Keresés

Részletes keresés

adamskij Creative Commons License 1999.11.19 0 0 14
Hi supertzar,

Kösz a választ.
Még egyszer le szeretném szögezni,
hogy nem szeretném "ledorongolni"
a Hammert, mert jó újság.
És nem hittem volna, hogy ilyen
alaposan válaszolsz. Kösz.

Mindössze arra szerettem volna választ
kapni (és kaptam is), hogy miért
fordult el az újság profilja kissé.

De így abszolút korrekt a dolog.

Pár észrevétel:

Lehetőleg a lemezkritikák kevésbé
szubjektívak legyenek, és ne fajuljanak
kisregénnyé.

Figyeljetek oda a karakterformátumokra, mert
roppant zavaró, amikor az ékezetes betűk
helyett más, oda nem illő karakterek jelennek
meg.

Ja, és pár interjúalany:
Bal-Sagoth, Ulver, Anima Sound System

De azért annyira nincs nagy problémám
az interjúalanyokkal.
Csak úgy érzem, hogy az MHH már valamennyire
kinőtt a metal-újság kategóriából, jóval
szélesebb rétegnek szól.

Az már csak személyes véleményem, hogy
én megmaradok a Paradise Lostnál, egyrészt
mert még mindig Zenélnek, másrészt mert
nem álltak be a kópiametálbandák közé, és
nem kiszámítható fejlődésük. És azért
szeretnék még róluk az MHH-ban olvasni.
Más kérdés, hogy pl. a Rhapsody is tetszik.

BMÁ Creative Commons License 1999.11.19 0 0 13
L. Laci, meg tudnád mondani, hánydik számban volt a Napalm Death, illetve az Autopsy interjú???
SOWHAT Creative Commons License 1999.11.19 0 0 12
Elöször is üdv Lénárd Laci!

"minden kiadó visszautasította az E-Klubos Ossian est felvételének megjelentetését, mert azt mondják, hogy erre nincs ma igény, nem akarjátok ti kiadni"

Hmmm nem is csodálom, én is utálom a multik csináljunk sok pénzt a müvészet le van szarva hozzáálását, de úgy gondolom ez esetben tényleg igazuk volt. Szegény Paksiéknak már 10 éve lejárt az idejük nem tudom mit erölködnek ezzel a Reunionnal tipikus kelet europai igénytelen nevetséges pozőrség demagog szövegekkel. Azért kivancsi vagyok mennyi megy el belöle :)

a true metal hullám fel van fújva kissé:
Egyet értek 100%
Lacikám nézz már meg egy angol metalhammert !Rhapsody, Mammerfall ( te jo isten hogy néz már ki a gitáros ? :-)ilyen nevetséges kelet europai és német (köztudomásol mennyire szar) metál piacra készült zenéket nyomato müanyag egykaptafára készülö unalmas/nevetséges zenekarorokrol max.egy 3 mondatos lemezismertetö erejéig tesznek emlitést. Nállunk meg csak nem az egész metal hammer erröl szól.Igaz talán az angol metal hammer csak a legujabb/divatosabb zeneket részesit elönyben, de még mindig 1000szer jobb,és ott van cdis hozza néha.

Rajtad végülis nagyon sok mulik közvélemémy formáló szereped hatalmas.Ugye a kis országunkba nem sokan foglalkoznak ilyen fajta zenével max. Rockinform. úgy gondolom túl szubjektiv az újság és csak ti eröltetitek ezt a trú metal kámbekket.Annyi más müfaj és zenekar van amiröl lehetne irni.

'szal rátok férne egy kis vérfrissités.Mondjatok le régi pártkatonák ! :)

"Üdv és gyilok!"
Uramisten lassan 2000be vagyunk és nem 86-ba Manowar koncerten!

