Keresés

Részletes keresés

SOWHAT Creative Commons License 1999.12.10 0 0 146
Supertzar:

Nem tudsz valakit aki megy stutgarti vagy müncheni Black Sabbath/Godsmack/System of a dawn koncertre ?

Ha valakihez be lehet szállni fizetek jó utiköltséget.

Te biztos mész csak töled nem akartam kérni mert utálsz :))

adamskij Creative Commons License 1999.12.10 0 0 145
supertzar:

Még egy észrevétel a dec MHH-val kapcsolatban:
(ne vedd szőrszálhasogatásnak, kösz)

Lapozzatok el a 22. oldalra (Rage interjú), és nézzetek
az oldal jobb alsó sarkába.

Kérdésem: Hol az interjú vége?

Mert így fejeződik be:

"Ezért is visszük el a mostani turnéra a Nightwish-t,
mert ők szerintem valami újat csinálnak. Igaz, hogy
női énekesük van, de egé-"

Idáig az idézet. Hol a folytatás?

Kár, hogy Vovin lelécelt. Ha esetleg még olvassa ezt a sort,
jöjjön el ő is a Black/Death/Doom topic meetingjére!

Ja, és mindenkinek javaslom az swi szervert. Megbízható,
korlátlan tárhely, néhány megkötéssel.

mrbungle Creative Commons License 1999.12.10 0 0 144

BZ, swi-vel eddig meg nem volt ilyen gondom, mer nem pakolsz oda?
Előzmény: Törölt nick (142)
wice Creative Commons License 1999.12.10 0 0 143
na, tennap vettem mhh-t, pont most hallgatom a cd-t (az ossiant gondosan atugrottam).
az ujsag: a szaz oldalbol 16 szar hangszerreklam, a sokkolo extra teljesen elhartmannkristofosodott, a borito olyan ronda, hogy csak na, viszont van benne egy oldalnyi korog reklam, amibol poszter lesz, ahogy nezem, a masik oldalon ugyis toto van. tegnap vettem tovabba tiz kilo cd-t, a barlangban az osszes godflesh lemezt, amit talaltam, aztan az mcd-ben az osszes fellelheto voivodot + az arcturus la masquerade infernale-jat. na, most mar nem mondhatja senki, h nem vagyok up to date... :-)

telleg, nem tudjatok, a nothingface cd boritoja defaultbol ilyen ergya ketlapos, belul ket oldal a noise kiado reklamjaval, v ez vmi igenytelen utannyomas, es erdemes rohangasznom egy jobb utan?

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.10 0 0 142
Hali, Bunglebácsi...
Naná, hogy kipöngettük, azóta is fáj a zsebem... :-)))
Az extrához meg nem lehet rendesen hozzáférni, totál McHülyült... :-(
Nincs véletlenül hely a szervereden? :-))))))) Majd kiirom, hogy Sponsored By Bunglebácsi ;-)
Előzmény: mrbungle (135)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.10 0 0 141
Bocs, ha túl sokat reklámoztam...
Sajnos a klub a megbeszéltekkel ellentétben nem plakátozott, a homepage-hez meg csak limitált mértékben férek most hozzá, a möhöhö csak tegnap jött ki, ezért igyekeztem minden eszközt megragadni az esemény hirdetésére.
Bocs.
Eldugultam.
Vovin Creative Commons License 1999.12.09 0 0 140

Kedves supertzar!

Egy dologban sikerült közös nevezőre jutnunk: nem értjük egymást.
Példaként említhetném a metal fénykoráról írt gondolatsort.Röviden: ha az ominózus meghatározást 1991-ben hagytátok volna el, semmi gondom nem lenne. 1996-ban ez a döntés nekem már mást jelentett.
Átolvasva a hozzászólásaidat megállapítottam hogy sokkal több dologban értünk egyet, mint nem.
DE: azokban a kérdésekben amelyekben vitánk van, soha nem fogjuk egymást meggyőzni.Továbbra is állítom, hogy a MHH számára már nem a zene az elsődleges, hanem önmaga fenntartása. Ha divatos a metal akkor azzal kell foglalkozni,ha éppen nem, akkor meg nyitni kell másfelé. Elismerem könnyen beszélek, hiszen nekem nem egzisztenciális kérdés a lap megjelenése, de így legalább más szemszögből is láthatom a dolgot.

