Keresés

Részletes keresés

vizihulla Creative Commons License 2000.02.01 0 0 421

Foszerkeszto ur nem tervezitek , hogy az ev legjobb lemezeinek mintajara

megvalasztjatok az elmult evszazad legjobb lemezeit is ? haha

van tippem melyik embernel mi nyerne

Cselo - Ronnie James Dio valamelyik szuperlemeze
Uzseka - Nevermore : Politics of ecstasy vagy Queeensryche - Operation
foszerkeszto ur : Iron maiden - Killers
Yeti : Demonlord lemeze haha
Milan - Emperor - Anthems
KBP : fasz tudja talan Stuck Mojo vagy Meshhuggahhh - Contradictions C.
Olly - Masculbarnitate Incubreltation - Descendizeseding paralence

araya Creative Commons License 2000.02.01 0 0 420
Hát ez nem igaz!
Megjelenik az új hammer, erre lenézek a topicba, itt meg mindenféle cipőfűzőkröl esik szó:)))))))
Akinek makkos belebújós cipője van az milyen punk?
Inkább nem jobb lenne a hibákat keresgetni az új hammerben :))))
Deepfreeze Creative Commons License 2000.02.01 0 0 419
És emléxik még valaki az égszinkék adidas cipökre. Akkoriban népcipö volt. Majd megőrültem egy olyanért de sosem volt :)
Fafara Creative Commons License 2000.02.01 0 0 418
Nosztalgia rulez! En meg amolyan nagymama mamusza tipusu cipofelet hordtam szinten UV szinu cipofuzokkel. Az se volt semmi...
Előzmény: wice (416)
Levike Creative Commons License 2000.02.01 0 0 417
Sziotok !

Eloszor irok ide, es egy kis kozvelemenykutatassal kezdenem.

Tegye fol a kezet, aki szerint felhaborito, ha igaz amit rebesgetnek, hogy a juniusi Maiden koncert PeCsa, vagy E-klub szintu helyen lesz...
Botranyos...a klaszikus Maiden nem kepes betolteni egy MTK stadiont legalabb minalunk ?

Igaz ez ? Emberek, hagyjatok ezt ?

Levi

wice Creative Commons License 2000.02.01 0 0 416
kozepiskolaban, mikor meg nem volt penzem converse-re, egy ilyen feher, kinai tornacipot befestettem feketere, es uv-rozsaszin fuzovel hordtam. regi szep idok... :-)
Előzmény: Fafara (414)
req Creative Commons License 2000.02.01 0 0 415
Ők nyilván a nem-netező punkok. Az anti cyberpunkok.
Előzmény: Fafara (414)
Fafara Creative Commons License 2000.02.01 0 0 414
req: neeem talalt :)))
off:
Es arra emlekeztek, mikor a 80-as evekben a neonszinu cipofuzok jottek divatba? Raadasul sokan osszetekertek a rozsaszint es az UV sargat, es ugy hordtak. NNa, erre milyen ideologiat epitenenek?? :)))
on
wice Creative Commons License 2000.02.01 0 0 413
az gyonyoru. a legjobb, h ha a bakancsban fekete fuzo van, akkor nacionalista (korabban ezt anarchistaval hallottam).

az meg sem fordul a fejeben, h lehetnek, akik azert hordanak fekete bakancshoz fekete fuzot, mert van izlesuk. :-) a feher fuzonel telleg kell legyen vmi ideologiai toltet, mert normalis ember normalis korulmenyek kozott olyat nem rak a bakancsaba...

Előzmény: Terra K (409)
req Creative Commons License 2000.02.01 0 0 412
Cd-pince? Vagy dobszerkó-hirdetés? ;]
Előzmény: Fafara (411)
Fafara Creative Commons License 2000.02.01 0 0 411
S lon csoda, lapozzatok fel a 77. oldalt!
req Creative Commons License 2000.02.01 0 0 410
Anneke rulz! :] És drága egyetlen gyak! Esdve kérlek, ne köszönd már ennyiszer ezt az Opethet... Szívesen, a hétszázát! ;]

Mennyire tréfás már ez a Lock Up fotó... :] Jobbról a második nem Benny Hill? Mellette meg, aki Tägtgrennek vallja magát, valójában Gollam, az öcsém, csak még nem kopaszodik. :]
Amúgy egészen meg vagyok elégedve ezzel az MHH-val, és még DTP-zombi szemmel sincs benne szeppukura késztető hiba. Na jó, persze nem tökéletes... ;]
MHHómpédzst akarok!