Azért remélem itt még találkozunk ez egy jo kis topic lesz úgy érzem :)

Előzmény: supertzar (9)
iLane Creative Commons License 1999.11.19 0 0 11
Tobb, mint 5 eve olvasom a Hammert, es latom, hogy milyen fejlodesen ment keresztul. Lehet ugyan szidni a szerkesztoket vagy az ujsagot, de azt azert mindenkinek latni kell, hogy itt Magyarorszagon metallal foglalkozni a szellel szemben pisiles tipikus esete.
A tartalommal kapcsolatban az a velemenyem, hogy egy lap nem tudja lefedni az osszes stilust, vagy talan szerencsesebb amit LL mondott: az osszes korosztalyt. Nyilvanvalo, hogy az MHH-t 2-3 reszre kellene/lehetne osztani, viszont Magyarorszagon valoszinuleg nem lenne ra fizetokepes kereslet (a jelenlegi szinvonal/minoseg fenntartasa mellett).
Itt jonn(en)ek kepbe a fanzinek, amelyek kielegithetnek a fennmarado igenyeket, de ezeket tenyleg nagyon nehez kifizetodoen fenntartani. Az Open fanzinet 200 forintert adjuk, amitol mindenki leseggel, hogy milyen draga, de eleg csak arra gondolnotok, hogy mibe kerul 24 A4-es oldal lezerrel kinyomtatasa - az onkoltseg is alig jon vissza.
Azt hiszem tehat, hogy az MHH 450-ert nem draga, a minosege jo, a tartalom pedig igyekszik megfelelni az igenyeknek, de ez persze soha nem lehet teljesen sikeres. Hosszu tavon egy (toke)erosebb MHH jobban ki tudna szolgalni az igenyeket es ezen az uton igazan udvozolendo az MHH Records es a hazai bandak egyuttmukodese.

ui.: az MK/CD melleklet megvalosulasanak nagyon orulok! Kb. 1,5 eve mondta nekem Uzseka, hogy majd egyszer, de mar reg lemondtam rola! Remelem sikeres lesz az akcio, mert ez nagyon sokat lendithet az olvasok zenei tajekozottsagan es persze a lemezeladasokon, ami altal a kiadok es koncertszervezok is komolyabban veszik kicsi orszagunkat!

Long Live MHH!!

cornelius Creative Commons License 1999.11.19 0 0 10
A Hammer Rec. dolgoknak az erős marketingje az újságban szerintem természetes, hol reklámozzák, ha nem ott? jó, idegesítő, persze, de mi nem az? viszont amin jókat szoktam derülni, hogy nagy pártatlanul külsősök írják róluk a kritikát, a BBC elbújhat, tényleg, annyira korrekt a tájékoztatás, de azért, hogy az olvasó mégis tudja, miről van szó, mondjuk a Moodról rögtön két ismertető is van, sárga keretben, amire szerintem az újság történetében még nem volt példa, és kell mondanom, hogy nagy-nagy elégedettség mindket írásban? ugye nem, amikor mondjuk itt vagyok én, haragszom a kiadóra, majd fel robbanok, szerencsétlen Moodot meg annyira sajnálom, már mmegint elbaltázták a lemezüket.
Előzmény: wice (4)
supertzar Creative Commons License 1999.11.18 0 0 9
Sziasztok!

adamskij:
-"Mennyire sikeres a Hammer Recs.?"

A Hammer Rec. már attól sikeres, hogy egyáltalán elindult, mert már igen régi vágyunk volt ez. Egyébként ha (P.)Endre nem jön hozzánk azzal, hogy figyeljetek, minden kiadó visszautasította az E-Klubos Ossian est felvételének megjelentetését, mert azt mondják, hogy erre nincs ma igény, nem akarjátok ti kiadni, akkor lehet, hogy még most is csak terveznénk a dolgot.
Nagy példányszámok ma valóban nincsenek a rockban, 10 ezer fölé csak a Csapda kúszik (ők nem is kevéssel), de ennél precízebb adatokat inkább majd február táján tudnék mondani.

-"Nem gondoljátok ti (MHH szerk.), hogy most a true metal hullám fel van fújva kissé? Szerény véleményem szerint jóval kevesebb felkapott true heavy metal zkr van, mint mondjuk death, vagy doom. De lehet hogy rosszul látom. Mindenesetre érdekelne a véleményetek."

