nem ismerem a gépet, de ki lehet számitani kb. hány w-os a fütőszál mennyi időt megy óránként és beszorzod 500-al mert kb annyi idő (óra)alatt kel ki a csibe
Szia ! Nem meg fogni akartalak,:-) Én csak könyvből lesek,de a tapasztaltabbaknak azért jobban hiszek.Nekem még nincs tapasztalatom, csak ezért kérdeztem rá. A könyv szerint ."Kacsa 27-28 nap, Pézsma kacsa 35 nap, Mulard (kacsa+pézsma kacsa hibridje) 31-32 nap." Kicsit zavarban vagyok, mert az eredeti régi Magyar kacsát,(nagy testű tarka) azt hova soroljam? Ugyanis ígéretet kaptam e fajta tojásokra.
Ugye a kerek hungarocel keltetőm van...most indítottam el,és a belső 2kört töltöttem fel vízzel.Mennyi időnként kell utántölteni,mindig tele kell lennie a belső 2nek?Egyáltalán biztos hogy elég csak a belső kettőt tölteni,és csak a végén a szélsőt is?
És még azt nem tudom hogy a tojások helyét cserélgetni kell?Vagy mindegy,maradhat végig egy helyen?Csak mert gondolom azt ami legbelül van jobban éri a pára mint a szélsőket.
A forum segítségével most vagyok túl az első általam készített keltetőgép próba keltetésén. Tegnap volt a 21.nap 8 csibe kikelt, ma reggelre még 5 darab kelt ,a többi tojás még bennt van a keltetőbe azokba még kopogtatnak a csirkék.Azt szeretném érdezni hogy ez normális hogy ennyire késik a kelésük? Köszi!
Szia már rég keltettem és sajnos a leírást sem találom, de a hőfok ua. mint a tyúktojás, csak több ill. párásabb keltető. A forgatás 2 óránként a legjobb, de naponta legalább 2 X. "28 napra kel ki a 11 nap után 2 X langyos vizzel permetezni a hűtés után.
Sziasztok! Kacsatojás (pekingi) -keltetéshez kérnék némi segítséget. Hőfok, forgatás, stb. Próbáltam a keresővel, de nem talált semmit. Minden segítség jól jön. Előre is köszönöm!