Előzmény: gyak (407)
Terra K Creative Commons License 2000.02.01 0 0 409
Tegnap valamelyik kereskedelmi TV-ben láttam egy nagyon érdekes kis műsort. A lényeg: Egy idősebb hölgy szakdilgozatot írt, melyben a fiatalokkal foglalkozik, mégpedig azzal, hogy ki milyen zenét szeret. Ez alapján pedig rendkivűl "alapos" szociológiai tanulmányt kerekített. A kedvenc megállapításaim: A fiatalok kb. 20 %-a rocker, ebből 4 % metalos. Ha egy punk cipőfűzője zöld, akkor környezetvédő, ha piros akkor kommunista. Ha egy fiatal cipőfűzője fehér, akkor bizonyára skinhead.
Jó mi? Az a baj, hogy a sok (ebben a témában) tájékozatlan középkorú ember ez alapján fog ítélni a következő tíz évben.
Terra K Creative Commons License 2000.02.01 0 0 408
Az bizony.
Előzmény: Raul (406)
gyak Creative Commons License 2000.02.01 0 0 407
crowe: na kellett emlegetni... szóval, ami a Norbit illeti, aki engem rosszul idéz, ezért nem kap List Of Sevent ajándékba:)))csak majd, szóval mai UN-t illeti, bátor dolog töle,(még ha nem mindig sikerül jól,) hogy a zene által keltett érzéseit írja le, és nem azt, hogy feekte pista milyen kurva jól károg, miként harmonizálnak a zongora crescendoi Röff elek vérszomjas riffjeivel a 8. szám 10. percében, stb, és nem hírdeti egy lemezrecenzióba csomagolva a vallását, beállítottságát. Nos a MHH-ban az amúgy is rövid recenziók elég szarul sikerednek, szvsz nagyjából a kbp, nagy andrás féle cikkecskék használhatóan, meg az uzseka lelkendezései.Az feltünt bárkinek is, hogy csak az általa nagyra tartott lemezekröl ír minifantasyt? Ez meg elég kell hogy legyen, hiszen tudod, milyen az ízlése, mit szeret, így a rajongó kritikából, asszem, bármilyen ember le tudja venni, hogy Uzseka azt beszerzésre ajánlja.És ez sokkal stílusosabb a vedd meg mer leszakíccsa az agyad, meg áldozhatsz sátánt vele a sarokban kuporogva ajánlóknál. Ha már gáz, az a Milán bármilyen nevetséges kritikája, cikke,interjúja vagy fasisztoid könyvajánlói. Az tényleg gáz. Na meg a koncertbeszámolók úgy általában. Lehetne itt oldalakat írni arról, mi szar a Hammerben, de hogy az Uzseka cikkei lennének, vagy a kritikái a mélypont, vagy az igazi gáz? Azt nem hiszem. Egyébként én kétszer csináltam Anneke-vel interjút a magyar koncerteken, plusz beszámolót és hát nem belezúgtam én is? Miért ne lehetnék/lehetnénk elfogultak akár a szerelmi vallomás szintjén is valaki/valami ennyire gyönyörüvel? Leszakadt volna a pofám, ha a hazai zenészpalettát kellett volna kielégíteni egy beszámolóban a koncerten lefogott riffekröl.
Na erröl ennyit. Hajrá Norbi!Ja és req-nek igazán adhatnál végre egy fotót, mert legkésöbb a tévéböl úgyis leloopunk és beszkennelünk és akkor te leszel a Szellem a gépben:)
req: ez az Opeth kurva jó. Pont. Köszi. Mivel háláljam meg? A cikkek mennek by mél, csak elötte még alszom egy kicsit.
Raul Creative Commons License 2000.01.31 0 0 406
A Vulgar-kritika az a birósági tárgyalásos volt? Az tényleg eredetire sikeredett.
Előzmény: Terra K (404)
iLane Creative Commons License 2000.01.31 0 0 405
Hajra Norbi, ne hagyd magad! En is szeretem a kritikaidat meg akkor is ha kicsit elfogult vagy neha (Q2K 10 pont :)). Szerintem a zene szubjektiv dolog es erzesekrol szol. Eppen ezert nehez teljesen objektiven es erzelmek nelkul irni rola. A teljesen objektiv az lenne, ha lekozolnek a kottakat, akkor latnatok egyertelmuen hogy mi van a lemezen. De gondolom senki nem ezt akarja...
Egyebkent meg ha nem tetszik egy kritika nezzetek szet a Neten, annyi review van mindenhol mint egen a csillag.
Terra K Creative Commons License 2000.01.31 0 0 404
Számomora még mindig Szarka Joseph kritikái számítanak etalonnak. A már említett Icon kritika mellett nagy kedvenc az A.I.C. - Jar of Flies - ról írt lemezbemutató. Tanulságos a Pantera - Vulgar... lemezéről szóló iromány is. Akkoribban egyedül Ő fedezte fel a lemez értékeit. Azóta változtak a dolgok... :-)
Crowe irásait bírom, bár néha a kevesebb több lenne. Egyébként tudom ajánlani a Rockinform némely kritikáját, melyből abszolút semmi sem derül ki a lemezzel kapcsolatban. ( Azért nem ez a jellemző.)
Yeti (sorry) irásaival viszont az esetek többségében nem tudok mit kezdeni. Amiben "igaz" metal-t vél felfedezni, az nem igen kap 8 pontnál kevesebbet. Attól miért természetszerűleg jó valami, hogy metal? A magyar zenekarokat is túlértékeli az esetek többségében.
( turpi ) Creative Commons License 2000.01.31 0 0 403
Csak hogy valami pozitiv is legyen Norbival kapcsolatban megjegyzem hogy nekem _kurvara_ tetszett az uj MDB kritikaja a lirai dumaval. Meg ugy altalaban birom amiket ir. Es nem csak azert irom mert en is Norbi vagyok :).
Bar esetemben nem oszt nem szoroz hogy lehuzza e vagy nem, leven soha eletemben nem vettem meg cd-t se kazettat...
Azt az Olly-s kritikat gepelje mar be vki plz.