Ezzel a true metal elnevezéssel alapvető gondjaim vannak (bár én is használom:))). Miért nem nevezzük inkább heavy metalnak, vagy tradicionális metalnak vagyis olyan metalnak, ahol klasszikus tiszta ének van. Mindegy, akárminek is nevezzük, tagadhatatlan, hogy a dolog visszatért, pedig erre igazából nem lehetett számítani.
Szvsz ez a hullám azért lehet tartósabb, mint a többi underground hullám, mert
1. olyan nagy bandák állnak az élén, mint a Priest, az Ozzy Band vagy a Maiden, akik mind jövőre jönnek ki új albummal és minden bizonnyal komoly figyelmet fognak kapni még a tömegmédia irányából is. Nem tudom figyeltétek-e, hogy az Iron Maidenről a magyar tévében legalább 10 éve nem lehetett hallani, de ahogy Bruce visszatért, azonnal téma lettek, interjúval... Már most hallani a pletykákat arról, hogy a Maiden lesz a 2000-es Dynamo egyik fő csapata és talán még egy Monsters Of Rock kaliberű utazó metal turnét is nekiindítanak nyáron.
2. a régi metal rajongók egy komoly része a 90-es évek közepétől már alig talált magának hallgatnivalót, most ők is kezdenek visszatérni, felfedezik az újabb bandákat, másfelől pedig van egy új tábor, akik számára a Rhapsody, Hammerfall, Nightwish, stb. jelenti a friss hangzást és emellett szépen gyűjtögetik be a klasszikus metal lemezeket. A két tábor már kezd komoly erőt képviselni, és ez még csak a kezdet...

-"És az MHH-ban most nagyon nyomva van ez a true
dolog, de ezt egyrészt túlzásnak tartom (a tehetségek számához képest), másrészt elfogultságnak, ami nem biztos, hogy szerencsés, hiába Metal Hammer az MHH. A kilencvenes évek során pont elégszer kiderült már, hogy nem a h.metaltól lesz egy zene kemény, hanem a mondanivalótól és a zenei megvalósítástól.
(Pl: Elend, Fear Factory, At The Gates, My Dying Bride, Emperor)"

Mindig próbáltunk azokkal a bandákkal foglalkozni, akikkel épp történik valami, lemezt adnak ki, turnéra mennek, stb. Most sokkal aktívabbak a HM bandák, ezért jobban szem előtt vannak, de nem hinném, hogy annyira nyomnánk a dolgot. (Mint ahogy azt sem hiszem, hogy elnyomnánk stílusokat, bandákat) Különben nem írnák a trad.metalosok, hogy kevés a metal az MHH-ban. Az MHH olvasótábora a 12 évestől a 40 évesig terjed, a fiatal Offspring/RHCP/KORN/stb. rajongóktól a Zep/Sabbath/Purple hívő old school arcokig, és nem könnyű olyasmit összehozni, amit mindenki (vagy legalábbis sok ember) szívesen vesz a kezébe hónapról hónapra. Eleve nehéz egyszerre megszólítani a műfajba épp belecseppenő zöldfülűeket és a sokat tapasztalt, ultraigényes és egyes esetekben bizony sznob "kiművelteket".
Azért próbálkozunk...
De ha van javaslat, hogy kikről kéne írni, azt szívesen veszem/vesszük.

Üdv és gyilok!
L.Laci

Előzmény: adamskij (3)
Zombie Creative Commons License 1999.11.18 0 0 7
A black/death/doom-nak szerintem az a baja, hogy mar a topikcim is behatarolja a temat. En pl. szivesen cserelnek eszmet olyan zenekrol is, mint a Dream Theater, vagy a Rhapsody, vagy hogy mast emlitsek Nine Inch Nails vagy mondjuk Ministry.
Nem mintha egy altalanos metal forum jobb lenne, mert ott meg egymast anyaznak a kulonbozo stilusok hivei. Sajnos az MHH olvasoi rovataban is latszik hogy mennyire intoleransak egyes emberek.
Egyebkent hajra MHH, 2 eve ki nem hagyok egy szamot sem.
Vovin Creative Commons License 1999.11.18 0 0 6

Üdv. wice!

