AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Ha lesz MHH, akkor a Vikinben (Nyugatinál) tutkó lesz. Emellett gyanítom, hogy visznek még az Elektromos Krokodilba a Blahához, meg a Határ útra a Headbangerbe. Amúgy ne éhezz még annyira, ahogy őket ismerem késnek pár napot.
Nem baj, annál nagyobb katarzis lesz olvasni a jövő héten! :)))
Dynamo fesztivál ügyben vannak friss hírek, bár annyira nem jók. A végső megoldásként tervezett helyszín sem működik, ezt sem kapták meg a szervezők, így aztán a három napos orgiának annyi. Most épp keresnek egy még újabb területet, de több, mint valószínű, hogy a fesztivál idén mindössze egynapos lesz, akárcsak régen.
Az egynapos bulit viszont mindenképp össze kell hozniuk, mert a Maidenékkel szerződést kötöttek június 3-ra. Így aztán könnyen lehet, hogy a Maiden és a Korn bulija egy napon lesz, ami a Maiden headliner státuszát tekintve nyilván újabb idegösszeomlást eredményez majd Kornéknál:-)))
Szombaton Agent Steel, Riot, és Anvil buli Bécsben. Nyugdíjas igazolvánnyal féláron lehet bejutni és még ingyen füldugót is adnak:-)))
Hat az nagyszeru hir ha tenyleg huzamosan uzemelni fog...
Bar en emlekszem hogy valamikor regebben lett volna metalos radiomusor is a Hammer kozremukodesevel, de aztan abbol nem lett semmi...
Na de nem is akarok problemazni, orulok hogy lesz ilyen.
Ha beszerzitek a NIN uj klipjet (gyk. Into the Void) labat csokolok nektek!
Most olvastam egy korabbi Hammerben, hogy Uzseka Norbinak elloptak a Xibalba cd-jet es keri, hogy szoljon valaki ha van neki. Nos azt hiszem tudok segiteni, ha valaki beszel vele szoljon!
Yeti, supertzar?
Először is üdv mindenkinek, már egy ideje olvasgatom a listát és most úgy gondoltam,
hozzá is szólok. Rögtön volna is egy kérdésem olvastam itt az infókat a musicbox nevű
csatornáról meg, hogy beta minőségű kazettán elfogadnak klippeket. A helyzet, az hogy
én is játszok egy csapatban és mostanában készül el első klippünk. Szóval ha valaki tudja
a címet ahová a kazit kell küldeni és megírná nekem azt nagyon megköszönném.
A mai H&H (http://pararadio.c3.hu)vendege a Hammer es Death Doom topic lelkes latogatoja adamskij, aki egyebkent a The Art Of Dethronement hegedunyuvoje is.
A musorban lement a teljes uj AOD anyag es egy csomo jo zene (Amorphis, Burzum, Anathema, Sentenced, Gathering, Samael, Moonspell, Borknagar, P. Lost, Uriah Heep, Sonata Arctica, stb.)
Mindcrime hir:
A mindcrime zenekar meghívást kapott az USA-ban 1987 óta évente South by Southwest néven megrendezett nagyszabású zenei fesztiválra.
A meghívásr a úgy került sor, hogy a 1G Records/Warner minden évben kiküldte a fesztivál szervezői részére a kiadónál frissen megjelent lemezeket. Ezidáig sikertelenül. A legnagyobb eddig elért eredmény egy 600-as várólistára sikerült juttatniuk egyik zenekarukat. Idén először sikerült magyar zenekarnak kijutnia a fesztiválra, amit elég nagy megtiszteltetésnek könyvelt el a mindcrime, hiszen tavaly egyetlen kontinentális Európából származó zenekart hívtak meg erre a fesztiválra (Guano Apes). Idén pedig a mindcrime kapta meg a fesztiválon való szereplés lehetőségét ilyen nevek mellett, mint a Therapy!, Junkie XL, System Of A Down, Cypress Hill.
a kábelszolgáltatók macerálását nem szabad abbahagyni.
klipszerzésről eggyel lejjjjjjlyyebbb.
YETI
Van vagy lesz netes szavazás, de azt fontos tudni, hogy a MusicBox nem a MSAT vagy a SZÍVTV utódja, hanem egy tök új TV.
a cím azt hiszem www.musicbox.hu , amit ha innen kilépek én is lecsekkolok.
A műsorvezetőválasztás valóban nem egyszerű feladat, ráadásul nekem jutott ez a sors, de a két nagy indián főnök (CSL, LL)bevonásával sem tudtunk tökéletes megoldást találni.
