Sajna nem tudok arra járni, dolgoznom is kell néha. Vagyis nem kellene, eredetileg csütörtökön el akartam menni a dupla szakaszra, de közbejött vmi. :S A legközelebbi hotel Gent ha jól látom, de az sem a szomszédban van. Legtöbben a tengerpartnál szállnak meg (De Panne-Oostende).
Hogyan lehet ilyen szállodabeosztásokhoz hozzájutni? :)
Vasárnap lesz az én napom, remélem. Csak ne kellene olyan korán kelni. :)
Gilbert és Flecha körül biztos nagy lesz a tumultus, de Gomez Lituékhoz és Bazayevhez biztos közel tudsz férkőzni. Bazajevet üdvözlöm: Drasztvuj Assan! :-)
Ez csak természetesen. Igyekszem fotózni, meg elkapni néhány kedvencet is. Talán a Caisse és az Euskaltel körül nem lesz olyan tömeg. Az Astana meg a Garmin meg eddig sem váltott ki nagy érdeklődést. :) Kíváncsi leszek miben lesz ez más mint pl. a szezonnyitó Omloop, ami azért szintén igencsak megmozgatta az embereket.
A következő versenyem meg a Liége lesz, mégiscsak. Remélhetőleg Sanyával. :) A köztes versenyek vagy hétköznap lesznek, vagy nem leszek itt. Pedig áprlisban lesz a Scheldeprijs (szerdán), ami Antwerpenből, a Grote Marktról indul.
Na ez lesz csak a bőség zavara. Brugesből a Grote Marktról startolnak majd vasárnap. Remélem a belgák rástartolnak a belga/holland csapatokra, így majd szabadon garázdálkodhatok pl a spanyoloknál. :)
Szerintem kettőjüknek sikerülni is fog. Igazából is Assan és Maxim is sprinterek, de az útóbbi években annyit kellett nekik húzni a nagy körversenyekena győztes csapatában, hogy egy bizonyos szintig jól bírják a hegyeket. Klsszikus versenyre az elég, ott nincsenek 2000 m magas hágók.
Valóban, de most van igazán korban :) Azért remélem, hogy a mostani fiatal kis kazahok közül néhány beérnek. Ez az Astana most azért jó, mert van kiktől tanulniuk. Van ott két GT győztes, néhány mindent megjárt veterán, tőlük rosszat nem nagyon lehet látni. Főleg, hogy szorgalomból sincs hiány. Úgyhogy mégegyszer mondom, csak idő kérdése, hogy Assan is nyerjen valami fontosabb versenyt. Persze Maximtól is elvárnék valami hasonlót :)
Assan hány éves? Tehetség van a srácban, és ha nem is lesz olyan, mint Vino, vagy Kashechkin, de állítom, hogy nyerhet ő még szakaszokat nagy versenyeken, vagy egy nevesebb egynaposat.
Nagyon kíváncsi vagyok, mire lesz képes Assan a klasszikusokon. Sokat fogyott a télen, és látványosan jobban bírja a hegyeket, mint korábban. Az igaz, hogy nem olyan gyors, mint mondjuk McRobie vagy Cavendish, de ha elöl tud maradni egy kisebb csoporttal, akkor lehet esélye. 200 km ázás-fázás után már Boonen, Pozzatto vagy Gilbert se olyan robbanékony.
Kérdés, hogy Demol hogy építi fel a taktikát, de Vaitkus pl. még nem épült fel, és nem is erre a versenyre készül.
Assan Bazajev, Valerij Dimitrijev, Berik Kupeshov, Dimitris Muravjev, Bolat Raimbekov, Gregy Rast, Michael Schär és Tomas Vaitkus
A direktorok Dirk Demol és Vjacseszlav Jekimov
Ímhol végre együtt a Klasszikus sor, további erősítés már nem nagyon várható ide, de talán nem is nagyon kell. Talán még Max jó lenne, de ráfér a pihenő.