Ti vagytok a szerkesztők, ti csináljátok a lapot, minden jogotok meg volt a lap tartalmát illetően azokról a változásokról dönteni, amikről korábbi hozzászólásaimban bővem írtam már. Ezeket a döntéseket én tisztán üzleti döntéseknek látom, amelyeket az olvasótábor növelése érdekében hoztatok./ A Prodigy jó ötlet, mert jól fogyott a lap, Ice-T meg nem azért ciki, mert semmi köze a HRHM zenéhez, hanem mert az olvasók visszajelzései rosszak voltak./ Ahogy írtam, ezeket a döntéseket a ti szempontotokból még meg is értem.
Ugyanakkor én szeretem a dolgokat tisztán látni. Ha biznisz, akkor legyen biznisz, és ne fárasszatok olyan utólag gyártott ideológiákkal, amelyek leginkább csak fügefalevelekhez hasonlítanak.
/Mondjuk az sem esett künönösebben jól, hogy hozzászólásainkban többször érintettük az utolsó válogatás ügyét, mégis más hozzászólásából tudtam meg, hogy a felkerülés feltétele bizonyos összeg kifizetése volt. Végső soron ezt is megértem, de miért nem lehet ezt nyíltan elmondani? Ha ez így igaz, ez is egy példa lehet az előbb leírtakra./

Jut eszembe a mail megérkezett, biztosan hozzá fog járulni látóköröm kiszélesedéséhez.
Köszönöm egyben a meghívást is. Egy jó beszélgetés mindig jólesik, néhány sör pedig különösen jól. Az említett bulira azonban nem megyek el. Előfordulhat hogy valahol összefutunk majd, bár erre azért mérget nem vennék.

Mindegy.Amit el akartam mondani a MHH-val kapcsolatban azt elmondtam, ezután már inkább csak önmagamat ismételgetném. Szóval távozok a topic-ból.

Üdv.

Előzmény: supertzar (104)
Mr._Bungle Creative Commons License 1999.12.09 0 0 139
Na megint sikerult csucsot dontenem .... az erdekes reszek atolvasasa cirka 10 percig tartott .... Ellenben itt olvastam az egyetlen normalis irast a becsi NiN koncertrol .... Kar hogy azt sem MHH munkatars kovette el .....
( turpi ) Creative Commons License 1999.12.09 0 0 138
Jajj nemar. Fel oldal MDB? Mondjuk en is karomkodtam ilyen miatt sokat. Orultem hogy ott feszit a Six Feet Under nagy botuvel aztan pocsom egy oldal volt rola :) Ejnye. Mar lehet kapni a hammert? Nem 10-en jelenik meg?
adamskij Creative Commons License 1999.12.09 0 0 137
Szóval MHH HomePaget.

Egyébként, supertzar, amellett, hogy itt szorongatom a Hammert
a kezemben, felemás érzéseim vannak a lappal kapcsolatban.
Pedig jó ez a szám.

De:

Miért kellett nagybetűvel kitenni, hogy My Dying Bride,
amikor csak egy valamivel nagyobb, mint fél A/4-es
oldalon van a kritika?