A pontszámok változásának szerintem két oka van. Egyrészt tényleg sok az olyan általad is említett "követő" típusú zenekar, akik hozzák a jó átlagot, de semmi eredetit és igazán jót nem csinálnak. Ezekre ilyen pontokat lehet adni.
Ugyanakkor a változás másik oka szerintem a MHH irányvonalában van.
Egyre több igénynek kíván megfelelni, és ez a szemlélet nem egyeztethető össze a karakteres véleményekkel és az azokat kifejező pontszámokkal.

Ha valamilyen zenéről kiderül hogy nem tetszik, esetleg te is megkapod hogy nem vagy elég nyitott és toleráns.
Maradnak a jellegtelen pontszámok, azok legalább nem bántanak meg senkit, és az emberkék jövő hónapban is megveszik a lapot.

/A HR új kiadványairól annyit, hohy a MOOD abszolút király, de a Nevergreen lemezét hallgatva azt hiszem megvan az a magyar zenekar, amelyik készített egy jó lemezt, majd évente/kétévente megjelenteti azt."Újra nyergeli lovát.." /

Hali.

Előzmény: wice (4)
Vovin Creative Commons License 1999.11.18 0 0 5

Üdv supertzar!

Nos, én is itt folytatom.Először is kösz a választ.
A "NHHMM" megjelölés elmaradását azért sem értem, mert ha kinyitom a lapot, mit olvashatok az impresszum tetején? Most akkor hard rock és heavy metal vagy nem? Vagy az, csak ez nem publikus?
A váltás véletlenül persze pont akkor történt, amikor ez a zene teljesen háttérbe szorult.Így válik egy jelentéktelen változás szimbólummá.

A harmadik kérdést nem fogalmazom át, mert a megjegyzésből úgy látom, hogy a lényeget megértetted.Ha válaszolsz rá jó.

Érdekelne az is, hogy az MHH támogatásával megjelent válogatásokon miért nincs egyetlen igazi black/death anyag sem. Úgy érzem, hogy ez a vonal nem kap tőletek támogatást. Elismerem, ebben a stílusban hiába is keresnénk olyan jó kis zenekart mint a Voyage.( Ha egyszer lesz időm megnézem, hogy az Evensong "Path" albumának megjelenése után kapott-e nagyobb terjedelmet a MHH-ban, mint most a Voyage.)

Fontosnak tartom hogy a MHH megjelenik. Tudom hogy nem UG magazin, és széles rétegekhez szól. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a biznisz sokkal de sokkal fontosabb lett mint a zene. A példányszám mindenek felett?

wice Creative Commons License 1999.11.18 0 0 4
kedves LL,

en inkabb arra lennek kivancsi, hogyan egyeztetheto ossze a lemezkritikusi feladat a lemezkiadoi illetve kereskedoi erdekeltseggel. a gamez forum vmelyik topikjaban egy kisertetiesen hasonlo helyzet kapcsan (576 kbyte magazin es jatekbolt) vki mar megosztott velunk negativ tapasztalatokat, nevezetesen, h az 576 kbyte igen sokaig az objektivitas latszataval takarozo reklamujsagkent funkcionalt, es ennek csak az uj foszerkeszto birt gatat szabni. felre ne erts, igen fasza dolog, h probaltok tenni vmit a magyarorszagi metalhelyzet javitasaert, csak vhogy az az erzesem, h megfasza'bb volna, ha a fent emlitett funkciok (kritikus ill boltos) elkulonulnenek szepen, ahogy illik.