turpidead

MHHShock: hogy dontitek el hogy ki melyik cd-rol ir?

Fafara Creative Commons License 2000.01.31 0 0 402
crowe: jo, legkozelebb elobb szolok. (de honnan tudtam volna erre jarsz????? :) )
Szerintem orulne a kollega is, csak ugy csinal, mintha morcos es arrogans lenne, mert amugy nem is olyan. :)))
B.Sanyit meg udvozlom!
Előzmény: crowe (400)
wice Creative Commons License 2000.01.31 0 0 401
na, me'g ettol halok meg, mikor nagy kezdobetuvel irod a zenet...
egyebkent igen, "orulne a masik is". :-)
Előzmény: crowe (400)
crowe Creative Commons License 2000.01.31 0 0 400
Hi brodaz and sistaz!
Na, ez yo! Az is valami, ha nem tévedek, ha az ember hatást tud kiváltani, nem igaz? (Éyyen a békávé!) Amúgy az a meglátásom, hogy itt még inkább vigyáznia kell az embernek, hogy mit ír. Igazság szerint én nem tartom elszálltnak azokat a kritizált kritikákat sem, amikből, megjegyzem, van mondjuk havonta 1 db - akkor már inkább elszállt, amit most írok, mivel lázas vagyok. Különben meg az a fontos, hogy őszinte legyen a dolog, nem? És felesleges magyarázkodni is, mert úgysem érdekel senkit, meg aztán az úgy már valahol kamu. Annyi az egész, hogy ez más, mint ahogy mások írnak. Nincs semmi kifogásom az itthon hagyományosnak elfogadott kritikákkal szemben, pl. Lénárd írásait nagyon bírom, szerintem ő itthon ebben az irányban a legjobb. De kell más is. Meg nincs mit tenni, amikor egy Zene megérint. Az ember nem csak azért hallgat meg egy lemezt, mert jó riffek vannak rajta. Hat rá, átérzi, megérinti. És nem azért megy el koncertre (és főleg ne azért álljon be az első sorba!!!), hogy azt nézze, hogy mekkora zenészek azok ott, vagy épp hogy mekkorákat hibáznak, vagy hogy bunkózzon, hogy hol van Chris DeGarmo...
araya: szerinted ha meghallod Araya hangját, King és Hanneman valamelyik riffjét, akkor felismered a Slayer-t? :)
fafara: hm. Szólj előbb. Különben örülne a másik is, szerinted? :)) Szóval ja, a Vikingben, Solarisban, Krokodilban van, de gondolom mindjárt lesz a Headbangerben meg a Hammerben is.
Nem tudom, kiviszi-e a terjesztő holnapra vidékre is a lapot, általában egy nappal később szokták, mint Pestre, de ki tudja. Ha mégsem, akkor bocs, javaslom, szedd elő valamelyik régi lapot, azokban is voltak szépek :)
Itt van Bánfalvi Sanyi a Neck Sprainből, hozott nekünk valamit! Amúgy tudtátok, hogy tagcsere van náluk?! De attól még ők az egyik legkirályabb magyar extreme modern metal banda, és tényleg nem csak azért írom, hogy itt vigyorogjon :))))
Előzmény: araya (397)
Kátai Tamás Creative Commons License 2000.01.31 0 0 399
Araya, nem tudom, te melyik kritikára gondolsz, de nekem a kedvencem Szarka Joseph-től a Paradise Lost Icon albumáról szólt. Na az gyönyörű volt! Némi túlzással szebb volt, mint a lemez... :). Egyébként tudja valaki, hogy mi volt az a zenekar, amiről Olly irt a Domination helyett?
Előzmény: araya (397)
wice Creative Commons License 2000.01.31 0 0 398
olly & morbid angel:

