokott kerdesek mellett.
Ilyen pl. az Open 7-ben a Nemesis interju...
Egyebkent pedig eszemben sincs fikazni az MHH-s ujsagirokat, mert a magyar interjuk altalaban jobb szinvonaluak, inkabb a kulfoldieket unom nagyon...
A francba, ez egy kurva jó topic. Supertzar, te tényleg a Lénárd vagy?
Magamról csak annyit, hogy az első szám óta veszem a lapot, fanatikus lemezgyűjtő vagyok (amióta megy az mp3 azóta még fanatikusabb), az egyik legkedvesebb (úgy a két-háromszáz közül) zenekaromat pedig talán kitaláljátok (hát, nem a mellowica). Most hirtelen a következő kérdésekre szeretnék választ kapni L.Lacitól:
-Mi a véleményed, az mp3 formátumról? Főleg a metálzenére gyakorolt hatásáról. Szerintem az mp3-at pl. baromi jól fel lehetne használni demók terjesztésére.
-A pontozásról. Szerintem jó lenne egy olyan rovat amiben a hangpróbások az előző hónapok anyagai közül pontoznának újra olyan lemezeket amikre a többszöri meghallgatás után adott pontszám jóval eltér az eredetitől. (Na ez egy nagyon szép mondat volt :))), de azért értitek, nem?) Kurva sok olyan lemez van, ami csak sokadik meghallgatás után érik be(vagy nem.) Pl. emlékszem, hogy pont te L.Laci a Monster Magnet zseniális Dopes To Infinity lemezére csak 8 pontot adtál a hp-n, aztán persze javítottál, és felraktad az év végi listádra.
Ja ezt a fórumot az MHH-ban feltétlenül említsétek meg!