Könnyedén megvettem a lapot, mondván, egyik kedvencem
is fő helyen van benne. Mondjuk a Dream poszter kellemes meglepetés.
Ám a Hangpróba lemezei nem jelentettek számomra sokat,
de hát ilyen a termés. Lesz ez még így se...
De remélem nem.

mrbungle Creative Commons License 1999.12.09 0 0 136
jah, és inkább a Stongehenge hp-re raknád ki a koncertet.. ott ui. nem találtam meg (köv. koncert okt. 13).
Előzmény: Törölt nick (128)
mrbungle Creative Commons License 1999.12.09 0 0 135
BZ, ez a sok reklám még negatív reklámba fog átcsapni... ;)
Egyébként tényleg 100 rugót kipöngettetek, hogy a Power.. albumra kerülhessetek?
Előzmény: Törölt nick (128)
Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.09 0 0 134
wice

Ebből az egészből semmi sem biztos. Én csak felvetettem az 5letet az illetékesnek. Én már eddig is akartam valami hasonlót csinálni, de azt hiszem ha megfelelő információáradatot akarok zúdítani, akkor össze kell fogni az illetékesekkel.
Az hogy miként nézne ki a képernyőn a dolog az sok mindentől függ. Ez elsősorban technikai kérdés és csak másodsorban 5letek kérdése.
De hangsúlyoznám ez még egyenlőre fikció, ami akár valóra is válhat. Rajtam nem múlik. :)

wice Creative Commons License 1999.12.09 0 0 133
[off]

nem, nem, az elso volt a helyes valasz... :-)
szal, remelhetunk toletek pangalaktik agency szintu csodakat?

[on]

Előzmény: Deepfreeze (132)
Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.09 0 0 132
wice

közbe rájöttem mire céloztál :)))))))

ha arra vagy kiváncsi akkor a Hammernek ezért nem kellene fizetnie

Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.09 0 0 131
off

wice :)

A Virtual nem egy sikerült darab :) Egyszerüen nincs mondanivalója a dolognak, csak gyorsan fel kellett dobni valamit, hogy mégis legyen :) (A fő csapás iránya nem az)

on

Előzmény: wice (130)
wice Creative Commons License 1999.12.09 0 0 130
ha lesz mhh homepage (mhh homepaget!!! mhh homepaget!!!), ugye nem a virtual 2000 fogja dizajnolni? ;-)
Előzmény: Deepfreeze (127)
Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.09 0 0 129
Last Dragi

Mosmá mindenki minden topicban elolvasta hogy mikor van Symmetry + Stonhenge koncert.
Szerintem felesleges többször kiírnod ;) Akit érdekel az tuggya :)

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.09 0 0 128
Ezexerint már van möhöhö a höben? Hehehe, akkor én is átmászom innen a Budai Skála mellől :-)))

Ja, a homepage dezign ügyben akár nonprofit is besegitek szivesen, referencia lehet monnyuk a saját oldal...

Ja, mellesleg, akimégnemtuggya (bár hajnalban plakátoztam keresztülkasul):

Symmetry + STONEHENGE koncert
szombaton este a VIKINGBEN!!!!!!

info: www.extra.hu/stonehenge

Deepfreeze Creative Commons License 1999.12.09 0 0 127
Srácok

A Metal Hammer hómpédzs ötlete már felvetődött.
Ez ügyben már megkerestem Lénárd Lacit, de vélemény egyenlőre még nem yött a dologról.
De ugye akkor yol saccoltam, hogy lenne rá igény?

Lénárd Laci : várom a válaszod még mindíg. :) Vagy nem érkezett meg a mél?

adamskij Creative Commons License 1999.12.09 0 0 126
wice: Én úgy tudom, hogy 10-18-ig nyitva van a Hammer hétköznap.

Egyébként:

Metal Hammer hómpédzset!!!!!