jessz, mostanaban nezegettem a regi szamokat, es megint jol felbosszantott, foleg h a helyreigazito cikk ketharmadat az tette ki, h azon merengett, vajon milyen lemezt is gondolhatott a multkor morbid angelnek. a tenyleges kritikat meg elintezte ket sorral... :-)

uzseka:

nem akarom ezt is tulspirazni, mint az igenyes metal temat a black/death topicban, szal reszemrol csak annyit, h nagyon orulok, ha vkinek pont azok a kepek jonnek be a lemez hallgatasa kapcsan, amiket norbi vizional a kritikaiban, de nekem speciel az a tudat, h uzseka torpeket, tundereket, & fenyvesekkel teli tajakat lat tole, egyaltalan nem segit annak eldonteseben, h erdemes-e megvenni a lemezt. mindegy, most, h lesz metalmusor a music box-on, remelhetoleg legalabb majd klipekre tamaszkodhatunk ezugyben.

norbi nem lila kritikai egyebkent szerintem is korrektek. a gathering koncertbeszamolo viszont, akarminek szantad is, netto szerelmi vallomas lett. :-)

Előzmény: araya (395)
araya Creative Commons License 2000.01.31 0 0 397
Aha:))))))))))
De az egészben az volt a legszebb, hogy valami hc banda lemeze lehetett, de Olly a név miatt akorra tizest adott rá, mint a ház. Holnapra be is gépelem az eredeti kritikát.

Télleg Crowe, te biztos felismernéd a Queensryche-ot? :))))))) Vagy úgyanúgy írnál rá egy ilyen elszállós kritikát, és akkor senki nem jönne rá, hogy miről is van szó! :)))))

Hogy mi milyen genyák vagyunk! Szegény Crowe csak egy napja van itt, és mi máris rászálltunk mint a hollók a tetemre egy komor kősziklán felépített vár előttí csatamezőn.:)))
Na de komolyra orditva a sót! Az elszállós kritika csak úgy élvezhető, ha te is el vagy szállva:)))) Hogy nekem mitől van ilyen jó kedvem hétfőn Hammer nélkül?

Na tényleg komolyan: ha már ismered az adott lemezt amiről a kritika szól, akkor tényleg jó lehet egy ilyen kritika (pl. Joseph-nek volt egy nagyon jó kritikája minden idők egyik legjobb (de utálom ezt a kifejezést) hm lemezéről. Tudja valaki melyik lemezről van szó? Segítség a zenekar már egészen másmilyen lemezeket ad ki.

...hell awaits

Előzmény: DaemonLaz (396)
DaemonLaz Creative Commons License 2000.01.31 0 0 396
666!

Hát hogyne emlékeznénk Olly 'bakijára'...

Amikor valami hótmás banda lemezét hallgatta meg a Domination vagy nemtommelyik lemez helyett, aztán meg jól lehúzta őket, hogy hogy változhat meg ennyire egy banda, meg milyen benne az ének, stb. Aztán a következő számban ismételten megírta a kritikát, sűrű bocskérésekkel tarkítva... :)))))))))) Erre gondoltál?

Dae

Előzmény: araya (395)
araya Creative Commons License 2000.01.31 0 0 395
Na-na! Várjál csak én nem támadtam le Norbit, ha úgy tűnt volna, akkor bocs, és tőled is Crowe. (Welcome To Real World)

Nekem csak a már említett stílusú lemezkritikáival van bajom. Tud Ő jó kritikát is írni, és a riportjai pedig különösen élvezetesek (nyali-nyali:)))))))) Ja kivéve az utolsónak feltett kérdést az élet értelméről :))) Akkor már inkább kérdezze meg az illető kedvenc színét:))))

És vidéken mikor jelenik meg az új szám (nem az én szám)?
Holnap reggel a klotyón Hammert akarok olvasni!!!!