egyaltalan nem errol jut eszembe ;-), a genyo szivo disztroly elso szamaban lekozolt muller peter sziami a'l-interjut buco igy kezdte: "na, megy a bolt, szaros?". :-)))

mas. termeszetesen ennek sincs semmi koze a fentiekhez... mi a faszert kell minden szarra legalabb 6 pontot adni? nalad ez mar evek ota tendencia, de ugy tunik, h lassan a szerkesztoseg osszes tagja magaeva teszi ezt a nem biztos, h aldasos hozzaallast. mert oke, h "ez metal, es mi szeretjuk a metalt", de talan eppen, mert szeretjuk, kellene lepontozni a picsaba azokat, akik csak a megszokott paneleket kepesek ismetelgetni, es ezzel nagyban hozzajarulnak ahhoz, h a metalt kikialtottak a legsablonosabb stilusnak. miert kell "klasszikusnak" nevezni az olyan csapatokat, amelyek joforman hangrol-hangra ugyanazt nyomjak, amit 15 eve sokkal jobban eljatszott mar a judas priest v az accept, v 25 eve a black sabbath? ennek a kritikatlan magatartasnak az egyenes kovetkezmenye, h valahanyszor felbukkan egy uj stilus a metalban, egy even (sot, mostanaban lassan mar egy honapon) belul megjelennek a tehetsegtelen utanzok, akik a sikeres bandak oldalvizen probalnak egy kis meg nem erdemelt nepszeruseghez jutni.

egy kis egeszseges sznobizmus imho igencsak elkelne vegre a metal-ujsagirasban. fel kene vegre ismerni, h az utanzok (a tehetsegesek is!) a stilus sirjat assak. a francnak van szuksege neo-dark, neo-black, neo-thrash, neo-true hullamokra! egyaltalan nem tartom veletlennek, h annyi hajdani rocker un ra a metalra 30 folott, es fordul mas, kevesbe elbutult stilusok fele. en pl mar vagy 5 eve nem vettem uj lemezt (leszamitva a carcassokat + a blackstart, mert hat ugye a fanatizmus...), legfeljebb a regi kazikat veszem neha elo nosztalgiazva, es egy eve, mikor me'g volt a vivan metal es alti musor, meglepve tapasztaltam, h a wah-wah klipjeibol lassankent kb hatszor annyit archivaltam, mint a metallaban bemutatottakbol, az utobbiak nagy resze egyszeruen annyira unalmas volt. ja, es meg csak 27 multam...

adamskij Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3
Ideje volt ilyen topicot indítani, mert már laposodik a
black/death/doom. Szinte felszabadulás ez a rovat.

Nekem is lenne egy kérdésem az MHH-hoz.
Mennyire sikeres a Hammer Recs.? Azt tudom,
hogy az ország szinte összes rockboltjába eljutnak
a kiadványok, de mennyi megy el? Bár ehhez
nem sok közöm van.

És lenne még egy kérdésem.
Nem gondoljátok ti (MHH szerk.), hogy most a true
metal hullám fel van fújva kissé? Szerény véleményem
szerint jóval kevesebb felkapott true heavy metal zkr
van, mint mondjuk death, vagy doom. De lehet hogy
rosszul látom. Mindenesetre érdekelne a véleményetek.

És az MHH-ban most nagyon nyomva van ez a true
dolog, de ezt egyrészt túlzásnak tartom (a tehetségek
számához képest), másrészt elfogultságnak, ami
nem biztos, hogy szerencsés, hiába Metal Hammer
az MHH. A kilencvenes évek során pont elégszer
kiderült már, hogy nem a h.metaltól lesz egy zene kemény,
hanem a mondanivalótól és a zenei megvalósítástól.
(Pl: Elend, Fear Factory, At The Gates, My Dying Bride, Emperor)

( turpi ) Creative Commons License 1999.11.18 0 0 2
Hiya!

Na vegre van ilyen topic is. MHH-sok kapasbol be is tehetik a linket a duplaszam hirei koze a Black/Death/Doom es Dark wave & Gothic topic-okeval egyutt :)

cornelius Creative Commons License 1999.11.18 0 0 1
Elsőként gratulálhatok, micsoda öröm.
Előzmény: wice (0)
wice Creative Commons License 1999.11.18 0 0 0
a 0 is megvolt, johetnek az epito jellegu hozzaszolasok.
Előzmény: wice (-)
wice Creative Commons License 1999.11.18 0 2 topiknyitó

na, eleg a nyavalygasbol, itt a topic, nesztek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!