Érvek pro és kontra vannak, alábbiakban csak néhány gondolat, a teljesség igénye nélkül:
* ez egy új műsor - új vezető kell
* zenészt nem jó választani, mert az aránytalanságot teremt (valaki hetente öt órában, mások viszont évente egyszer)
* olyan ember kell aki abszolút naprakész az eseményekben
* realtív széles a látókör: ez KBP-re és UN-ra fennáll
* kifejezetten olyan METALOS arcok kellettek, akik maximálisan ebből a zenei közegből érkeznek, akiknek a szive ugyanúgy dobog, mint a nézőké
* a műsorszerkesztése nem az ő feladatuk, hiszen ez szavazós műsor. Az új klipeket mind megmutatjuk legalább 1X, ezeket én fogom megpróbálni begyűjteni, bár a hazai promóciós helyzetet tekintve ez nem lesz könnyű dolgom, a vendégeket kiválasztása sem lesz nehéz feladat, mert nehezen tudok 52 klippel is rendelkező hazai rock bandát felsorolni, így nem lesz nagy vita
* a műsorvezetés valóban külön tudomány, de ismereteim szerint nincs erre kitenyésztett rocker lény, viszont az UN-KBP duó abszolút kreatívan állt a dolghoz ami nagyon bíztató
+ bonusz:
Vadon Jani téma
minden tiszteletem az övé, de részbern az ő makacssága miatt nincs rendes és aránylag országos metal műsor
a Metalboxnál ez a veszély remélhetőleg nem fenyeget, mert nem egy műsorvezető, hanem a legnagyobb hazai rocksajtó-orgánum áll kapcsolatban a TV-vel.
ez egyreszt tok jo hir, masreszt meg nemreg alltunk at am-mikrorol kabeltevere, a kabelen meg persze nincs music box. nem baj, a haz masik feleben meg mindig am-mikro jon, majd minden pentek este atcipelem a videot a nagypapihoz. :-)
5 ora, jessz! aztan legyen am odafigyelve, h minden uj klip be legyen szerezve! :-)
hogy baszodna meg az UPC. En Fehervari vagyok es epp tegnap telefonaltam nekik MusicBox ugyben es aszonta csak jovore...
Amugy lehet a www.musicbox.hu -n is szavazni nem? Mert tavaly lehetett. 30 percen keresztul reloadoltam az Iced Earth-re :)
ez király hír. Viszont a müsorvezetök...én iserem és bírom mind kbp-t, mind a norbit,söt, különféle egyéb dolgaikért még tiszteelm is öket, de szvsz ök rosszabb választás lesznek müsorvezetönek, mint anno a Vadon jancsi a zmegen. Nincs vaalmi kvalitásában megfelelöbb ember erre a feladatra? A müsorvezetön nagyon sok múlik, pl. képes teljesen bebuktatni egy adott müsort...
Mielőtt még máshonnan szivárogna ki egy jüó hír minden igaz fémhitűnek.
2000 jaunár 27.-én, azaz mához pontosan egy hétre megindul egy inden eddiginél hosszabb 5 órás metal TV műsor a MusicBox műsorán.
A TV jelenleg Budapesten és környékén AM-mikrón jön, de egyre több kábelTV veszi át az adást.
A Metal Hammer irányítása alatt működő program minden csütörtökön éjjel 12.00 től másnap 5.00-ig tart.
Lesz:
* METAL TOP 10
* új klipppppppek
* műsorvezetők (KBP és UN - ennyit Norbi háttérbeszorulásáról)
* vendégek (elsőként a Baby Bone, aztán mindenki, aki BETA alapú, használható kép és hangminőségű felvétellel rendelkezik)
* szájriff, hörgettyű és logofelismerő (Backwoods MP rulez) vetélkedő, mindenféle nyereménnyel
a TV kliptára (most még) elég mainstream, de már gyűlik a sok agresszív muzsika (pl. egy Burzum klip is ööszevasalás alatt van)
És ami nagyon fontos a műsor nagy részét a nézők szerkesztik, mert ez egy betelefonálós TV, mint amilyen a MSAT és a SZÍVTV is volt. Egyenlőre eg méregdrága 90-es vonal van, de lehet SMS-ben is kérni, valamint egy 06-60-as szám is lesz, ami esete felé már nem olyan költséges.
1. Assz'em a februári szám igen kedvemre való lesz (főleg, hogy nem Korn-címlapos :))), de egy kérdés (bár már valaki kérdezte itt régebben): a kazettás / cd-s verzió marad-é? Nekem hiányozna, ha mexűnne, de - gondolom - itt nem Rhadamanthys érzelmei, hanem a gazdasági szempontok a döntőek.
2. Az este hétig nyitva tartás bizony jó volna, mert így öt után még tudnék levelezni a munkahelyemről :)
3. O.K. vak voltam, feledékeny, mea culpa, de tényleg nem jött át a Hammerból, hogy zárva lesz a Zenebarlang! Bizony, ilyen alakok mindig vannak, max. akkor lehet rájuk fölkészülni, ha a címlapon 72 képpontos betűkkel írjátok ki az üzenet.