Előzmény: wice (125)
wice Creative Commons License 1999.12.09 0 0 125
Te is a Móriczon dolgozol? Én is most megyek a Hammerba a möhöhőért, no meg az REM kaziért ;.-)))))

nem, en erzsebet korut 50, de majd korbaccsal buzditom a villamosvezetot.
egyebkent, ha mar odamesz, nem birnal valaszolni a nyitast illeto kerdesemre? :-)

Előzmény: adamskij (118)
araya Creative Commons License 1999.12.09 0 0 124
Akkor most együtt:
Metal Hammer hómpédzset!
Metal Hammer hómpédzset!
Metal Hammer hómpédzset!
mrbungle Creative Commons License 1999.12.09 0 0 123
"Hogy fogsz rátalálni azokra a demókra, új zenékre, amik esetleg tetszhetnének neked. Jó, te mondjuk rászánsz pár órát a szörfölésre, de akinek nincs annyi szabadideje, azzal mi lesz?"
Ezért kéne már egy mhh site, amin lehetne jó pár eligazító + mp3. iLane megelőzött, én is ua-t akartam mondani, mennyire jó lenne pl. a demokat letölteni (persze csak ha a demos banda is hozzájárul, de ki ne járulna hozzá) + az új anyagokból rosszabb minőségű részleteket (hogy ne legyen copyright probl.), szóval sokan belefülelhetnének így az új zenékbe, az előfizetést, hirdetési tarifákat mind ki lehetne rakni, cikkekből ízelítőt, ráadásul az újság is jobban fogyna, a két média csak erősítené egymást, végülis az internet hozzáférés egyre nő, és pont abban a rétegben, amelyik ilyen zenét (is) hallgat.
adamskij Creative Commons License 1999.12.09 0 0 122
Master araya,

Egész jó ötlet ez a CD/mp3 melléklet dolog, amit leírtál.

A probléma szerintem az, hogy a költségek egy részét szintén
a zenekarok fedeznék, mint a Power Hungary esetén.
Azt hiszem, nyugodt szívvel leírhatom az összeget, ami a CD-re
kerülés költsége volt: 100,000 Ft.
Mi csak azért nem vettük igénybe ezt a szolgáltatást, mert pillanatnyilag
anyagilag nem bírtuk. Szerintem nem voltunk ezzel egyedül.
Ezen nem tudom, mennyiben változtatna az mp3.

araya, ha érdekel, hol játszom (ez a link, ha www.-t írsz, akkor nem jön le):

http://w3.swi.hu/throne

Előzmény: araya (120)
wice Creative Commons License 1999.12.09 0 0 121
ja, egy mhh homepage mar igazan hianyzik. komplett demok, egy-ket (amugyis kislemezre szant szam) az uj cd-krol, lemezkritikak megatonnai a helyhiany korlatai nelkul, olvasoi forumok, az ujsagba be nem kerult cikkek...

de szep lesz.

Előzmény: iLane (119)
araya Creative Commons License 1999.12.09 0 0 120
Na akkor az mp3-ról egy pár szót!
Jó supertzar te nem élsz az mp3-al, mert azt az új lemezt hallgatod meg amelyiket akarod. De én egy hónapban max 10 rugót tudnék új lemezre költeni, és ebből a pénzből jó ha három lemezt meg tudnék venni. Úgyhogy maradok az mp3-nál.
Hogy mondta Ice-T, ha nincs pénzed megvenni az új lemezt, akkor lopd el. Ezt most én úgy mondom, ha nincs pénzed megvenni, akkor kérd kölcsön, és szedd le mp3-ba. Az olyan genyót, aki ezt pénzért adja tovább azt én is lelőném.
Hazudnék ha azt mondanám, hogy magyar zenekar cd-jét nem szedem le, mert leszedem. De őket úgy támogatom, hogy elmegyek a koncertjükre, és nem belógok (pedig soxor megtehetném), hanem megveszem a beugrót.
Szerintem a kezdő magyar u/g bandák megmentője lehetne az mp3. Gondoljatok bele, hogy a Hammerhez nem egy párszámos CD-melléklet járna (pedig már ez is nagyon fasza), hanem 15-20 magyar demós csapat teljes demója, a promóciós annyaggal együtt. És ha a kétfülűek megismernék a zenekarokat, a koncertekre is többen járnának.

Tényleg adamskij te melyik bandában játszol?