Tényleg Olly nem jön le a topicba?
Hú milyet kapna azért a pár évvel ezelőtti Morbid Angel kritikáért!:))))))) Emléxik még az esetre valaki?

...hell awaits

Előzmény: Kátai Tamás (391)
DaemonLaz Creative Commons License 2000.01.31 0 0 394
666 to Tamás and all!

Sajna én is osztom a nézetet, hogy sokszor szinte semmit sem lehet kibogozni Norbi elszállós lemezkritikáiból. Ott van pl. az MDB 34.xxx% lemeze, vagy az Anathema Alternative 4-ja. Legyen benne elszállós rész is, nem mondom, de legalább pár konkrét infót adjon a leendő vásárlóknak. Még jó, hogy nem vettem meg az említett MDB-t...

Másik részről viszont Zubor Olly kritikái elfogultak, vagy nem igazán szókimondóak. Itt van pl. a Zombie Holocaust 'Részeg Jézus' című zenegyalázása. Olly ahelyett, hogy ráébresztette volna őket a LEMEZKÉNT kiadott anyag demónak is silány, hihetetlenül igénytelen mivoltára, adott rá asszem 8 pontot. Volt egy kis felületes dádá a hangzás miatt, de a számokat még meg is dícsérte. Hát szép is lenne, ha kizárólag ilyen bandákból állna a magyar U/G. Minden kezdet nehéz, de az igénytelenségre nincs magyarázat, azt meg, hogy lemezként hogy adhatták ki a hangzóanyagot, a mai napig nem értem!

A fentiek miatt igazából a Milán úr kritikáira szoktam alapozni lemezvásárláskor. Ami nála 9-es (pl. Hate Eternal), az tuti, hogy nagyon állat, míg a 10-es (pl. Suffocation - Despise... vagy Nile - Amongst...) kötelező anyag.

Lénárd úr kritikáiból olvastam még párat. Ha jól vettem észre, a death/black scene azon darabjait kapja meg kritizálás gyakorlása gyanánt, amelyek a többieknek (ZO&MP) nem nagyon kellenek, tehát nem kiemelkedő darabok, illetve amelyek valamiért közel állnak hozzá (pl. a Kovenant anyagáról szerintem nem szívesen írt volna más, viszont a Manson-vonal miatt még tetszhetett is Lacinak; illetve a Lockup-ot azért is írhatta szívesen, mivel emlékszem még az Atrocity grind anyagaira vonatkozó kinyilatkoztatásaira is, így ez sem áll tőle túl távol). Szerintem az említett stílusbeli kritikáknál ő is tárgyilagos tud maradni.

Üdv mindenkinek

Dae

Előzmény: Kátai Tamás (391)
Fafara Creative Commons License 2000.01.31 0 0 393
crowe:Akkor elvileg van plo a Vikingben ha arra tevednek? Es igazan elslattyoghattal volna az Erzsebet krt ...-be, ha mar erre jartal :))))) 2 vasarlo biztos lett volna
crowe Creative Commons License 2000.01.31 0 0 392
Hi megint!
Bocs, ha másodszor írom le ugyanazt, de még tanulom ennek az izének a kezelését.
So, kivittem az újságot a pesti Metal boltokba, holnap lesz utcán, stb.
Wice: bár mókás ilyesmiről dumálni, de én nem szerelmi vallomásnak szántam azt a nyomorult Gathering cikket. Igaz, normálisnak sem feltétlenül tartom magam, de vajon normális-e, aki ilyen zenéket hallgat?! Ami Szarka Josephet illeti (Szarka nem egyenlő crowe :))), igen, hatott rám, imádtam a cikkeit, meg minden. De alapos különbségek vannak kettőnk között, amiket nyilván nem veszel észre, ha nem olvasol, meg ilyenek. De ezért én nem haragszom Rád, remélem, Te se haragszol rám. Mindig mindenkinek azt mondom, ha csak teheti, hallgasson bele az adott anyagba. Amúgy köszi Kátai Tamás, bizisten enélkül is dícsértem volna a Gire-t :))), egyet értek Veled. Meg különben is, amikor Győrfi-kaliberű emberek azt mondják, hogy "én utálom az ilyen elszállt írásokat, de csontra ugyanaz jutott eszembe a My Dying Bride-ról, amit leírtál", akkor szerintem nem akkora tévedés minden sorom. Legyen már egy kis tolerancia, emberek!
Üdv Sanyinak is! Bocs, de tartok tőle, hogy még mindig nem bírom megnézni a weboldaladat.
Előzmény: wice (388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!