Bár az eredményekből nem látszik, Dani Navarro nagy napja volt délelőtt a hegyeken. Benne volt a nagy szökésben és sokáig ketten voltak elöl Voigtal. Aztán két kilométerrel a vége előtt leszakadt, és elment mellette a teljes üldöző sor. Ha jól értem Dani és Gallopin nyilatkozatait, eléhezett ő is, mint Contador a Párizs-Nizzán...
Szergej Renevnek immáron 9 csavar és egy vaslemez fogja össze a kulcscsontját. A Főnök egy tucatot kapott, de Szergej még nem hétszeres Tour győztes, neki csak ennyi jár. :-) A csapat egy hét alatt jelentős orvosi acél gyűjteményre tett szert, remélem most már felhagynak a gyűjtögetéssel.
Szergej a műtét után az Olaszországi lakásába megy, majd onnan haza Kazahsztánba, hogy családi körben lábadozhasson.
1. MARTIN Tony 64 TEAM COLUMBIA - HIGH ROAD 10' 05" 2. WIGGINS Bradley 51 GARMIN - SLIPSTREAM 10' 11" + 00' 06" 3. RABON Frantisek 66 TEAM COLUMBIA - HIGH ROAD + 00' 08" … 8. BRAJKOVIC Janez 32 ASTANA 10' 28" + 00' 23" 9. MORABITO Steve 35 ASTANA 10' 29" + 00' 24" 40. KIREYEV Roman 34 ASTANA 10' 54" + 00' 49" 51. NAVARRO Daniel 36 ASTANA 11' 00" + 00' 55" 59. ZEITS Andrey 38 ASTANA 11' 03" + 00' 58"
A végeredmény:
1. VOIGT Jens 1 TEAM SAXO BANK 7h 23' 00" 2. RABON Frantisek 66 TEAM COLUMBIA - HIGH ROAD 7h 23' 02" + 00' 02" 3. PATE Danny 56 GARMIN - SLIPSTREAM 7h 23' 09" + 00' 09" … 16. BRAJKOVIC Janez 32 ASTANA 7h 23' 51" + 00' 51" 26. NAVARRO Daniel 36 ASTANA 7h 24' 23" + 01' 23" 28. KIREYEV Roman 34 ASTANA 7h 24' 23" + 01' 23" 79. MORABITO Steve 35 ASTANA 7h 31' 31" + 08' 31" 92. ZEITS Andrey 38 ASTANA 7h 35' 28" + 12' 28"
A C. I. továbbra is Voigt háziversenye, nemcsak, hogy megvan az ötödik, de a pont és hegyi trikót is elvitte. És amilyen dzsungelharcos a jó öreg Jens, vissza fog ő még jönni a hatodikért. :-)
Ami az Astanát illeti, hát nem éppen erre számítottam, de a tegnapi események tükrében egész jól helytálltak a fiúk. Azt jó lenne tudni, délelőtt mi volt Morabitoval, a TT-n mutatott teljesítménye alapján nem izomból szakadt le, inkább valami műszaki gondjai lehettek. Jani és Dani is hozták a formájukat, bár Janitól egy jobb időfutam nem ártott volna. És az ifjú Kirejev sem vallott szégyent, 22 éves fejjel egyáltalán nem volt rossz.
A következő verseny a Driedaagse van De Panne-Koksijde, mely egy három napos viadal Flandriában. Két szakasz a klasszikusokról ismert falakon, egy a sprintereknek és agy időfutam. Kedden kezdődik, az összeállítás egyelőre ismeretlen, valszeg Demol és Gallopin csapatából gyúrnak össze valamit.
Klödit utolérte az apukák átka, a nagyobbik lányától összeszedett valami bacit. Belázasodott, így az utolsó pillanatban lemondani kényszerült a C. I.-t. Reméli, hogy hamar felépül és a Sarthe-i körversenyen már el tud indulni.