Évek óta olvasom a fórumot, mint a hammondos ismeretek kimeríthetetlen tárházát. Egy M2-em van egy olasz leslievel, és most eladnám a lesliet
Itt a képe egy 12 colos mély lefelé, ahogy kell. műanyag dobrotor, felül meg tölcsér ellensúllyal, mint a motionokban, ilyet még nem láttam régi olasz szerkentyűkben. Tökéletesen műxik csak a relés kapcsolás miatt van egy kis kattanás, amin Harangozó mester könnyen tud segíteni. 70.000 HUF az ára, picit lehet alkudni, vagy lehet szó két részletről alku nélkül. Ha valalit érdekel hívhat is Szilárd 06 30 210 0670, vagy tundramacko@freemail.hu. Üdv. mindenkinek
sziasztok! Hamarosan eladó lesz ez a 122 utánépített doboz!
Igazi mestermunka, tömör bükkfából (lécekből készített falemezből), kívül-belül furnérozva (amerikai dió). A bemarások is mm pontosak (Leslie 122XB) - Először az "alap" 760-asomat pakoltam bele (az asztalos olyan munkát végzett, hogy kiszereltem a 760 belét, és egyszerűen bepakoltam az új dobozba, mindenféle utómunka nélkül.) Jelenleg a 760 rotorjai, motorjai vannak benne, valamint egy 1938-as 31A hangszórói, és a felturbózott 31-es végfok. A nagyon merev, masszív doboz miatt eszméletlen jó hangja lett egyszerre a tranyós erősítővel is, a csövessel pedig életveszélyes... (Tehtube mester igazolni tudja :-) Az egyetlen bajom vele, hogy a leslie előbb készült el, minthogy akár tervbe került volna a nagy Hammond, és így teljesen más színt sikerült neki adni... Szóval a színe nagyon elüt az orgonámtól, és ez zavar. Most lenne lehetőségem új dobozt csináltatni, és ezt már pontosan a Hammond színére. Az új doboz építéséhez ezt a komplikált technológiát nem vállalta el az asztalos (aki a soproni faipari egyetem gyakorlati oktatója), így az MDF-ből fog készülni, amerikai dió furnérral, majd politúr.
A hétszázát, hiába, van néhány figura, amit még nem árt gyakorolnom kicsit, mielőtt "bohóckodni" merek jómagam is a youtube-on! :) Tehtube Mester, le a kalappal! CSak azt ne mondd, hogy autodidakta vagy, mert ledöföm magam! :) Üdv JJ
Nekem csinálhatnak sorrendet, teszek rájuk. Számomra Tony Monaco az első!
Sajnos a mai, kortárs felhozatal kissé lájtos. A legtöbben vagy finomkodnak, vagy már murisan túltorzítanak. Csak a dög hiányzik legtöbbször, ami a hatvanas években megvolt.
Littlebig tudta meg nemrégiben hogy Jimmy Smithnél voltak állatabb orgonisták: Richard Groove Holmes és Jimmy McGriff. Na tőlük ajánlok mindenkinek egy duett koncertet! Feszesebb, keményebb, virtuózabb basszust hoztak, és igencsak sikítós overdrájvos szólamokat.
Szerintem agyhalottak szavaznak ide. :-((( Amúgy meg a szavazatok száma is jellemző - a jazz "hazájában"...
Kész röhej, hogy Barbara Dennerlein és Rhoda Scott a "Rising Star" - feltörekvő csillag kategóriában vannak - még akkor is, ha európaiak. Vagy hírük csak most ért át Amerikába?
Rhoda Scott tán még Bem apónak is játszotta mezítláb a Liszt rapszódiát. Mint feltörekvő sztár kapott 24 szavazatot, viszont rajta van a másik kategóriában is 22 szavazattal.
Mellesleg Pege Ali Bácsi is volt vagy 40, amikor "Rising Star" lett ezen a szavazáson...
Igen, a DB5 igazán hozza, amit egy klóntól várhatunk. Nekem közel egy éve van egy a tulajdonomban, eddig nem terveztem tovább lépni. Ha egy orgona könnyű, akkor nincs benne "anyag", az pedig nem jó - még a klónoknál sem. Képzeljük csak el, amint egy könnyű orgona egy vehemensebb szóló alkalmával egyszerűen leesik az állványról... A DB5 közel 50 kiló, még cipelhető, de "megáll a lábán". Meg a hangja is teljesen jó, a torzítója jól szól. Egyedül a vibrátója nem szállhat versenybe a dobscanner okozta érzéssel. (egyébként tervezek Harangozó mesterrel csináltatni egy dobscanneres effektet, amit utána kötök az orgona hangjának - ez is lehet megoldás). Az orgonám újabban falezlin szól, így egyenesen állat. Mindenki álma, hogy egyszer egy eredeti ABC-RT Hammondja legyen - az enyém is - addig viszont egy DB5 teljesen jó megoldás.
Nekem ami nem tetszik a Nord electrokban, hogy idétlen és használhatatlan a digitális drawbaruk, mivel nem lehet a nyomógombokat marokra fogni mint egy eredeti esetében... Kétség kívül hasznos hogy ledes megjelenítésű a csúszkák pozíciója és presetváltáskor ez is változik, de még mindig jobbnak itélem az eredeti fekete preset keyseket, mint a "karácsonyfaszintiket". Bár erősen szubjektív a véleményem és semelyik Nord tulajdonost nem akarom megbántani, de ha legalább a hangja lenne annyira jó, mint amennyire a színe kihívó még az árát is megérné!
Igaz, ami igaz, az öreg Hammond azért csak tudott valamit amihez még a mai mérnökök is csak próbálgatnak - próbálgatnak konyítani. :)