Supertzar nincs kedved elküldeni a Hammer CD-t. Csak leszedem, és már küldöm is vissza. Jó-jó-jó el ne küldj már Havalyra csak vicc volt :))) (ui. csak a teljes albumokat gyűjtöm :))) Ja és tényleg a Hammert is mindig megeveszem, pedig le is fénymásolhatnám.

Hell awaits!

iLane Creative Commons License 1999.12.09 0 0 119
"...abszolút egyetértek azzal, hogy a demók terjesztésére a Net kiválóan alkalmas. Ez a módszer megkönnyíti az új bandák számára, hogy eljussanak a zenehallgatókhoz, kiiktatva az olyan közbülső állomásokat, mint a fanzine-ek, újságok, kiadók, terjesztők. Nekem csak az nem tiszta, hogy a Neten már ma is megtalálható irdatlan mennyiségű új zene között hogyan fognak kiigazodni a friss zenékre éhes emberek. Hogy fogsz rátalálni azokra a demókra, új zenékre, amik esetleg tetszhetnének neked. "

Egyetertek! Es milyen jo is lenne, ha az MHH (termeszetesen a demos zk-ok hozzajarulasaval) kozzetenne a sok hozza eljuttatott demot vagy esetleg annak reszleteit.
Ennek szerintem egyetlen akadalya, hogy az MHH nem rendelkezik elegendo emberi es szamitastechnikai kapacitassal. Laci, lehetne ezugyben lepni valamit?

Előzmény: supertzar (113)
adamskij Creative Commons License 1999.12.09 0 0 118
Csatlakoznék iLane véleményéhez, mert tényleg egyre kevésbé
lehet megítélni a dolgokat. Csak úgy juthat valamire az ember,
ha mindig egy szerkesztő véleményéhez igazodik.

Viszont megértem, sőt, üdvözlöm, hogy nincs klikkesedés.
Pl. A Dream és az Emperor szerintem az év két favoritja, és
kevesen adnának mindkettőre 10-est, pedig 100-at is megérnek.
A pontozás kettéválasztása szerintem nem megoldás.
Ugyanis szubjektív szempontok így is maradnak.

Szinte látom magam előtt, ahogy Milán Peti várja már az első
blastbeatet az új Dreamen, míg Cselőtei elolvad a kezdésnél.
Objektív szemszögből mindkét rész tökéletes, de más
ízlés miatt másohgy pontozzák majd.

Technikailag csak egy olyan zenész tudna ítélkezni, mint
pl. Maróthy, Töfi, Matlári.

wice: Te is a Móriczon dolgozol? Én is most megyek a Hammerba
a möhöhőért, no meg az REM kaziért ;.-)))))

Előzmény: iLane (116)
wice Creative Commons License 1999.12.09 0 0 117
Wice, már tudom, hogy ha röhögni akarok, rád mindig számíthatok.

Ez a kiszegecselt botsáska majdnem azt eredményezte, hogy lepadlóztam a székemről:))) Kösz!

Ne kímélj, ne hagyd abba!

latom, tudod, hogy kell az emberekkel banni... egy darab vaj vagyok, hozhatod a piritost :-)

Egyébként ilyen matuzsálemi korban kit tudsz még komolyan venni?

hosszu a lista, nem is hinned, mennyire. az ultrakomoly (ertsd: megkerdojelezhetetlenul valodi) bandakon (neurosis, godflesh, nin, leukemia, ...) tul leginkabb azokat, akik nem veszik tul komolyan onmagukat. komolyan veszem a mindenfajta trendektol fuggetlenul allandoan megujulokat (carcass, voivod [az outer limits-ig...], entombed [hat, most mar ezt sem annyira], ...), a mindenfajta trendektol fuggetlenul hiteles modon allandoan ugyanolyanokat.
hm, asszem a kulcsszo a "hiteles".

trendeket mar nem veszek komolyan. ahhoz tenyleg tul oreg vagyok.

Előzmény: supertzar (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!